Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Projektor topic
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sir Pocok #76193 üzenetére
"több cikk írja, hogy 1000 yuan körül van az ára"
Amely cikkek simán lehet, hogy abból az egy cikkből szedték az "infót".
No, csak arra akarok kilyukadni, hogy várjuk meg a végét, nem lenne szabad minden sajtóhírre rögtön ugrani, mert jelentős részük megbízhatatlan. Nem állítom, hogy NEM 150 dollár lesz a kínai vakcina, de egyelőre, konkrét szerződés vagy dokumentum nélkül, tudja a fene.
-
-
Ringman
nagyúr
válasz
Soulfly842 #76194 üzenetére
Erre mondhatják azt sajnos, hogy nekik legalább van. Nagy számban is. Kereslet-kínálat és a gyors döntés most fontos lehet bármelyik nemzetnek.
vannak olyan országok, ahol fontos az állampolgárok egészsége, meg van ahol kevésbé, na ez a török-orosz-kínai vonal.
-
válasz
lacafaca #76178 üzenetére
en bloc...
másrészt, mi köze ehhez a "balliknak"? úgy értem, a dk nyomorúságos anti-kínai-vakcina petíciója szóra sem érdemes, az szó szerint politikai kérdéssé silányítása a témának
, de a "szegedi virológus" véleménye miért ne lehetne az, ami? egyáltalán, kellően pontosan idézték? én annyit értettem, hogy az elölt víruson alapuló oltásnak van kockázata, triggerelhet autoimmun reakciót.
kéne az a szupertitkos 3. fázis, és az eldönti.
(amúgy összességében arra számítok, hogy használható cucc lesz. nem olyan jó, mint a pfizer, de fpizernek megteszi
)
-
Soulfly842
addikt
válasz
Sir Pocok #76183 üzenetére
Erre mondhatják azt sajnos, hogy nekik legalább van. Nagy számban is. Kereslet-kínálat. A gyors döntés most fontos lehet bármelyik nemzetnek.
Más:
A második heti szennyvíz eredmények országosan továbbra sem mutatnak jelentős változást. Ezen a héten a szennyvízmintákban mért átlagos SARS-CoV-2 koncentráció továbbra is stagnál - írja a legfrissebb adatokat értékelve a koronavirus.gov.hu.
A vizsgálati eredmények alapján elmondható, hogy a második héten emelkedő tendenciát Győrben, Pécsett és Szombathelyen mértek, míg csökkenő tendenciát állapítottak meg Szekszárdon, Szolnokon és Veszprémben. Az új koronavírus koncentrációja a szennyvízben Debrecenben, Győrben, Salgótarjánban, Szegeden, Veszprémben, Zalaegerszegen, valamint öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) már alacsony, Pécsett azonban az átlagosnál magasabb.
A szennyvíz vizsgálata mindazokról információt ad, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, így a tünetekkel rendelkező fertőzöttek mellett a tünetmentes és gyenge tünetes fertőzöttek számáról is.Forrás:
[link] -
Ringman
nagyúr
válasz
t72killer #76188 üzenetére
azóta pontosítások is voltak:
Norway: No link established after post-COVID-19 vaccination deaths, says health authority -
Ringman
nagyúr
válasz
#20749568 #76044 üzenetére
Az állam (és ezzel a társadalom) támaszt egy követelményt és elvárja, hogy tartsák be az érintettek. Majd utána hagyja őket éhenhalni.
A gazdaságvédelemre szánt pénzeknek legfeljebb a negyede mehetett válságkezelésre
-
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
zolisx4 #76161 üzenetére
"186 cm magas vagy és 80 kg alatt tartani a súlyod ?? Na és azt hogyan?
Mások is olvasom hogy milyen test súly arányok vannak.
Hát én 176 cm vagyok és 20 éve voltam 65 kg azóta a csontozatom sokkal vastagabb lett."Miért ne lehetne?
Szerintem csak normálisabban kellene étkezni.
A csontozatom elég vékony... tavaly szeptemberben amikor sok meccsem volt könnyen 83 körül tartottam magam. És bőven lett volna még mit leadni.
A 80 kg körüli súly az ideális lenne még 47 évesen is. -
Sir Pocok
őstag
Mondjuk azért a kínaiak tudnak élni:
Elindul tőlük a járvány.
Majd a piacra kidobnak vakcinákat, amelyeket arany árban mérik a többiekhez képest és venni fogják mint a cukrot...
Belegondoltatok, hogy csak mi magyarok egy körrel 150 millió dollárt tolunk a zsebükbe?
Sok dologgal kapcsolatban pozitívan viszonyulok a vakcinához, de durván túlzás a 150 dolláros egységár egy old school technológiáért...
-
Asbee
veterán
Kalifornia szünetelteti a moderna beadását a mellékhatások miatt.
Pontosabban, csak nem akarom kiszerkeszteni, arra kérik a az oltóközpontokat, szüneteltessék , az allergiás reakciók miatt, amit kivizsgálnak.
-
zolisx4
őstag
Ez igen meghatározó információ a mezei embernek,.
Ezt megértik
az RNS-alapú vakcinák (mint a Pfizer-BioNTech és a Moderna fejlesztése) sokkal modernebb technológián alapulnak, mint a Sinopharm elölt vírust tartalmazó oltóanyaga, és valóban ez a módszer lesz a jövő.Ezt is
Azt állítani a Sinopharm vakcinájáról, hogy veszélyes, egyszerűen túlzás, mert erre nincs semmilyen bizonyíték. A probléma inkább az, hogy az ellenkezőjét bizonyító adatok sem érhetők el nyilvánosan.
De itt már bajok jön a kérdés ?? Most akkor mi van?? Vagy jó Vagy nem,erre mondja a falusi ember köszönöm nem kérem.Ugye jön aki tényleg egy nagy név,.Ezt már nem fogják elolvasni,mert szakmai szerűnek tűnik.
Kemenesi Gábor a Telexnek azt mondta, beleásta magát a vakcina első és második klinikai vizsgálati fázisáról közzétett eredményekbe, és ezek alapján nem tűnik rossznak az oltóanyag: az adatok biztonságos és jó hatásfokú, jó immunogenitású vakcinát mutatnak.
A gond az, hogy ezt a harmadik fázis eredményei alapján lehetne megalapozottabban megítélni, ezeket azonban még mindig nem tették közzé – miközben már több millió ember megkapta az oltást, és itthon is venne belőle a kormány.Igazából egy olyan helyzet amit nem igazán fog tudni már kezelni,senki annyi ellentmondás alakult ki még ha jó is az oltás akkor is veszett fejsze nyele.Hű ezt hogy írjam,nem a kormány pártok kapnak az alkalmon hogy ez mindenképpen rossz legyen.
Még ugye jön a mostani dolog hogy vissza mondják az első oltást,fórumtársunk már beszélt olyannal akinek a 2 oltás időpontját is lemondták biztos olvastad.
Szerinted ezek után mezei ember mit gondol? Ismerem a falusi embereket,tudnak makacsak lenni,most az a véleményük hogy ő inkább megpróbálja túlélni a covidot de nem oltatja be magát azzal amiről azt hiszi hogy szinte biztosan beteg lesz,nincs információ aki elmagyarázná nekik.
Borzasztóan rossz a helyzet,...lacafaca
Ha igy halad akkor választó polgár sem marad az országban kihal mindenki addigra. -
lacafaca
addikt
aha...akkor a kettyós szegedi virológus egy mondatban dobta a kukába az elmúlt évtizedeket, minden eddigi sikereit a vakcinaiparnak és úgy amblok az egész virológiát...tényleg meg kellene válogatni a balliknak, kiket enged nyilatkozni, mert egyre szánalmasabb mélységekbe zuhannak, aztán a végén orbi 9/10-re veri jövőre a pereputtyot
-
-
válasz
Sir Pocok #76169 üzenetére
Nem értem azt a kitételt, hogy bármilyen kórokozó esetén az elölt példány ottmaradna a szervezetben
? Az immunrendszer mindenféle szemetet összeszed, nem csak az aktív bacikat-vírusokat, pl a szimpla port is. Ráadásul hogy maradhatna egyben 36+fokon egy fehérjékből és rns-ből álló paca akárcsak egy pohár vízben évekig? Kb mintha az épp megsütött tükörtojást akarnám tavaszra félretenni...
#76171: ne trollkodj bele más konteójába
-
zolisx4
őstag
Ugy látni akkor mégsem tették félre a második adagra az oltást,.
Ugye azt mondják a korábban érkezett, 79 ezer ember beoltására elegendő oltóanyag-szállítmányt majdnem teljesen felhasználták, december 26-ika óta 71 ezer oltást adtak be, ebből 6642-en idősotthon lakójaként, vagy dolgozójaként kapták meg a vakcinát.Ez elfogyott oké.
Január 11 én
A Pfizer újabb, 39 ezer ember beoltására alkalmas oltóanyaga mellett a Moderna által gyártott 3600 adag vakcina is megérkezik kedden Magyarországra - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ
És akkor kb ki is jön az a szám amit 124 ezer ember kapott oltást.Ezt [link] el is mondják.
Igen nem tették el a második oltásra az adagot, -
Sir Pocok
őstag
-
Daffni2
addikt
-
válasz
Daffni2 #76155 üzenetére
A tüskefehérjék veszélyesek lennének? (Akkor van értelme annak, amit mond, uis másféle vírusfehérjét nem visz be egyik oltás sem) ha így lenne, akkor sokkal több súlyos esetet látnánk oltás után
. Miután átoltottak már talán 5+M embert, nemigen kell elméletekbe bocsátkozni, h van-e kockázata az alkalmazott oltásoknak.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Daffni2 #76155 üzenetére
Újabb nap, újabb konteó, újabb hazugság. A google-t szoktad egyébként használni ezeknek a baromságoknak a megosztása előtt? Pro tipp: írd be az "orvos" nevét, majd mögé hogy fact check. Jelen esetben így:
Kattints az első linkre. Olvasd el, értelmezd, és ennek fényében írd le, mit gondolsz a videóban szereplő emberke hitelességéről. Kíváncsian várom
-
-
syberia
veterán
A XXI. századi technika kis modifikációra szorult, vannak ilyen véletlenek. És utána meg kell magyarázni , miért 12 hétre rá kapja a delikvens a második lövést, az eredeti 4 helyett.
-
-
Daffni2
addikt
Íme egy nagyon érdekes video.
Dr. Lyons-Weiler a Pittsburghi Egyetem tudományos főmunkatársa és az Orvostudományi Tanszék oktatója, már 20 éve végez orvosbiológiai kutatásokat, és rengeteg szakértői publikációja van!Nem állatorvos vagy „salátabiológus”, és nem is egy magamutogató gyerekorvos, mint a média által vírustémában futtatott hazai megmondó celebek. Ő egy valódi tudományos kutató. aki pénzért vagy szereplésért nem vehető meg…A szavait ezért komolyan kell venni, az előbb említett hazai „celebszakértők” helyett, akik mondtak már mindenfélét - és sokszor annak az ellenkezőjét…Sajnos ezek szakmailag a járvánnyal kapcsolatos dolgoktól elég messze vannak, ami abból látszik a legjobban, hogy sokszor mindenfélét összehordanak, csak azért, hogy nyilvánosságot kapjanak.
-
Asbee
veterán
válasz
Chesterfield #76151 üzenetére
Megjött az eszük?
-
válasz
lacafaca #76141 üzenetére
Én 20 éve késtem el majdnem a katonai térképészet 80. évfordulójának ünnepi állománygyűléséről, mert a fodrász annyit szuttyogott a fejemen. Ja és ilyen hajnyíróval csinálta a frizkómat. Mivel részt vettünk Göncz papa biztosításában(baromság, de így volt), nem nagyon késhettem, szóval azóta fodrász nuku. Ez a Moser 1400 Pro amúgy a 3. gépem és csak magamnak vágom.
-
LámaZ
addikt
Így oltanak állítólag Pekingben, a CNN szerint.
Igazából a bejátszás nem is annyira az oltóközpontra, hanem a CNN-esek spekulációira koncentrál („alig 50%-os hatékonyság” stb.). -
mozso
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #76118 üzenetére
-
Asbee
veterán
Nemrég beszélgettem 2 ismerősömmel, akik 23-án mennének második adag pfizerre. Ma szóltak nekik annyira ne készüljenek, elfogyott még nem tudni lesz-e arra.... Nagyon úgy néz ki nem, úgy számolnak , hogy tartalékba legyen másodikra , aki elsőt megkapta, hanem majd lesz.... Nem is lepődök meg.
-
lacafaca
addikt
másikba:
szelénben gazdag zöldségek: brokkoli, káposzka, spenót, bab, szójabab, spárga, gombafélék.
szelénben gazdag gyümölcsök: banán, grapefruit, szőlő, kiwi, citrom, sárgadinnye, mangó, szeder, narancs, csonthéjasok közül: a diófélék -
bigdady
nagyúr
válasz
headhunter #76134 üzenetére
Azt írták a kormány vállalja hogy oltatja magát a kinaival
-
syberia
veterán
válasz
Kékes525 #76102 üzenetére
Aspirin Protect javasolt long hauler betegeknek. Nem véletlenül.
(#76134) headhunter: Egyesült Arab Emírségek (UAE) szerinted adna a lakosainak megbízhatatlan vakcinát? Szerintem nem.
Márciusra 50% körüli átoltottság prognosztizálható náluk. A Sinopharm-ot közel 2 millió lakosuk megkapta már. -
mozso
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #76118 üzenetére
Igen, így számoltam :-) A 85/15% arány hasraütés, azt gondoltam legitim, hogy a covid miatt döcögő kórházi ellátás és kapacitás korlát coviddal nem fertőzött betegeknél is megnövelte a halálozást.
Nézd meg az 51. hetet, ott megint új jelenség bukkant fel :-)
-
lacafaca
addikt
tudod hány egészséges és sukár sportoló halt meg az elmúlt évtizedekben, pedig kovid sevót? naugye...mindig jössz ezzel a genetikai faktorral, én meg erre csak annyit tudok mondani: ha azt dobta a gép, akkor nincs mit tenni...de azt is tudod, hogy az egészséges(nek tűnő) táplálkozás csak a torta egy szelete, a tökéletes zen lét az alfája és ómegája...Élj úgy, hogy ha lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézned na így élünk mink
-
-
Z.É.T.
őstag
-
Z.É.T.
őstag
válasz
lacafaca #76114 üzenetére
Egészen biztosan számít, de az én ismerőseim egyike sem volt túlsúlyos...
A balatoni videóhoz: tök nehéz ügy ez, ma a többség csak sporttal tud elegendő kalóriát elégetni, mert a napi rutin sport nélkül szinte nulla mozgás. Én a kertészkedést, házkörüli fizikai munkát kedvelem legjobban, mint vegyes mozgásformát, de itthon erre nem sok esély rendszeresen, most, hogy nem mozdulok ki, sokáig lenulláztam magam. Aztán rájöttem, hogy igazából itthon is tudom a másik legkedveltebb intenzív testmozgásom végezni (a harmadik kedveltet nyilván kitaláljátok
), a kedvenc zenéimre ugrálok 50-80 percet. És akkor ehhez kapcsolódik, hogy ne a strandot nézd mostanság, hanem pl valamelyik random 2013-2019 közötti ozora official aftermovie-t - a színes külső ne zavarjon meg, az csak életérzés - ott 35-50 ezer ember között alig látsz puhosat. (igaz, a 80-90%-a nem magyar a köz-ősségnek (a közönség itt nem jó kifejezés)
Pedig 1 évestől 90 évesig minden korosztály képviselve van.
(talán 18-25 év közöttiekből van a legkevesebb)
Sajnos a városi/szellemi munkás lét sem segít, illetve a jellemzően 2000-es évektől divatos "bányász-rabszolga" test divatja sem, amivel az egyik fele bőven túlzásba esik és kizsigereli a testét, a másik fele meg inkább meg sem mozdul, mert úgysem tud olyan testet építeni a kevésbé ideális alapból.De leginkább azt akartam mondani, hogy egy lakásban, 3m2 szabad területtel már simán megoldható a mozgás, ha az egészség számít elsősorban, elég hozzá a kedvenc zene és egy jó cipő éa/vagy egy gumiszőnyeg. A nem mozgásra minden más csak kifogás!
(kivéve korlátozó betegség, persze) -
[CS]Blade2
addikt
válasz
bigdady #76042 üzenetére
Pl: 46. hét
2398-an szoktak meghalni átlag az év 46. hetében. (2019-18-17-16-15 átlaga)
659 covid-os (ez az amit azon a héten hétfőtől vasárnapig kiadtak covidban meghaltak)
Amit kérdezel, az onnan jön, hogy a KSH kiadja, hogy azon a héten 3829-en haltak meg.
2398-an szoktak, jött hozzá a covidban meghaltak: 2398+659=3057Na most, ha öngyilkosággal, szív és érrendszerrel, tüdővel, autóbalesetben, stb. és a hozzá a covidban összesen 3057, akkor ugye sz*r van a palacsintában, mert halott testből meg 3829 van, az 20000000%
Hivatalosan ezt úgy könyvelték el, hogy volt a 3829 halott, abból volt a pozitív covidra tesztelt 659, azt a covidra, a többit meg a szív és érrendszerrel, stb. kategóriákba.
Így pedig extrém módon megnőtek a számok ezeknél a kategóriáknál.A grafikon készítője azt akarhatta bemutatni, hogy ennek a többlet jó, ha a 15%-a volt valóban az, amire lekönyvelték, és a 85%-a szerinte valójában covidban halt meg.
Mi is ezt próbáljuk itt kikövetkeztetni, kisakkozni, hogy mi lehet a valóság.
A 49. héten látod a változást. A megszokott halálozás mellé ott már 1196 halottat mondtak be covidra a híradókba. Azóta reális, átlagos a megszokott halálozás.
Irreális, hogy 8 héten keresztül ennyivel többen haljanak meg a megszokott okokból,
és irreális, hogy egyik vasárnapról hétfőre ez a jelenség így megszűnjön. -
-
daneel_hu
addikt
"te sem vagy dagadt, mégis kikaptad.
azt, hogy súlyosodik-e, inkább a fogékonyság/genetikai határozza meg. ha fogékony vagy, súlyosabb lesz, ha pedig még dagadt is vagy, akkor ez a súlyosabb állapot már életveszélyes is tud lenni (nagyobb eséllyel)."Igaz, de messze nem voltam életveszélyben.
Saccperkábé itt gondolom a "serious" páciensekről volt szó.
6-7 kg plusz tuti van rajtam, de szerintem ez 47 évesen elmegy. -
lacafaca
addikt
válasz
daneel_hu #76106 üzenetére
dehogy
amúgy csak jelenhetnek a főnöknél, ő a 48 évével kiállhat nyugodtan a huszonévesek közé mindenféle szégyenkezés nélkül, le nem cserélném egyre sem
de valóban teljesen igaz amit írsz, borzalom a mai emberek testi kinézete...nemrég éppen néztem egy balcsis korabeli videót a 80as évekből, megdöbbentő volt látni, hogy nagyítóval sem találtál dagadtat a parton tébláboló tömegben, minyá megkeresem... [link] (jó egyet látok, de az tuti német túrista)
-
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Ricardo #76099 üzenetére
Új eredmények, amelyet még nem ellenőriztek szakértők, azt mutatják, hogy a Covid túlélői három és félszer nagyobb eséllyel kerülnek ismét kórházba, és ott meghalnak más betegségekben.
A Leicesteri Egyetem és az Egyesült Királyság Nemzeti Statisztikai Hivatala 47 780 embert vizsgált meg, akiket kórházból bocsátottak el a vírus első hullámakor Nagy-Britanniában, és megállapították, hogy alig egyharmada (29,4%) 140 napon belül visszakerült a kórházba és ezek 12,3% meghalt."Ez a long covid vagy long hauler.
-
daneel_hu
addikt
válasz
syberia #76083 üzenetére
Kritikus a helyzet 40 felett, főleg a férfiaknál.
Emlékszem augusztusban voltam strandon (Duna melletti város), 40 feletti férfiak közül az egész strandon 2 db tag volt aki láthatóan valamit sportolt, a többiek óriási bél.
(nem a férfiak tetszenek, mielőtt valaki ezzel jönne)Ha megnézzük mi a helyzet mondjuk egy Vietnamban, rájöhetünk, hogy van összefüggés a covid és a túlsúly között. Nagyságrendekkel egészségesebben élnek, sokat vannak a levegőn és vékonyak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest