Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
Aktív témák
-
Ps Vita
őstag
Mostantól legyen Cristiano CR és a Fenomén Ronaldo...
-
7600 GS
addikt
-
baluka26
veterán
válasz
7600 GS #39792 üzenetére
Quaresmában, ha lett volna annyi, akkor Hiddink és Mou is játszatta volna. Egyikük sem tette. Jó helyen volt, jó időben is, a Portoban tudott hozni valamennyit, aztán kipukkadt.
CR szélső. Véletlen sem csatár/középső támadó. CR egy igazi 7-es szélső.
Érdekes, hogy így vágsz róla mindent, de a legismertebb becenevéről nem ismerted fel
szerk: Te Balo-t hasonlítottad CR-hez
4 év múlva óriási név lesz Marioé. -
7600 GS
addikt
válasz
baluka26 #39791 üzenetére
Őőő, nem lehetne mindenkit a saját nevén nevezni?
Akkor talán mindenki tudná követni, hogy miről is van szó. Mellesleg CR-ben már akkor is meg volt az a fajta profizmus, ami ma jellemzi. Egyébként ha az általad használt "Cigány" jelző Quaresma-t takarja, akkor valószinűleg nem emlékszel, hogy mekkora sztárként kezelték őt anno. Csak ő fejben hülye volt, CR meg nem, meg is lehet nézni, hogy ki miket ért el és hol játszott.
Akkor kihez hasonlitsam Quaresma-t? Együtt robbantak be a köztudatba CR-el, ugyanaz a generáció, bocsmá' hogy hozzá hasonlitom.
Ronaldo meg nem szélsőként vonult be a történelemkönyvekbe, hanem mint csatár. Számomra mindig is ő lesz az igazi "Number 9".
Nagy tétet mernék rá tenni, hogy ez a Balotelli gyerek 4 éven belül sehol sem lesz. -
baluka26
veterán
válasz
7600 GS #39787 üzenetére
Ronaldo szélsőt játszott akkoriban, nem csatárt, mellesleg Aranylabda top3 volt, nem mellesleg az utóbbi 25 év talán legnagyobb szupertehetsége. Hasonlítsd már máshoz, mindig csak CR a mérce... CR akkoriban minden volt, csak fegyelmezett nem.
Komoly baj van, ha azt állítod, hogy a Cigány akkora tehetség volt, mint CR.
-
Ps Vita
őstag
Baloteli nálam a tökéletes csere ember.
-
cucka
addikt
válasz
baluka26 #39780 üzenetére
De, keverjük
. A tehetség csak egy része annak, ami szükséges ahhoz, hogy valaki a világ legjobbjai között legyen.
Említették Quaresmát. Az ő tehetsége szerintem simán egy szinten van CR-ével, mégsem lett belőle nagy játékos. Hiába nagy tehetség Balotelli, fejben nincs nála minden rendben és egyetlen nagy csapat sem fog akkora kockázatot vállalni, hogy egy mentálisan labilis ember köré építse a csapatát. Nekem az a tippem, hogy ez a csávó ki fog pukkanni. -
7600 GS
addikt
válasz
baluka26 #39785 üzenetére
Persze, hogy jobb. Neymar majd akkor fog hasra esni, hogyha Európába teszi át a székhelyét. Itt a védők nem fognak neki akkora területeket hagyni, mint ott Braziliában.
Csatár: pl. Ronaldo (természetesen Phenomeno Ronaldo. És nem azért, mert nálunk játszott.) Bár lehet, hogy kár is hozzá mérnem bárkit is, számomra a világ legjobb csatára lesz mindig is.
-
7600 GS
addikt
válasz
Beerwolf #39783 üzenetére
Térjünk erre vissza, ha majd esetleg domborit valamit a BL-ben is.
Lehet valaki eszméletlenül technikás futballista, hogyha fejben nincs ott, és rendre csinálja a baromságait.
Nézd meg az igazán nagy csatárokat, hogy ilyen idős korukban hogy viselkedtek a pályán, és azért nekik sem voltak rossz mutatóik anno.
-
Beerwolf
senior tag
válasz
7600 GS #39778 üzenetére
Balotelli: 19 meccs, 17 gól, 2 gólpassz. Premier League. 21 évesen. HA kinövi hülyeségeit, simán a világ legjobbja lehet. De teljesítmény alapján már most is ott van a top10 csatár között.
Ibrával kapcsolatban: mehet a Citybe, ha jön helyette Balotelli + Tevez, vagy Balotelli + 20 milka.
-
-
cucka
addikt
válasz
baluka26 #39776 üzenetére
Ibra egyértelműen, Balotelli szerintem távolról sem. A csávó egyelőre csak egy tehetséges ígéret. Amíg nem tud lehozni egy szezont anélkül, hogy 3-4 piros lapot összeszedjen, addig nincs miről beszélni, egyik nagy csapat sem fog olyan emberre alapozni, akinél ennyire benne van, hogy a szezon harmadában eltiltás miatt nem játszhat.
Egyébként nem lenne hülyeség részükről Ibrahimovic leigazolása, egyrészt csatárra van szükségük (Mario hülye, Dzsekóra meg túl nagy ez a kabát), másrészt így lesz még egy ok, hogy ne szeressem őket
.
-
7600 GS
addikt
Szerintem Pedro az a tipikus tiszavirág életű játékos. A tavalyi és azelőtti szezon az övé volt, az idei viszont egyenlő a nullával, pedig itt lett volna a lehetőség, hogy Villa kidőlt.
Busquets egyébként nem rossz player, de én nem tudom sajnálni, ha esetleg megsérül, egyszerűen undoritó amit a pályán csinál. (Hozzáteszem, én Pepe-t sem védem)
baluka: Balotelli mit tett, ami elit csatárrá tenné? Valamiről lemaradtam?
-
Ps Vita
őstag
Olyan verekedések lenének. -
Ps Vita
őstag
Picit kiszakadok az utánpótlástémából..
Zlatanért érdeklődik a Manchester $ity,sztem ez egy jó vétel lenne a Citynek..
-
Sztbeni
őstag
na, legalább ma is lesz egy jó kis meccs. Steaua-dinamo a digin
-
7600 GS
addikt
Na álljunk meg, én egy szóval sem állítottam, hogy a La Masia ne lenne a világ talán legjobb akadémiája, mert valószínűleg az.
Tudom, csak ha már úgyis ez volt a téma, akkor gondoltam leirom a véleményem. Kétségtelen, top játékosok jöttek onnan ki, ilyen, mint a Xavi+Iniesta+Messi trió talán 40 évente van. De azért olyan játékosokat, amilyenek mostanában "jöttek ki" a Barca akadémiáról, olyanokat szerintem a többi európai élcsapat is ki tudna állitani (pl. az általad emlitett Krkic).
-
baluka26
veterán
-
cucka
addikt
válasz
7600 GS #39768 üzenetére
Na álljunk meg, én egy szóval sem állítottam, hogy a La Masia ne lenne a világ talán legjobb akadémiája, mert valószínűleg az.
Azt állítottam, hogy egyik akadémia sem képes arra, hogy egy top szinten álló csapatot eltartson. Ennek az az oka, hogy nagyon kevés az a játékos, aki kivételes tehetség és felnőtt szinten is képes bizonyítani. Egyszerűen nincs semmilyen módszer arra, hogy 10-12 évesen felismerjék, hogy kik ezek a játékosok és olyan szintű tehetség-koncentrációt hozzanak létre, ami ki tudja szolgálni egy topcsapat igényeit.
A kivételes tehetségeket viszonylag jól lehet látni, az a lutri, hogy vajon közülük ki képes arra, hogy a legfelsőbb szinten is kiemelkedjen. Nézd meg Bojan-t, aki ifiben messze a korosztálya előtt járt, a tehetség megvan benne, topszinten mégsem vált be. Az akadémia nála is jól végezte a munkáját, mégis, ha ő kéne legyen a Barca első számú csatára, akkor bajban lennének. -
7600 GS
addikt
Még egy gondolat: szerintem ahhoz, hogy egy csapat a csúcson legyen, sok pénzt kell költeni. Egyrészt azért, mert egy top focistának top fizetés is jár, másrészt meg azért, mert nincs a világon egyetlen akadémia sem, ami képes lenne minden évben top játékosokat kiképezni. Nem, még a Barca sem (vond ki a keretükből azokat, akik nem ott futottak be, és nézd meg, mi marad ).
Pedig néhányan nagyon próbálják terjeszteni, hogy a La Masia az alfája és omegája az utánpótlásképzésnek, holott a mostani keretből (a 3 játékost kivéve) nincsen egyetlen hatalmas tehetségű homegrow player sem, egyedül Thiago az, akiben látok valami fantáziát, de Cuenca meg társai... hagyjuk, semmivel sem jobb a spanyol első ligában játszó átlag játékosoktól.
Nekem is jó látni, amikor egy Real nevelés valahol sikeres (ugye Baluka
), de csak saját neveléssel nem lehet a BL-t meg a többit megnyerni.
-
cucka
addikt
válasz
venember83 #39759 üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy mostanában nem igazolunk befutott világsztárokat, inkább fiatal reménységeket. Régebben sokat ekézték a Manchestert, hogy irreális pénzekért igazol (lásd Berbatov, Rio vagy Veron), azóta változott az átigazolási politikánk, illetve az újgazdag klubok megjelenésével a játékosok kivásárlási ára is megugrott.
Persze, a City-hez képest a Manchester nem vásárol drágán és a fizetéseket is kordában tartja, de azért ez egy topcsapat, ezt nem lehet gombokból üzemeltetni, kis csapatokkal összehasonlítva így is elképsztő pénzek forognak.Itt megtalálod a klub eddigi átigazolásait szépen összeszedve: [link]
Persze, idén valószínűleg többet fognak költeni a csapatra, frissíteni kell a keretet, ha a cél a bajnokság és a BL megnyerése, akkor ez elkerülhetetlen. A jelenlegi keret mélységében és tudásában is elmarad attól, ami szükséges lenne ezeknek a céloknak az eléréséhez - tele vagyunk kiöregedett és/vagy a várakozásokat be nem váltó játékosokkal.
Még egy gondolat: szerintem ahhoz, hogy egy csapat a csúcson legyen, sok pénzt kell költeni. Egyrészt azért, mert egy top focistának top fizetés is jár, másrészt meg azért, mert nincs a világon egyetlen akadémia sem, ami képes lenne minden évben top játékosokat kiképezni. Nem, még a Barca sem (vond ki a keretükből azokat, akik nem ott futottak be, és nézd meg, mi marad ).
-
7600 GS
addikt
válasz
Ps Vita #39765 üzenetére
Az első meccsen jobb volt, a másodikon pedig mi voltunk jobbak, amig volt kondi. Be kellett volna rúgni azt a 3-4 helyzetet a hosszabbitásban, és akkor nem lett volna kérdés, de nem igy lett ,és igy a Bayern ment a döntőbe, van ilyen. Majd jövőre.
Az erőviszonyok alapján teljesen reális lett volna egy Real-Barca döntő, de mondjuk a Bayern-el én számoltam már az elején, hogy ott lehetnek a döntőben, hát sajnos be is jött.
Pont ez a szép a fociban, hogy nem mindig a legesélyesebb jut a legtovább.
-
-
-
Ps Vita
őstag
válasz
homeless09 #39761 üzenetére
-
homeless09
őstag
-
venember83
nagyúr
válasz
homeless09 #39758 üzenetére
Akkor most túl fogják lépni az előző évi átigazolási keretet minden valószínűség szerint. De mintha azt olvastam volna valakitől, hogy mostanság a Manchester United nem vásárol drága játékosokat, valamint a fizetéseket is alacsonyan tartja?
-
homeless09
őstag
"According to Marca, United have signed Eden Hazard and are very close to signing Shinji Kagawa."
venember83: Akkor fogom elhinni az ilyen híreket, ha látom egy képen, hogy az említett játékosok az új mezüket a kezükben tartva állnak Sir Alex mellett
-
MPowerPH
félisten
-
Ps Vita
őstag
Ma pont eszembe jutott Torres gólaj a Barca ellen..Csodálatos volt..
-
Ps Vita
őstag
Csak azért rakom be ide,hogy szidhassátok a Bayernt,de azért l kell ismerni ,hogy jó a dumájuk..
-
XDmanus
tag
Rudnevs után a német válogatott kapust, René Adler-t is megszerezte a HSV, a hírek szerint Adler 5 éves szerződést kötött az észak-német klubbal.
-
Ps Vita
őstag
válasz
Sickboy25 #39747 üzenetére
Ezt akartam linkelni pont..Szörnyű lett és ugye a cikk lényege,hogy szidja de néhány sztereotipián kivül semmi nincs benne,se Gomez,se 5-2,se Uli...
A mocskos Chelsea egész jó lett viszont..
Pedig sokkal többet ki lehetet volna hozni a Bayern szidásból..És ez már az alja,hogy a Bayernt se tudjátok szidni -
Sickboy25
addikt
-
pohár
félisten
és ráadásul magyarok írták az egészet
-
Integra
titán
válasz
Sickboy25 #39735 üzenetére
stabil könyvelés, minden klub pozitív, mind az első és a másod osztályban, talán egy klub volt tavaly minuszban. stabil nézőszám, legnagyobb látogatottság. nem hajszolják bele magukat 30-50 milliós vásárlásokba. van törvény, ami védi a klubokat az olyanokkal szemben mint abramovics meg a sejkek és a többi hasonlók. ezért nem német klubokban vannak a mai nagy nevek. viszont iszonyúan tolják az utánpótlás nevelést.
-
MPowerPH
félisten
válasz
venember83 #39737 üzenetére
Sickboy25: Tudom mit értettél amerikai foci alatt.
A német klubok már évek óta nyereségesek, azért mondtam, hogy nem kell annyira messzire menni, és sportot váltani se.
-
homeless09
őstag
válasz
venember83 #39737 üzenetére
A United is ezt csinálja már jóideje.
-
Sickboy25
addikt
Nah mostmár hivatalos: AC Milan
-
Sickboy25
addikt
válasz
venember83 #39729 üzenetére
úgy bizony...
Amúgy az összes nagy klub hasonló vagy rosszabb gazdasági helyzetben van főleg a spanyoloknál...
De ez az európai foci, kereset és egyéb költségei több sebből véreznek...
Amerikai foci sémát akarok!!!
-
salival
aktív tag
Jelen pillanatban magasan a legkisebb pénzt AVB érkezésére adják a Liverpool kispadjára. Érdekes tavaly télen/nyáron mit megadtam volna az érkezéséért, most pedig a pl-ben elért érdemeit látva kevésbe vagyok lelkes.
-
XDmanus
tag
válasz
homeless09 #39724 üzenetére
Jó sokba került az a 44 év alatt megszerzett 1 bajnoki cím
-
venember83
nagyúr
válasz
Drága volt ez a második hely és a BL csoportkörből való kiesés.
AC Milan: igazándiból nem csodálkozok a számokon, mert pl. Ibrahimovic, Robinho, Pato, Cassano nem aprópénzért focizik, de van Bommel se hiszem, hogy szégyellős lett volna fizetés szempontjából. Sőt, minden bizonnyal már Boatengnek is csillagászati fizetése van, de a klubnak a gazdasági háttere nincs mindehhez, nincs stabil bevétel a stadion üzlethelyiségeinek kiadásából, a stadion számos esetben félig üres, ráadásul azt is csak bérlik, ha jól tudom, így nehéz előteremteni a szükséges gazdasági hátteret. Nagy érvágás az olasz klubok többségének a saját stadion hiánya. Angliában és Németországban mennyivel rózsásabb a helyzet, ott még a kisebb első osztályú klubok is folyamatosan telt ház előtt játszanak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Hehe, nem rossz.
-
homeless09
őstag
-
MPowerPH
félisten
Kis Ac Milan: "A kasszában lévő "0" euróról. Pár napja nyilvánosságra hozták az Ac Milan 2011-es naptári évének pénzügyi mérlegét és éves beszámolóját, néhány érdekes tény: a klub történelmében még soha annyit nem költött fizetésekre, és az ehhez kapcsolodó személyi, prémium- és bérjellegű kiadásokra mint 2011-ben, egész pontosan 206.5 millió euró ment el tavaly ilyen irányba. Ennél az olasz futball egyetemes történelmében csak Mourinho triplázó Interének 2010 hasonló kiadásai voltak magasabbak, 2010-ben az Internél 234 millió folyt ki fizetésekre, prémiumokra és személyi jellegú kifizetésekre. Így 2011-ben hiába növekedtek a klub bevételei 266.8 millió euróra, az Ac Milan működése tavaly cakumpakk 341 millió euróba került (!!!). A klub adózás utáni vesztesége 77.1 millió euró, ez már jobb mint a 2010-es 96.7 milliós mínusz, de még mindig durván magas összeg.
Berlusconiékról: a klub tulajdonosainak 2011-ben 87.1 milliót kellett arra fordítani, hogy a hiányt és a veszteséget finanszírozva életben tartsák a klubot. Ez nem látványos, nem sztárjátékosokra ment el, de enélkül összedőlt volna a Milan. Magyarul lehet köpködni őket, hogy miért nem igazolnak, vagy miért kényszerülnek olykor meghatározó játékosok eladására, de azt tudomásul kell venni, nekik csak az Ac Milan ilyen szintű életben tartása, a háttérben 70-80-100 millió euróba kerül évente."
-
MPowerPH
félisten
válasz
venember83 #39721 üzenetére
Talán mert minden sorozatnak vége szakad egyszer.
A múltat ne hozzuk fel, mert azzal az erővel a magyarok is verhetnék a mellüket, és felsőbbrendűnek érezhetnék magukat futball terén. Élő példa ide a Fradi, ami Mo. legsikeresebb együttese... És senkit nem érdekli, még talán őket sem.
Egyébként ez a mentalitás csak a szurkolókban maradt meg, idén maga a csapat már behúzott farokkal ment ki a BVB elleni meccsekre, és a vezetés is visszább vett. Ennyi pont elég.Szurkolók meg nem érdekelnek, legalábbis minket nem. Németországon belül a BVB visz mindent, ha erről az oldalról nézzük, elég csak ránézni az adatokra. Ha 200.000 -es stadionunk lenne, az is minden meccsen tele lenne. Kinőttük a Westfalen -t, kevés a 81 264 férőhely. Mondjuk már akkor is kevés volt, amikor a csapat csak a középmezőnyben szerepelt...
-
MPowerPH
félisten
válasz
7600 GS #39712 üzenetére
A bajorok egy dupla sokkhatáson estek át az elmúlt 1 hónapban, így elképzelhető, hogy lelkileg nem állnak a toppon, főleg a bekapott 5 gól után.(azon filóztam, mikor kapott a Bayern 5-öt utoljára ez előtt.
) Van ott keresnivaló, nem is kevés.
Ps Vita: Kérdés, miben és hol?
-
7600 GS
addikt
válasz
Ps Vita #39711 üzenetére
Én egy bajor 2-1-es győzelmet tippelnék, no de nem bánnám, hogyha a kékek borsot törnének az orruk alá, netán a BL trófeát is elhoznák az oroszlánbarlangból, akkor talán a nagyképűbb bajor drukkerek picit átértékelnék a helyzetet. A forgatókönyv szerint nálam Chelsea győzelem jönne (kiejtették az egyik legnagyobb favoritot, a sirból hozták vissza a Napoli ellen), kérdés hogy ehhez a kérdéshez a bajorok hogy állnak hozzá.
De nekem igazából mindegy, csak lássak egy jó parázs meccset, sok góllal meg helyzettel, no meg teli izgalommal. Plusz egy nagyon jó Mata teljesitménynek illetve Torres gólnak tudnék örülni.
-
XDmanus
tag
válasz
baluka26 #39687 üzenetére
Úgy látszik hogy 3 Chelsea védőre épít majd Roy : JHV-Terry-Cahill-Cole
Egyébként Oxlade-Chamberlain nagyon tehetséges meg minden, de szerintem még nem érett megy egy felnőtt EB-re, én mindenképp Lennon-t preferáltam volna arra a posztra helyette, de nem én vagyok a szövkap -
baluka26
veterán
válasz
Boxer001 #39699 üzenetére
Szeretném, hogy nyerjen a Chelsea, azt is szeretném, hogy ne a bíráskodásról szóljon a meccs, azt is szeretném, hogy sportszerű meccs legyen.
dara: Nekem is van egy tartalék. 2×45 percbe az én szervezetemmel csak 2 üveg fér bele, ellenkező esetben a 80. perctől nem látom a meccset a sok vécézés miatt
120 percre már jó a 3
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest