- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Beowulf_78 #2897 üzenetére
szerintem nem lesz gondod a az EX-el. Logouton írtam is róla egy kis rövidke leírást.. szerintem szuper kis jószág...
-
Turbolama
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre:
Van egy Manta compressor supreme kormányom, de nem tudom használni, mert elhagytam a telepítő cd-jét. Próbáltam neten keresni hozzá progit de sajnos nem találtam. Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy honnan tudok letölteni, vagy vmi orvosságot, hogy-hogy müködjön?
Amugy régen, mikor még megvolt a cd azzal sem sikerült müködésre birni....
Előre is köszi..Üdv.: Turbolama
-
Beowulf_78
addikt
Néztem még párat... ezekről is kaphatnék véleményt?
Logitech Formula Force EX (ez jónak tünik...
)
GENIUS Trio Racer FFMivel sosem volt még kormányom ezért nincs összehasonlítási alapom, tehát lehet hogy nem a G25-öt kellene először megvennem mert lehet ez az irányítási mód nem is jönne be annyira, ezért néztem az olcsóbbakat is.
Formula Force EX 12k és ha nem jön be ez a feeling mégse 25-50k-t bukok.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
neilszab #2895 üzenetére
Nagyon köszi a véleményedet!
Közben visszaolvastam és sok negatív dolgot olvastam a Momo-ról, leginkább a pedálok tartósságáról...
A DFP-vel kapcsolatban bizonytalan vagyok. Kellene azért a váltókar úgy érzem...persze lehet hogy F1 közben nem használnám...De más játékokban lehet hogy igen. Mivel nem PC-re lett fejlesztve bizonytalannak érzem a driver támogatását...pl. Vista X64 alatt. Mert ha ennyiért veszek egy kormányt, azzal ne legyenek kompatibilitási gondok.
Thrustmaster Rally GT Pro Force Feedback-et akkor lehet én bevállalom...Pixmania-n van 22,6K-ért rendelhető. Jónak tünik...Csak így hogy senkinek sincs még tapasztalata rzikós a megvétele.
-
neilszab
őstag
válasz
Beowulf_78 #2894 üzenetére
A MOMO-ot felejtsd el, helyette inkább Driving Force Pro (DFP), jó PC-hez is és mindenben jobb egy picit mint a Momo és 900 fokot fordul.
A Thrustmaster engem is nagyon érdekelne, sajnos erről itt magyarországon semmit sem tudunk, csak külföldről lehet rendelni. A +pedál Nekem sokat számítana, de nem tudom Te mennyire vagy véresen szimulátoros, lehet amúgyse használnád...
A márkáról én jókat hallottam, de sajnos sosem láttam..szóval DFP vs Thrusmaster elég érdekes kérdés...hmmm
Hát a G25 meg dupla annyi..azt már te tudod!
-
Beowulf_78
addikt
Srácok!
Kérném a segítségeteket...
Kormány vásárlás előtt állok, és nem nagyon értek hozzá. Logitech-ben gondolkozom de ha van jobb esetleg az is jó lehet.
Három lehetséges, potenciális választottam van, és ugye nem mindig a legdrágább a legjobb:1. Logitech G25 Racing Wheel
2. Logitech MOMO Racing Force USB
3. Thrustmaster Rally GT Pro Force Feedback (Clutch Ed.)G25 nagyon impozáns, de túl drágának tartom, ettől függetlenül ha azt mondjátok hogy a másik kettőnél klasszisokkal jobb lehet megveszem.
Elsőre ár/érték arányban a 2. kormányt tartanám a legesélyesebbnek hogy megvegyem.
-
balazs_t
tag
Hoppá, csak most látom "kormányos-topic"...
No akkor gyorsan egy kérdés... rajtam kívül van még valakinek HY-823 - TI Compressor Supreme Force Feedback kormánya?
-
neilszab
őstag
Erről még annó sok jót "hallottam", vki tud erről vmit?
-
aphra2
senior tag
válasz
Superman #2888 üzenetére
Amit leírtál az mind igaz, főleg aszfalt és pályaversenyekre, de azért a rallyban kell egy kicsit rángatni a kormányt. Általában földúton 120-180 km/ó között dobál a kocsi rendesen, ill a kerék kijárások húzzák jobra-balra állandóan,sose tudni mikor indul el az eleje-hátulja, és akkor gyorsan bele kell korrigálni.
Közel két éve használom a DFP-t szinte csak rallyra, és ennél jobban sztem más normális szimulátor játékkal nem lehet igénybe venni, természetesen birjaés semmi baja.
Amiről irtam, egy szenzációs Colin belső:[link]
és mindez RBR-ben: [link] -
Superman
nagyúr
Azért a "nyúzáshoz", meg a durvább használathoz csak annyit, hogy "komolyabb" autós programokkal, azaz szimulátorokkal igazából nehéz leamortizálni a kormányt. Egész egyszerűen azért, mert ott finoman kell vezetni, az úton maradásra sincs esély, ha valaki rángatja össze-vissza a kormányt. Magánvélemény, de egy G25-öt, vagy egy DFP-t kár Need for Speed-szerű arcade játékokhoz használni, arra tökéletesen megteszi a billentyűzet is. Igazi élményt azok a programok adnak, ahol meg kell küzdeni a kocsival, no meg az online ellenfelekkel.
-
V1d0N
csendes tag
Mi a véleményetek erről a kormányról? Logitech Vibration Feedback Az érdekelne, hogy bírja, ha kicsit erősebben nyomom a pedált, meg ha durvábban használom a kormányt.
-
törölt tag
Én használtan nem vennék pld. kormányt, hangfalat (de csak h egy-kettőt mondjak). Ezek olyan dolgok, h nem a gépben vannak egy slot-ban, hanem mindenki máshogy használja őket és nem tudhatod, h... Persze vettem már hangfalat használtan.
Igaz az nem PC-s volt. Szóval egy kormányt lehet gyilkolni és bizony nem úgy kanyarodsz vele, mint ahogy egy újszülöttet simogatnál. Szóval ezek azért használva vannak. Viszont megint csak arra tudok hivatkozni, h jó sokat olvastam a topicot anno és innen tudom, h ebben a hatalmas topicban senki nem tud még meghibásodott DFP-ről. Ergo ha elmész és kipróbálod, mindent rendben találsz és az ára is jó, akkor miért ne?!
-
törölt tag
válasz
neilszab #2877 üzenetére
Neilszab: nagyon köszönöm a bő választ!!!
Még majd jönni fogok, nem tudom kipróbálni... ma vitte el az iPon-os garanciafutár a 86gt-t, ami gyárilag hibás volt. Most várom, h küldjenek helyette egy másikat, vagy pici ráfizuval egy 3850-t. Majd kiderül melyik fog jönni, mert én megírtam nekik, h ha ez működik, akkor jöhet, ha nem akkor 86gt vissza, de akkor már olyan ami működik.
Amiket írtál pedig minél előbb kipróbálom és beszámolok vagy jövök még ha béna vagyok.Ribarszkinak igaza van, de mivel rengeteget olvastam a topicot, ezért kérdeznem sem kellett, h a DFP-t megvehetem-e... Teljesen egyértelmű lett, h ha nincs pénz G25-re, akkor csak is DFP-t szabad venni. Arra jutottam egyébként - amit emlékezetből írok - h anno volt egy másik Momo, az jobb mint a DFP, de emlékeim szerint limitált volt és természetesen már nagyon rég nem lehet kapni. Na az jobb volt - azt hiszem - a DFP-nél, de a jelenleg kapható Momo-k rosszabbak és drágábbak (~5e) a DFP-nél. Ezért sokan bele is esnek, h a drágább biztosan jobb...
-
valory
tag
válasz
ribarszki #2882 üzenetére
pár hozzászólással előbb is írtam ebbe a topicba, sztem most minden "beszólásnál" nem kell köszönni, gondoltam lespórolok egy kis dumát az elejéről. De ha annyira kell beírom:
Sziasztok, lenne egy nagy kérdésem a kormányokban otthon levőkhöz:
DFP vagy MOMO ? melyiket ajáljátok inkább és miért? használtan is megéri megvenni, vagy óvakodjak tőle? Ha megéri, mire figyeljek oda (ha oda kell egyáltalán valamire)?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
ribarszki
őstag
Hagy ne én válaszoljak neki, tegye meg valaki más.. pls... Mondja azt valaki más, hogy olvass vissza pár oldalt!!
-
valory
tag
DFP vagy MOMO ?
-
neilszab
őstag
válasz
#59070464 #2876 üzenetére
Szia,
a hang sose lesz független az FFB-től, mivel ott van benne a kormányban a motor és ha forgatod, akkor az is forog... ez már csak így megy ;)
A beállításokról:
-a spring és a damber értéket vedd jó alacsonyra, inkább csak zavarnak, mint segítenének.
-a középre húzást én ki szoktam kapcsolni, mivel ha az autó megy, akkor a kerékösszetartás miatt úgy is beáll középre a futómű, fölösleges ezt még egy mesteréges effektel is megspékelni. (saját vélemény)
-a forgási tartományt meg ahogy jól esik, de általánoságban minél nagyobb legyen, amit még kényelmesen tudsz forgatni. Nekem ez 270 fok, mert ennyit tudok max tekerni, miközben még 2 kézzel fogom a kormányt.
Egyébként ha a kormányzás érzékenységét állítod (Sensitivity), akkor a kormányzás linearitását tudod variálni. Tehát hogy az elején csak kicsit fordul tőle a kerék, aztán meg jobban.amúgy
[link]
ez rFactorhoz van, ezzel jobb az FFB.Persze minden a játéktól függ és Tőled... ki kell tapasztalni, nekd mi a jó
-
ribarszki
őstag
válasz
#59070464 #2873 üzenetére
Először is gratulálok a kormányhoz!! Nem fogsz csalódni benne
Bizony a billentyűzetről való átállás kormányra gyakorlást igényel. Nem is keveset. És emellett rá kell jönnöd, hogy milyen beállítás fexik neked. Kb 5-600 kör szükséges az rfactorban, hogy érezd a kormányt. A hang nagyban függ az FFB erősségétől is. Én nagyon alacsonyan tartom az FFB szintjét, mert nekem így könnyebb precízebb kört menni. Így nem zavar a hangja. Amúgy is ha játszol nem foglalkozol vele.A fordulási fokok attól függnek, hogy mivel játszol és mi jön be. Ha rallyt, zárt autós versenyt, nyilván a több fok lesz a kellemesebb. Én rfactorban, f1moddal 140fok van beállítva, mert így éreztem a leghatékonyabbnak. A 900, 700 fok nekem túlzásnak tűnik, de ezt más nálamnál hozzábbértők megmondják, akik rallyznakk.
Ergo, gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj, próbálj ki nagyon sok beállítást, és majd ráérzel hidd el. De 1-2 hónapba beletelik
Amúgy nálam az overall FFB 70%, játékban pedig 25%. A spring, damper 10-10 %, A centering 35%. De ez mind egyénfüggő.
Jó szimezést
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni a nagy klubhoz egy DFP személyében.
Tegnap vettem meg és ma nagyon sokat játszottam vele és arra jöttem rá, h ez nem is olyan egyszerű és bizony komoly gyakorlást igényel.
Pár kérdéssel indítanék is, ha szabadna.
Nektek is nem éppen halknak nevezhető hangerő társul a kormány tekergetéséhez? Nagyon tetszik a kormány és nem azért mondom, de ha ez ilyen, akkor lehetne azért jóval halkabb, ha nem is tök néma.
Ti hány fokot adtok meg forgatásnak? Ugye alapjáraton 200 fok van megadva a profilerben, de az nagyon kevés szerintem. Érdekességképpen feltoltam 900 fokra, ami jó buli volt, de egy rally-t szerintem úgy nem lehet játszani. Most 725 fokra állítottam, tehát jobbra és balra is egy teljes kört tud megtenni. Kíváncsi leszek így milyen. Szóval ti ezt az opciót milyen beállítással használjátok? Vagy játéktól különbözően?
-
Bicsko
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Új gépet vettem, erre már vistát raktam, és szeretném használni a jól bevált Genius SpeedWheel Force Feedback matuzsálem kományomat. Az XP-s driver fel is ment, felismerte, megjelenik eszközkezelőben is. A probléma az, hogy a játékvezérlők között nem látszik sem a windowsban, sem játékokban. Vista drivert nem nagyon találok hozzá a neten, de gondolom mennie kéne így is. Van valami tippetek? Előre is köszi!
-
bodom87
tag
Valaki ismeri ezt a játékot? Vdrift
open source, nemigazán tudom működésre bírni. valaki ha jártas benne kérem szóljon
-
neilszab
őstag
Na leteszteltem alaposan én is ezt a dolgot a GTL-ben. Az én beállításaimmal, amiket már fent is leírtam, nem csinálja. Ez a kattogás csak akkor jön elő, há rámegyek a rázóköre és akkor is nem túl hangos, hang nélkül mentem és így sem volt zavaró. Veztés közben meg azért nem jöhet elő sehol, mert olyan nincs, hogy 1 mm-t kelljen kormányoznod (min 1 centi), Meg különben is, ha ennyit tekersz a kormányon, akkor nem történik semmi - ugye mivel ennyi a holtjátéka - és olyan szitut meg végkép nem tudok elképzelni, hogy 1mm-t kelljen rángatni oda-vissza a kormányt.
Szóval tény, a DFP-nek van 1 mm holtjátéka! De ennek nem nagyon van valós jelentősége
Ettől függetlenül nyilván igazad van és a holtjáték, az holtjáték.. és ha találsz rá egy jó módszert, hogy lehet megszüntetni, attól a kormány csak még jobb lehet!
Majd írd meg!
-
Shad0w
senior tag
válasz
neilszab #2866 üzenetére
Jó, az hozzátartozik ám, hogy én alapvetően maximalista vagyok, és mindennél jobban rühellem a félkész munkát és a trehányat, főleg ha fizetek érte (kivéve ha én csinálom, mer azt magamnak mindig megtudom magyarázni
). Talán annak aki csak olvassa szőrnyűnek tűnhet az amit írok (azis), de mint látható csak nekem vannak ilyen problémáim... Namind1, MM-ben most GT5 promóció megy DFP-vel, szal aki ilyent akar venni az látogasson el a helyi MM-be és próbálja ki!
(Engem GTL-ben már kivisz a világból, mert csak finom mozdulatokkal lehet menni)Azaz EX-es leírás asszem arra volt jó, hogy a fogaskerekek ne csússzanak meg egymáson vagy nemtom, ha picit jobban feszülnének talán itt is segítene, de közben átgondoltam a dolgot és arra jutottam, hogy gépész nélkül nem szedem szét, mer annak, hogy ránézek és megállapítom, hogy közöm nincs hozzá, semmi értelme. De persze ha sikerül alkotni vmit akkor le pötyögöm ide.
RBR-ben megkell csinálni a school-t, rohadt sokat megtanít, hogy hogyan kell fék+gázzal beesni a kanyarba vagy csak gáz elvétellel vagy kézifékkel. Meg még egy csomó hasznos fogást részletesen elmagyaráz/megcsináltat. De rohadt jó ez a rally, iszonyat részletes az FFB is, minden kis ágat lehet érezni, nagyon ott van na. Amúgy ja, letörölte a mosolyt az arcomról az első kör, mer ugye elsőre kinek kell az iskola?
-
neilszab
őstag
Nem tudom, ezt a kotyogást én is észrevettem, de nem tulajdonítottam neki különösebbb jelentőség, mert ilyen kis mozgásokat (1mm) nem gyakran végzek vele, el is feledkeztem róla teljesen, hogy van ilyen.
De ha kitalálsz rá vmi über megoldást, azért majd pötyögd be ide is....de mintha már olvastam volna ilyesmiről az EX kapcsán, volt egy fasza leírás képekkel, de hogy hol, azt már ne kérdezd. Google
De továbbra is fenntartom, hogy ez sztem nem igazi probléma.
-
neilszab
őstag
Én is most vettem meg - gondoltam legyek má' tisztességes ember - és jót kacagtam rajta! Na majd ha mész egy kört, nem fogsz így röhögni!
...2 nap tiszta szopás, mire úgyahogy megtanulsz menni vele
Amúgy sztem, a tokot és a borítót a hazai forgalmazó rakja össze az egy nagy kupis íroasztal mögött kávészünetekben, és csak beledobálnak a egyet-egyet a gyártótol kapott nagy kupac CD-ből....
-
Shad0w
senior tag
válasz
neilszab #2858 üzenetére
Kormány kerületén 1 mm aza sáv ahol nem fog a force (lemértem), és ugye itt kotyog, de GTL-ben nálam folyamatosan ezt csinálja, főleg fékezésnél amikor beleremeg a kocsi. De mind1, úgy tűnik ezen majd csak akkor tudok javítani ha majd szétszedem, de most nagyon nincs hozzá kedvem (meg elsőre foggalmam sincs, hogy mi csinálja, előbb beszélnem kell egy gépésszel sztm)
-
neilszab
őstag
Szia
Meghallgattam, nekem is így kogyok, HA:
-kábé 2 mm-es sávban rángatoma kormányt ide oda, mitn az őrült!!!!!!
(de csak 2 újjal, mert marokkal már nem tudom ilyen kis sávban rángatni)
Amúgy meg nincs hangja, ami van azt az FFB elnyomja. Ez a fajta mozgás, ahogyan előjön ez hang, nos ilyen nincs. Legalábbis ilyen játákot még nemírtak!
-
oceanearth
őstag
SZiasztok!
Valaki tudna mondani TOCA3 beállításokat? Mert így ahogy most van elég gányos a játék? Továbbá elég arcadeosnak érzem... Hogy lehet kikapcsolni a segítségeket?
Válaszaitokat köszönöm
-
Shad0w
senior tag
válasz
ribarszki #2854 üzenetére
Hát, ööö, izé, papírom van róla, hogy süket (rossz a hallásom) vagyok, de még így is zavar. Talán az asztal erősíti fel ennyire, nemtom. Akkor majd egyszer bátor leszek és szétszedem, megnézem tudok-e tenni vmit, hogy szorosabban álljanak a fogaskerekek.
Tud vki vmit arról, hogy, van-e benne vmilyen matrica vagy bármi más ami jelzi, hogy szét volt szedve?
-
ribarszki
őstag
Há a én DFP-m is pont így kattog e. Ééééés? Hangosítsd fel a hangfalakat, merülj bele a játékba, vagy a zeneművészetire jársz? Ejjj de kényes a füled. Amúgy így mp3-ból elég nehéz megmondani, h ez a kattogás mennyire durv és zavaró. De alaplötyőgés mindegykinek van.
hali -
Godimodi
tag
Üdv.Van egy Ti márkájú(XD már régóta bírja és nem rossz csak nincsneve)kormányom.Az a probléma hogy rezgős és iszonyatosan zavar mert csak akkor rezeg ha gázt adok stb...nemkell!leszedtem hozzá drivert de egy kalap szamócát nem ér.van valakinek ötlete hogyan lehetne kikapcsolni?
előre is köff
-
Shad0w
senior tag
válasz
neilszab #2850 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy van nekem egy mp3 lejátszóm is, szal itt van sokkal jobb minőségben is.
Neilszab, de hát ez szőrnyű, mert amikor versenyzek (GTL-ben) pont a finom mozdulatoknál amikor az út egy kicsit egyenetlen akkor elkezd így kattogni, kotyogni vagymi és borzasztóan idegesít, áhh. Amúgy megtennéd, hogy meghallgatod az új verziót is? Nálad is ennyire hangos? Olyan, mintha az asztalon kopognék vmivel.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest