- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Everest / AIDA64 topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulesTS
addikt
válasz
AcCEsS #42194 üzenetére
Csak a DD1 és DD2 megy vele low torque módban. Kicsit lehet hajlítgatni tengelyre merőlegesen, de azt úgy sem érzed, meg arra amúgy sem nagyon hajlítgatod. Forgás irányban megfelelően merev. És azt se felejtsd el, hogy a GT3-ason van két analóg fül (kuplung fogáspont, vagy fék/gáz stb) ami hasznos. Az F1-hez APM-et kell venni, hogy ugyanezt tudja. Nekem F1 v2 + APM + gomb kupakok 580eu volt. Az háromszor annyi, mint a GT3. Nagyon szeretem, de annyival szerintem nem jobb.
-
válasz
AcCEsS #42194 üzenetére
A CSL DD-nek nincs high torque modja, szoval ott nem limitacio az adapter, csak siman nagyon gagyi. Az egesz kormany muanyag es a fogaspontokon gumi bevonat. En kesztyuben hasznalom igy nem annyira tunik fel a dolog, de barmilyen Clubsport melle teve erezni, hogy ez bizony budget kiadas. Az nem fer a fejembe egy licencelet Mclaren kormany amiben nagy potencial lenne, miert nem Clubsport kiadas, de hat ok tudjak. A legolcsobb F1 wheel az esport volt ugye 250 ejroert, az nagysagrendekkel jobb anyagminoseget tudott normalis QR adapterrel. Szoval viszonyitas kerdese a dolog, mas Clubsport kormanyokhoz kepest valoban nem tul jo ez a cucc, de magaban szerintem vallalhato.
-
AcCEsS
senior tag
Ennyire gáz a McLaren GT3 kormány anyaghasználata? Pedig azon gondolkodtam, hogy abból is be fogok szerezni egyet. Full műanyag? De a fogantyú részen gumírozott, nem? A hozzá mellékelt műanyag QR adapter is problémás? Az tényleg valami "fékezett habzású" módban hajtja a CSL DD-t?
-
JulesTS
addikt
Csak teszteket néztem, abból az jött le, hogy anyag használaton, minőségén látszik az árkülönbség, de volt aki inkább a GT3-at használta fém QR-rel, mert jobban kézre állt neki, más meg jobb köridőket ment vele, mint az F1 pereccel. Sokáig gondolkodtam, hogy melyik legyen, aztán végül F1 V2 lett, mert azt lehetett kapni...
CSL-nél a súly is jobban számít... -
Szerintem ar/ertek aranyban azert nem annyira rossz. Nyilvan erezni, hogy nem Clubsport szintu tortenet, tenyleg full muanyag az egesz, de nem nagyon kapni mast ennyi penzert. Kar, hogy megszuntettek az F1 esport kormanyt, az sokkal jobb minoseg volt 250 ejroert es nem is ez a gagyi adapter volt rajta.
-
GalaHU
addikt
Úgy tűnik ez is eljön végre: A tavalyi víruspara miatt elmarad REGAMEX Retró Videójáték Kiállítás a jövő hétvégén megrendezésre kerül!
https://www.facebook.com/retrokiallitas/
A már megszokott magas színvonalú kiállításon túl, az idén először lesz külön KORMÁNY-szekció, a "sokat-emlegetett-de-sose-látott" gyűjteményem pár prominens darabja is bemutatásra kerül. Sajnos a helyszín nagysága korlátozott, így nem sikerült szőnyegbombáznom a rendezvényt, de még így is számos olyan példány lesz látható ami fontos vagy érdekes szelete az elmúlt évtizedek PC-s/konzolos kormány-evolúciójának.
Mivel a REGAMEX-nek mindig is fontos alapköve volt az interaktívitás, a kihelyezett konzol és asztali számítógépen futó játékok mellett lesz lehetőség a kormányt élőben is tekerni!
Remek program, nem csak versenyzőpalántáknak hanem az egész családnak. Aki pedig úgy érzi, hogy kibeszéletlen maradt bármilyen fórumtéma, azzal szívesen váltok szót Fana DD CSL vagy FOV témakörben is...
Az első sört én fizetem!
-
Laby
őstag
Van valaki aki Fanatec BMW GT2 és McLaren GT3 perec tulajdonos is egyben?
Szeretnék egy csapott kormányt venni, de az F1-es drágább kiadások szerencsére nem tetszenek, pont a legolcsóbb McLaren GT3 perec az ami külsőre bejön.Láttam, hogy sokkal olcsóbb, mint a BMW kormánya, vagy kb az összes kormánynál olcsóbb
. Nagyon visszalépés lenne erre leváltani?
Nem túl vékony, túl kicsi, vagy gagyi minőségűek a gombok? Váltókapcsoló milyen a BMW-hez képest?Mivel CSL Elite bázisom van, a kisebb súly talán még jól is jönne a bázisnak.
PS5-el is gond nélkül megy, ugye (egyelőre PC-ről játszok, de nem sokára lehet hogy PS-ről fogok)?
-
Lac-coo
őstag
TS-PC 488 -on picit elmászott a közép... 0,2 fok de negem zavar... Van erre is gomb kombináció mint T300 .nál ?
-
-
fatal`
titán
Nem megy fel, de nem feltétlen kell fúrni. Ha ugyanott vannak a furatok, mint a CSL Eliten, akkor lehet rendelni a WSL-től hozzá cuccot és kicseréled. De lehet, hogy lesz külön a DD-hez.
Írj nekik egy e-mailt, nagyon jó a supportjuk.
Ha rátetted a bázist, számolj már be légyszi, hogy milyen.
Egyszer talán upgradelek és kiváncsi lennék, hogy elbírja-e rendesen, vagy széttáncol a szobában.
De még egy darabig jó nekem a T300.
-
-v-
addikt
Azt esetleg nem tudja valaki, a CSL DD fel fog-e menni a Wheel Stand Pro állványnak a T300-hoz való verziójára? Vagy fúrnom kell majd ... ha jól olvasom ezek a csúszkás rögzítők a DD-n ugyanolyan konfigba rendezhetők mint a többi fana kormányon, szóval amire azok fölmennek ez is, de gondolom nem véletlen van a wheel standnek fanához való verziója ..
-
iceman007
aktív tag
Valaki hazsnál CSL Elite base-t Richard Burns Rally-val? Sehogy sem akarja felismeri a kormány tengelyeit, csak a pedálét
-
zsozsa74
őstag
Kicsit off, de azért megosztom, mert szerintem nem mindennapi és azért kapcsolódik a szimezéshez is. Egy angol csapathoz csapódtam 2-3 hónapja, akikkel az AMS2-ben versenyzem nagyon jókat. Múlt hét elején sajnálatos módon motorbalesetben meghalt az egyik versenyzőtárs, egy 30-as srác. Igazi ufó volt, de egy nagyon fair és segítőkész játékos. Egyik nap még versenyeztünk, másnap meg olvasom a közös cseten, hogy mi történt a sráccal. Elég sokkoló volt nekem is, pedig hát nyilván személyesen nem ismertem. Lényeg a lényeg, hogy sokféleképp próbáltak neki emléket állítani az angol cimbik és az egyikük kitalálta, hogy mivel az AMS2 volt a kedvenc szimulátora, megkéri a fejlesztő Reiza stúdiót, hogy hadd kerüljön már be a srác neve az AI-k közé, mintegy örök emléket állítva így neki. A Reizások iszonyat jófejek voltak és azonnal kötélnek álltak.
Most már AI-ként, amíg megy az AMS2 össze lehet futni a sráccal...
Szerintem ez nagyon stílusos megemlékezés róla. Az első helyen látható a neve, ő a néhai Lee Chorley. Egyébként time trialban is sok helyen megtalálható az élmezőnyben, csak ott L22CH0 steam néven.
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Van egy kis problémám egy logi dfgt-vel.
A profile-er szerint maximum +-90 fokot fordul a kormány, ez van felosztva az általam beállítottal. Tehát egy 360 fokos beállítás mellett a +-180 fokos fizikai bementre is csak +-90 fok lesz a kimenet ami például F1-hez kevés.Users könyvtárból beállításokat töröltem, drivert újra tettem.
Egyéb játékokban történő beállítások hatással lehetnek erre is esetleg?
Úgy rémlik eddig jól működött. :(
Válaszokat előre is köszönöm!
-
válasz
Tuhajohn #42162 üzenetére
Thrustmaster TX. (T300 xboxos megfelelője, én ezt javasolnám jószívvel
)
Sajnos ebből nehéz jó szettet találni, amin jóféle a kormányperec ÉS hárompedálos is mellé. Ám később, ha megkedveled a kormánnyal játszást, cserélheted a pedált, a kormányperecet, vehetsz H váltót, kéziféket, stb - van mindenA másik út: egy Logitech G920.
Ez utóbbi eleve okésabb pedálokat ad, ill. a H váltó sokkal olcsóbb hozzá, ha később szeretnél. (de persze gyengébb is, mint a thrustmasterhez való).Végül: Thrustmaster TMX (vagy PRO kiadás, ami 3 pedálos szett).
Itt sajnos a perec cserélgetéséről le kell mondanod, a H váltó pedig a TX-hez is ajánlott drágább verzió (TH8A). Hasonlóan a TX-hez, a pedálszettet is kiválthatod a loadcell-es T-LCM modellel, bár akkor elsőre ne a PRO-t vedd (pazarlás és macera eladogatni).Ha cockpitet is szeretnél később, a TX-et vedd.
Új vs használt: ezt neked kell tudni... (mivel eurót írtál, gondolom kint élsz valahol, nem tudom ott vannak-e megbízható eladók)
-
Tuhajohn
tag
Sziasztok!
4 évnyi gondolkodás után úgy döntöttem, hogy karácsonyra meglepem magam egy kormánnyal. Melyiket érdemes most vagy a következő hónapokban venni? Nagyjából 250€-t szánnék rá (85-90 ezer forint). Ennyiért újan vagy inkább használtan érdemes venni? Egyébként pc-hez és Xbox Series X-hez kéne. Főleg Forza motorsport 7-hez és később az úthoz. -
quint
aktív tag
válasz
d3tox1c #42157 üzenetére
A friss firmware-rel valószínűleg semmit sem kell csinálnod, a kormány bázisába dugott T-LCM pedált felismeri. A linkelt oldalon lévő utolsó doksiban (... pedal set - mode detection) le van írva, hogyan jelzi vissza a csatlakoztatott pedált, illetve mit kell csinálni, ha mégsem ismerte fel a T-LCM-et.
-
palfitom
félisten
Köszönöm szépen a segítséget, újraraktam, és működik!
-
válasz
d3tox1c #42149 üzenetére
uj perecek, pedálok, funkciók, javítások miatt érdemes frissíteni akkor is, ha csak konzolon játszol
ilyenkor a kormányon futó "szoftvert" frissíted és általában az újabb egyben jobb is
palfitom: iszonyat kavarás van, mióta G-HUB van logitechhez... szerintem ott konkrétan rosszabb a helyzet, mint TH-n (ahol néha bele-belefutok h driverfrissítés ÉS firmwarefrissítés után általános thrustmaster eszközként látszik a kormányom, pláne ha mondjuk a t300ra van fenn a driver, majd a TX-et dugom be - de ekkor tiszta lapra állok vissza: driver le, driver fel, reboot és utána minden megy jól megint)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ASUS TUF Gaming VG27AQ1A
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest