Új hozzászólás Aktív témák

• Blaze71

őstag

válasz Macsek1988 #20590 üzenetére

Persze, hogy nem alapfeszen ment ennyit. Itt már kapott 2,1 V-ot. Most alacsonyabb beállítás mellett kap 2,0 V-ot, de szerintem elmenne 1,9 V-on is. Ja, persze vissza is osztottam 667-re. Most stabil és mindenféle gond nélkül megy 2840 MHz-en. Szerintem gyári hűtővel ennyi bőven elég. Amit a drága lapról írtál, azzal némileg egyetértek. Viszont az aljáról sem érdemes válogatni. Olyan 20 ezer körül elég széles a választék és szerintem sok jó lapot találni ennyiért. A proci már más kérdés, mert azt tapasztaltam, hogy a programok futása miatt nem árt ha magasabb frekvencián jár a memória. Viszont sok esetben a magasabb órajelű procit nem lehet százalékosan annyira megrángatni. Gondolok itt egy 90nm-es Windsorra, ami nem biztos, hogy bírja a 270-280 EC-t. A 65nm-es Brisbane meg vígan megy ennyivel és persze a memória átviteli sebessége is szépen megy fel. Tudtommal BE procit meg nem adtak ki Brisbane maggal, tehát itt bukott a mutatvány. Persze tévedhetek, de nekem valahogy így rémlik. Az új K10-es Kuma megoldás lehet rá és azt hiszem, hogy a 7750-es 2900 MHz-es alapórajelét elég 10-20%-ban megtuningolni ahhoz, hogy elégedett lehessen az ember az eredménnyel. Ebben az esetben viszont az általam látott memteszteknél viszonylag alacsony volt a memória sebessége. Igaz, hogy nem mindig ez a döntő. Röviden ennyi.... :D

Új hozzászólás Aktív témák