Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• wollnerd

aktív tag

Sziasztok!

Én most mérges vok. :((( Thrustmaster T300RS GT Edition kormányról van szó, ami karácsony óta PS4-hez van összekötve. Nem is volt oly sűrűn használva. Épphogy 2,5 hónap kihagyás után újra versenyeznék. Először Dirt Rally-ztam nem tűnt fel ott a probléma. De amikor elkezdtem a GT Sport-ot játszani, ott kezdett nagyon gyanús lenni valami... minden autó csak a gyakorlatilag csak félgázzal ment! Azt hittem hogy a legutóbbi peccs kúrt el valamit, de nem! :((( Megnéztem kontrollerrel, ott normális volt a gáz.
    Kiderült az is hogy pont olyan problémám van, mint az itteni videóban szereplőnek! Nekem is a gáz a padlóba nyomva is csak ugrálgat az értéke a 50 % körül. De ha a MODE gombot használom akkor megszűnik a problem, csak nem reális a kuplunggal gázt adni... :((
    PC2-ben is megnéztem. Audi A1-gyel teszteltem a Bugatti Le-mans pályán az startvonaltól nem messze a eredményjelző oszlop árnyékáig gyorsulás tesztet néztem meg. Kormánnyal épphogy elérte a 150 km/h-t, kontrollerrel pedig 156-60 km/h-t. Szal PC2-ben nem volt nagy különbség. Ha én a Deadzone-t állítottam kb. 50%-ra VAGY az gázpedál érzékenységét 50-ről 100%-ra állítottam, máris gyakorlatilag kontrollerrel egyező gyorsulást értem el. De akkor is volt a flickering (csak akkor ha gázt nyomom) tövig nyomás mellett kb. 90-95%-nál ugrándozik... előtte kicsit kevesebb volt.
    Amúgy asszem a fékpedál se stimmel. tövig gázzal csak 80%-ig tudtam nyomni a érték szerint. De ott nincs flickering.)
    Pedig amikor még febuár közepén is toltam a GT-t, akkor teljesen normális volt!!! Ezért gondoltam a friss peccsre! De asszem hiába.
    Majd 2,5 hónapig gyakorlatilag nem használtam a kormányt! Mi a **** történt vele??!! :(((
    Az ujjammal belenyúltam a pedálok alá. (még a rugó alá is) És ott találtam valami gyanús fekete-szürke "folyadékot vagy váladékot" az ujjamon, főleg gáznál volt, de féknél is volt némi, kluplungnál pedig kevésbé. Zsebkendővel is megnéztem, de akkor csak az 1. kendőnél látszott inkább. "Szerves" része ez egyáltalán? Itt egy kép.

Pontiméterekkel történt valami??? Nem hiszem el! alig féléves nem sűrűn használva és máris problémázik?!
    A logitech G27-essel is hasonlót tapasztaltam, de az meg több éves, ez érthető és a közönséges deadzone-val simán meg tudtom oldani. De ami Thustmasterrel történik.... No comment..?? :o

(Mellesleg az igazi autókban is előszokott jönni egyáltalán ilyesmi gondok, nem? De azért nem hinném hogy gyakoriak... Nem értem miért raktak be még mindig pontimétereket a kormányvezérlők pedáljaiba, ha ez ennyire megbízható?! Nem tudnak jobb alternatívát?)

Új hozzászólás Aktív témák