-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
Sidorovich #33843 üzenetére
Alza Csehországon keresztül gariztat. De ha PC-hez kell én inkább a G29-et venném.
Én is az Alzán vettem, nem szoktak problémázni a garancián, a topicja szerint.
(#33849) Sidorovich: Taposni kell jobban.
De állíthatsz az érzékenységén is a profilerben, bár ezt még nem próbáltam.
-
Sidorovich
senior tag
Köszönöm az infókat!
Megvettem, DiRT Rally 2-vel játszanék PC-n, de most olyan gondom akadt, hogy a fékpedált mintha pár %-ra érzékelné a játék. Tövig nyomom, de a kocsi alig lassul jobban, mintha csak gurulna. A féklámpa azonban felvillan, tehát működik. Tapasztalatok hasonlót? Mit érdemes állítani?
-
PNP
őstag
válasz
Sidorovich #33845 üzenetére
Most 78e az Oázisban.
-
Joshi
titán
válasz
Sidorovich #33845 üzenetére
A legtöbb helyen 80-85k, az Oázis amúgy is inkább monitoros üzlet.
-
válasz
maxymillion #33842 üzenetére
Koszi. Mondom nekem a Logitech Momo az etalon. Ha van olyan jo akkor engem ez ki fog szolgalni amig el nem kopik.
-
Sidorovich
senior tag
válasz
Darkside1305 #33844 üzenetére
Azt lehet tudni, hogy miért van ekkora árkülönbség ennél a kormánynál a boltok között?
https://www.alza.hu/logitech-g920-driving-force-d2905115.htm?o=1: 85.000
https://oaziscomputer.hu/termek/9240/logitech-g920-driving-force-941-000123: 127.000Ez a 2 pontosan ugyanaz a termék? Először azt hittem, hogy Oázisnál benne van a váltó is, de nincs.
-
Darkside1305
csendes tag
válasz
Sidorovich #33843 üzenetére
Üdv!
Nekem az alzábóllett a g29.
Tökéletes volt az ügyintézés.
Nekem bajom nem volt eddig az Alzával! -
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
G920-as kormányt vennék. Logitech garanciális ügyintézéséről mik az aktuális tapasztalatok? Régen nagyon dicsérték.
Csak futáros megoldás, vagy Budapesten oda is lehet vinni valahova személyesen?
Alza.hu-ról mik a vélemények?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
Koszonom a segitseget mindkettotoknek. Ez a t150 nagyon megtetszett es az ertekelesek is nagyon jok rola. Szerintem meg is van a kovetkezo kormanyom.
-
k.joco899
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Thrustmaster TMX force feedback kormányt. Win10 alatt első nekifutásra sikerült is beállítani, a Forza4 hibátlanul működik vele.
Win7 is van a gépen, azon van 1-2 régebbi autós játék, gondoltam kipróbálom ott is. Csatlakoztatva hagytam a kormányt, driver feltelepít, gép ujraindit, de nem ismeri fel a kormányt, nem is látszik a játékvezérlők közt. Eszközkezelőben látszik, de valami gip_mode_selector néven fut, nem tudom hozzá a drivert feltelepíteni az eszközkezelőből sem.Mi lehet a probléma?
Köszi. -
fatal`
titán
-
Sziasztok!
kormanyt keresek ps4-hez es pc-hez de ha csak az utobbit tamogatja az sem tragedia.
A lenyeg h legyen benne force feedback de semmi extra igenyem nincs. (Logitech momo-n nottem fol igy nekem az az etalon, ha attol jobb nekem mar jo). Kulon valto kar nem kell.
Amikkel jatszanek: forza horizon 4, Grid, project cars2, nfs heat.
mit ajanlotok?
a keret 30-40 es inkabb ujat vennek.
koszi -
Ezeket fentre be kellene dobni
-
Danecay
addikt
És, hogy valóban teljes legyen a kép: Logitech Driving Force Shifter Review
-
Joshi
titán
Úgy fair ha a Fanától is van egy részletes review.
Fanatec CSS 1.5 Shifter
-
Joshi
titán
Ez meg a Thrustmaster TH8A.
-
Joshi
titán
-
Relax5
csendes tag
Sziasztok!
A Thrustmaster T300 RS GT Edition és a THRUSTMASTER TX RW LEATHER Edition között mi a különbség a bőr borításon és a xbox/ps kompatibilitáson kívül?
Ugyanis rendeltem egy t300 RS GT kormányt de sima t300 RS-t küldtek helyette utána kiderült hogy 3 pedálos már nincs náluk nem is kaptak. És azt ajánlották fel hogy küldenek helyette egy THRUSTMASTER TX RW LEATHER Edition-t ha rá tudok fizetni 10.000 Ft-ot.
De félek a bőr bevonattól nem-e gyorsan kopik stb... -
Joshi
titán
Üdv. Van valamelyik szimes játékhoz Mod pályaként EuroRing?
-
MAXIMIZE
tag
Köszönöm a válaszokat, közben olvasgattam még egy kicsit és arra jöttem rá, hogy inkább a pedállal lesz bajom, szóval nekem loadcell-es pedál kellene. Az úgy tud működni, hogy akár a G29-t, akár a T300-t veszem és a gyári pedál helyett a Fanatec csl elite pedals LC használnám? (ez a legolcsóbb loadcelles pedál?)
-
Danecay
addikt
Szerintem csak az első pár órában zavaró amíg hozzászokik az ember, később már hiányozna is
Én is így voltam vele első körben, beüzemeltem a kormányt és úgy voltam vele, hogy kapásból olyan kört megyek (magamhoz képest) hogy csak na, aminek az lett a vége, hogy nem tudtam megfékezni az autót. Na itt nem szabad azonnal feladni mert akkor valóban esélyt sem ad az ember a dolognak. Amennyiben 1-2 nap elteltével ugyanezt érzi az ember esetleg érdemes elgondolkodni de hamarabb semmiképp!
-
vlevi
nagyúr
válasz
iceman007 #33817 üzenetére
Van, akik szerint túl keményre sikeredett az a gumi a G29 fékpedáljában.
Én nem tudom sem megerősíteni, sem megcáfolni, G25-öm van, Nixim moddal, ami hasonló. progresszív rugó, + gumi (ami állítólag puhább, mint a G29 gumija). Félútig könnyen lemegy, de utána taposni kell rendesen. -
MAXIMIZE
tag
Sziasztok, kormány vásárlás előtt állok, csak hobbi szinten a magam szórakoztatására kellene, viszont nem tudok dönteni 2 kormány között g29 vagy thrustmaster t300 alcantara legyen. Tudom, hogy nem egy kategória (árban sem), de nem tudom, hogy a t300 2x ára fog e nekem annyi pluszt adni, hogy megérje. Szóval a kérdés az lenne, hogy valahol Budapesten nem tudtok egy helyet, ahol ki lehetne próbálni mind2-t, és nem csak fogásra, hanem rendesen vezetni is szeretnék. Köszi előre is a válaszokat.
-
iceman007
aktív tag
válasz
Darkside1305 #33803 üzenetére
Azzal, hogy kivetted az a gumit az egyetlen pozitívumát vetted el a G29-nek a régebbi társaival (G25 és G27) szemben.
Nem értem, hogy az emberek miért veszik ki.... oké, hogy messze van a loadcelltől, de még mindig valóságosabb érzetet ad mint egy pedál, amit koppig tudsz nyomni! -
-
vlevi
nagyúr
válasz
Dadpool #33810 üzenetére
"a fehér fék jelző nem megy 50% fölé "
Amennyire én tudom, a G29 fékpedálja alá betettek egy kemény gumidarabot, ami miatt a fékpedál utjának a végét marha nehéz lenyomni.
Én a G25 pedáljához Nixim -et vettem, ami jóval puhább a G29-nél, de azt is taposni kell rendesen, ha tövig akarod nyomni a féket. Persze ki is lehet venni azt a gumi darabot. -
Dadpool
aktív tag
válasz
Tegnap vettem én is egy g29 csodát
Nálam GT sportban viszont ha koppig nyomon akkor a fehér fék jelző nem megy 50% fölé viszont egy piros csík meg 75% körül van. -
Gangrel72
csendes tag
Vagy a házi barkács megoldás: raksz mögé egy stresszlabdát
(de komolyra fordítva lehet gariztatni kéne)
-
fatal`
titán
válasz
Darkside1305 #33807 üzenetére
Nem, nem nyúltam hozzá. Persze, hogy közép alatt valahol 100%-ot jelez, nem tudod koppanásig nyomni. Ahogy az igazit se.
Persze az load celles, ez meg másképp működik.
Blokkol a kerék, mert padlóféket nyomsz.
Mondjuk 50%-nál full fékerő az fura, annál sztem lejjebb van. De betörik majd egyébként és kicsivel könnyebb lesz (vagy ha kivetted a gumit, akkor mindegy is).
-
Darkside1305
csendes tag
-
fatal`
titán
válasz
Hali!
Újat vettél? Mert lehet, hogy gariztatni kellett volna, nekem taposni kell, mint az állat, hogy full fékerő legyen.
-
Darkside1305
csendes tag
válasz
Gangrel72 #33804 üzenetére
Gt sportba nem lehet állítani ilyen erőt amit írsz.
Így marad akkor az hogy ma kipróbálom cipőbe aztán max veszek egy ilyen szivacsos csodát külföldről.
Mondjuk nem vagyok jártas ebbe így abba is valószínűleg kérném valakinek a segítségét.
nem szoktam külföldről rendelni. -
Gangrel72
csendes tag
válasz
Játékokban általában lehet állítani a brake force-ot, hogy mennyire legyen érzékeny a fék.
Ha meg hardware-sen érzékeny akkor esetleg driver vagy loadcell amit mondtál -
Darkside1305
csendes tag
Üdv!
Vásároltam a napokba egy Logitech G29 kormányt Ps4 és pc-hez.
A gondom az lenne, hogy a fék pedál eléggé érzékeny, tehát ha félig nyomom be akkor már 100%-on van. Kivettem a fekete kemény gumit a fékpedál rugójából is de nem segített. Valaki tud rá valami megoldást? Ma tervezem kipróbálni cipőbe is, aztán ha nem meg akkor veszek bele egy ilyen fék modot külföldről.
Üdv! -
Laby
őstag
A FANATEC CSL Loadcell pedál mennyire megbízható hosszútávon?
Használtan garancia nélkülit nem nagy kockázat venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest