- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci666
senior tag
-
rup1u5
nagyúr
-
éN79
addikt
válasz
Gaboman #3344 üzenetére
Nem kizárt hogy a használt játék egyáltalán nem profitál a két magból, főleg ha ezek régebbi játékok. De a két meg ezeknél az eseteknél nem így jelent előnyt, hanem úgy hogy miközben te játszol, bármi más futhat a háttérben akarva/akaratlanul, magyarul nem röccen meg ha éppen úgy gondol a géped hogy elindít pl. egy víruskeresést v. hasonlót.
Összemérni meg pl. Everesteben, 3DMarkokban, CineBench-ben, azaz a legtöbb újabb bench programban meggyőződhetsz a két mag előnyéről.
Elöttem írták, de én is megkérdezem, hogy a feladatkezelőben látod a két mag "grafikonját?"
-
laci666
senior tag
válasz
Gaboman #3361 üzenetére
XP-hez találtam de Vistához nem szerintem a Vista az felrakja magától.
Akkor csak AMD Dual-Core Optimizer kell felraknod de ha ezt felraktad akkor nem tudom mi a gond. Lehet egy Bios frissítés kellene."Igaz hogy az optimalizáló indító programjába be sem tudok lépni,egyszerűen nem lép be!"
Nem tudom hogy csináltad de én csak feltelepítem,telepítés után ujra indul a gép és ennyi. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gaboman #3163 üzenetére
Igen, pont erre céloztam, hogy ahhoz képest, hogy nem volt jólhúzható darab az enyém, pariban volt 3GHz-en járatott C2D-val. Tehát jó kis proci ez az X2. Persze a valós felhasználásoknál már kicsit más a helyzet, X2-vel nem hajtasz ki egy 8800-as Gef-et (gondolom olvastad a legújabb cpu/vga párosítási tesztet).
Azóta kicsit tökéletesítettem C2D-s tuningot [link] winrarban már egész kellemes eredményt hoz (3150MHz, 900MHz 4-4-3-8 2T 2,2V). -
éN79
addikt
válasz
Gaboman #3143 üzenetére
S939-es 4200-as alapórajele 2200MHz. A mostani procik (gondolom ez új lesz) állítólag jobban tuningolhatóak mint a régiek voltak, így tényleg nem kizárt hogy a régebben átlag 2600-at jóval meg tudod haladni és talán valóban stabilan tudod járatni 2800-on.
Tudom hogy a C2D drágább, és hogy teljes rendszercserére lenne szükséged, ami nagy ''veszteséget'' termelne. Egyszerűen tény, hogy azonos órajelen a C2D ''jobb'' és többnyire nagyobb órajelre is képes mint az X2-esek, de állítom hogy nem lesz okod panaszra ha a veszett vga mellé egy ezüstérmes X2-t teszel, mindenre bőven elég lesz, sőt... főleg ha nem akarsz markok elsőségéért harcolni, csak melelégszel a hétköznapi igényeket messzemenőken kiszolgáló teljesítménnyel. -
éN79
addikt
válasz
Gaboman #3141 üzenetére
Később jutsz procilimites beállításhoz egy C2D-vel, na persze azért azt is meg kell rángatni 2800 vagy fölé. Persze biztos hogy egy 3200-3600-on járatott C2D kicsikarna még a kártyádból adott játék alatt pár (talán jópár) FPS-t, de ha 2800-on tudod majd hajtani az X2-det, akkor se kell szégyenkezned a teljesítmény miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tesla topik
- Elektromos autók - motorok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest