- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fujifilm X
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ASUS notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thrustmaster tmx és thrustmaster tx ami még létezik és kb szóba jöhet...
- a tmx egy olcsóbb szerkezet, de lehet rá aggatni komolyabb thrustmaster pedált/váltót (th8a-t egyébként most is hirdetnek itt az aprón!)
- a tx komolyabb alapokkal rendelkezik, DE... a kormánykerék kritikán aluli, ócska, sorjás vacak, szerintem használhatatlan. ergo számolj azzal, hogy azt cserélned kellhet... hasonlóan a pedálok sem túl jók, ott is lehet számolnod kell némi áprgéddel... és a H/szeki váltó is még hozzájöhet.ez így már lehet túl-lóg a 920as árán, de jobb is annál szerintem (bár nekem csak g25jeim és g27jeim voltak, ami kb ~ugyanaz).
egyébként ha hajlandó vagy többet áldozni, akkor javasolt a TX base-t venni, ez olcsóbb kicsit és magad választhatsz rá perecet és pedált... de van csomagban is, 150k környékén a 3pedálos, bőrkormányos szett
sajna 599xx kormányos csomagot TX-ből nem látni, pedig az "A" rim TH-kra
(T300-ra, pc/ps4-hez bezzeg van
)
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Xbox One-hoz G920-on kívül még milyen kormány ajánlott kb ebben az árban?
Köszönöm
-
bajzal
őstag
Sziasztok!
Van egy Logitech G27-em és az összes pedálon lekoptak a csavarokon lévő festék, gondolom a lábam súrlódásától, pedig mindig vagy mezítláb vagy zokniban használtam, cipőben sohasem. Meg a kuplung pedál néha de akkor zavaróan kattog amikor benyomom. Kb. a pedálút felénél ad egy kattanó hangot. Meg a kormánykerék teljesen balra eltekerve amikor nincs áram alatt kattogó hangot ad ki. Mint ha lötyögne valamilyen alkatrész. Ezekkel a hibákkal vissza tudom vinni garanciális javításra? 1,5 éves úgyhogy van garancia, Media Markt-ban vettem.
-
kacsa2958
csendes tag
Sziasztok!
Volt egy kis gondom van egy thrustmaster t80 kormányom ps4-en
Játék közben egyszer csak ugy döntött hogy nem akar mükődni.
Csak balra hajlando fordulni. Se jobbra,Se a gáz,Se a fék nem reagál.
Az érdekesége a dolognak hogy a menüben minden gomb tökéletesen mükődik. Viszont egyik játékban sem akar mükődni előbb emlitett gombok.
Mi lehet a gond?
Köszi előre is a választ! -
neilszab
őstag
Ki lettek adva újra a korábbi kormányos post-ok jegyzetként az oldalon:
T150, T300 és G29 teszt -
bendre91
csendes tag
Kicsit offtopic, de szívesen vennék ötleteket, hogy merre érdemes elindulnom az online világban. Szept közepére tervezem a T150-et, mert most költözök Pestre, és nincs időm ezzel foglalkozni.
Régen nyomtam ezerrel, imádtam az olyan versenyeket, amikor egymást tisztelő emberek versenyeznek, tehát a dodzsemező random emberek iszonyatosan irritálnak. Főleg F1 érdekelne, de igazából minden, ahol kulturált versenyzés folyik. Anno az F12010-el nyomtam online bajnokságba, vezettem egy ideig, de az adminok megbolondultak és megszűnt az oldal. (F1 Game Hungary) Ezek a CM féle F1-ek messze nem szimulátorok, ezért jó lenne valami komolyabb. (persze majd az F12016-tal azért karrier módban eljátszogatok)
-
neilszab
őstag
Kövezzenek meg érte, de nekem a DFP váltópöckeivel soha az életben semmi gondom nem volt, anno évekig nyúztam és szerettem, sztem tök jók...
Mondom mindezt ezt úgy, hogy G25/27, T500 és T300 Alcantara is sokat volt a mancsomban...
De kicsit elvesztettem a fonalat, hogy jön ez a linkelt teszthez és milyen oldal tiltott?
-
válasz
neilszab #22429 üzenetére
az pl objektiv, hogy a dfgt váltófülei kicsik vagy hogy a t150 pedálja rögzítés nélkül szinte használhatatlan vagy hogy a fanatecnél a csúcskategóriához képest sok a hiba vagy hogy a g25-27 egy igásló ... úgy rémlik, a ph!-s t150 teszt viszonylag pl reális volt.
(ezt a linkedet most nem érem el, mert tiltott oldal)
-
neilszab
őstag
válasz
This_is_Ice #22428 üzenetére
Hogy csinálsz egy kormányról "objektív" tesztet, amikor minden egyes fontos paraméter csupán az egyéni érzékelésen múlik? Kormány témában egyedül csak vélemények léteznek, az egész témakör teljesen szubjektív.
-
neilszab
őstag
-
válasz
Fehercsoki #22418 üzenetére
hagyjuk már ezt, hogy jobb a dfgt
sokszor előkerült a téma és jóindulattal is max. "nem eldönthető"...
akkora halom hulladék a dfgt pedálja és a váltófülei, hogy arra szavak nincsenek - ezzel szemben a t150el nincs komolyabb gond, a legnagyobb hibája, hogy túlárazott (pl a felfogatás gond 1 (EGY!) embernek jött elő összesen...)
bendre91: szerintem vegyél egy használt t150et, 40 és alattiakat is láttam errefelé és szinte bizonyosan még van gari is... (nincs 2 éve kint a modell, márpedig garit nagyrészt annyit adtak rá a boltok, pár kivételtől eltekintve)
én a thrustmaster tx mellett kényszerből egy 150et is hajtok (ps4...) és a sok negatívkodó rivjú ellenére abszolut kellemes meglepetés volt (vagy inkább pont azért, rosszabbra készültem). viszonylag erős, definiáltak az erői (nem csak úgy ráz bele a világba'), a fülek frankók, a pedál pedig... nos, egen, ezt letámasztani elég nehéz ügy - ha sikerül, akkor okés! (de ha nem....
)
-
bendre91
csendes tag
Épp ez okozza a dilemmát, hogy ebben az árkategóriában nincs vetélytárs. DFGT-t nem is hiszem, hogy lehet kapni már újan, és az is kitudja hány éve porosodik egy dobozban, gyanítom, hogy nem tegnap jöttek le a gyártó sorról az utolsó darabok. Használtat nem szeretnék, maximum, ha egy nagyon megbízható embert találnék, és alig használt darabról van szó. Lehet, hogy nem szíjas, de sokkal halkabb rendszer, mint akár egy G29-ben.
A T150-ról az a benyomásom, hogy amellett, hogy nem profi darab, azért ez már képvisel egy megfelelő minőséget.
Esetleg még valaki, aki pont használ T150-et? (Igen, győzzön meg)
-
RaGi91
senior tag
válasz
osztraksajt #22422 üzenetére
Finomabb és természetesen újabb technológia, de drágább is. Új vásárlásakor nincs konkurencia, ha használt is szóba jöhet, akkor DFGT.
-
RaGi91
senior tag
válasz
osztraksajt #22420 üzenetére
A T150 nem szíjas... "Vegyes öv-tárcsa és fogaskerék rendszer" van benne. Kicsit halkabb és tán kisebb a "FFB lyuk", de nem pontosabb a DFGT-nél. A szíjas megoldás a T300-nál kezdődik.
-
osztraksajt
őstag
válasz
bendre91 #22417 üzenetére
Jódarabig MOMO-m és DFP-m volt, most DFGT-m van (igaz csak pár óra van benne az elmúlt egy év nem úgy jött össze ahogy terveztem), de pont a hétvégén volt szerencsém kipróbálni egy ismerősnél egy T150-et.
Hát, értem én hogy halkabb szíjhajtás meg nincs középen FFB lyuk, ezeket alá is írom, de a minőségérzet szerintem sehol sincs a GT-hez képest, sőt szerintem a PRO-t sem éri el. Valahogy érzetre nekem egyáltalán nem biztosította azt hogy egy autó kormánya van a kezemben, sokkal inkább egy játékszernek érződött, azzal együtt is hogy valóban valamivel kifinomultabbnak tűnt az FFB. De pl nem mernék tisztességesen ellentartani vele, mert félnék hogy tönkreteszi, és a tesztben is említett műanyag az valami tényleg horror. Én nem vagyok izzadós tenyerű, még eddig egyik kormánnyal sem volt gondom pedig nagyon régen még egy fröccsöntött saitekkel toltam, de ezen pár perc alatt sikerült megizzadnia a kezemnek.
-
RaGi91
senior tag
válasz
T150 ellen mondanám, igazából az összes Thrustmaster kormányra igaz, hogy ha nem rögzíted csavarokkal a cockpitbe, vagy asztalra, hanem csak a hozzá adott rögzítővel tervezed lefogatni, akkor egyrészt elmozoghat, ill. volt valaki itt fórumon, akinek tőből kitört a csavar ahol le lehet fogatni és így a garancia is kétséges.
Szóval ha TH mellett döntesz, akkor javasolt csavarral asztalhoz rögzíteni.
Egyébként nekem volt DFGT-m (vagyis még megvan), ill. most van egy T300 alcantarám. Egyértelműen a T300 a nyerő, de a DFGT is jó cucc, azért vettem T300-at, mert egyrészt megtehettem
, ill. megragadott a szimulátorozás világa.
Költözés után, ha marad zsé, akkor kövi beruházás a 3 monitor
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
Ha többet nem költenél rá, akkor más alternatíva sajnos nincs, T150-nél jobb a DFGT(FFB és minőség is), esetleg azt érdemes lehet keresni használtan, de már az sem olcsó. Pedált és H váltót is lehet később hozzá venni, de ha később bővíteni szeretnéd akkor szerintem inkább T300-at vegyél, a sima változata 90k körül már kapható.(persze az Alcantara sokkal jobb ár-érték aránnyal rendelkezik, de az már 130k+)
-
bendre91
csendes tag
Hello!
Kormányt keresek és meglepődötten látom, hogy pl. a Logitech-től nincs egy darab se számomra elfogadható áron.
Abból indultam ki, hogy régen egy Logi Formula Force EX elég volt, amit persze kinőttem időközben, és nyilván egy belépő szint volt, de 15-ért megérte. Most már egy ilyen szintű kormány iszonyat hátráltatna.Most már olyan kormányt keresek, ami legalább 900 fokos, erő-visszacsatolás alap, hogy kell, nem gagyi, pontos. Szíjashoz még nem volt szerencsém, de állítólag halk, nincs középen lötyögés.
Mivel nem akarok 5-6 éve megálmodott konstrukciót venni 2016-ban, a Thrustmaster T150-t néztem ki, számomra elfogadható áron (52e) lehet kapni, a külföldi teszteken jókat mondanak róla. A játékok: Assetto Corsa, Project cars, Codesmasters féle F1 szériák (ha nem lesz gagyi), Euro Truck Sim2, Dirt.Ami ellene szól, hogy úgy tudom, csak pedált tudok hozzá venni, pedig később jó lett volna egy F1-es kormány rá. Na mindegy.
Valakinek vélemény? Esetleg más ajánlás?
-
válasz
Fehercsoki #22415 üzenetére
Érdekes lenne egy esettanulmány, pláne egy gyakorlatban "visszatelepült" gyártótól ... sokminden szól nyilván EU mellett is (szállítás, vám nincs/alacsonyabb), de biztos van oka, hogy mégse ítt gyárt "mindenki".
És a sok csere ellenére nem ment csődbe se a fana, se a th, szal gyanus, hogy fillérekért készülnek a csucstermékeik is...
-
Fehercsoki
aktív tag
Valóban nincs olyan állam, amelyik árban versenyezhetne kínával, viszont azért szerintem sokat elbuknak azon is, hogy sok vásáslórnak ki kell cserélni a kormányát.(mert bizony Fanatec is TM-hez hasonló minőséget produkál, csak még magasabb áron) Na meg ha az emberek gyakran hallják azt, hogy milyen szar a minőség, akkor inkább mást vesznek, ez ismét csak veszteség, szóval lehet hogy jobban megérné inkább többszörös áron összerakni a kormányokat akár itt az EU-ban..
-
válasz
-Solt- #22408 üzenetére
én úgy emlékszem, hogy csak terv volt, hogy esetleg visszahozzák eu-ba a termelést... (amikor a dolcsi drágult, ezért volt az áremelés is)
szvsz ebből semmi nem lett, nincs olyan állam a környéken, ami kínával versenyezhetne...
(bár nincs facebookom, szal a fana hírek csak érintőlegesen jutnak el hozzám, pláne nem lévén engem érintő termékük)
-
-Solt-
veterán
válasz
neilszab #22412 üzenetére
Részemről tisztában vagyok vele, hogy miképpen működik a történet, de ettől függetlenül egyéni szociális problémája a gyártónak, hogy mit kezd a hibás, visszavitt termékekkel. Figyeljenek jobban a minőségre, és akkor kevesebb lesz a visszavitt termék!
Egyébként, ha több hónap használat után egy javítás alkalmával küldenek egy ilyen darabot vissza, akkor még tán azt mondom üsse kavics... de így, hogy gyakorlatilag szinte nem is volt alkalma kiélvezni az újonnan megvásárolt termékét, kicsit gáz egy ilyen darabra cserélni szerintem...
De, ha már ellenőrzés, javítás, újraértékesítés... tegyék azt úgy mint a laptop gyártók... jelezzék ezt, és adják valamivel olcsóbban.
(#22411) ZeroDK: Te tudod, én ennyi szívás után biztos nem mentem volna ebbe bele, de végül is a lényeg, hogy most legalább működik!
Át is gondolom, hogy kell-e nekem ezek után az a T300 bázis...
-
neilszab
őstag
válasz
-Solt- #22410 üzenetére
Én nem tudom, hogy ti mit gondoltok, hogy vajon mégis mit csinálnak a boltok, disztribútorok és a gyártók a hibás, javított, visszavitt termékekkel? Van valahol egy rét, ahol ezeket mindig lerakják és vígan élnek míg meg nem hallnak?
Ahelyett, hogy javítás/ellenőrzés után megpróbálnák őket újra értékesíteni a piacon?
-
kozmy
őstag
Így készűl egy Fana kormány csájnába [link]
-
törölt tag
válasz
RaGi91 #22402 üzenetére
En rajtam valami selejtes magnes van, hogy vonzom ennyire, azt mondtak amikor akarom kicsereltethetem attol fuggetlenul hogy hibas-e vagy sem, vagy penzvisszafizetes. Lehet ha 2 evig semmi baja nem lesz, utolso napokban kicsereltetem biztos ami biztos, csak nehogy rosszabbat kapjak, meg hat ez is birja ki sokaig.
Most direkt nyuzom a kormanyt driftelesel, ez igenybe veszi eddig minden OK! -
törölt tag
válasz
Gigi01 #22400 üzenetére
Ugyanaz a beszallito, mint a Hardverkernek. Letesztelve volt a kormany, amit visszajelzett a Compker.
Maga a Compkerrel nincs problema, azok segitokeszek, es tenyleg gyorsak. Maga a beszallito a mocskos banda, de mint kiderult tesztelve lett, es semmi hibat nem veltem felfedezni.
Addig hasznalom mig mukodik, es ha elromlana, akkor egybol cserelik, vagy penz visszafizetes amelyiket akarom.
Remelem ez a darab kibirja hosszu ideig.Compkert meg ne keruld el, jo bolt hidd el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Projektor topic
- Xbox Series X|S
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Drón topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest