Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Normi™
őstag
Ezzel vitatkoznék,volt pár tápom már és bizony soknál kiderült a kezdeteknél mi a helyzet és nem codegen volt egyik sem.Mellesleg beterheltem,a 480w-ból kb 300-320w-ot fogyasztott a rendszer és meg sem nyikkant.Az én szobámban télen-nyáron 23-24fok van szóval nekem ez kiváló tesztkörnyezet volt évszaktól függetlenül.2 éves ventilátornál már jelentős kopások is jelentkezhetnek így az nem mérvadó,legalábbis nálam nem,igaz addig nem is marad nálam semmi
-
Kal-El
senior tag
Találtam egy nagyon jó kis tesztet: [link]
Elég jó következtetéseket lehet levonni belőle. Bár nekem jó pár dolog hiányzik a tesztből a légszállási mutatók hiánya, meg hogy 1200-as ventik voltak csak, több típusnál is. Mint pl a BlackSilentPRO, meg MultiFrame M12-nél + Swif2-nél is. Szerintem az alacsonyabb fordulatszámú ventik jobbak, mert alacsonyabb fordulatszámon, nagyobb légszállítást tudnak elérni és halkabban, mint a nagytestvéreik.
Hiányoltam a jól bevált S-Flexet is a tesztből.
Egyébként itt látszik, hogy némelyik venti, nem is olyan jó, mint a gyártó által ráhazudott adatok alapján.
Viszont az Enermax T.B. Silence eredményeit látni kellemes csalódás volt. Azt hittem gyengébben szerepel majd hangban.
Az Arctic-Cooling F12 is nagyon jó kis hűtő, amellett hogy nagyon olcsó, mondjuk ez már nem a leghalkabb, de biztos nem vészes élőben sem.Ja és a cikk legvégét érdemes csak nézni, mert az elején csak a ventik gyári adatai vannak.
-
kisÁdi
aktív tag
Ilyeneket találtam:
Gart Error Reporting
Microcode Updation
Secure Virtual Machine Mode
Cool'n'Quiet
C1E support
Advanced Clock Calibration
Unleashing mode
Active CPu Coresmondjuk itt 4 magos a procim még is azt írja hogy 1-es on 2-es on 3-as on...a6-ig)
Suspend MOde
APM Configuration
Restore on AC Power Loss stb,és Power on-os cuccok.Ezeket hogyan állítsam be?(Enabled,Disabled,Auto vagy mittudomén mi van még)
Illetve ilyen CPU ventiket hol találom BIOS-ban?A Standard és a silent módot? -
kisÁdi
aktív tag
Most lesz karácsony körül a gép 1éves.Azóta még nem pasztáztam.
CPU:AMD Phenom II x4 3.2Ghz
alaplap:ASUS M4A88T-M
VGA:Sapphire Radeon HD 5570 1GB
A Venti gyári.
A BIOST megnézem,majd. -
kisÁdi
aktív tag
Elnézést,hogy ide írok,de nem tudtam hova írjak.van egy gondom.Hangos a ventilátorom.A legegyszerűbb játékoknál is néha olyan hangos,hogy nem hallom a játék hangját.(Mellesleg nincs szar gépem)valamit be kell állítani,vagy van itt valami EPU program azt mire állítsam,vagy csak egy másik venti kéne?
Bocsánat még egyszer,és köszönöm a válaszokat. -
Kal-El
senior tag
Egyébként találtam egy elég jónak tűnő ventit, csak pontos tesztet még nem találtam róla: [link]
-
TaaT
nagyúr
az a sharkoon kütyü csak a rezgést szünteti meg, a winyó motorhangjával nem csinál semmi...
nem olvasgatok mert már volt 3féle noctua venti a kezemben2-nek az árából meg vettem ennyi halk ventit [link]
E770: az ssd az jó, majd egyszer én is olyanra cserélem az op rendszer winyóm, csak normalizálódjon a winyó piac...
tudom milyen az antec megoldása, de nekem az sem elég, a winyók motorhangját ezek sem szüntetik meg... -
E770
aktív tag
igaz, pontosan ez a szép halk ház utolsó kérdése - nálam is ez volt
én inkább kattogásnak mondanám, mint harsogásnakA) a P182-ben finom puha szilikon kütyük nagyon sokat segítenek
B) nővérem LianLi házában sem rossz gumikügyü tart
tehát soha nem érdemes fémes összeköttetés, ahogy a ventiket is szvsz csak gumival érdemes rögzíteni1. SSD az oprendszereknek (a korábbi WD fekete iszonyúan kattogott, amíg oprendszernek volt)
2. a legtöbb vincsi zöld (WD) aminek jóval kisebb hangja van
3. a házban az alső szegmensben van a többsége, ami jól el van választva a felső résztől és a táp zárja hátul a kimenő levegőt, így zajtszűr
4. Scythe HDD Stabilizer 2 rezgéselnyelő a tartalék -
E770
aktív tag
szerintem akit érdekel a halk, sőt csendes léggel hűtés, annak megéri
sztem lehet tökéletes csendes gépet úgy 150-200W-ig készíteni, s ennek egyik legfontosabb eleme a csendes és hatékony ventik, amikről e topik is szól
nekem nagyon sokat megért, hogy bekapcsoláskor vagy ujraindításkor egy apró kattanást hallok csak az optikai meghajtóból
alapdolgokra használva a konfig akár passzív is lehet a ventik fordulatszáma és ki/be kapcsolását az alaplap végzi, de az itt található ventik döntő többségét 50%-ig hajtva biztosan nem tudod csukott szemmel meghallani még 10cmről sem
így a koncig közepes terhelés felett sem éri el egy jóideig a légy vagy szúnyog zümmögésétjáték alatt pedig még a ház vagyonvédelmi rendszerének a szirénáját is alig hallom meg
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Melyik most a leghalkabb és mégis jó teljesítményű PWM-es 12 cm-es venti? Nekem most ilyen van, csak ez nem PWM-es.
Köszi!
-
E770
aktív tag
csak kíváncsiságból, ahogy hangolgatom az új alaplapot, gondoltam megnézem milyen a cpu hűtőn a venti
70-80% között kezdett hallható lenni nyitott ház mellett 20-30 cm ről, s egészen 100%-ig olyan hangot adott, mint egy téli gumival guruló autó menetzaja, olyan mélyközép
nem tudom felvenni, nincs itthon olyan mikrofon, ami alkalmas lenne
csak egy képet tudok mutatni -
Normi™
őstag
Én házba tennék egyelőre,nagyon szemezek az S szériával,de a csavarozós része nagyon visszatart valamiért.Pedig minimálissal csendesebb is,jobb választás lenne,ha adnának hozzá gumitartókat,nem a zaj miatt mert az egész keret gumi,irtózom attól,hogy abba a gumiba kelljen belehajtani egy fémcsavart.
Nekem a Pl1 tetszik,elég bőven és nagyon jó csendes,itt nézegetem őket én is.
A hűtőjüket láttad? -
E770
aktív tag
NB-Blacknoise Silent Pro sorozatból a PLPS
mert azért ez a CPUnak szól, s még nem kizárt, hogy majd jól meg kell hajtani a Ninja3-at -
lacko99
tag
Mégse...
-
E770
aktív tag
ez sokkal újabb, mint amit én anno vettem a házzal, remélem jobb is
egyáltalán nem biztos, hogy neked a gyári hangos lesz, s úgyis csak akkor cserélsz, ha nem tudod úgy szabályoztatni a gyári ventiket, hogy csendben hűtsenek
persze, hogy van jobb, de hogy kell-e, az szerintem alapvetően a konfigod hőtermelése és a ventik szabályozásán múlik majd -
E770
aktív tag
hááát, bizony, az utolsó pár dB jóval drágább, mint az első néhány - dehát ez az jelenség mindenhol ott van, nincs itt sem meglepetés
az okosság ott kezdődik, hogy hova melyiket rakd fel, hol mennyit számít
a ház hűtőit a SCYTHE S-FLEX és Kama Flow váltogattam, de nem túlzottan tudományosan, csak a 800/900 körüli fordulatokkal a ház belsejében lényegében észrevétlen mind az 5, szóval nem vittem túlzásba az optimalizációt
ja és a táphoz kapott ajándék piros Enermax venti még ott pihen a dobozban, nem is jáccottam el vele üzemszerűen
-
Kal-El
senior tag
Nekem csak 1 problémám van ezzel a Noiseblocker BlackSilent Pro hűtővel. Az ára.
Kb 2x annyiba kerül, mint egy Coolink Swif2 1200.
Mondjuk tényleg szép és jó minőségű is, főleg a rusnyazöld swif2-höz képest, de nekem drága. -
E770
aktív tag
szerintem nem tudsz hibázni, kiváló mindkettő
ilyen alacsony zajszinteknél szerintem már bőven túllépjük az észlelhetőség határáta légszállításnál pedig érdemes megkeresni az optimális intervallumot, mert a szükségtelenül sok levegő mozgatása gyakoribb portalanítással jár
azaz ugyanúgy érdemes végig gondolni azt az állapotot, amikor kevés hőt termel éppen a gép és a ventiket lefelé szabályozva meddig mennek eltúl nagy már szerintem a mostani gépek (cpu és gpu) esetén a min és a max fogyasztás közötti különbség, nagy kihívás mindkét szélsőértéken ideálisan léggel hűteni (így hát marad a rendszeres sűrítettlevegős palack alkalmazás és szűrőmosogatás
)
-
Normi™
őstag
A pl1-et néztem ki magamnak,elég impozáns a db 900rpm-en és a légszállítás sem rossz.
Kis összehasonlítás a jelenlegi és a következő között,minimális a noctua előnye db-ben a gyári adatok szerint ami a gyakorlatban nem érzékelhető szerintem:
A noctua kicsit csendesebben jelentősen több m3-t szállít,hát nem tudom,nehéz döntés
-
E770
aktív tag
további pontosítás, 1200-1300 közötti fordulatig csak a levegő áramlásának van valami minimális érzékelhető jele, s a maximumig hajtva is nagyon barátságos életjelet ad nyitott ház mellett.
nekem is ez az első tapasztalatom, alig hihető, de nagyon meggyőző
zárt ház mellett ha valaki megmondja csukott szemmel, hogy aktív vagy passzív hűtése van-e a gépnek, akkor az látnok (vagy megcsapta a mini hajszárító jellegű légáramlat
)
(pedig az alaplap nem kíméli a rendszert most, rángatja felfelé az órajeleket és a feszültségeket, ilyen napokon nagyon finom meleget kapok a házbólpontosabban hálózati fogyasztásmérő 200-400W között mozog, amiből hő lesz az biztos
)
-
E770
aktív tag
bár műszerem nincs, sőt minőségi mikrofonom se,
de este otthon megjáratom sőt túl is hajtom majd amennyire az alaplap engedi, mert ahogy most az alaplap szabályozza, úgy nem volt érzékelhető hangja, azaz tök csendben ment akármilyen terhelésnél, nézegetni kellett nyitott háznál, hogy forog-e
de nem azért mert bármi más elnyomná a hangját -
Normi™
őstag
Szia!
Köszönöm a válaszod!Nekem most úgy van kialakítva ahogy írod,azért kérdeztem mert a noctua azért igen magasra teszi a lécet,engem egész konkrétan az érdekelne,hogy az a kerregő enyhén ciripelő vagy búgó motorhang van-e ami a noctua esetében abszolút nincs maximum szélzaj.
Eddig vásárlás előtt állok,kellene egy egy thermalright hűtőre és ez a legszimpatikusabb.Köszi még egyszer!
-
E770
aktív tag
Szia,
én most szereltem be egy 12 centis Noiseblocker BlackSilent Pro a proci hűtőjére,
bár a házban van Scythe S-FLEX, Kama Flow 2 és Enermax venti is, szerintem a Noiseblocker hibátlan, nagyon meg kellene hajtani, izzasztani a gépet, hogy egyátalán észre vedd.Bár szerintem az a legszerencsésebb, ha az egész ház/rendszer úgy van kialakítva, hogy akkor sem kell a ventiknek megszólalniuk, ha meghajtod (ésszel) az egész gépedet folyamatosan (pl. ha folding@home fut a GPU és a CPUn is)
Az extrém tuning az más tészta, a 7köznapoknak normális esetben nem része.
Ha már kíváncsi vagy szerintem próbáld ki, én nem beszéllek le róla
-
5ent1nel
aktív tag
Üdv!
Jól sejtem, h a 800-on forgó Coolink Swif2 1200 12V-on teszi mindezt? Tehát ha szabályzom (3.7V~12V), max. csökkenteni tudom a fordulatát, így érdemesebb az 1201-re beruházni?
Aztán leszabályozni, ha csönd kell (gondolom azt is le lehet fogni 800-ra) és feltolni, ha teljesítmény. -
Normi™
őstag
Sziasztok!
Nincs valakinek egész véletlenül egy Noiseblocker BlackSilent Pro Fan PL1 -el tapasztalata,érdemes lenne a noctua NF-P12-őt lecserélnem rá szerintetek?Előre is köszi a válaszokat!
-
minas
aktív tag
Üdv,
Pontosan milyen adaptert kellene vennem, hogy egy Coolink Swif2-1200 ventilátort meg tudjak hajtani teljesen más felhasználási céllal (nem számítógépbe kerül) 220V-ról.
Nyilván 12V-os átalakítóról van szó, de más (Amper) paraméter?
Kösz. -
Kal-El
senior tag
Még régebben halottam egy sráctól, hogy ha magasabb alapfordulatú ventit szabályozunk vissza, úgy halkabb lesz, mint egy eleve alacsony fordulatút natívon járatni. Kb. 400-600 fordulatra lehet visszafogni, viszont ott már a légszállítás is sokkal kisebb gondolom. Tehát az már tényleg csak arra jó, hogy egy kicsit hűtsünk a rendszeren.
-
Tibl
tag
Sziasztok. Nekem olyan ventire lenne szükségem ami magas fordulaton is képes halk maradni.
-
DigitXT
félisten
Mindegyik venti a feszültség függvényében állítható fordulatszámú.
Szóval igen, kell szabályzót venni (de adott estben egy poti is elég).
De van venti, ami PWM-es vezérlésre "hallgat" (4 tűs a csatlakozó):
ahhoz is szabályzó kell, vagy mondjuk az alaplap képes vezérelni...Szerk: TaaT megelőzött. Mindenesetre fesszel még a PWM-es venti
is szabályozható, ellenben PWM-es szabályzóval a 3 tűs venti nem. -
Kal-El
senior tag
Hol lehet állítani egy ventilátor fordulatszámát, illetve honnan lehet tudni, hogy lehet-e rajta állítani? Vagy kell külön ilyen szabályzót venni?
-
denko
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék majd 2 ventit berakni gépembe..
1et hátra (mivel elöl már van 1 cooler master (kékledes) nembaj ha ezis szines lesz, mivel plexi oldalas a ház.
és egyet fentre..mivel a procihütő felfelé fogja fujni a levegöt..tudnátok valami halk 12est ajánlani nekem?Ház:
CM elit 430ár max 2000-2500 darabjáért.
van valami best buy esetleg?elöre köszönöm!
-
doriath
tag
Üdv!
Van 1 ilyen tápom 12 cm-es ventivel:
Jelenleg ez a leghangosabb az egész házban, és lecserélném valami nagyon halk ventire, a gyárit. A külcsin nem számít, csak az hogy ne halljam hogy forog.
Ha valaki tudna ajánlani olyat ami megfelelő lenne azt előre is köszönöm. Visszaolvasgatva vannak itt nagyon halk ventik, csak azt nem tudom, hogy azok beköthetők-e a tápba. A csatlakozó itt nem számít mert biztos forrasztanom kell majd.
-
Vartanus
őstag
Hali
Vízhűtésemhez vennék halk jól üzemelő ventit
ti mit javasoltok?
én 2 félét néztem ki:
1: Revoltec AirGuard PRO
2: Arctic Cooling F12 PWM
-
MrCsiT
addikt
Enermax apollish , ez létezik kék ledesben, és halkabb az Antec-nél.
-
spyro1411
tag
Helló!
Úgy dötöttem, hogy beruházok egy prolimatech black series megahellems re...
Ugye ehhez nem kapok ventiket és mivel én a csendet és a hatékonyságot szeretem (gondolom mindenki így van ezzel) ezért 14 cm-s ventikkel fogom felszerelni.Már csak azt kéne eldönteni, hogy melyik ventit vegyem
.
Az egyik ventit már nézegettem elég jók a paraméterei.Zaj szintre csupán 15db van írva és így 50cfm et tud ami szerintem jó ez persze csak leszabályozott állapotban ha rendes állapotban van akkor 30db a hangereje mind emellett 97 cfm et produkáll ami szerintem a 14 eseknél az egyik leg nagyobb...
A tanácsikat/javaslatokat előre köszönö
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Home server / házi szerver építése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen notebookot vegyek?
- Honda topik
- Trollok komolyan
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest