Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
#22743424 #7688 üzenetére
Attól még viselkedhetnének felelősségteljesen. Én eljutottam oda, hogy ilyen hozzáállás mellet nem fogom sajnálni, amikor (és nem "ha") nálunk is az olasz állapotokhoz hasonló halálozási statisztikák ideje jön majd el. Egy hete vagyok akut köhögéssel és lázzal otthon. Azóta egyszer sem hagytam el a lakásom, meg tudtam oldani. Más is meg tudná, csak önfegyelem kérdése.
A másik, hogy egy hete produkálom a korona legjellemzőbb tüneteit (száraz, rohamszerűen jelentkező köhögés, láz), semmi javulás, potneciális kontaktom is van (márc. 11-ig olaszokkal dolgoztam együtt) és mégsem hajlandóak letesztelni. Ma a háziorvosom be akart küldeni a kórházba tesztelésre, de elhajtották, hogy kizárólag akkor tesztelnek, ha tüdőgyulladás is kialakult. Ezek elmebetegek.
-
-
Mióta nem követem a topicot, jobban alszok.
Történt valami világrengető dolog azóta?
Nyuggerek f.szok, mert nem bírnak otthon maradni
Gyógyszertárban mit vesznek mindennap sorokban az emberek?
Nyers kokót? -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #7692 üzenetére
Ezt ne nekem írd ha nem neki légyszi.
-
válasz
BoneDragon #7691 üzenetére
de akkor meg a halottak száma nem stimmel, pedig az azért jobban mérhető dolog.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7679 üzenetére
Mert attól tartok hogy amit a média művel kb ugyanolyan káros mint a virus.
-
válasz
Snoop-y #7670 üzenetére
egész kínát nem értem. egy helyi beszámolója szerint a cégek 95%-a már újra termel, a vírust megfékezték, napi 100 eset van csak. na de 80 ezer eset után ugyanúgy exponenciálisan robbannia kéne. kivéve, ha a "80 ezer" azt jelenti, hogy konkrétan az egész lakosságon végigment az első hullám.
az imperial college szerint meg addig fent kell majd tartani a korlátozó intézkedéseket, amíg nincs vakcina (18 hónap give or take), különben rögtön újraindul az egész.
-
-
BoneDragon
veterán
válasz
this is life #7680 üzenetére
Szerintem kinaiak messze nem valljak mennyi is az annyi. En ugy gondolom valojaban nagyon durva szamok lehetnek...
-
Ádám16
addikt
válasz
Motion_Blur #7638 üzenetére
Ha ez nem kezd el stagnálni (főleg az új betegek száma) 1-2 héten belül, akkor tényleg para lesz.
Ezek a számok az eddigiek alapján engem egyáltalán nem leptek meg. Hogy lelőjem a poént: holnap is hasonló számok várhatóak, sőt, holnapután is. -
Én úgy látom, mivel régóta nem volt világháború, vagy vészhelyzet a világ nagy része elbutult.
Itthon is, ez látszik az utcán csoportosuló, beleszaró embereken és a topic hozzászólásaiban.40 fölött vagyok, de még az egyidős kollégáim is - míg dolgoztam - ráköhögéssel viccelődtek egy hete...
Na én léptem innen, kár volt egyáltalán idejönnöm.
Majd tanulunk ebből ,vagy a legközelebbiből. -
aprokaroka87
nagyúr
Szerinted ha esetleg hónapokig lesz majd kijárási tilalom, az idős emberek jórésze mekkora lelki sérülést fog szenvedni.
Értem én hogy cél az hogy védjük az időseket, de lehet sokuk már érzi hogy csak teher a családja számára..
Persze idősek közt is van aki máshogy gondolkodik.
-
válasz
#40993792 #7663 üzenetére
Na igen. Viszont ha őket most szabadon engedik (feloldják a kijárási tilalmat), simán kitörhet egy újabb járvány, hiszen ugyanúgy vannak fertőzöttek és/vagy más országokból visszafertőzik őket.
Jut eszembe, jönnek már Kínából személyszállító repülőgépek? Elvileg úgy volt, hogy Márc. 17.-ével újra engedélyezik.
-
sasa134
addikt
-
válasz
Döbbenetesek az Olaszországi számok, valami nagyon félre siklott náluk (talán a túl késői karantén , esetleg nagyobb mobilitás és tsai ) , a teljes karantén eredményei pedig kb jó 7-10 nap múlva lesznek láthatóak .
Más , óvoda és az iskola zárások miatt , gyermekem anyja ahol dolgozik , kitalálták hogy csinálnak maguknak gyerekmegőrzőt , hurrá egyik közösségből ki , lesz helyette másik.
Én pedig vívhatok hogy ne vigye be a munkahelyére a gyerkőcöt . -
válasz
aprokaroka87 #7675 üzenetére
Miért likvidálná?
-
omfgk
veterán
A német és a spanyol számok is már 20 ezer felett.
-
Reggel voltam a Soroksári Auchanban. Tele volt nyugdíjassal, minden második vásárló 50+ korosztályból volt. Kóvályogtak ott céltalanul maszk nélkül a legtöbb kocsiban néhány zsömle liter tej pár szem hagyma stb... amit random sarki kisboltban is ugyanúgy megkap. És bemegy a tömegbe hátha bekapja a vírust. Ikeában dettó ugyanez. Ott is nagyrészt középkorúak és idősek. Nézelődtek kényelmesen öregesen. Tömegközlekedési eszközök is tele idősekkel. Ahogy én látom pont a veszélyeztetett korosztály szarik bele leginkább ebbe az egészbe. A 60+ korosztálynak azonnal kijárási tilalmat kellene elrendelni. Senki sem megy sehová az orvoson kívül és pont. Bevásárlást gyógyszer kiváltást intézzék nekik a közmunkások és a szociális munkások ők meg üljenek meg szépen a seggükön. Hócipőm tele van már vele, hogy rengetegen szopóágra kerültek miattuk ők meg shoppingolnak békésen össze vissza mert ráérnek és mert miért ne. Ezek után szemernyi kétségem sincs, hogy több százan ha nem több ezren belehalnak ebbe majd nálunk is.
-
aprokaroka87
nagyúr
Amúgy ha esetleg bevezetik a kijárási tilalmat, az együtt jár majd azzal is hogy addig a média likvidálja a koronavirusos témák jórészét?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7662 üzenetére
Ezek is opciók, de ha nem azonnali a hatás, nem sokat ér.
Egy valamit látni kell, lehet " durvulni " de annak is brutális hatása lesz.
-
lacos001
senior tag
-
törölt tag
Ha ilyen történne, akkor ott helyben lincselné meg őket a tömeg és ezt ők is tudják.
(#7657) freeknight: "A nyugati ember képtelen arra a fegyelmezettségre, mint a keletiek"
Mármint most azokra a nagyon fegyelmezett "keletiekre" gondolunk, akiket rendszerint internáló táborokba visz a kedves kormányuk, ha nem engedelmeskednek? Igen, kínáról van szó.
-
envagyok
veterán
Csak egy kérdés:
Mekkora összeggel lehet szerintetek nagy baj esetén lehet megoldani, hogy tényleg akkora segítséget kapjatok, mint ami jár. -
pjen
félisten
Tegnap olvastam,hogy a Spanyoloknál két idősek otthonában is sok a megbetegedés.Gondolom ők nem járkálnak össze vissza.
-
válasz
aprokaroka87 #7659 üzenetére
Büntetés. Nem csak a sajátjuk, mások egészségével is játszanak. Flangáló gyerekekre családi pótlék letiltás, akkor esetleg a szülő is ösztönözné, hogy ne menjen sehova a gyerek, és nem tenne rá magasról, hogy mit csinál egész nap. Nyugdíjasoktól meg meg lehetne vonni a nyugdíjprémiumot, persze nem most, hanem majd egy esetleges későbbi tiltás esetén, ha továbbra is a parkban partiznak. Egyelőre még nincs tiltás, csak ajánlás.
-
Rendo84
senior tag
válasz
aprokaroka87 #7659 üzenetére
A kijárási tilalom nálunk is a küszöbön áll. Kérdés ha ez bekövetkezik, utána a hatóságok mennyire fogják komolyan venni az ellenőrzéseket és mi lesz a büntetés a megszegéséért.
A munkáltatónktól egyébként mi pont ma kaptunk igazolást a bejáráshoz, mert olyan helyen dolgozunk, hogy ez létszükséglet ezekben a nehéz időkben. -
válasz
freeknight #7657 üzenetére
Ezért jó itt élni normál körülmények között.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #7654 üzenetére
Akkor mi a megoldás arra hogy ne flagáljanak?
Lenne annyi börtön?
Vagy esetleg az ennél drasztikusabb megoldás?Tehetnek az emberek arról hogy szabadságra vágynak.
-
válasz
freeknight #7647 üzenetére
A következő napokban fog kiderülni.
-
freeknight
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #7654 üzenetére
Pontosan így van. A nyugati ember képtelen arra a fegyelmezettségre, mint a keletiek, és a megfelelő karhatalom sincs meg hozzá, hogy az állam betartassa a szabályokat.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Ajándékok #7064 üzenetére
Annyira nem vagyok otthonos a témában, hogy szakmailag érdemleges választ tudjak adni, de az világos, hogy egy orvos sem fogja bevállalni a műhibaper kockázatát egy házibarkács, ismeretlen lélegeztetőgéppel.
Ettől függetlenül itt-ott már láttam "open-source" lélegeztetőgép tervrajzokat felbukkanni, de én továbbra is óva intenék attól mindenkit, hogy ezekkel kezdje a vírus szezonra való készülődést, ezek inkább azoknak a cégeknek szolgálhatnak alapként, akik amúgy is gyáriparban vagy egészségügyi beszállítóként tevékenykednek és most rendelések hiányában felszabadult kapacitással rendelkeznek. Ha most valamit tenni lehet az a következő hét hideg időjárására való felkészülés, mert ha egy kicsit meghűlnek az emberek és legyengül az immunrendszer akkor a vírus is könnyebben támad. -
válasz
#22743424 #7640 üzenetére
Nem tudom, de köszönöm a linket.
Tesómmal párszáz km-re vagyunk elszórva, egyébként ez a munkaidőben hívható önkorm segítség gondolom általános tájékoztatóval látja el a betelefonálót, nem konkrét segítséget nyújt. De jövő héten rábeszélem anyámat, hogy kezdje el hívogatni.
Volt olyan telefonszám, ahol azt mondták, írjon emailt. No comment. Mikrokörnyzetében persze valamennyire segítenek egymáson, de ő pont inkább nem mászkálós, így ott is mindenki óvatos, a rendelt ebéd szállító azt hirdette ki, hogy még a következő héten lesz ebédszállítás. Ez ugye elég vészjósló.....
Tesómhoz utazott volna, de barátnője lázas lett, utat lemondta, ide panelba nem szeret jönni. Majd meglátjuk mi lesz. Én nem utazhatok le, mert vasárnap hajnalban meló és addigra szerintem kelleni fog a munkáltatói igazolás az ellenőrző pontokon. Persze igazolás még nincs.
-
freeknight
őstag
válasz
Rendo84 #7648 üzenetére
Kínában egyetlen tízmilliós városra kellett koncentrálni, oda lehetett vonni orvosokat, hadsereget. Észak-Olaszország kompletten fertőzött, nincs már honnan odavinni erőforrást. Hamarabb terhelődnek le az orvosok, hamarabb fogynak el a lélegeztetők, itt az eredmény. Meg ugye a kínai számokat alapból fenntartásssal kell kezelni.
Ezért veszélyes terep pl az élelmezés is. Mindenki azt mondja, nem kell felhalmozni, vuhanban se haltak éhen az emberek. Igen ám, de Kínában csak vuhanban volt baj, máshol nem betegedtek le tömegével az üzemi dolgozók/kamionosok/boltosok.
Nálunk ugye meg az egész eu-t egyszerre érinti majd és bénítja meg a járvány...Lauda: modellezések szerint már 3 napja el kellett volna kezdődnie a csökkenésnek. Erre nemhogy csökkenés nincs, egyre több az új eset, most már majdnem dupla annyi új napi fertőződés van, mint 3 napja.
-
válasz
freeknight #7647 üzenetére
Látható, hogy az olaszoknál semmit nem ért a karantén.
Ezt miből látod? Még nincs két hete sem, hogy elkezdték a lezárásokat, intézkedéseket ezügyben.
(#7653) freeknight Oké, köszönöm!
-
Ringman
nagyúr
Egy budapesti háziorvos a mai napon a Mohács utca 24. szám alatti Országos Mentőszolgálattól átvette a védőfelszerelését, amit az állam biztosított számára.
A szett 3 darab FFP 1 maszkból és egy 110 ml-es kézfertőtlenítő zseléből áll.
[link]ugyanezen a napon:
"Nem igaz, hogy nincs elegendő eszköz, mindenből van elegendő eszköz a mostani fertőzési szinthez" -
Rendo84
senior tag
válasz
Az az érdekes, hogy az olaszok pár nap múlva utolérik Kínát a megbetegedések terén, és nekik körülbelül 2x annyi halottjuk lesz.
(#7647) freeknight : Sajnos teljesen izoláltan szinte lehetetlen karantén felállítani a lakosság körében. Aki veszélyeztetettnek számít, rájuk kellene fókuszálni, így talán menthető lenne a gazdaság és a sok ember élet is. -
freeknight
őstag
válasz
Látható, hogy az olaszoknál semmit nem ért a karantén. Ez nem is csoda, folyamatosan megszegik, és nincsenek maszkok sem. Ezért kár volt 1 hét alatt elpusztítani az eu gazdaságát. Nagyon úgy tűnik, akadálytalanul fog rajtunk végigmenni.
Arra kíváncsi vagyok, európa lakosságának hány százaléka fog eltűnni jövő ilyenkorra? Ne felejtsük, ha megfogyatkoznak az orvosok, akkor semmi mást nem fognak tudni gyógyítani, nem csak a koronavírust.
Kíváncsi vagyok arra is, hogy hosszabb távon hogyan fog alakulni az országok közti világhatalmi verseny?Én angolul beszélek, most akartam elkezdeni németül tanulni, mivel külföldi munkát terveztem. Lehet most már jobban járok, ha kínaiul kezdek tanulni
-
válasz
uh..
freeknight:
Szerintem ne szaladjunk ennyire előre. -
gergo5991
őstag
válasz
Motion_Blur #7632 üzenetére
szóval minden légitársaság hitelből él? de azért a vezető pozicióban lévők évi pár milla eurót megkeresnek, vagy keveset mondtam?
szerintem amelyik gyár bezár, leáll, stb, az amiatt, mert nem akar negativ költséget, és a profitot felélni, pedig van bőven. -
Kobe
veterán
Azzal a feldolgozoipari ceggel, amelyiknel a helyi alapanyag all halomban, de tobb100kmrol jon a madzag, ertsd, a k*ba*ott madzag, vagy hasonlo hordereju gondjaik vannak, azzal eleg nagy baj van.... Ha egy ekkora problemat nem tudnak X het alatt megoldani, akkor a mukodo / letezo / regisztralt cegek soraban nincs sok keresnivalojuk.
Legrosszabb esetben cegvezetokent elmesz, veszel X100 guriga spargat, es csinalod, gyartod addig azzal. Aztan kozbe felmered helybe mit lehet beszerezni (helyettesitok vannak boven) + hivsz egy gepszerelot aki ideiglenesen atallitja, hogy azzal dolgozzon a sor -
Alex91
félisten
válasz
Kemeny, sajna...
-
-FreaK-
veterán
Nem tudom volt-e már, de ilyen kérdések merültek fel bennem:
Ha hatóságilag karantént rendelnek el az embernél, fertőzés gyanú miatt (netán ténylegesen fertőzött is, mert bebizonyosodik), akkor ugye az egy lakásban élő családtagok is automatikus karantén alá kerülnek?
Egy ilyen esetben, ki fog nekik bevásárolni élelmiszert? Ki nyilván nem mehet senki. Oldja meg magának, ahogy tudja? Ha nem tudja (mert mondjuk idős, nincs hozzátartozó, rokon, ismerős, akármi), akkor éhen hal?
De ez nem csak időseknél jöhet el, hanem fiatal családnál is.Más:
Értem én, hogy vészhelyzet, de a terhes nők most bajban vannak.. Feleségem épp a 11. hétben van, márc.30.-ra van a 12 hetes ultra hang időpontunk, amire azt mondták a közeli kórházban, hogy talán sikerül, de ki tudja mi lesz addig.. semmi egyéb vizsgálatra nem tudunk már menni, sehol nem fogadnak. Közeli magán szakrendelőben próbáltunk ultrahang-ra időpontot kérni, nem adnak sehol.
Most még az elején vagyunk, mi lesz később, mikor létfontosságú teszteket kell elvégezni? -
-
Motion_Blur
félisten
Olaszország:
+5,986 új fertőzött
+627 új halott -
törölt tag
Ennek mi értelme?
"Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a COVID-19 esetében az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) és a WHO ajánlásai is egyértelműen kerülendőnek tartják az önellenőrzési célú tesztek forgalmazását, hiszen ilyen módon a megfertőződött személyek felkutatása és hatósági elkülönítése nehézségekbe ütközik, amelynek eredményeként a terjedés megelőzése és lassítása is ellehetetlenülhet."" -
-
macikos
addikt
Milyen nagy baj lehet? Bármi!
Az emberek képesek verekedni a WC papírért...
Komolyabb helyzetben, ha mondjuk valakinél kés, stb. van és másokat veszélyeztet, esetleg be van drogozva, autóval beront a boltba lisztért, stb.?
Mindenre képesek az emberek. Azt hiszed, hogy már mindent láttál, aztán naponta történnek olyan dolgok, amikről azt gondoltad volna, hogy soha ilyen elő nem fordulhatna.
Ezért kellenek fegyveres katonák, hogy elriasszák az embereket a hasonló dolgoktól vagy ha már benne vannak, akkor megállítsák őket!
-
Vladi
nagyúr
válasz
Depression #7629 üzenetére
Jó oké, rendben, igazad van, gazdaságunk kemény, szilárd, száguld és rengeteg tartalékkal rendelkezik.
-
Motion_Blur
félisten
-
envagyok
veterán
válasz
Intruder2k5 #7625 üzenetére
Gondolom vótmá:
Összeesős koronavírusos videó a youtube-on.
[link] -
Azt, hogy nincs elég élelmiszer a polcokon nem az ellátás megakadása okozza, hanem a meggondolatlan felhalmozás. Ha mindenki a megszokott rendben vásárolna, egyrészt nem lennének akkora tömegek az üzletekben (és lenne sokkal nagyobb a továbbfertőződés veszélye), másrészt nem alakulna ki olyan helyzet, hogy nincs a polcon amiért mész (emiatt még többször mész az üzletekbe a nagy tömegbe). Ez a pánik és a felhalmozás csak negatív hatású és további problémákat gerjeszt. Szerintem.
-
Depression
veterán
Az megvan, hogy nem légből kapott számokat írtam, hanem a mi (élelmiszer) gyárunkét?
Ha pedig most nincs zsineg, az nem a 10 órát a határon várakozó kamion miatt van, hanem azok miatt, akik miatt mindent legyártottak, amit tudtak, és otthon spájzolja mindenki, mint az én felvágottamat is. -
-
snecy20
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7625 üzenetére
Félő hogy nem azért esett össze a delikvens mert elrontotta a gyomrát a romlott paprikáskrumplival...
-
válasz
freeknight #7618 üzenetére
Gondolod. Értem. Én is ezt gondolom meg Te is. A debreceni önkormányzatnál még nem gondolják ezt. De szerintem jó pár önkormányzatnál hasonló a helyzet. Szóval szídja mindenki az időseket, akik viszont legalább ígéreteket kapnak. Dementálódnak ilyen-olyan szinten az öregek, de annyira nem hülyék, hogy ne fognák fel, mennyire le sem sz*rják őket, no persze ez folyik mindenhonnan, hogy ne mozduljanak ki, segítenek nekik.
-
OFF-ban írom, mert nem tudom, hogy végül köze volt-e a koronavírushoz, de a veresegyházi LIDL-ben ma rosszul lett valaki, összeesett, és magas lázzal elvitték a mentők, a boltot pedig fertőtlenítés miatt kiürítették és bezárták.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Depression #7620 üzenetére
Az megvan, hogy 3-5 hétet is írnak a cikkben?
"4 helyett 6 hét alatt ér ide az alapanyag, akkor sincs veszve semmi?"
Kivéve, ha 3 alapanyagból 2 ideér, de a 3. nem. Én 1 hete voltam Nyíregyen a malom mintaboltjában. Nincs 80-as liszt, mert ott van a zsákokban, csak nem tudják mivel lezárni.Akkor most 4-6 hetet áll a kész liszt, mert nincs zsineg? Igen.
Jó akkor 4-6 hét múlva kiadják ezeket a zsákokat és lehet őrölni a lisztet. Azt a lisztet, ami egyébként 2 hete elfogyott. Amúgy zsák van? Jahnem a 30 km-es határon álló kamionsorban van valahol.
Ígymegyezmost. A gyógyszeripar 100 napja még egész szép adat. Nem ez a tipikus, szerintem itt napokat is lehetne számolni bizonyos iparágakban.
"nem viszi ki a piacra az 5 kiló retkét eladni. "
elcseréli maszkra.
-
llax
senior tag
A katona nem csak lőni tud. Különösen a szerződésesekre és hivatásosokra igaz. Nagy részük rendelkezik valamilyen "polgári" szakképesítéssel és (ellentétben az egykori sorkatonákkal) olyan, vagy ahhoz közeli feladatot látnak el munkaidőben (némi gyakorlat is akad).
Sokan vannak járművezetők (tgk., busz), logisztikai, eü., stb képesítésekkel. A lakosság ellátását egy esetleges krízishelyzetben: tanulták, tanulják. Kritikus infrastruktúráknál, élelmiszer ellátásnál akár kieső dolgozót is helyettesíthet alkalmas képesítésű katona (ekkor nem visel fegyvert, sőt akár egyenruhát sem).A közterületi fegyveres jelenlét puszta erődemonstráció (nehogy bárkinek a fejében bármi rossz megforduljon), nem véletlenül vannak forgalmas helyeken, "kirakatban", közülük is főleg rendészetisek (legalább az egyik - rendőréhez némileg hasonló képesítéssel).
-
VinoRosso
veterán
válasz
envagyok #7612 üzenetére
Szerintem nem az összegen múlik. Maszkból sincs elég pedig az nem 30 milliárd. Pénz van, csak kínálat nincs, mert mindenhol akkora az igény jelenleg amit nem tudnak kielégíteni. Nem csak itt nem tudnak venni hanem a nálunknál fejlettebb országokban sem.
10000 lélegeztetőgépre meg normál körülmények közt nem lenne szükség. Ha épp nem lenne járvány és vennénk 10k lélegeztetőgépet, amiből csak 200 van használatban akkor meg azon menne a sírás-rívás, hogy miért vettünk 9800 felesleges gépet és kinek érte ez meg.
Sajnos ez egy katasztrófahelyzet, és ilyenre nem lehet felkészülni. Ez olyan mintha rekord mennyiségű eső esne és elvinné Budapestet az ár, és azon lamentálnál,hogy miért nem építettek magasabb gátakat a stadionok helyett.
Erre egyetlen megoldás van, kell egy erős állami szektor a nemzetgazdaságban olyan vállalatokkal, amik az ország alapellátását képesek biztosítani, és elég flexibilisek ahhoz, hogy vészhelyzetben át tudjanak állni (adott esetben akár veszteséges ,űködés mellett is) az alaptevékenységüktől eltérő feladatokra, pl hirtelen nagy mennyiségű homokzsákokat gyártani, lőszert, maszkot, konténerházakat, vagy ami épp szükséges.
Csak itt az EU-nál kezdődik a probléma, mert az EU-s versenyjog nem teszi lehetővé azt a hátszelet, ami ehhez kellene. -
pjen
félisten
válasz
freeknight #7618 üzenetére
Szerintem nem dolgoznak ehhez elegen az őnkormányzatnál.
-
Depression
veterán
Az ugye megvan, hogy ha van 10 hét tartalékunk, és 4 helyett 6 hét alatt ér ide az alapanyag, akkor sincs veszve semmi? Nálunk ezek hetek, de akár át lehet váltani napokra is.
Fontos élelmiszeripar pedig nem áll le! Az most nem érdekes, hogy a szomszédban termelő öregnéni inkább nem viszi ki a piacra az 5 kiló retkét eladni. -
Ringman
nagyúr
usa-nak is gondot jelent a megfelelő védőfelszerelés beszerzése
It’s like going to war with a butter knife.” That’s the description one physician in New York City offered for how he and his colleagues are trying to suppress the coronavirus, even as they deal with dwindling stocks of health-care supplies and personal protective equipment.
Over the past two days, I’ve talked with 22 health-care professionals, almost all of whom used metaphors and analogies usually reserved for combat movies. They are “soldiers” on the “front lines” and in the “trenches” fighting a “war” against a terrifying new “enemy” that is growing exponentially. But we’re failing these soldiers, sending them into battle without the weapons and armor they need to win. -
válasz
ubyegon2 #7587 üzenetére
– mondta Orbán, de jelezte, hogy mindez nem jelenti azt, hogy minden fiatal védett. Arra kérem az idős embereket, hogy maradjanak otthon. Gondoskodunk az ellátásukról, jelezte a miniszterelnök.
Az előbbi írás ezzel zárult. Anyám 75 esztendős és mindenütt ezt hallotta reggel és öcsémet ezzel foglalkoztatta, hogy derítse ki neten, hogy Debrecenben ez hogyan valósul meg......egy Máltai akármit értek el, ott azt mondták, hogy a járványra való tekintettel jelenleg nem tudnak mit tenni, járvány után keressék őket újra. No de mire gondolt a ME?
-
envagyok
veterán
Járni jár, csak nem jut...
Ha jól emlékszem valamelyik régi szoci Hofi kabaréban volt ez, nem is gondolná az ember, hogy mennyire rápasszol a mai kis Magyaros országunkra, és kritikán alul támogatott egészségügyi rendszerre.
Hiszen 30 milliárdos támogatásokat bőszen osztogatnak minden másra (10000 lélegeztetőgép):
Idézet innen:
"Mivel az eucharisztikus világtalálkozóra a kormány 30 milliárd forint támogatást ad(ott eddig), rákerestem a "30 milliárd forint" kifejezésre a google-ben. Érdekes a találati lista. Ugyenennyi jutott a:
leader programra
az egyházaknak úgy általában
a máv kocsikra
a Hell-nek
a TV2 is ennyiért bocsátott ki kötvényt, amit felnyalt az MNB
meg a 4ig is
az atlétikai VB is
a börtönökre is ennyi jutna
az FHB-s ügy is ilyen összegbe gabalyodott
MNB nemtommi, de ez is 30 milliárd"Miközben az egész országban kb 2000 lélegeztetőgép van, amiből szerintem 2 számjegyű a szabad kapacitás, mivel nem csak a koronavírusos betegeket várják, hanem vannak más betegségek is, amik miatt sokan rákényszerülnek.
Próbálom magamat beleélni egy 65 éves, most nyugdíjba vonuló példám kedvéért legyen diplomás férfi életébe:
Ledolgozott 47 évet, befizetett mai értéken kb 16 millió forint tb járulékot, ugyanennyi nyugdíjjárulékot, kb 25 millió szja-t, és a kezébe landoló fizetésből is mivel megtakarítani sokat nem tud, így feléli, kapásból visszajár a 27%-os Áfára legalább 40 millió forint.
Persze ezek csak megközelítő számok, de nagyságrendileg passzol, azaz adott állambácsinak kb 100 milliót.Tételezzük fel, hogy 2-3 hét múlva, mikor már szelektálni fogják, kit tudnak rátenni a gépre, kit nem, elkapja a koronavírust, és balszerencséjére abba a kb 10%-ba fog tartozni, akinek szüksége lenne rá, de mégse kapja meg, mert már öreg, és a kedves hatalmi elit inkább stadiont épített, meg folytathatnám, mit csinált, de egy dolgot nem tett: Nem fejlesztette az egészségügyet.
És meghal, pedig élhetett volna még... Az utolsó perceiben végigfut az agyán, hogy a befizetett pénze töredékéből vehetett volna otthonra lélegeztetőgépet, oxigénpalackot, defibrillátort, és boldogan élne akár évtizedekig is.
Nem lehet jó érzés ilyenbe belefutni. Én nem így szeretnék meghalni.Igaz mi csak gyalogok vagyunk a sakktáblán, de szerencsére időnként nekünk is lehet szavunk, hogy ki vezesse a népünket. Ne felejtsük ezt el, meg a sok feleslegesen épített stadiont, és a puszipajtásoknak járó ilyen-olyan juttatásokat, és alkalomadtán mindenki tegye meg azt, amit már rég meg kellett volna.
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
törölt tag
válasz
FіkuszKukіsz #7584 üzenetére
Ez érdekes, eddig épp arról volt szó, hogy az ACE gátlók növelik az ACE2 expressziót (??), amin keresztül a vírus a sejtekbe jut. Baszki, de rég volt biokémia..
-
Akár harminc egészségügyi dolgozót is leköthet egy lélegeztetőgépre kötött beteg ellátása
Ez elég reménytelen helyzetet teremt, nálunk kiváltképp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest