- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GalaHU
addikt
válasz
iceman007 #49647 üzenetére
Elég GT3-as 30 centi fölötti kormány a Fanánál? Melyikre gondolsz? Mondjuk nekem a GT3-as kormány a Knight Rider-es kivitel (ahogy a kolléga írta), hiszen köralakkal manapság talán már senki sem megy. Ebből meg csak a Meki van, esetleg idevehetjük a Porsche-et, de a többi max GT, meg az Formulának nevezett valamik amik 28cm-esek...
-
f3rdzs0
senior tag
A gombok tényleg kotyognak azt meg tudom erősíteni. Néha a műanyag QR Lite bereccsen, de az általában amiatt van, mert nem húzom meg rendesen.
Amúgy tényleg fura, hogy nincs semmi midrange GT3 perec. Van a Meki V2 ami a legjobb value az egész Fana oldalán meg a BMW ami az ellentéte.
-
Laby
őstag
válasz
iceman007 #49644 üzenetére
Nem a QR-nél kotyogásra gondoltam, hanem a gomboknál a tartók rezonálnak, meg nagyon rossz minőségű gombok voltak érzésre, plusz ha benyomtam egyiket akkor hajlott egy kicsit a tartója. QR-rel nem volt gondom ha jól emlékszek. Azonnal visszaküldtem, és jó pár éve volt úgyhogy már nem olyan tiszta minden emlék, de arra emlékszek hogy nagy csalódás volt.
-
Laby
őstag
válasz
iceman007 #49637 üzenetére
Rendeltél már ilyen perecet?
Vagy bárki próbálta a mzw-simhardware pereceit Clubsport Universal Hub-hoz?Az M4 GT3 Replica (meg igazából mindegyik) elég frankónak tűnik.
Universal Hub teljesen olyan minőség, mint a többi clubsport perec? Nem kotyog semmi, merev, és stabil minden?
CSL Hub volt egyszer, de borzalmas gagyi volt. Hajlott mindenfele, mint valami 10 000 forintos műanyag kormány. -
Laby
őstag
-
tome0001
Topikgazda
Sziasztok,
Egy CSL Elite perec, és az új CSL P1 V2 perec tengely merevségében van számottevő különbség?
A CSL elite még a szorító+imbuszos csavar megoldással van megoldva, a CSL P1 V2 pedig QR lite-al van gyárilag. A mekis perecet próbáltam, de QR lite-ja merevségre sokkal rosszabb mint a CSL elité.
Kérdés, hogy ezt csak így gondolom így, vagy nektek is ez a tapasztalatotok?
A CSL Elite perec amúgy rámegy egy CSL DD-re? Gondolkozom egy báziscserén, de nem tudom mennyivel adna többet vezetési élményben... -
Laby
őstag
-
csipesz80
tag
válasz
Steve1207 #49633 üzenetére
Talán így jobban látni, mindent egyedileg csináltam teljesen stabil. Apró mellékhatás ami nem volt betervezve ,hogy az alumínium annyira viszi a rezgéseket , hogy nincs szükség bass shakerre mert ha pl. rázókőre megyek vagy rallyzok akkor a kormány rezgése az ülést is rezgeti elég élethűen , ezt a hatást meglovagolva a road effecteket közel maxra tettem. Egyébként nem recseg nem ropog. -
Steve1207
veterán
válasz
csipesz80 #49632 üzenetére
Nekem bejön, szép munka és letisztult kis sarok lett az egész minimális anyagfelhasználással
Az ülés alatt amúgy van valami alátámasztás még vagy azok a csuklók stabilan fogják a bosch elemeket? A súlypontod úgyis lent lesz, így lehet nem mérvadó, max addig, amíg el nem foglalja az ember a helyét.
-
Laby
őstag
válasz
GalaHU #49629 üzenetére
Igen, volt a V2 McLaren is, de hihetetlen ostoba gagyi váltóhangja van. Legalábbis számomra, barátomat nem zavarja.
A váltón kívül amúgy szerettem. Minőségre nálam tök jó volt (barátomé nyekereg, de mivel erősebb FF-el használja így gondolom a nagyobb erők miatt olyan neki), fogásra, meg mindenre tök szerettem, de a váltó miatt eladtam inkább. -
GalaHU
addikt
Nekem se lenne semmi bajom az F1 kormánnyal, ha ugyanezekkel a gombokkal/tekerentyűkkel nem 28cm lenne hanem 33.
Tök jó árban is van, márha ahhoz viszonyítom hogy mennyibe fáj egyesével összerakni, meg vadászni hozzá egy perecet.
Amúgy a Mekiből az új verziót próbáltad? Mert a régi tényleg szörnyűbb volt, de az új sokkal jobb! Így hogy bebőröztettem már a fogása is megfelelő.
-
Bandit21
addikt
válasz
f3rdzs0 #49627 üzenetére
Én karácsonyra vettem 99 ért pont ebből a megfontolásból. A 300 rs GT ára nem ment le 145 alá (egyszer volt talán rövid ideig 130 körül) a tx leather meg 160 alá se ment be.
Aki most kezdene ebbe bele annak szertiem 89 ért Best Buy.Más kérdés hogy a használt piacot megöli, aki 124 ért vette nemrég és el akarja adni az most biztos idegbajt kap.
De mivel se a ps verzió se a többi ára nem mozdult szerintem ez rövid akció lesz.
-
Bandit21
addikt
Tudom alsó polc a sok DD mellett de a t248 komoly akciót kapott 89 az eMAG -on. Ha valaki nem horror áron akar 3+nm -t és egy még nem LC de már jó kis pedált akkor megéri.
Érdekes hogy a többi kormány nem lett hozzá igazitva lehet nem sok van belőle. És csak a Pc/Xbox ennyi a PS maradt,120
De a t128 79 ért van a 150/tmx meg 80.
A tx és a 300 sem ment lejjebb. -
Steve1207
veterán
válasz
kapicsabi #49622 üzenetére
Valami a táp körül lehet, ha nem kezedi el tekerni és induláskor nem kalibrál. Ellenőrizd a csatlakozásokat, esetleg más szögben, nincs-e megtörve valahol a kábel, jól csatlakozik-e a külső adapter, itt kell nézelődni. A PS érzékeli ez alapján, szóval nem azon a részen lesz a gond, ha meg a menüben is tudsz lépkedni, akkor a kormány résszel se lehet baj feltétlen.
Mondanám, a laptop vagy PC tesztet még, de igazából értelmetlen, mert ha tápot normálisan kap kalibrálnia kell indításkor, de egy próbát megérhet a végén. Redditen találtam ilyet hirtelen, van akinek rossz volt a táp, de voltak olyanok is, akik ugyanígy voltak jól működő táppal, de megoldást nem láttam épp.(#49624) Bandit21: én az első körben a boost kit-et kihagynám, meg az úgyis itthonról lenne, így kb mindegy mikor szerzi be az ember. Lehet megteszi az 5 Nm is. LC kit-et én szerintem hozzáadnám rendeléskor, mivel arra is adna kis kedvezményt.
Amúgy volt, valaki aki épp nemrégiben számolt be róla, hogy a legalapabbal is hozzászokás után lehet jó köröket menni, de amúgy passz. Engem is érdekelne, ha már szóbakerült, hogy valamennyire lehet-e egyáltalán keményíteni vagy csak sima úton jár és annyi. -
Bandit21
addikt
válasz
Steve1207 #49614 üzenetére
Hinnye itt most erősen vissza kell fogjam magam. Az alap cucchoz persze kéne egy asztali tartó meg a posta.
Ha ki akarom maxolni akkor meg LC kit és legalább egy után gyártott boost kit.Ez az alap pedál mágneses. Mennyire keményítheto fel ha nincs LC ? A T3pm fekete rugó+pogácsa legkeményebb setuphoz képest hol van?
-
Fera_27
tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek elfekvőben Thrustmaster T300-hoz az a motor elé szerelt alátét amin a szíjfeszítő görgők tengelyei találhatóak?
Elvileg TMX-ben is hasonló van.
Sajnos sikerült letörni az egyik tengelyt csapágy-mod közben
Ahogy nézem préselve van a tengely a platniba, ha van tippetek honnan szerezhetnék ilyet, nagyon megköszönném.Gondolom szíjfeszítő nélkül felejtsem el a kormányt...
-
kapicsabi
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vettem egy Logitech G923-as kormányt és nem akar működni a ps5-el (Ps-hez való). A Ps3-nál úgy volt, hogy mikor bekapcsoltam a gépet, akkor a kormány bekalibrálta magát rögtön, elfordult koppanásig jobbra, majd balra és beállt középre és lehetett érezni, hogy van ellenállása, nehéz volt tekerni már ilyenkor is. A PS5-nél semmi ilyet nem csinál a kormány, bekapcsolom a gépet és semmi. Elindítottam az F1 22-t, ott meg is jelenik a kormány a vezérlők között. Mikor elindítok egy futamot, a pedál működik, tudok gázt adni és fékezni, viszont irányítani nem lehet a kocsit a kormánnyal és ugyan olyan könnyű tekerni, mint mikor ki van kapcsolva a ps. A gombok a kormányon működnek, azokkal tudok lépkedni mind a játék, mind a ps menüjében.
Van valakinek esteleg ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Próbáltam mind az első, mind a hátsó USB-be dugni a kormányt, de semmi változás.Előre is köszi a segítséget!
-
Laby
őstag
válasz
Steve1207 #49614 üzenetére
Kijöhetne már egy jó GT perec, valami McLaren-hez hasonló kinézetű, méretű csak minőségibb verzió.
Két F1 kormány túl kicsi átmérőre, meg formára sem az én világom. McLaren tetszik, de a váltó az iszonyatosan idegesít engem, nagyon gagyi. Plusz barátom perece pár hónap után már nyikorog a markolatnál, nyeklik-nyaklik picit. Nyilván nem annyira durván, de azért BMW GT2 V2 mellé örülnék valami csapott, minőséginek. -
Steve1207
veterán
Új bundle: CSL DD Race Ready Bundle P1 for PC
Most le is van árazva 500 euro-ra. Csinálhatnának egy ilyen alap szettet Xbox kormánnyal is lassan, de adok-veszekkel nem szeretnék vacakolni. Na majd lassan, ha lesznek újra készletek (vagy majd ha jön az FM) biztos befutnak még ilyen csomagok
-
GalaHU
addikt
válasz
JulesTS #49607 üzenetére
Nekem is az Atesz-féle van farigcsálva, itt egy régi setupon még látszik hol volt a kézi. Csak nagyon rezgett a rajta lévő hanyategér, ami a csendesítèsi projektem miatt elköltözött onnan. Így viszont levágható volt az a tartókonzol amin a kézi csücsült, így nyertem kb 10 centit a teljes cockpit szélességen. Ami nem sok, de így pont kényelmesen elfér mellette az asszony futópadja…
Csak ugye ez elindította a lavinát.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
GalaHU #49605 üzenetére
A szár kiszereléséhez nem kel szétszedni a váltót, a száron található lyukon átdugott imbuszkulccsal kilazítható/kitekerhető. A szár alján egy belső menet van, azzal rögzül a váltóházban. Én a jövő hét után csináltatok egy-két verziót a rövidebb szárból, más váltóbothoz (truck) tartozó menetvastagság miatt egy átalakító adapterrel együtt. Remélem jó lesz. Mivel emiatt úgyis megyek gépműhelybe, ezért gondoltam arra, hogy esztergáltatok pár 30 milliméteres alu távtartót a kézifék/váltó közé. Az két végére tennék valami védőréteget (szigszalag?), hogy ne kapja le a festéket a váltóházról. Csak stresszel, hogy eltörik az aluborda...
-
JulesTS
addikt
válasz
GalaHU #49605 üzenetére
Az én kéziféktartó konzolom bírja a kiképzést, az egész állványt meg lehet vele emelni:
https://4utem.blogspot.com/2022/04/kezifektarto-atesz-fele-wheelstandre.html
mondjuk ez nem segít rajtad... -
Neck
veterán
-
GalaHU
addikt
válasz
AcCEsS #49604 üzenetére
Pont ezt a 2 konyhakész megoldást találtam én is, de csak a problémáim felére lennének megoldással.
A 2 hengeres kivitelt biztos nem választanám, az tuti nem bírja hosszú távon a csavaró igénybevételt is. Az etsy-n lévő lesz a saját prototípusom alapja, erre lesz egy 30%-os ékalak még pluszban ráhelyezve. Ha az idomon belül tudok rögzíteni egy csavaranyát és elég erős tud lenni maga a nyomtatott anyag, akkor sima liba! Ráadásul nekem külön bonyolító tényező, hogy a H-s váltó alatt van egy elforgatható Joy a repüléshez, úgyhogy olyan megoldás kell ami az elforgathatóságot nem korlátozza.
A rövidebb váltószár miatt nem szedném szét a váltót, váltógomból meg már így is a legkisebb van rajta, de a medve mancsom túl nagy. Ráadásul a shortshiftereket kocsiban sem szeretem...
-
AcCEsS
senior tag
válasz
GalaHU #49603 üzenetére
Én is ezt a problémát próbálom megoldani, és otthon megnézhettem volna, de a melóhelyen olvastam a beírrásod/láttam a fotót. Hááát benéztem. Távtartó megoldáshoz mintának ezt és ezt találtam. Kb. 30mm szélességű távtartóra van szükség az infók alapján, és 40mm hosszúra kell cserélni az M5-ös csavarokat. A két-hengeres-távtartós megoldásnál az erős igénybevételtől és a kisebb alátámasztástól nem feszülhet meg annyira, hogy kiszakadjon a t-nut a horonyból? Nem törhet el az aluborda? Elég nagy az erőkar. (Mondjuk a hosszászólásokban azt írták, hogy minden ok) Ezeken kívül egy rövidebb váltószár további segítség lehet.
-
GalaHU
addikt
válasz
AcCEsS #49601 üzenetére
Lehetséges, de én még sosem szedtem szét a váltót. Bár alulról becsúsztatni a T-Nuts-okat nincs 2 perc... Vagy nehezen tudnád leszedni a cockpitedre rögzített váltót?
A sínek közül fentről szerintem bármelyiket választhatod, szemre mindegyikbe belemegy.
Mondjuk pont a napokban gondolkoztam, hogy kellene tervezni/nyomtatni egy távtartót, mert így nem kényelmes. Egyrészt közel van a kézifékkar ha 5.-6. -ba kapcsolok, másrészt meg a korábbi setup-nál picit felém is volt fordítva a kézi műkődési síkja, 20-30 fokban magamfelé húztam, úgy mint általában a rallye-kocsikban.
Így viszont már nem elég egy hasáb átmenő csavarral, mert a T-Nuts rögzítők és a kézi furatai nem lennének egy síkban...
Tudtok esetleg ajánlani míves fővárosunk környékén olyan 3D nyomtatásban gyakorlott céget/magányos zsenit akivel efféle egyedi igényekkel lehet fordulni?
-
AcCEsS
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest