Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Itt is megkérdem:
12 centis Glacialtech Silentblade és Coolink VS4B (vagy az utódját) ventiket keresek. Hol lehet ilyeneket kapni?
Köszi! -
inkubator
aktív tag
Sziasztok. 12 cm-es ventillátort szeretnék a gépembe rakni, ami viszonylag halk és jó légszállítású. Ami még fontos hogy szabályozható legyen alapból pl.: hátsó kivezetéssel állítható potival gyárilag. Mondjatok tippeket! Ja és Debrecenben is lehessen kapni. Online rendelés stb. kizárva mert párezer forintért sok a házhozszállítás. Ja max 4.500 ft rá a pénzem. Előre is köszi!
-
vedini
őstag
válasz
Ace Ventura #496 üzenetére
reméljük lesz, és annyiért
-
vedini
őstag
válasz
Ace Ventura #494 üzenetére
nm
nincs benne led, csak megvan a kialakítása, szóval nem kell félned -
vedini
őstag
válasz
Ace Ventura #492 üzenetére
elvileg itt:
[link] -
vedini
őstag
válasz
Ace Ventura #490 üzenetére
nekem a radiátoromat 3db akasa venti hűti, piszok halkak
18db 45CFM, 2250Ft-ba kerül (én még 4200-ér vettem darabját ) -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
12 centis ventire lenne szükségem.A lényeg a szokásos:halk, és jól fújjon.Nem bánnám ha nem lenne több 2K/db-nál.
Lehet hogy lehetetlen gondolok, de 17dB-nél ne legyen hangosabb, és min 30-35 CFM-et vigye.
Köszi -
vedini
őstag
köszönöm mindenkinek a választ,
megnéztem amit ajánlgattatok, és azon tűnődtem, hogy nem érdemes 4000-5000 ft-t költeni az fsp 500-ra
igazság szerint, víz van mindenen, lehet beruházok egy új tápra, esetleg passzívra
kössz mégegyszer -
Flashcash
Közösségépítő
Nem tudom hogy linkelte-e már valaki, de a Silentpcreview (nagyon jó pc csendesítéssel foglalkozó oldal) csinált egy tesztet pár halk 12cm-es ventilátorról akit érdekel itt elolvashatja: [link]
-
Flashcash
Közösségépítő
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha huzat kell.
[link] Az az egy baja, hogy annyi levegőt nyom, hogy ha nem felexeled ki a rácsot (sajnos kevés ház van rendesen kivágva gyárilag), akkor a lyukakon süvít a levegő.
Szerk.: Nameg a kialakításából fakadóan nem lehet mindenhova beszerelni, viszont a gumibakok legalább tényleg elnyelik a rezgéseket.
[Szerkesztve] -
vedini
őstag
sziasztok
tudnátok olyan ventit ajánlani, ami kb 2000-et forog max, hozzávetőlegesen 80cfm a légszállítása, és jó halk?
az fsp 500-asomba szeretném kicserélni a ventit, ami kb ezekkel a paraméterekkel bír
köszi előre is -
törölt tag
Nekem 3 db 12-es noctua van a gépben. 2 bd 800-as, és 1 db 1200-as. Az 1200-as a tápba került. Azért, mert oda nem árt kicsit nagyobb teljesítmény. Úgy is szabályozott a tápventim (Hiper 530-as) kb. 7 volton megy full hangtalan. a Másik kettő pedig alaplapról szabályozott. egy db a CPU hűtés, és egy db a ház szellőzés. Tervben van még egy 800-as a hátsó kifújatáshoz. Ezzel a 3 ventivel, a legnagyobb zajforrás a vinyóm.
Házszellőzéshez szerintem elég a kisebb fordulatu is, tápba nem merném rakni. -
Sh4rk
aktív tag
válasz
Blackhole13 #478 üzenetére
Sziasztok,
hát nem tudom, az 1200 as nekem már hangosnak tünt a boltban. A 17 dba sztem is nagyon halk, de mindenesetre hangtalannak nem mondanám. Most van 2 db 800 as, a gépemben, nah azok hangtalanok. Sokféle ventim volt már, de ezek a legjobbak!!!
üdv -
[link]
itt egy átváltó (excel-es) jópofa... a noctua 800as nagyfordulaton tud 34,75 CFM-et ami már egy procihűtőhöz is elég légmozgást biztosítana... a nagyobbik 1200es meg nagyfordulaton 47,7 CFM... nemrossz... és mindezt hangtalanul... én az 1200eset venném mert gyakorlatilag még az is hangtalan -
marcias
őstag
A Noctua 1200-as és 800-as közt úgylátom a fordulatszámban van csak különbség, a kisebbik furdulatú nagyon halk, de vajon elég levegőt tud elszívni?
-
-
marcias
őstag
Hello!
Használ valaki Zalman vagy Cooler Master 12cm-es ventit? Mennyire zajosak? Esetleg hasonlóan jót olcsóbban? -
lorant80
tag
válasz
Blackhole13 #471 üzenetére
Szevasz!!!
''Rotational Speed with U.L.N.A.'' - mit takar a ''with U.L.N.A.''??? Hogy kapod ezt meg??? Kell hogy valamilyen eszköz ezt az opciót támogassa a számítógépben???
Milyen áron vannak ezek a ventik Magyarországon??? Gondolom nem olcsó mulatság a paraméterei alapján???
Üdv... -
Blackhole13
senior tag
válasz
lorant80 #470 üzenetére
Hello!
Tápban tényleg fontos a nagy teljesítmény, de mivel 120-asokról van szó általában 40CFM fölött szállítanak, ez nem annyira lényeges. Nálam mindenképp a fő szempontok közé tartozik a hangja vagyis 20dB alatt. A ventiket amiket leírtál nem ismerem mind, csak annyit mondok nem mindig igaz ami rávan írva hangérték...
Tapasztalatból én mindennkép a Noctua ventijeit ajánlanám, hangtalanok.[link] -
lorant80
tag
Szevasztok!!!
A ventilátoroknál a fő paraméter, amit figyelni kell teljesítmény tekintetében az ''Air Flow (CFM)'' ??? (vagyis nem annyira lényeges, hogy mekkora fordulaton forog a venti csak hogy minél több levegőt szállítson???)
A fent leírtak alapján, ezek a ventik jó választásnak tünnek??? Tápban akarom kicserélni a ventit...!!!
Super Fan 120 SU2 (R4-S2B-124K-GP) - Cooler Master
Fan size 120*120*25mm
Voltage (Volt) 12VDC
Current (Ampere) 0.15 A±10%
Input (Watt) 1.8W±10%
Speed (R.P.M.) 1200 R.P.M.±10%
Air Flow (CFM) 44.73CFM
Air Pressure (mmH2O) 1.65 mmH2O
Noise (dB-A) 19.1 dB-A
Weight (gram) 120 g
Color black
Bearing Type Ball
Life (hour) 50,000 hours
Connector 3 pin
Screws 4 pcs
Silent Fan 140 SI2 (R4-S4S-10AK-GP) - Cooler Master
Fan size 140*140*25mm
Voltage (Volt) 12VDC
Current (Ampere) 0.08 A±10%
Input (Watt) 0.96W
Speed (R.P.M.) 1000 R.P.M.±20%
Air Flow (CFM) 45.32CFM
Air Pressure (mmH2O) 0.82 mmH2O
Noise (dB-A) 17.3 dB-A
Weight (gram) 170 g
Color Black
Bearing Type Sleeve
Life (hour) 30,000 hours
Connector 3 pin
Cable Length 300mm
Screws 4 pcs
Előre is köszönöm a válaszokat...!!!
Üdv. -
péter007
senior tag
hy emberek
lene egy kis gondom a 3 12centis silentblade ventimmel
ezeket alapból adták a gigabyte 3daurorához és másfél év után elkezdtek búgni és nagyon zavar mert hangosabbak mint a viníó és a gép többi része
ha lehúzom őket akkor szinte teljes a csend
kérdésem lenne hogy mit lehetne helyettük venni ami hasonló légszállítással rendelkezik és csendeben is megy
a segítséget előre is köszi -
Levin01
őstag
Zalman 12-es ventik 20dB-s újak, 2év garival 1900Ft-ért nálam
-
laceeek
aktív tag
válasz
Winner_hun #465 üzenetére
köszönöm szépen
de már megelöztek mert kaptam pü-ben -
laceeek
aktív tag
hy egy kérdésem lenne egy halk házventi kéne nekem csak nem tom mien ami halk és jo
max 4k lenne rá kössz a választ -
Nightmare
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy chieftec 420-as tápom amiben van egy kicsit 12-cm-es hangos ventillátor;amit ki szeretnék cserélni egy halkabbra.
Milyen hűtők jöhetnek számításba;illetve mekkora a táp hűtésigénye?Itt arra gondolok;hogy manuálisan szabályoznám a fordulatszámot. -
CJ3
senior tag
Nekem Revoltech 12cm es venti van hátul a gépbe meg vagyok vele elégedve csak nekem lassan pörög.Mert a 8 asokhoz szoktam h azok mennek mint az állat.
-
DZs
senior tag
-
DZs
senior tag
Olyan kérdésem lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata arról, hogy e kettő közül melyik szállít több levegőt:
- 12 centis venti 5-7 volton, vagy
- 9 centis venti 12 volton.
Köszi a válaszokat előre is! -
Muton
addikt
válasz
KaiotEch #438 üzenetére
ez asszem egy régebbi típus, a mostaniak sötét-pezsgőszürkék. az újak kialakítása más, sokkal kisebb a motorja (nagyobb hasznos felület). nekem 3 fajta van és állítható, h tényleg az egyik legjobb. a 120x120x25-ös házimérésem alapján asszem ~7%-al jobb volt, mint egy hagyományos kialakítású ADDA. ami meg sok. motorhangja, csapágyhangaj nincs (kivéve az egyik gyári hibás darabomnak
), tehát tökéletes. mondjuk az ára durva... de megéri
-
10GoBall
aktív tag
-
LGLuke
őstag
válasz
Blackhole13 #446 üzenetére
Köszi!
Olvastam a topicot, és megtaláltam már, csak többen több félét ajánlottak. Noctua lesz ez már biztos.
Halk konfig lesz: Thermaltake Swing fekete+plexi, Zalman 360 W táp+ 2 Noctua, előre 500-800 RPM, hátra pedig 600-1200 RPM-es.
Ha megnézed a konfigomat, akkor láthatod, hogy ezt már fölösleges tuningolni. De filmet nézni és mindennapi teendőkre tökéletes, főleg ha csendes...
Üdv! -
Blackhole13
senior tag
Nah én mint már írtam tapasztalatból a noctuát ajánlom.
Nem átverés ami rá van írva, megdöbbentő légszállítás a hangjához képest /ami szinte nincs/
Amugy mire kéne főleg? Tuning konfigba hűteni vagy egy halk rendszert szeretnél jó szellőzéssel?
Itt lehet kapni:[link]
[Szerkesztve] -
LGLuke
őstag
Hali!
Nagy kérdésem, hogy Scythe, Noiseblocker, vagy Noctua? Csak 12 cm-es jöhet szóba.
Melyiket ajánljátok és indokot is kérek. Tapasztalat és minden érdekel.
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv! -
10GoBall
aktív tag
válasz
Blackhole13 #441 üzenetére
Azért van olcsóbban is. Én 3k-ért vettem Noctuát /800-1200 ford/, de mind a három típus ilyen árban van. Próbaként vettem hozzá egy új sorozatos Coolinket is /SWiF/, de a Noctua jóval csendesebb.
Mondjuk 5k-t azért már nem adnék egy ventiért.
[Szerkesztve] -
yakuza.tora
addikt
válasz
Blackhole13 #441 üzenetére
Nem gondoltam komolyan a vásárlást!
Nem ettem meg a 11 dBA-s értéket. Legalábbis ennél a fordulatnál...Egyébként én AC Arctic Fan őrült vagyok.
Tudom, hogy nem a leghalkabb, - persze ebből is létezik 16-20 dBA-s ''L'' széria - de nekem nagyon bejött. Ráadásul árban is nagyon jók!!!
-
Blackhole13
senior tag
válasz
yakuza.tora #440 üzenetére
Amugy sztem inkább noctua-t vegyél!
''csak'' 4200Ft nekem is ilyen van és az nem átverés. -
mizu_
tag
Sziasztok!
RECOM RC-12025B-ről van valakinek tapasztalata?
[Szerkesztve] -
M0D
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek adjaok tippet hol lehet olcsón folyadék csapágyas ventit venni? A tápomé nagyon kattog. 12cm-es kell mindenképpen!
És a kerámia csapágyas venti az milyen? Melyik a legjobb csapágyazás? -
10GoBall
aktív tag
Mivel én is 12cm-es venti vadászat közben vagyok a sok között egy jó ''hallható'' teszt.[link]
/Ha már volt linkelve elnézést/ -
Vigneau
félisten
válasz
mobilbomb #432 üzenetére
Valami hasonlót vettem észre én is a Coolink X12-eséhez képest. Valahogy a SilentBlade halkabb lenne, igaz, ehhez a 200-al alacsonyabb fordulatszám is hozzátesz.
Ráadásul az egyik Coolinkem már kerregni kezdett. Pedig a GlacialTech a legöregebb venti nálam. És még mindig állja a sarat. Szépen hűti is egy 5.25-ös helyen alulról a WD 250-esem. -
Dracula
őstag
Vegyél WD vinyót vagy Hitachi-t és gumira lógasd fel...
A scythe 8 dB hangosabb, mint a Silentblade?
Üdv! -
mobilbomb
csendes tag
Nekem ez van: Scythe S-FLEX SFF21D 120x120x25mm 800rpm 8.7dBA 33.5CFM
Ez az egyetlen venti a gépemben. A tápom egy Yesico FL-420, a 9600 pro VGA - ra akasztottam egy Zalman ZM80D passzív hűtűt. Most csak a winyónak van hangja, ami asszem zavarőbb, mint a lapátok korábbi zaja. Talán a Scythe hűtőt visszacserélem a GlacilTech SilentBlade re, ami azt megelőzően volt a gépben, annak épp annyi monoton zaja volt, amire még nem figyel fel az ember. -
Dracula
őstag
válasz
yakuza.tora #428 üzenetére
Hát én is néztem, hogy de állat. Mondom, szinte pont olyan mint a procihűtőmön.
Amit néztem, hogy hozzáért a kábele a ventihez és leállt (pontosabban el sem indult), néztem hogy nem jó, amit vettem?Tehát annyira finom a pörgés, hogy nem kerepelt, hanem meg tudta állítani. Persze vsz. nem tenne jót neki hosszú távon.
Egy apró dolog még, hogy kevesebb, mint fele volt a mostani Nexus-nak...
Gondolom a tulaj elégedett lesz vele. Mondjuk én is az vagyok a Nexus-al, csak hát
árban nem.
Üdv! -
Dracula
őstag
Hát végül Arctic Cooling 12L lett.... nagyon jó halk és igényes! Nem csalódtam benne... (nem magamnak vettem). Az én AC Pro-mon 9cm-es venti van.
Üdv! -
Dracula
őstag
A Zalman ZMF-3 ról mi a vélemény? Természetesen a halkító ellenállással nézve. Volt valakinek ilyen? Az ára elég baráti...
Üdv! -
Blackhole13
senior tag
Ez a noctua proc. hűtője?
A noctua a ventiket naogyon ajánlom sztem eddig nincs nálluk halkabb ilyen légszállítással.
Nekem is Noctua ventijeim vannak.
Bár ha proc. hűtőt akarsz akkor a zalman cnps9500-at ajánlanám 5 volton simán lehűti a 3GHZ-s pentiumomat és akkor garantáltam nincs hangja ugy 40 fokos szokott lenni a procim
[Szerkesztve] -
Bibor
csendes tag
Erről mi a véleményetek Noctua Cooler NH-U 12F ?
-
lorant
csendes tag
válasz
(Bundás) #418 üzenetére
A ''NorthQ Silent Tornado'' szimpatikusnak tűnik az alacsony zajszintjével, csak a levegő szállítás (Air Flow) 38,0 CFM érték az én esetemben elégnek mondható-e??? Néhány hozzászólással feljebb 44-es értékeket emlegettél!!!
Kösz szépen az eddigi segítséget. Majd átnézek az általad ajánlott topikba.
Üdv... -
lorant
csendes tag
válasz
(Bundás) #414 üzenetére
Mi a véleményed erről a hűtőről http://www.arcticcooling.com/cpu2.php?idx=93&disc= ?
Az egyik adatot értem, amit összehasonlítanak az AMD Athlon64 Boxos hűtővel:
- zajszint (sone-ban kifejezve???) - ami elég jónak tűnik a Boxos hűtőhöz képest, ami nekem is van
- de mit takar a ''Thermal Resistance'' (hűtési teljesítmény) ??? és az az érték elég jónak mondható-e??? Minél kissebb annál jobb vagy hogy is van ez??? -
lorant
csendes tag
-
(Bundás)
addikt
Az Aopen tápegység lesz. Netán kis betűvel ez is rá van írva : ''Manufactured for Mode Com by FSP group Inc.'' ?
Jó lenne tudni a mostani mennyire hangos... Általában meg van az is matricázva, ha tudod nézd meg a típusát.
Azt se tudom a Cooler Master-nél mit jelent a 22 dBa, van-e motorzaja esetleg, hallgasd meg. Vagy nem vetted még meg? -
lorant
csendes tag
Szevasztok...
Tanácsot szeretnék kérni tőletek mielőtt befektetek valamibe...!
Van egy tápegységem 12cm-es ventilátorral, ami hangossabb a kelleténél. Ki szeretném cserélni egy 12cm-es Cooler Master UV Silent Fan-ra!!!
A kérdésem, hogy ezeket a ventilátorokat lehet-e tápokba rakni, vagyis elég nagy-e a teljesítményük, hogy egy tápot lehűtsenek???
De, ha van valami jobb ötletetek, szívessen veszem...!
Ezen kívül érdekelne valami egésszen halk hűtés az AMD Athlon64 2800+ (754-es socket) -os processzoromhoz is!!!
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm...!
Üdv... -
magi20
senior tag
tudnátok nekem ajánlani 2db 8-as ventit amik halkak de azért szállítanak rendesen levegőt?kivezetőnek kellenének ..valamint azért 12-est is mondhattok..de ne legyen horrorisztikus az ára...thx
-
yakuza.tora
addikt
válasz
slayer006 #404 üzenetére
S-FLEX: 12x12x25
1600 RPM
Fluid Dynamic Bearing by SONY Corporation
Zajszint: 28.0dBA
Légszállítás: 63.7CFM
Ára: 4700.- ft.
AC Arctic Fan: 12x12x38
1500 RPM
Fluid Dynamic Bearing
Zajszint: 23.5 dBA
Légsazállítás: 56.3 CFM
Ára: 1300.- ft.
Na, akkor melyik éri meg jobban???!!!
[Szerkesztve] -
Blackhole13
senior tag
Szerintem egyértelműen a leghalkabb 120-as az a Noctua ventije.5cm-ről egyeltalán nincs hangja teljes fordulaton.
A mellékelt szabályzóval 7db a max zajszint -
M3nyus
aktív tag
Tudnátok nekem mondani valami baromierős, és gyors 12 cm es 12 voltos ventilátort?Zaj nemszámit, csak rengeteg levegőt mozgasson meg.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest