Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok
Van eggy MSI K9AGM3 as lapom bent eggy 4600+os windsor magos x2 essel
Sajnos a cnq nem akkar müködni,a legfrisebb bios van fent,a drievert is letöltöttem de nem veszi vissza az orajelt sem a feszültségett.
Érdekes modon a biosba nem is találtam cnq be és ki kapcsolási opciott, mi lehett a gond?
Probáltam RMclok-ot is az sem müködött.
Win xp van most fent (természetesen a minimális energiagazdálkodást bekapcsoltam),nem akarok ezért vistát rakni de jó lenne aktiválni ,mert sokat megy a gép .
Vagy esetleg probáljam meg régebbi biossal? -
Ice_Man22
senior tag
Hello!Lenne egy kerdesem?Van egy athlon 64x2 4800+ procim, es az atlagos homerseklete 45 46 szokott lenni es van mikor felmegy 50 ig, ezek atlagos ertekek??Vagy a procim tulmelegszik???
-
brd
nagyúr
válasz
rudeee #19868 üzenetére
A PAE-nek nincs túl sok szerepe 32 bit-es XP esetén, a beépített 4 GB-os korlát miatt; egyébként a 4 GB feletti területek címzését segítené elő. Viszont, ha a CPU támogatja, akor a DEP bekapcsolja, hogy HW-es legyen a DEP. A DEP (röviden) egy olyan technológia, amellyel elvileg el lehet érni, hogy a memóriaterületeket meg lehessen jelölni futatthatóként, ill. adatként, ez pedig arra jó, hogy pl. azok a kártevők, amelyek arra építenek, hogy a puffertúlcsordulást kihasználva, a memóriában eredetileg adatként tárolt adatokat hajtsák végre programként, ne juthassanak szerephez. (Más kérdés, hogy már a DEP alóli kivételek tárolása is nevetségesen van megoldva, de ez most neked nem érdekes.)
Mindkettő bekapcsolása esetleg okozhat olyan változást, amitől eltérő méretű memóriát fog látni a 32 bit-es XP.
A PAE, vagy a boot.ini-ben található /pae kapcsolótól kapcsolódik be, vagy a DEP kapcsolja be. A DEP szintén a boot.ini-ben található, /execute kapcsoló opcióitól függően működik: ha simán /execute van, akkor ki van kapcsolva, ha /execute=optin, vagy /execute=optout van, akkor pedig be van kapcsolva.
Azt javaslom, a mostani sort másold le, hogy a bootmenüben megjelenjen az eredeti, működő sor is, mert nehogy az legyen, hogy ne tudd elindítani a gépet, és kivülről kelljen átírni a boot.ini-t. Ha több, egy meghajtóra/partícióra mutató sor van a boot.ini-ben és a default= sorban ez van megadva, akkor ezekből mindig az elsőt hajtja végre, ha semmit nem választasz ki kézzel. -
Tomate
veterán
válasz
Sandormaster #19888 üzenetére
Ránézek akkor!
-
Tomate
veterán
Random kék halálok jönnek elő a gépemen. Nem csak terhelés alatt hanem úgy mindig, de nem sűrűn. Visszavettem a procit alapra (7750) és úgy is. Azt hittem a húzás miatt, de úgy néz ki nem. Az lehet, hogy az a baj. hogy nem telepítettem újra a gépet, az előző procc meg K8-as volt?
-
darál0w
Jómunkásember
hey.
3,2n 1,4v mellett mennyit ehet a prockom? -
rudeee
senior tag
válasz
fasterware #19879 üzenetére
A proci szorzójához semmi köze, viszont az órajeléhez annál inkább.
3100Mhz / 8 = 387,5Mhz * 2 (DDR miatt) = 775Mhz (effektív) memória órajel. -
fasterware
aktív tag
Valaki esetleg megtudná mondani, hogy a 6000+ os x2-es amelyik 3100mhz-en megy, hány mhz-en járatná a 800mhz-es memóriát?, mert úgy tudom kevesebben menne a 800as ram a feles (15,5) szorzó miatt!
-
válasz
lizakattila #19873 üzenetére
Köszi!
És AMDben egy AM2es X2 4600+ jónak számít?
-
lizakattila
senior tag
válasz
dave93 #19872 üzenetére
Hali!
X2-es 754-es foglalatban nincs.
Csak 939-es és AM2-es tokozású X2-es létezik. 4600+ os van mind a kettőhöz.
Lényegében a 939-es X2 4600+ kp-ban lényegesen többet ér, de az már egy régebbi technológia, így teljesítményben az AM2-es 4600-as nevezhető jobbnak.
Valamint a 939-esek 110W-osak az AM2-eseknek 65/89w a fogyasztása. -
Sziasztok!
Inteles vagyok, talán egyszer ha volt nálam AMD. A kérdésem az lenne hogy van olyan hogy S754es X2 4600+? vagy az S939 vagy AM2? Nem vagyok tisztában ezekkel. Ha létezik olyan hogy S754-es X2 4600+ akkor az ritka, vagy gyakori? Tehát többet vagy kevesebbet ér mint egy AM2 vagy egy S939. THX -
Weaver
senior tag
villámkérdés:
6000+ brisbane VS 7750 black
érdemes lecserélni? van közte akkora különbség? (kb 5-6e ft különbség lenne ha vennék és a sajátot eladnám, megéri?) tuning nem játszik.
-
rudeee
senior tag
Erről a PAE/DEP dologról tudnál mondani valamit?
Ollie írásába láttam hogy csatolva lett nemrég, viszont nemnagyon tudok angolul hogy megértsem mi is ez pontosan és mire van hatással.
Miért és mikor lép életbe, hogyan kapcsolódik ki és hogy állítható helyre ha ott van a gond? -
brd
nagyúr
válasz
rudeee #19847 üzenetére
Valószínűleg a BIOS lefoglal/másképpen oszt ki valami memóriát, mint eddig. Esetleg nézd végig valamilyen diagnosztikai programmal (pl. Everest), hogy mi foglal le memóriát az eszközök stb. közül. Esetleg még az lehet, hogy a PAE/DEP életbe lépett (vagy talán kikapcsolódott...).
-
rudeee
senior tag
válasz
Gerisz #19863 üzenetére
A virtuális memória mérete nem változott, ugyan annyi van beállítva swap filenak mint eddig volt. Viszont most, hogy a rendszer kevesebb fizikai memóriát lát így a maximális korlát is kevesebb lett, legalábbis amit a feladatkezelő ír.
(total felhasználható memóriának - fizikai+virtuális - eddigi 7.700.000MB helyett van most 7.100.000MB de nem is ez a lényeg, hanem inkább az hogy a tényleges fizikai ram miért lett kevesebb) -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy x2 3600+ cpu-m van, de visszaosztom 5-re a szorzóját, hogy 1000MHz-en fusson, és 0,9v-ot adok neki.
Így kb. 30W-ot fogyaszt, ami jelenleg fontos adat nálam mert csak netezek, és erre ez a teljesítmény épp elég.
Arra gondoltam, hogy vehetnék egy 4050e-t, ami alapból 45w-os és azt ugyanígy visszaosztanám.
Szerintetek ezzel a "manőverrel" kb. mennyivel kevesebbet fogyasztana, az új cpu mint a mostani?
Lenne értelme?Üdv.:
Misi -
Psychlo
tag
Bocsi, hogy dupla írás lett de eszembejutott még valami amiben hátha tud segíteni valaki. a 6400+-hoz milyen vga lenne a legmegfelelőbb amit 100%-ban ki tud hajtani ez a cpu.
-
Psychlo
tag
Egy A64 X2 6400+-nak mennyi feszt kell adni vagy hagyjam a BIOS-ban auto beállításon nem akarom húzni.
Ja és még annyi, hogy ez a proci támogatja a C1E funkciót mert nem találom sehol BIOS-ban, hogy be lehetne kapcsolni. ASUS M2N-E lapom van és a topikjában elvileg azt írják, hogy támogatja a lap.
-
rudeee
senior tag
válasz
Tomate #19853 üzenetére
Köszi a linket, elolvastam a cikket és valóban elég hasznos írás lett!
Viszont a problémára nemnagyon találtam konkrét példát, nevezetesen hogy hova lett az az 500MB memória.
4GB ugye a limit. A vga-m 256Mb-os plusz a többi periféria memóriája is lefoglal és ezt levonjuk a 4GB-ból akkor megközelítőleg 3,6GB körül kell lennie a maradéknak ami eddig meg is volt.
Na de viszont most nekem 3,1GB-om van és ezt nem értem mitől lett cirka 500MB-al kevesebb az eddiginél.
Vagy én nem értek valamit teljesen tisztán, vagy homokszem került a gépezetbe.
Lehet, hogy felkeresen Ollie-t hátha el tudja nekem magyarázni ezt a dolgot, hogy én is megértsem. -
Tomate
veterán
válasz
rudeee #19851 üzenetére
Olvasd el. Lényeg, hogy sztem válts 64bit-re. Megéri!
-
rudeee
senior tag
válasz
Tomate #19848 üzenetére
Ezt nem teljesen értem.
Tudtommal a 32 bites XP maximum 4GB-ot képes kezelni és eddig látta is a 3,6GB-ot.
Proci cseréje óta viszont ez 3,1GB-ra esett le és ezt furcsálom mitől lehet.
Amit írtál, hogy csak 3GB-ot kezel ez számomra elég furcsa.
Ha azt nézzük, hogy 3GB-ot használ + a VGA kártya az még nagyon messze lenne a 4GB-os határtól, lévén hogy a kártya csupán 256MB fizikai Vrammal rendelkezik amivel kb. 3,5-3,6GB-ra jönne ki a dolgog, viszont az a 400-500MB hova lett?
Őszintén szólva nemnagyon értem most ezt. -
szöSsZI
tag
Az egész konfig csak 2hónapos.. Lehet én vagyok elmaradva.. de kicsit későbbre vártam problémázást...
Bot fülem van...Először a graf. kártya ventijét tartottam ludasnak, most csak kicsit "kattog"... nem tudom..vagy a táp vagy a proci.. de nem olyan szép halk mint amikor hozzám került...
A házba is van egy beépített venti...
Elviszem a szervizbe ahol vettem... mert zavar, hogy nem tudom van e gond, mivel van..a proci hőmérséklete.. és persze a hang is zavar. -
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Nemrég fejlesztettem a procimat egy X2 6000+ modellel a régi 4000+ helyett.
A gépben 4*1GB Kingmax Mars 800Mhz-es memória dolgozik.
Oprendszernek 32bites XP-t használok ami ugye 4GB-ig kezeli maximálisan a memóriát. Ebbe beleszámít a videokártya és a többi hardverelem memóriája is, ebből adódóan az XP számára kevesebb műveleti memória érhető el mint 4GB.
Amíg 4000+ procim volt a gépben addig teljesen korrektül ~3.600.000MB memória volt elérhető az XP számára (256MB-os vga + a többi hardverelem memóriája ami levonódik a 4GB-ból).
A hosszas bevezető után rátérnék a problémámra amit nemnagyon értek.
Mióta kicseréltem a procit a 6000+ modellre, azóta az XP valamilyen oknál fogva csak ~3.100.000MB-ot lát.
A bios lett csak frissítve a procicsere előtt (R20-ról R23-ra ami a legújabb), de nem hinném hogy az befolyásolná ezt a dolgot, más hardverelem nem került bővítésre.
A félreértések elkerülése végett a bios ~4.100.000MB memóriát lát fizikailag és XP alól a 4db modul is elérhető tesztprogramból nézve, tehát a rendszer látja, de valamiért a procicsere óta kevesebb memória áll rendelkezésre.
Van valamilyen ötletetek, hogy ez mitől lehet?Köszi a válaszokat!
-
v.tom
őstag
válasz
szöSsZI #19843 üzenetére
Hát, pedig ennek lehet hogy az lesz a vége. Nekem is volt ilyen procim, és nem szokott ennyire melegedni. Nem vészes hőmérséklet, de ha a hűtő még hangos is mellette, akkor valószínűleg cserére érett. Én azt javaslom, hogy szedd le az oldallapot, és hallgasd meg, melyik venti a hangos.
-
szöSsZI
tag
Sziasztok!
Pár napja kezdtem el foglalkozni azzal, hogy hangosabban zúg a gépem... nem tudtam kiszűrni melyik venti az okozója..
Arra lettem figyelmes, hogy speedfan (az alaplapom nem ismerte fel) szerint nem jó a procim hőmérséklete.. tegnap még 51-52C között mozgott ma már 53-54C között. Közben volt kikapcsolva is a gép, és nincs is maximális használaton..Az átlag kihasználtság 10% fölé nem igazán ment..
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy normálisak e ezek az értékek.
Az alaplap dobozán van egy "kis reklám" a Magic Control Partner alkalmazásról, a köv. szöveggel: Fully monitoring the status of computer CPU. The intelligent defend and alarm function of EMS Memory's voltage adjustment - ez mind szép és jó(gondolom) és meg is találtam a dvd-n, de kódolva van..vagy mi..kérdőjelek és más karakterek vannak betűk helyett.. szóval számomra nem olvasható.Valami ötlet?Vagy nem érdekes? Kíváncsi lettem volna milyen értékeket ad ...Mellékelem a speedfan, cpu-z és a graf.kártya értékeket:
U.I. Szóval, annyit szeretnék, hogy ne legyen ilyen hangos a gépem..Csak azt ne mondjátok vegyek új ventiket.
szerk: képbeillesztés hiba.. -
v.tom
őstag
Ma csak idáig jutottam el, és mint látszik, adnom kellett neki feszt rendesen.
Magasabb szorzón, 3400 felett már dumping physical memory... -
Xaero88
tag
válasz
Borokafa #19834 üzenetére
re
Akadt egy kis gondom. Ma bekapcsoltam a gépet, és az eddig stabilan húzott gép egy csodás hibaüzivel fogadott a BIOS-POST alatt,
miszerint Failed to OverClock CPU, press F1 to entering setup.és amig vissza nem állitom minimum 7% OC-ra aaddig ezt csinálja.
Kevéske lenne a táp?
nem értem, eddig jó volt.
-
v.tom
őstag
Uhh, kicsit kimaradtam a dolgokból mostanában...
Próbáltam kicsit rángatni a procim az új lappal, de pár technikai dologba ütköztem. -
mmdms
addikt
-
mmdms
addikt
Üdv ismét!
Véleményetek szerint a 2 mag közötti 13-14fok eltérés még normálisnak mondható? Természetesen terhelés alatt. Eddig 4-5 fok volt a különbség, amíg a tx volt rajta, most egy zalmi van, és azóta ekkora a difi. Baromi zavaró mert így egy csöpp tuningot sem tudok csinálni, mivel alapjáraton is a második mag 65-66 fok míg az első 51-52. -
törölt tag
válasz
Sandormaster #19822 üzenetére
Van ACC PhII-nél is, de ott már beépítve a prociba.
-
Sandormaster
aktív tag
válasz
HERR Z #19821 üzenetére
Hát ez tényleg érdekes hogy ACC csak a Phenom I-nél volt de ez csak jót jelent nekem ahogy Te is írtad
Phenom II-ből már csak az olcsóbb változatok kellenének, elviekben februárban már lesz 805-ös modell, 2,5Ghz-en amivel célba lehet majd venni újból a 3+Ghz-es határt. Február jövő héten kezdődik, de egyelőre nagy a hallgatás
Kiváncsi leszek az árára...
-
HERR Z
veterán
válasz
Sandormaster #19818 üzenetére
hát na, ACC-t nem a semmiért találták ki.....phenom 1 mellé nem árt
de...ha kihagyod ezt a generációt, és egyből 45nm-re váltasz akkor nem lesz a lap gond -
Sandormaster
aktív tag
Nekem volt 1 228x14,5 +0,75v -os stabil eredményem amit azóta se sikerült megismételnem
Most ahogy nézem azért a nagy órajeleket mind SB750-es lapokkal csinálták
-
Tomate
veterán
válasz
VaniliásRönk #19814 üzenetére
Próbáltam én FSB-vel is. Kicsivel, (15,5x207) naggyal (12,5x256) minden hogy. (persze HT-t ramot, NB-et visszavettem) De ugyan úgy nem jutottam előrébb.
-
Borokafa
őstag
válasz
Sandormaster #19812 üzenetére
AZ SB600 nem tudom
, a phenom9600 ment ebben a lapban 2300@ 2900-on
-
Sandormaster
aktív tag
Én ma beállítottam a nagy szobaventit, nem tudom megbecsülni hány CFM a légszállítása de a proci 40 fok fölé nem ment sehogy a cpu melletti fetek is kaptak rendesen, szal nem a lappal van itt gond, ennyit tud a Pénom 1. Kb a rendes X4-ek is vhol itt érhetnek véget, lehet sb750-es lappal mehetne kicsit fentebb de számottevően nem.
-
-
Tomate
veterán
válasz
Sandormaster #19808 üzenetére
Kíváncsi lennék v.tom hogy hozta össze a 3,3-at alap fesszel mikor még neki is ilyen deszkája volt.
-
Tomate
veterán
Viccparádé ez a 7750
Alap feszen viszi a 3,1Ghz-et és pont. Innentől kezdve ha a hév felső vezetékeit kötném rá se menne följebb. 3,2-t terveztem legalább de azt a + 100Mhz-et nem tudom elérni. +0,150V-sem elég a 3200hozmert már betöltésnél, fagy, újraindul, kék halálozik. Ez van, ezt kell szeretni. Azért így se olyan rossz.
-
éN79
addikt
válasz
VaniliásRönk #19805 üzenetére
Biztos, hogy van, én luzer viszont nem találtam, annyi szent. Pedig sejtem hol kellene keresnem, de nem látom hatását. a kapcsolóknak.
-
éN79
addikt
Felraktam vista alatt az rmclok-ot, viszont azóta a c and q nem működik. Tipp esetleg?
Biosban aktív a beállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest