- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bokrosolajos
őstag
válasz
neilszab #17798 üzenetére
Figyelj, ezt megbeszéltük már két hónapja, hogy nem.
Mellesleg én soha nem is tennék fel mélyagyas kormányt, mert nekem nem tetszik. Youtube-on van monytu meg spitzee és még egy fazon, nem emlékszem most, 2-3-4 éve tolják ugyanazzal a Logitechkel adapterrel, több méretű kormánypereccel.
0:49-től látható, mennyire lomha lett a g27 ezzel a ratyi marhanehéz, túlméretes fossal
-
neilszab
őstag
válasz
bokrosolajos #17796 üzenetére
Egy ilyen kormányt nem bír el a G25/G27 motorja. A gyári volán alig több valamivel fél kilónál, egy ilyen meg alsó hangon is 1,5-2 kiló, emellett a nagyobb átmérő is tovább gyengíti a motor erejét. Így csak egy lomha, erőlködő G27 lesz az eredménye.
Én is sokat filóztam már sokat ezen, de súlyban és méretben is megfelelő kormányt csak versenysportban lehet találni horror áron.
-
válasz
bokrosolajos #17796 üzenetére
Lehet kapni direkt melyagyas kormanyhoz pillangokat. 32 es 35centis kormanyokhoz.
En szettet veszek, 33cmes kormany, uj pillangok hozza, s gombokhoz kozbetet, hogy a ket kormanygombot is tudjam hasznalni.
-
válasz
ilyen_85 #17794 üzenetére
nem-ffb-s kormányt talán tilos reklámozni?
szarnak pláne kell a reklám...
270 fokkal nincs mit tenni, és a 25-30-35 ezres t100 után igen nagy levegő és 100-120ért jön a t300, mint következő lépécső (és a pedál ott is vicc és még h váltó sincs vs. g27 80-90ezerért...)
ha az nem opció, akkor ps4 tulajként - mivel a dfgt kiesett - tényleg nincs választásod, csak megbarátkozni a t100 270fokával
viszont úgy látom már csak 32ezres ajánlatok vannak a neten ... (árgép)
pár napja volt itt hirdetve egy 23k-s példány, az nagyon megérte (volna) -
ilyen_85
senior tag
A t80 nem ffb-s?
hiszen ezt reklámozzák a drive club-bal :S
Megnéztem egy videót a t100-ról, aki a bemutatót készítette, elégedett volt vele, bár a 270 fokos mivolta nem igazán tetszik. Többször is úgy látszott, hogy nagyon nagy hátrány :S
Nem merem így megvenni a DFGT-t ha nem is lesz jó a ps4-hez
-
válasz
ilyen_85 #17792 üzenetére
mivel a t100 ffb-s, a t80 nem, így asszem ez eldőlt ... (NEM veszünk FFB nélküli kormányt!)
the crew, driveclub és majd a pcars is támogatja, noha nem 100% hivatalos cucc (nincsenek rajta a ps4 spec gombok)
az eljövendő granturismokkal is menni fog feltehetően ezekután
-
ilyen_85
senior tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék tőletek remélem valakinek van tapasztalata thrustmaster kormányokkal.
Tudom a Logitech DFGT a nyerő minden tekintetben, elolvastam a bevezetőben linkelt két cikket, de sajnos nekem ps4-hez kéne
Már majdnem vettem egy DFGT-t, mikor kíváncsiságból ránéztem a ps4-hez milyen kormányokat ajánlanak, erre látom, hogy nem hogy ajánlanak, egyenesen örüljek, hogy valamit támogat
Project Car-ral szeretnék majd játszani, ehhez szeretnék venni egy kormányt, ps4 már van, a pc-m pedig nem elég erős hozzá, így a ps4 kell hogy legyen a befutó.
Ez egy kérdést vet fel, mivel csak a thrustmaster kormányokat támogatja szeretnék venni egyet, a cikk egyik ps4 által támogatott kormányról sem ír.
Mivel a 30.000 forint a rászánt összeg ezért két kormány között vacilálok, az egyik a t100, a másik a t80.
Nem tudom eldönteni melyik legyen, gondoltam megkérdezlek titeket, hogy melyiket érdemes venni.
Árban érdekes módon a t80 a drágább( magyar webshop árak, a linkelt angol oldalon a t100 a drágább, de ugye mi mo.-n élünk), bár azt gondolnám, hogy a típus szám miatt a t100 lehet a jobb (nem értek hozzá, a több mindig jobb elv alapján mondom xD )
Ahogy látjátok a linkelt termék oldalakat, nulla információ található a kormányokról, így nem tudom melyik legyen :S
Előre is köszönöm a segítséget!
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
---Lasali--- #17790 üzenetére
akár hiszed akár nem G25 nél rossz összeszerelés miatt a műanyag eszi meg a réz fogaskerekeket..valószínű ez itt G27 esetében is előfordulhat
Alkatrész ami tönkre is megy gyakorlatilag nem kapható csak 1 két dolog az is azért, mert az máshova is használatos...
Ezeket kinyírni a hosszan tartó nyúzással lehet pl 2-5órás verseny 100%+ os ffbvel szünet nélkül, van akinek a 24órás verseny közbe hal meg,nem ok nélkül.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Van nálam egy G27 kölcsönbe, már a nyár óta, lehet meg is veszem a sráctól.
Szétszedtem már a váltót is, nem teljesen, szóval a mechanikát nem szedtem szét, csak kitörölgettem belőle a gyári zsírt mert elég sok volt már benne a kopás, kitisztítottam, majd újra kentem.
A pedálokat is szétkaptam, azokat teljesen.. ott oltári mennyiségű dzsuva volt már.. szilikonnal újra kentem minden forgáspontot, fogaskereket.
A kormányt is szétkaptam, de ott csapágyak vannak, az elég bíztató, bár golyó nem sok van bennük, legalábbis az elsőben 3 centinként van kb egy golyó, kipattintottam a tömítést.
Hátul a megakasztó fogaslécezetet is kitisztítottam, megkentem újra, bár nem volt igazán retkes.
Magát az áttétel házat is szétkaptam, abban alig volt kenés, szinte semmi, a nagy műanyag fogaskeréknél. Azt körbe teli nyomtam szilikonnal. Van egyébként 2mm holtjáték a kormányon, nem tudom gyárilag ez mekkora lehetett.
Ezt látom a leggyengébb pontjának, műanyag fogaskerék, igaz nagy, de picike réz fogaskerekek koptatják a motorok által. Valamint ugye azt hiszem a bal motor határozza meg a pozíciót is, tehát ha az áttételezése kopik a force feedback nak, azzal nő az érzékelő holtjátéka is..Sikerült már valakinek kivégeznie ilyen kormányt?
Mik a tapasztalatok? Mi megy tönkre benne? Lehet hozzá kapni alkatrészt valahol?
Egyéb ötletek élettartam növelésre?Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv. -
Joshi
titán
válasz
bokrosolajos #17787 üzenetére
Ha felteszel egy nagyobb kormányt, el fogod érni a pillangó váltót?
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
bokrosolajos #17787 üzenetére
Bpracingen elég jó kormik vannak
13k ért 33es mélyagyas sárgacsíkos velúr
majdnem olyan lett a kocsiba is, csak nincs elég hely
-
bokrosolajos
őstag
válasz
RECSKA #17785 üzenetére
Nagyon elmésnek tűnik ez az O-gyűrűs tuning!!!
DFGT-n squash labdát használtam, az is sokkal jobb volt mint a G27 gyári lineáris és gyenge fékje. A levegő ismét progresszívvá teszi az O-gyűrű miatt!Elfelejtettem képet tolni a madlaps adapterről, amit rendeltem Litvániából 6500-ért, lehet rendelni alu vagy matt feketére fényezettben is.
Most már csak egy frankó 32 cm-es kormány perecet kell találnom hozzá -
mazacar
tag
Aki hiányolta a szekvenciális váltót g27-ről..annak itt a megoldás ha még nem volt..
-
válasz
-Mike- #17782 üzenetére
Tudok adni, ha pesti vagy. A csavar a henger alsó részéhez kell, alul van egy lyuk rajta. Azt kell betömni vele.
Nagyon jó lett, és került 32+10Ft-ba, plusz egy kis zselés pillanatragasztóba. A pedál felső részéhet pedig raktam egy 50-est, így kb fél centivel rövidebb úton jár a rugó ( keményebb lett ettől is )Tehát összesen sem igazán éri el a 200Ft-ot ragasztóval sem
-
vlevi
nagyúr
válasz
RECSKA #17780 üzenetére
A fék úgy jó, ha kemény, ebben igazságod van.
A gtr-mastersen volt egy időben Load cellás pedál tuning. Az pedig azért közelít mégjobban a valósághoz, mert a kocsiban is a fékpedált csak nagyon kicsit lehet benyomni, utána már csak a nyomás erejével nő a fékerő. A Load cell pont ezt tudja, persze jóval drágábban, mint a gumigyűrű. -
válasz
RECSKA #17778 üzenetére
Kiprobalva elesben a fekmod.
Assetto corsa, Nurnburgring gp, m3 gt2, abs on - kiporgesgatlo kikapcsolva.
Eddigi legjobb idom ( nem rohog) 1:59:430
Most kikapcsolt segitsegekkel 10 kor utan mar 1:59:480, ugy, hogy minden kanyart elszabtam ( visszajatszason latszik, hogy a kanyarba beesve picit blokkol a belso kerek, kigyorsitasnal pedig korrigalnom kell ).A lenyeg : csutkara sosem kellett nyomnom a pedalt ( nem lehetetlen
), de par kor alatt eszmeletlenul ra lehet erezni. Sokkal jobb a gyarinal. Holnap este nekimegyek a gaz moddolasanak, mert nekem az is tul piha, nem tudom normalisan adagolni... ( valszeg kimerul annyiban, hogy a kuplung rugojat kapja meg )
Aki ki akarja probalni a modot, o-gyurut hozza szivesen adok!!!
-
kivulallo
tag
Sziasztok!
Van egy Speed Link SL-6698 kormányom pedállal. Ilyen multi csatlakozós, force feedback meg minden...
Természetesen driver nélkül meg sem mozdul, viszont a driver csak windows xp-ig kompatibilis. Driver nélkül (vagy driverrel windows 7 alatt) csak egy USB elosztónak látja a számítógép.Valami ötlete van valakinek, hogy lehetne működésre bírni? Esetleg nyers driver fájlok vannak valakinek amit fel tudok rakni manuálisan, és működik is?
Köszi!
-
Gyerekek, jelentem, hogy az O-gyűrűs fékpedáltuning kegyetlen jó lett.
- O-gyűrű 32ft
- 6-os csavar 10ft
- zselés pillanatragasztó volt itthonGyárilag nagyon könnyen összenyomható, egy kézzel koppanásig. Jelenleg 2 kézzel is nem kis erőkifejtés ( nem vok olyan kicsi ember
), hogy koppanjon. Az alaphelyzetbe visszarugózáson nem vettem észre változást. Még nem szereltem be a pedálba, de combos lett.
Hétvégére remélem elkészül Brain75 a váltómmal, és akkor jól kipróbálom...
( kaptam még egy itteni fórumtarstól egy rugót, azt berakom a kuplungba, a kuplungból pedig a gázba a jelenlegit )
-
GeryFlash
veterán
-
neilszab
őstag
válasz
superecneB #17768 üzenetére
Jelenleg szimulátorozáshoz továbbra is a Logitech DFGT a Best Buy a piacon, akár újonnan, akár használtan. Precíz, pontos, 28 centi átmérőjű 900 fokot forduló volán, emellett strapabíró, megbízható konstrukció... komoly szimulátorozáshoz ebben az árkategóriában nem érdemes mást választani. Használtan is viszonylag bátran lehet venni, nehéz leharcolni... persze nem lehetelten...
-
-
superecneB
őstag
Sziasztok!
Korábban Logitech MOMO-m volt.
Most újra belecsöppennék a szimulátorozás világába.
A DFGT-n kívül van értelmes alternatíva max 30-40k körül? (használtan is akár)Szívesen kipróbálnék egy szíjas kormányt, de szerintem a 900-as kormányszög nagyobb pluszt ad.
Illetve mivel járok jobban?
Bemegyek egy boltba és megveszem 38-40 ért, vagy használtan csapok le 30 körül egyre? (garancia és társai esetleg fontosak -e egy ilyen kormánynál) -
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
Gondolkozok egy kormány vételen, ebben kérném a segítségeteket
Mindenképpen új kormányt szeretnék venni, alapvetően két eset van, vagy 15-20 ezerért veszek, vagy behunyom a szememet és kiadok 40 ezret.
A helyzet az, hogy most egy leharcolt Logitech Wingman Formula Gp-vel játszom, szeretem meg minden, de sajnos eléggé csattog, néha olyan mintha eltörne benne valami, és akkor egy ideig túlkormányzott lesz az egyik irányba
Elég kezdő vagyok még, főleg arcade autós játékokkal próbálkoztam (Flatout) illetve Codemasters féle F1 sorozat, de ott is pár rásegítést be kell állítanom.
Szóval még nem vagyok benne biztos, hogy megéri-e nekem venni egy 40 ezres cuccot, de azért valamivel jobb kormányt szeretnék mint a mostani.
Szóval a kérdéseim...
A 20 ezer alatti kategóriában mit ajánlott venni? Én ezeket nézegettem:
THRUSTMASTER Ferrari Challenge Wheel
THRUSTMASTER Ferrari Racing Wheel Red Legend Editionha valaki tud valamit a két kormányról ne habozzon megosztani, nem tudom hogy van-e lényegi különbség a két kormány között, dizájn nem érdekel, ha nincs akkor megyek az olcsóbbikra
Esetleg van ennél jobb 20 alatti (vagy akörüli) ajánlat?
A 40 ezres kategóriában meg ez a két cuccos tetszett meg:
THRUSTMASTER Ferrari F1 Wheel Add-On
LOGITECH Driving Force GTKésőbb ha beletanulok tervezek valami normális, rallys szimulációt is tolni, de nem lételem a szekvenciális váltó, viszont az igen, hogy strapabíró legyen, így elsőre a Logi masszívabbnak tűnik.
Ha esetleg van más, ennél jobb megoldás akkor az is érdekel!
Köszi előre is! -
válasz
bolhalovas #17764 üzenetére
Karácsony előtt 3 EUR volt a játék steamen.
Három.
-
vlevi
nagyúr
válasz
bolhalovas #17764 üzenetére
"bár most az ETS2 3 ezer forint, ami tényleg baráti"
Nagyjából erről van szó. Nem kell mindíg a legújabb cuccokat warezba letőteni, meg kell várni az akciókat, és akkor játszani velük. Aki arra hivatkozik, hogy nincs pénze 10 ezret kiadni a játékra, az amúgy is jobban jár, ha nem a pCars-t, vagy az Assettot szerzi be, mert feltételezem nincs olyan gépe, videókártyája, ami elbírná a legújabb játékot rendesen. Aki viszont i7, 1G RAM, 7970Dual-al jáccik, az nehogymár ne tudja kifizetni...
Inkább azt vettem észre, ez egyeseknél elvi kérdés, hogy programért nem hajlandó fizetni. Akkor sem, ha mondjuk egy Race On (ami igaz, hogy nem mai játék) 990Ft.
De akkor meg ott a RaceRoom, aminek az alapja ingyenes, néhány autó és pálya abban is benne van. -
bolhalovas
csendes tag
válasz
N€T0X|N #17750 üzenetére
Az én értelmezésemben a warez a fizetős tartalom (játék, film, stb.) linkjének megosztása, vagy annak kérése.
Nem ismerem az adott esetet, de gondolom az illető nem a letöltéssel kapcsolatban kért segítséget. Ahhoz meg senkinek semmi köze, hogy honnan szerzi be az ember a programot, bár neki sem kellett volna leírnia, hogy tört verzió. Ettől függetlenül szerintem lehetett volna neki segíteni.
------
Megjegyzem nekem is virágbolti ETS2-m van és eddig (már több, mint egy éve) hibátlanul működik. Ezzel most nem dicsekedni akarok, és nem bíztatok senkit a letöltésére, mindenki a saját anyagi helyzetének megfelelően dönt.
------
Vannak biztosan olyanok akik nem engedhetnek meg maguknak drágább programokat (bár most az ETS2 3 ezer forint, ami tényleg baráti), de ők is szeretnének játszani. Meg azt is be kell látni, hogy némely játék nem a magyar fizetésekhez van szabva.
------
Be is fejezném az OFFot. Nem volt szándékom senki megbántása, csak leírtam a véleményem. -
goro1000
aktív tag
-
Joshi
titán
válasz
neverwinterk #17757 üzenetére
Csak vicceltem.
-
Joshi
titán
válasz
neverwinterk #17754 üzenetére
Szerintem vedd meg még1x mert ott valami nem stimmel.
-
neverwinterk
újonc
Köszönöm a válaszokat, eredeti a játék szóval nem a warez a gond, a modokkal lesz valami majd átnézem őket.
-
válasz
zolee5016 #17751 üzenetére
Én nem tudom ETS-ben milyen "easter egg"-ek vannak warezolt verzió esetén. Nem arra írtam, hogy én se segítettem volna. Jelen esetben sajnos nem tudok, nekem ilyen probléma nem jött elő. Igaz, összesen két modot használtam amíg toltam, Scania HUD és HDR fix (steam-es játékom van).
-
zolee5016
őstag
válasz
N€T0X|N #17750 üzenetére
ETS 2 tolatási szindrómát okozhat egy mod is....ha eredeti példány ,és csak DLC,van,meg pöcs (az mindegy melyik)biztos nem lesz ilyen hiba..de ha letöltött,érdemes megnézni van-e valami a mod mappában...valszeg az bekavar...Nekem lemezes ETS-em van,mégis előfordult ez a jelenség mod-ütközéseknél......
Attól meg,hogy heavy duty mod,van meg elszineződik a kamion,folyamatosan beakad a rükverc.. még mindig előbb mod hiba mint warez következménye
Több mint 700 órám van a játékban,4 profillal és kb 80 mod-dal tolom.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest