Hirdetés
- UHD filmek lejátszása
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Autós kamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LG LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
válasz
rupert #18395 üzenetére
Akkor szvsz tedd fel a legújabb bios-t. Sajna mióta az abit abbahagyta az alaplapok gyártását hánytatott sorsra vannak ítélve az cuccaik. Olyannyira, hogy az alaplapod oldala már el sem érhető.... De azért szerencsére van itt totyikja, és ott az utolsó pár hsz-ben van némi segítség, hogy honnan lehet elérni pár utolsó morzsát, bios-t... A hűtő amúgy nem rossz
!
Köszönjük daa-raa kollégának ezúton is -
Tomate
veterán
Sikerült belemélyülnöm egy délután alatt köszi. Nagyjából már meg is van a beállítás. 1000Mhz/1V a másik pedig ami a bika beállítás a 3200/1,4V De lenne egy kérdésem. Hol tudom beállítani azt, hogy mikor váltson át 3200-ra? (pl azt szeretném, ha a processzorom 40% os kihasználtságot eléri akkor kapcsoljon.) Mert most ha nem nyúlok hozzá marad szépen 1 ghz de ha akármit elkezdek csinálni felugrik, de nincs rá szükség. (procc kihasználtság 20-30%)
-
rupert
tag
Upsz.
Nekem ott 17 van.
Egyébként haverom ajánlotta ezt a lapot, neki is volt. Lehet az érzékelővel nem jó valami. Mert tapintásra nincs az 68 fok.
Meg a magokra 17-18 fokot ír... Mingyá lefagy.
Amúgy mostmár a CPU is csak 60-61 fok. Biztos bejáratós.
Itt 1 [kép] a hűtőről. Telefonnal csináltam, elég ratyi lett.
-
belsodavid
aktív tag
válasz
Terentius #18391 üzenetére
Én arra gondolnék, hogy ez olyan mit a futemerk kis tesztelője az a fánkos. Az VGA tesztelő. Nekem 1 perc alatt felvitte a VGA-m 100fokra, és le is állítottam, de hát ha elvileg kijön egy proci gondolom akkora hibát nem csinálnak hogy egy nem illő hűtőt dobnak rá, elvileg teljesítenie kéne a dolgát. Esetleg valaki megtudja mondani proci hűtő ventillátor fordulatszámárt mivel leget állítani?
-
Cadal
őstag
válasz
rupert #18392 üzenetére
Értem. amúgy az nem bios verzió amit írtál. Itt nézd inkább meg amit bekarikáztam
Amúgy volt nekem is ilyen lapom, jó kis cucc! -
rupert
tag
-
Cadal
őstag
válasz
rupert #18382 üzenetére
Hi!
Alapból 1,424V-ot kap a proci???Milyen lapban járatod, és milyen biossal? és mivel hűtöd, ha már melegedési problémáid vannak? Hopp most olvasom az utóbbi hozzászólásodat! Itt valami gond lesz a hűtéssel! Hacsak nem n-forceos az alaplap!?! Esetleg töltsd ki a cuccok részt az adatlapodon
-
rupert
tag
válasz
belsodavid #18388 üzenetére
Oázis Computerben. 21300 Ft volt.(Ebből 800Ft a posta és nem tudtam, hogy brisbane magos, lehet ők se) Megterheltem közben picit everesttel.
Háááát kelleni fog rá 1 komolyabb hűtés.
1,5 perc után 89 fok 3 percnél 90. 4-nél megállítottam. Látszólag lassult a melegedés. Utánna kb. 1 perccel már megint 68 fokon volt.
-
Terentius
őstag
Most nézem és időközben felkerült a lapom támogatási listájára a 6000 X2 windsor és brisbane verzióban!A fene vigye el!Várhattam volna a proci vásárlással és akkor most egy ilyen csücsülhetne a gépben!Mondjuk az 5600 X2-m most 3 ghz-en jár,azért kíváncsi lenék,mennyivel tud többet egy ilyen prockó?
-
rupert
tag
válasz
belsodavid #18385 üzenetére
Hát igazság szerint vagy 1,5 órája van a gépben még nem volt időm kipróbálni. Első körben jól megszivattam magam, mert visszaállítottam mindent defaultra a ram-oknak meg 2.1 V kell.
Terhelés nélkül CPU 66 fok, magok 20 és 22 fok. Az a 66 mondjuk szerintem elég sok. Egy 4 heatpipe-os hűtő volt a dobozban, többet vártam tőle.
-
belsodavid
aktív tag
válasz
rupert #18382 üzenetére
Heló! Én is most veszek ilyen procit, pont ilyet, mert a lapom csak a 89w-os verziót támogatja. Felhívtam a boltot tud ilyet hozni a srác. Mennyire vagy vele megelégedve? Azt valami megtudja mondani, durván milyen intel proci teljesítménye egyenlő a teszteken egy 6000+-al.
-
rupert
tag
Sziasztok.
Most vettem egy 6000+os AM2-es procit. Az everest azt írja Brisbane magos. Lehetséges ez? 6000+ nem csak Windsor magosban van? És alapból 15.5-es szorzóval megy, így 3100 Mhz.
Everest Ultimate 4.20.1241 van a gépen. Lehet, hogy túl régi?
-
gyiku
nagyúr
válasz
Tomate #18378 üzenetére
igy fejbol erdekes lesz, nincs elottem. de asszem profilesnel kell bepipalni az adjust voltage-t. utana beallitod az 5x szorzora az 1.1V-ot, vagy amennyit akarsz. a 16x-nal megint, 1.35 vagy 1.375, nem tudom mennyivel viszi ezt. esetleg csinalhatsz egy koztes lepcsot. pl 10x. utana performance on demandnal bepipalod azokat a szorzokat, amiket modositottal, es bepipalod azt is, hogy indulasnal ezt hasznalja. kb ennyi. valahol azt is be kell allitani, hogy auto startup hogy legyen, startup folder, vagy via registry.
-
Tomate
veterán
Van egy X2 5000+BE procim. 16x200-on használom. A Cool 'n Quiet auto-n van a bisoban, de a az nem akar működni. Kell hozzá valami driver? (Vistám van) Vagy nem is fog menni mert húzva van a procc?
-
killer1203
senior tag
válasz
Butcher-HUN #18372 üzenetére
igaz csak E8200 [link]
-
Gerisz
addikt
válasz
Butcher-HUN #18372 üzenetére
Ne már! Ez miért lényeg? Én azt tudom neked megmondani nem %-ra érzetre, hogy a 6000+-os és az E8400 között mekkora a kül. Semmi. Öcsémnek most azt vettünk. Ha az övébe van a 4850 az a jobb, ha az enyémbe akkor meg ez.
-
Butcher-HUN
senior tag
1280x1204 75Hz ennyibe játszok mert ennyit tud a monitorom.
Core 2 Duo E8400 3GHz-es procitól mennyire marad el az AMD X2 6400+ 3.2GHz kb %-ban?
-
Iron Funeral
őstag
válasz
VaniliásRönk #18366 üzenetére
Ezt én is így gondolom monjuk
#18367 Butcher-HUN: 9800GTX+ egy jó kari de, ha találsz olcsón GTX260-at akkor mehet bele az is, attól függ, hogy mekkora felbontásban játszasz, pl. 1680x1050-ben már nem hinném, hogy nagyon visszafogná az Athlon a GTX-et
Esetleg nézz át a GF GTX topicba- hátha van ott egy-két ember akinek volt már mind 9800 és GTX is, ők okosabbak ezügyben
-
Butcher-HUN
senior tag
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! A jövőben alaplap vásárlásnál nagyon figyelmet szentelek, néztem is már Gigabyte lapokat
E proci mellé milyen vga menne el? ( 9800GTX) ?
u.i: Nvidia fan vagyok szval csak Geforce jöhet szóba
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Iron Funeral #18365 üzenetére
Az ANUS-nál ami nem Deluxe az fapados.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
VaniliásRönk #18364 üzenetére
korrekció: fapados lapot, vagy ne akarjon tuningolni az ember gyereke
Egyébként ez a lap különösen k*csög, ismerősnek sem engedte a tuningot, nem lehetett semmit sem állítni(se ht clock, se ram órajelek, feszültségek) új BIOS segített, ht órajel változtatható, a cpu fesz hihetetlen nagy intervallumban módosítható; 1,3v-tól 1,3v-ig(G1 birsalma magos a procija)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #18362 üzenetére
1. Több fps lesz, de szerintem nem érdemes ekkora VGA-t pakolni mellé
2. Tanulópénz, legközelebb nem veszel ANUS lapot.
-
Butcher-HUN
senior tag
Sziasztok! Lenne 2 kérdésem kérem aki tud segítsen előre is köszönöm!
1. Van egy AMD X2 6400+ 3.2GHz( nem Black Edition ) cpu-m. Jelenleg egy Gigabyte Geforce 9600GT 512MB RivaTunner húzva. A kérdés az ha veszek egy GTX260 akkor a procim meghajta e? Illetve több FPS érek el játékokban?
2. Van egy ASUS M2N-E SLI Nforce 500 chipset deszkám. Miért van az ha 200MHz-et emelek a fent emlitett procin Orthos-sal nézem 10 perc és hiba. 1.4V-on megy a proci, de a biosban sehol nem tom emelni a feszültséget. Bios frissités megvolt 1201-es van fent a többi még csak Beta azt meg nem igen szeretném kiprobálni. Ha esetleg valakinek van ilyen alaplapja kérem írjon.
u.i: gyári venti van rajta: http://kepfeltolto.hu/i/?307853
-
Pitterix
őstag
Na én is beleestem a húzásos dologba...Felhúztam a procimat 3150MHz-re. Persze alap venti van rajt.ASUS boosterral(asszem így hívják....) csináltam, de semmit mást nem állítottam, nemtom ismeri e valaki, vagy használja e valaki ezt a programot, így asszem 105%-on pörög a proci.Nos a kérdés jó ez a progi a húzásra és ha igen, ez vajon állít feszt, meg minden mást is? Sajnos teljesen láma vagyok ehhez a dologhoz.....
-
dan390
aktív tag
es milyen hutest ajanlotok az am2 x2 5200+ ra?
-
dan390
aktív tag
hi
az en x2 5200+ omat pl egy ac64 el meddig lehetne huzni??? -
Geza26
senior tag
válasz
VaniliásRönk #18354 üzenetére
Így néz ki jelenleg!
5* 1,0000 V
9* 1,1750 V
10* 1,2000 V
11* 1,2500 VÍgy jó?
-
Geza26
senior tag
válasz
VaniliásRönk #18352 üzenetére
Csak az idle van visszavéve 1 V-ra RMclock-kal! A többi amit alapból beállít.
-
törölt tag
válasz
Str8 sk8r #18348 üzenetére
A CnQ az órajelet 1GHz-re, a Vcore-t 1,1V-ra veszi vissza. Ilyenkor ~24W-ot fogyaszt egy A64, ~36W-ot egy X2. [link] Egyelőre csak G1-ig vannak benne a procik. Azok viszont min P-State-ben csak ~20W-ot fogyasztanak.
A G steppingben el lettek baltázva a hőmérő diódák, nem érdemes foglalkozni a maghőmérséklet kijelzésével. Csak a tokhőmérsékletet jelzik vissza jól.
A CnQ-ból való visszatérés problémáját tipikusan a táp, vagy a deszka VRM-je okozza. Esetleg a szándékos alulfeszelés.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
#65675776 #18345 üzenetére
... tegnap találkoztam egy olyan gondal, hogy ha bekapcsolom a C&Q-t akkór néha kifagyogat...álltalában ha visszavesz magából tartalék üzemmódra, és újra kap egy kis terhelést, de a szorzó még nem ugrik vissza...volt, hogy készenkétibe az egyik érzékelő 20°C alatt megbolondult, kiírt valami -2°C-t, majd valamit veszettűl elkezdett keresni, és az egyik mag is dolgozott 90-100%-on, de az alapórajel már nem állt vissza...volt hogy a winampot használtam, C&Q ON, gondoltam bekapcsolom a visualitiont, de az meg kifagyasztotta a gépet...kb mennyit számít ez a C&Q teljesítményben kifejezve?
...lehet az egész nem ér annyit...
...viszont ha kikapcsolom, alulfeszelve is megy 3222MHz-n...
-
törölt tag
válasz
Dagaddt #18343 üzenetére
-K8 alapú Opteronokban nincs L3 cache. Sőt, semmilyen K8-ban sincs.
-Azonos órajelen azonos teljesítményt produkál, mint egy A64.
-Az általad említett két Opteron még F stepping-es, emiatt van benne több L2. De ugyan annyi, mint az F steppinges A64-ekben.
-90nm-es, azaz többet fogyaszt, mint egy 65nm-es A64. ~40W-tal.Az L2 cache mérete asztali használat esetén szinte semmit sem befolyásol. Max 3-5% teljesítménykülönbözetet ad, de azt is csak egy-két alkalmazásban.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
belsodavid #18340 üzenetére
...szerintem 5600+-al kicsit procilimites lenne...nem hajtaná ki a 88GT-t...viszont mindenképpen párban kéne a ramokat a gépbe rakni...felhasználói kézikönyv kinyit-utánaolvas: dual chanel memory...mondjuk a 2db 512-est berakni a 1-3-as fészekbe, és nem 2gigást-hanem 2db 1gigást venni, és azokat a 2-4-es fészekbe...ha párban rakod bele a memokat, efektíve megduplázódik a sebességük...
...B.E. szorzóállítgatáshoz nem kell nagy tudomány,csak bemész a BIOS-ba, és feljebbteszed 1-el...álltalában kisebb mértékű tuningnál nem kell feszemelni, de ez sokmindentől függ...de ha már itt tartassz, akkor majd visszatérünk rá...amúgy van külön tuningos topoik is... -
Dagaddt
aktív tag
válasz
#65675776 #18342 üzenetére
Szóval akkor mondjuk ugyan azon az órajelen egy opteron vagy egy Core2 a gyorsabb vagy egy athlon 64x2 (az utolsó tuti lassab mint a core2)
Ugyan az a felépítése egy Opteronnak mint egy Athlonnak?? Akkor miért más a neve és miért más az ára???
Mintha annak dupla annyi másodszintű gyorsítótára lenne magonként sőt az L3ja is talán nagyobb nem?
Ez nem érződik a sebességén? -
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok!
Egy Opteron 1210 es 2magos AM2 foglalatba illeszkedő szerver proci mivel tud többet mint mondjuk egy Athlon 64 x2???
Nem tud valaki egy ilyen tesztet AM2-es Athlon X2 vs AM2-es Opteron??? leginkább a 1210 ill 1212es Opteron ok érdekelnének!Lehet értelme otthonra egy ilyen rendszert csinálni???
-
belsodavid
aktív tag
válasz
Str8 sk8r #18337 üzenetére
Na akkor ha nem lesz 6000+-ból 89-es akkor 5600+ lesz, de megkérdezem mennyi lenne pluszba a B.E.. Amugy mennyire egyszerű felhúzni? fesszel kell szórakozni stb. Gondolod hogy nem hajtaná ki az 5600 a 88GT-t?
A memória úgy jött ki, hogy 2*512 van bennt és most kiveszek 1 512-t és berakok egy 2gigásat, és majd ha lesz zsetonom akkor lehet beújítok még 2 gigát
-
Gerisz
addikt
válasz
belsodavid #18334 üzenetére
Mondom ne foglalkozz vele. Észre se veszed.
Terentius: Hát én tuti nem adnám oda Intelért. (majd egy Deneb-ért tavasszal)
De Tesónak van 8400, nem szálltam el tőle (amennyivel drágább és többet tud szerintem nem érte meg) . Az 1650*1050-az nekem is kellene nagyon, de hozzá egy fajjin 4870-is. -
Terentius
őstag
válasz
belsodavid #18336 üzenetére
Én is most újítottam egy 4200 X2-ről,meg egy 7600 GS-ről egy HD 4830-ra.Azért esett az 5600 X2-re a választásom,mert a lapom ennél jobbat nem támogat.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
belsodavid #18336 üzenetére
...hát a B.E.-be pont az a pláne hogy nem kell nagy tudás a tuninghoz, csak átállíod,és egy 5600-as proci máris egy 6000-lessz...itt szerintem bárki bármikór segítene beállítani...a 8800GT-hez szükséged is lessz a plussz teljesítményre...
...azt viszont nem egésszen értem hogy jött neked ki a 2.5giga ram...nem "dual chanel memory"-ként kezeli, vagy 2X1giga+2X256mega memoriamodult raksz bele?
...
-
belsodavid
aktív tag
válasz
Terentius #18335 üzenetére
hát figyelj én most újítok, abból a szempontból, hogy 3200+ helyett 6000+ (vagy végső esetbe 5600+) 1 giga memória helyett 2,5, és 7600GS helyett 8800GT KO. Nekem az a lényeg, hogy valamennyire feljebblépek, és 1-2 évig tudjak jáccani, mert utána már nem fogok, legalábbis újítani nem akarok.
Ja és az intel lehet hogy jobb, de az ára is annyi amennyi.., és örülök he összejön ez a gép -
Terentius
őstag
válasz
belsodavid #18334 üzenetére
Én játékra használom a 3ghz-re húzott 5600 X2-t.Ennek is csak 1 mb a cache-e.Lehet egy kicsit gyenge ma már,de játszani bőven jó 1280x1024-ben.Ha meg feljebb nyomod a felbontást,akkor pláne!Csak legyen egy jó VGA mellé.Ha tehetném,akkor biztos váltanék intelre vagy vennék egy 1680x1050-es monitort.
-
belsodavid
aktív tag
Gerisz mit akarsz azzal mondani, hogy mindennapi használat? Én játékra akarnám
-
belsodavid
aktív tag
Tuti hogy 89W-osat fogok venni, nem kockáztatok ilyenekkel, hogy fagyás vagy valami. Először windsor 89W utána Brisbane 89W (csak az van) Ezekután 5600+ 1M kess és utána 5600+ 512kess. A gyerek osztrákból hozza be nagykereskedésből, van esély szerintetek ott a 89-es windsor-ra?
UI.: BE hát nemtudom, hogy szükségem lenne e rá, mert nem értek a pricituninghoz (se)
-
Gerisz
addikt
válasz
Str8 sk8r #18326 üzenetére
hát az az Ő tapasztalata, vagy infója. (Tudom nem annyi procit látott már mint én).
Az én tapasztalatom, az, hogy 1,35V. Nekem ez van minden ezt írja, semmi 1.4V-ot.
Akkor az enyém csak 89W-os? qrva jó!De ami a lényeg lenne, hogy neki jó-e! Én azt mondom nem, te azt igen. Majd eldönti. Amiért szóltam, neki az az, hogy ha megvetetik vele a 125W-osat és nem lesz jó, de ki van fizetve akkor szívóznak vele a boltba, hogy bocs má. Vegyé lapot. Mert nem rossz a proci csak nem jó a lapjához.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #18327 üzenetére
...az Brisbane, 65 nanométer,2X512 kbyte kess,azaz alacsonyabb csíkszeleteltség+kevesebb tranyó=kisebb fogyi...
...de ha azt alulfeszelnéd, lehetne még 45W-os is...
...
...#18329: igen...
-
belsodavid
aktív tag
válasz
Gerisz #18322 üzenetére
SZtem bemegyek a boltba és megmondom, hogy 89W-os windsor magosat kérek, ha tud hozni, mert az szimpatikusabb, a "kes" miatt, és a másik a + 100Mhz az nemtom hogy sokat számítana. Legvégső esetbe veszek 1 5600+.t az a 6000nél remélem nem sokkal lassabb. Alaplapot már nem akarok venni
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
belsodavid #18321 üzenetére
...CoolAndQuiet...csak fordítva rövidítettem...BIOS-ba bekapcsolod, drivert feltelepited, winbe engedélyezed a használlatát...ha nincs a procin terhelés energiatakarékosságból, és hűtést feljavítandó, visszavesz szorzon keresztül a proci órajeléből, és feszültségéből...ezáltal kevesebb fogyi-kevesebb hő...márha müködik...
...azért(ez csak az én összeesküvés-elméletem) csak 125W-ost kapni, mert az már régebbi, és a senki se akarja vinni...az újakból meg az AMD is inkább Black Editiont ad ki...mielött megkérded: ez a B.E. egy speciális "szorzólock-mentes" proci, azaz ugyanaz a proci, csak tudod csak a magórajelet állítani a szorzón keresztűl, úgy hogy a memória, és a Hyper transport órajelei nem változnak...tehát mégtöbbet tudsz kisajtólni a prociból...már a nyakunkon vannak a Phenom-ok...valahogy el kell adni a régi procikat is...
...Gerisz: igen 6000+ 1.35v 89W-6000+ 1.40v 125W...
-
Gerisz
addikt
válasz
Str8 sk8r #18315 üzenetére
De nem baj, hogy létezik Windsor 6000+ 89W 3ghz,Windsor 6000+ 125W 3ghz és Brisbane 6000+ 89W 3,1ghz.
Szerintem ha beleteszi a 125W-os 6000+-t akkor nem lesz jó. Miért mert több kakaót kér mint a 89W-os és a lap nem biztos, hogy bírja. pl. összef*ssa magát a lap. Vagy soha nem lesz stabil.
belsodavid: az nem q&c hanem C&Q /Cool & Quiet/
Annak az a dolga, hogy visszaveszi a fogyasztást és az órajelet, ha nincs szükség a teljesítményre. Spórol nekünk Usereknek -
Str8 sk8r
őstag
válasz
belsodavid #18318 üzenetére
...szerintem támogatja a 125W-ost is, csak ez a 89W-os garantáltan megy stabilan 1.35v-on is,és ez a "default" feszültség...
...válasz az U.I.-ra: úgyvan...
...ez prsze nem teljesen ilyen 1XŰ, de kapizsgálod...előferdülhet , hogy instabil lessz a rendszer(kifagy,újraindul,stb)akkor kell neki az 1.4v fesz...de az enyém is 125W-os, de ha Q&C-t kikapcs, akkor megy 1.250-el is...
...
...mindenkinek: tegnap találkoztam egy olyan gondal, hogy ha bekapcsolom a Q&C-t akkór néha kifagyogat...álltalában ha visszavesz magából tartalék üzemmódra, és újra kap egy kis terhelést, de a szorzo még nem ugrik vissza...volt hogy készenkétibe az egyik érzékelő 20°C alatt megbolondult, kiírt valami -2°C-t, majd valamit veszettűl elkezdett keresni, és a proci is dolgozott 50%-on, de az alapórajel már nem állt vissza...volt hogy a winampot használtam, C&Q on, gondoltam bekapcsolom a visualitiont, de az meg kifagyasztotta a gépet...kb mennyit számít ez a Q&C teljesítményben kifejezve?
...lehet az egész nem ér annyit...
...viszont ha kikapcsolom, alulfeszelve is megy 3222MHz-n...
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok! Közeleg a karácsony...
Érdemes lenne a jelenlegi procimat (X2 4200+) lecserélni vmi jobbra, amivel ki tudom hajtani a VGA-mat (8800GT). Azért vetődött fel bennem a kérdés, mert úgy érzem, CPU-limites a gépem...
-
belsodavid
aktív tag
válasz
Str8 sk8r #18317 üzenetére
Szóval ha több feszültséget adok neki akkor több wattot fogyaszt, de az alplap akkor is csak 89w-ig támogatja vagy ezt nemértem, ha tehetem veszek 89w-os 6000+-t, de majd a boltba megbeszélem, mert ezt így fórumon nagyon nehézkes. Esetleg msn-en: (belsod@hotmail.com) valaki tud segíteni megköszönném. 4-5 után leszek ma fenn, mert nem vagyok otthon délután.
UI.: Az én esetembe ha veszek egy 125W-os windsort akkor 1.35V-ot kell neki csak adnom, akkor 89W-ot fogyaszt a 125W-os is, és semmi következménye nem lesz?
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
belsodavid #18316 üzenetére
...azt hiszem itt a válasz a problémádra, és nincs gyakorlatilag semmi extra következmény...de én, ha választhatnék az újabbat választanám...
...
-
belsodavid
aktív tag
válasz
Str8 sk8r #18315 üzenetére
igen igen megnéztem többször is, de ott van hogy Wattage: 89, mind a 2 fajta magos procinál. Azért idegeskedek annyira mert már majdnem megrendeletem a boltban pénteken, csak hála isten elkéstem mert már elmentek áruért, álmomban sem gondoltam volna ilyenekre (sz*rt meg nem akarok rendelni fölöslegesen). Szóval ezekszerint mind a 2 fajta magos 6000+-ból van 89W-os (AMD honlapján nem találtam). Az utolsó nagy kérdés Ha a 125W-osat rakom bele a lapba annak milyen következményei lehetnek? Nem indítja el? Nem hajtja ki teljesen, vagy komolyabb gond is lehet?
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
belsodavid #18314 üzenetére
...ne idegeskedj!a lap támogatja a Windsort, és a Brisbanet is...ott van az oldalon, csak tüzetesebben át kell nézni...[link]...
...a Windsor régebbi, többet fogyaszt, és kétszeranyi kess van benne...jah, és 3 GHz-n ketyeg...a Brisbane újabb, kevesebbet eszik, 2X512kbyte kesse van, és 3.1GHz-n fut...
-
belsodavid
aktív tag
Valaki mondja már meg, hogy AMD x2 6000+-ba lehet venni brisbane, és windsor magosat is Mo.-on? Illetve melyik a jobb/újabb? Miben külömböznek? Én ilyen online boltokban csak 125W-os változatot találtam. Nekem valószínű mindenképp a 89W-os változat kell, de ha nem lesz 89-es 6000+-os akkor 5600+ lesz, az biztosan lesz 89w-ban, ez sokkal rosszabb? A Lapom MSI K9N4 ULTRA-F
-
RAiN91
őstag
Stabil 54°C terhelés alatt, gyári hűtővel az elfogadható?
-
Red Rebcs
tag
válasz
BandiHUN #18310 üzenetére
Nos lehet hogy furcsa lessz
de egyszer jártam már úgy hogy höcsöves hütö beszart
K7 amd t 1 év után csak akkor hütötte ha vizszintesen állt az alaplap ő meg függölegesen
tanácsolom hogy nem höcsöves hütövel teszteld le a procit
gyors és olcsó megoldás
vagy fektesd el a házat hogy melegszik e igy a procinem vélletlen hogy ha normális hütést akkarok akkor 7000 v 7700 zalmant használok
a nagyobbik a fet meg kondit ramot is hüti -
BandiHUN
veterán
1 problémám van:lehetséges az,hogy egy processzor gyárilag gyenge/öregszik a kupak alatt a paszta? van egy x2 5000+black-em,ami újra lett pasztázva,a freezer64 pro felpolirozva,stb,mégis gyári alap órajelen és feszen is 50fok fölé megy terhelve a 21 fokos szobában....ventillátor a procihűtőn rendben,a házat egy 25centis ventillátor szellőzteti,a hatásosságára jó példa a 31-32 fokos 4850 win alatt pl...és eddig nem kapcsolt fel a procihűtő,csak nyáron,40%-on ment alapból,de mostmár az is elkezd felfele menni,mindigis 45fok volt belőve 5fok toleranciával.a legdurvább az,hogy a proci még próbaképp sem volt húzva,mert időhiány,és nem is kellett...nekem ez furának tűnik,ez mégiscsk egy black edition,tuningra gyártották, vagy mi a szösz...múlt héten jöttem rá,hogy a cod5 rejtélyes módon néha kifagy,hát mi volt az oka?túlmelegedett a proci.előtte nem engedtem a ventit 70%-nál feljebb,most 80%,és semi gond.szerintem egy ritka ócska darabot foghattam ki,de ez lehet garialap?hogy lehet erre hivatkozni?hisz gyári hűtője sincs ugye,amire lehetne fogni,hogy nem tudja vele az alapot sem...viszont simán látszik,hogy valami nem kerek itt.
-
belsodavid
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #18308 üzenetére
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
belsodavid #18307 üzenetére
Csak olyat lehet már. [link]
-
belsodavid
aktív tag
Vagy lehet venni még manapság 89W-os 6000+-ot újan?
-
Gerisz
addikt
válasz
belsodavid #18304 üzenetére
Én nem ismerem ezt a lapot, de az MSI azt írja, hogy a 89W-os 6000+-t támogatja a lap. Ha olyan akkor jó a 125W-os nem fog menni benne. Remélem a boltos utánanéz. Mert nehogy besz*passon.
-
belsodavid
aktív tag
Ja és még lenne egy kérdésem. Bementem a boltba, azt mondták berakják a procit, de lehet h kell bios-t frissíteni, ha még nem volt, de ezt majd akkor tudja megmondani a srác, ha benn van már. Ha frissítés nélkül is felismeri milyen hátrányai lehetnek? Érdemes frissítetni? Az alaplapom MSI K9N4-Ultra. előre is köszi a választ
-
Gerisz
addikt
válasz
belsodavid #18298 üzenetére
Az nem baj, max 800-as ramokat. látni fogja mindkettőt csak a 800Mhz-es 2 gigás modulod is 667-en fog ketyegni.
-
Gabis
őstag
válasz
VaniliásRönk #18300 üzenetére
oksa meglookingolom majd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHD filmek lejátszása
- Ford topik
- E-roller topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Autós kamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
- i3-7100 / G4400 CPU, Több db + Garancia + Számla!!!
- Amd ryzen 7 3700x gyári doboz+hűtő
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest