Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED monitor topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Notebook hibák
Új hozzászólás Aktív témák
-
aphra2
senior tag
-
-
aphra2
senior tag
válasz
Landon #20514 üzenetére
Én mindenképp hűteném vmivel, hogy ez egy másik borda, vagy venti rábuherálásával teszed, azt ki kell tapasztalni, tesztelni, hogy melyik a jobb, borda esetén is kell vmi légmozgás.
Ha tudod figyelni a hőmérsékletét, nézd meg mennyi az akció előtt, és utána.
Már az is sokat segít ha egy ventit raksz a közelébe ami rá fújja a levegőt.
A magas NB hő a tuningnak sem jó barátja, tehát mindenképp hűteni kell. -
aphra2
senior tag
válasz
Landon #20497 üzenetére
Örökké nem kell lent lenni a ház oldalának, csak ha fut a prime95,(főleg nyáron) attól jobban nem nagyon terheli semmi, a póknak hamarabb lesz baja mint a lapnak, ha nagyon meleg helyre téved.
Hőfok: tartósan tényleg nem szerencsés ha 60 fok felé megy, de normál használatnál nem is fog, ill biosba be lehet állítani a venti fordulatát (gondolom) hogy mikor kapcsoljon rá ezerrel, és akkor kordában tudod tartani.
Nálam prime alatt elszaladt 70 fok felé is (zárt házban a szellőztetés megoldása előtt), 68-71 fok között az egyik mag mindig hibázott, és leállt.
(Az 1.3V az már alapfesz alatt van, mert 1.35V a gyári érték)Májsztró: mostanában nagyon hanyagolod a pasztázást, nincs hiány érzeted?
-
aphra2
senior tag
válasz
Landon #20492 üzenetére
Normális hőfokok, a magonkénti 8-10 fok is életszerű, azt nézd meg ,hogy ha leveszed a gép oldalát, csökken-e a hőmérséklet, mert hiába van jó hűtő, ha a ház szellőzés nem megfelelő.
Az is kérdés milyen progival nézed a hőmérsékletet.
(egyébként ha alapfeszen megy 2720-at, akkor egy piszok jó darabot fogtál ki) -
aphra2
senior tag
válasz
[lAyCsI] #19209 üzenetére
Első körben nem ártana tudni ,hogy milyen cpu-d van, E4-es, vagy E6-os, mert az nagyban befolyásolja a végeredményt.
De vegyük az E4-est ami a sz@rabb:
1. HT 4x, vagy 800,
2. "fsb" 200-ról pl: 230-ra,
3: alapfesz manuálisan beállítva, (nálam alapfeszen 236-ig bírja, de ez alaplap függő a dropp miatt)
4. ramok 4 fő értékét manuálisan beállít, mivel 500-as ezért visszaosztani nem kell.
5. PCI-E clock fix 100.
6. nem árt néhány stabilitás tesztet futtatni.
Kb ennyi, ha valamit kihagytam majd kiegészítenek. -
aphra2
senior tag
válasz
lizakattila #18015 üzenetére
"Max majd látsz 1-2 kék képernyőt. De hát az meg tuningos berkekben "megszokott" dolog.
Ezen jót nevettem..... és milyen igaz
-
aphra2
senior tag
válasz
bekes.andras #16994 üzenetére
Nálam E4-es alapfeszen (1.35V) megy 2600Mhz-t, utána brutális emeléssel (1.41V) megy 2700Mhz-t, és itt volt a vége, kupak pasztázás után ment 2750Mhz-t, 1.43V-al,orthos stabilan, de nem kéne neki annyi, csak minnél jobban emelem a feszt, annál nagyobb a fesz ingadozás.
Viszont 150Mhz-ért nem éri meg ennyi feszt adni, melegedett rendesen, ráadásul a videókártyát már alapórajelen is "kihajcsa" , maradt a 2600Mhz.
Lehet alaplap nyügöd van. -
aphra2
senior tag
válasz
lolchief70 #15108 üzenetére
Sztem ha a VGA marad, akkor semmivel se lesz gyorsabb,nézd végig az fps és órajel alakulását 1950pro-nál :[link]
-
-
aphra2
senior tag
válasz
sas1980 #14485 üzenetére
De a lap topicjában azt irták jogy csak a G1-es procival van gond (hőfokérzékelés miatt)
a G2-essel nincs semmi probléma. Lehet hogy procit kéne cserélnie, az egyszerübb és talán olcsóbb is, ha a régi proci az új lapot is lekapcsolgatja akkor adott a szarnak egy pofont. Nehéz döntés elött áll -
aphra2
senior tag
-
aphra2
senior tag
válasz
Májsztró #14372 üzenetére
A mag hőfokok sztem rendben vannak,csak a CPU hőfok a sok, alaplapban a lekapcsolási hőmérséklet mennyire van állitva? Venti orthos alatt max fordulaton forog?
szerk: hütőráfeszitésre...nálam pont akkor mért sokat és melegedett mikor nagyon feszült,de azt hiszem erről már beszéltünk.
-
aphra2
senior tag
válasz
Májsztró #14320 üzenetére
De csúszkál összevissza, ezért fürdőszobai szigetelő masszával 5-6 pici pöttyel vissza ragasztottam.Ha szemből rá tudnám tenni a hütőt akkor nem kéne ragasztani, (bár nem árt) Pl: a 3200+-os egymagosra a gyárit hütőt tettem mikor próbáltam, és az nem volt ragasztva, bár azt nem is féltettem annyira.
-
aphra2
senior tag
-
aphra2
senior tag
válasz
Csiborbogár #14136 üzenetére
"Kb 3,6-3,7 GHz-t szeretnék elérni vele.
Melyikkel lehet több eséllyem?"
Normál körülmények között semelyikkel se, a 6400+ BE nem tudom mitöl BE mert nálunk nem lehetett állitani a szorzóját felfele (vagy átvertek dobozostul mindenestül)
Stabilan kb 3400Mhz körül lehet hajtani, 3500Mhz-nál van boot, van windows de semennyi
fesszel nincs stabilitás, (cpu-z képet mi még nem annak vesszük)... ja és eléggé melegszik is ha feszt emelsz. -
aphra2
senior tag
válasz
Thrawn #14041 üzenetére
Már megvolt
, megvan a 2750Mhz, 1,43V-al, orthos, prime, és játékokkal tesztelve.Kupakot visszaraktam de csak 200ft-os spire pasztával, jobb paszta cseréje tervbe van...(majd ha időm és kedvem lesz)
A 3200+ Venice is túlélte az első kisérleti műtétet.
Mikor megvettem az X2-öt nagyon biztam benne hogy fog menni 11x250-en,de nem ment. Azért volt fontos hogy megtudjam, van-e értelme 2x1 gb-os ddr 500-as ramot venni. -
aphra2
senior tag
-
aphra2
senior tag
-
aphra2
senior tag
válasz
bakosgabor57 #13775 üzenetére
"Lehet,hogy láma a hajdan volt P4-esekkel/fiamnak 520-as van,3.1-re húzva"...stb
Neki kéne futni mégegyszer a kérdés megfogalmazásnak. -
aphra2
senior tag
válasz
Thrawn #13481 üzenetére
Remélhetőleg igen, még nem próbáltam. (nem volt kedvem 2x szétszedni a gépet) Szemre semilyen sérülés nincs rajta, az smd-k biztos hogy nem sérültek, kimértem mindent [link]
Jól számoltam 5mm-t beengedve nem tud kárt tenni a penge,söt levétel után megmértem és 6mm se éri el az smd-ket, de a 100% az 5mm. -
aphra2
senior tag
válasz
kutyatm #13349 üzenetére
"ac frezer64, gyengitett rugoval, leszorítoval"
Mi a gyengitett rugó?
Csak próbaképp én visszaraknám a gyári hütőt hogy azzal milyen a hőfok,ha megjavul akkor tuti hogy a feszülés miatt (lásd esetem a freezer topicban) én végigjátszottam ezt és a vége az lett, hogy kiszedtem a fekete müanyag lapot.Most kb annyira szorit mint a gyári. -
aphra2
senior tag
válasz
kutyatm #13339 üzenetére
A polir nem sokat ér ha a belső pasztázás a szar,de ezt meg csak akkor tudja meg az ember ha szétszedi.
Egyébként itt a tuti szerszám amivel nem lehet bajt csinálni,csak a mérete nincs odaírva,a képek alapján átvetitve egy igazira olyan 5mm-t kell benyúlni a szélétől,ha jól számoltam.
[link] -
aphra2
senior tag
válasz
Thrawn #13325 üzenetére
A szikszalag minek? a penge másik felére? a pengét milyen mélyen engedjem be, hogy ne sértsek semmit a kupak alatt, mm-re gondolok.A kupak szélén van ragasztva vagy beljebb? azért kéne a kb mm-es adat.Jó lenne egy videó róla, van itthon egy 3200+-os venice, elöször azon gyakorolnék.
-
aphra2
senior tag
válasz
Thrawn #13320 üzenetére
A höfok nem megy fel 48-ig se mert az egyik mag marha gyorsan túlmelegszik és 70-73 foknál leáll mig a másik 60-63-nál tart csak EVEREST szerint.Prime95-nél látszik jól mert az egyik leáll, de a másik megy tovább.Lehet pasztázni kéne a kupak alatt de nem merem
megvágni, pedig már régóta gondolkodom rajta
Hütöm freezer 64 pro
A 4 modul milyen idözitéssel ,hány Mhz-n megy? ill 1T vagy 2T ?
-
aphra2
senior tag
Hütés kérdése, 1.45 már sok sztem mert ha jó a proci akkor nem kell neki annyi, ha meg kevésbé jó akkor adhatsz akármennyit akkor se lessz stabil. Nekem sikerült kevésbé jót venni, 2600Mhz alapfeszen (1.35V) 2700Mhz-hez már 1.41V kell, és 2750Mhz-n már nem orthos stabil akármennyit adok neki.
-
aphra2
senior tag
válasz
Skiller #12788 üzenetére
Haveromnak van AM2 és intel gépe is, elmondása szerint az intelen jobban fut a crysis (vid kari ua volt) de azon ne csodálkozz intel esetén hogy hetente 1-2 alkalommal alapon indul a gép hiába van felhúzva 3000-re
(asus p5b)... tudom hogy vszinü alaplap-bios nyűg,de akkor is...
-
aphra2
senior tag
Alaplap nem kevés, másnál láttam 10 x 290-et is, kevés fesz vagy kevés proci inkább, ill olvastam a lap topic-jában hogy az 1T 230 után nem nagyon megy.(igaz vagy nem azt nem tudom) Ja és a bios-ba a floppy-t be kell kapcsolni, (ha eddig nem volt) mert az is gátja a tuningnak.
-
aphra2
senior tag
Nos ha a magokra 10-30 fokot mutat akkor biztos hogy az érzékeléssel van gond, a saját pc probe-val nézted? úgy hogy a többi mérő progi nem megy? Az is lehet hogy a játék kavar be a mérőprogiknak, ha orthos, vagy prime 100%-on terhelve nem melegiti föl 68 fokra akkor más se nagyon.
-
aphra2
senior tag
válasz
DeltaPower #12464 üzenetére
10x 275-öt próbáltad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest