Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
válasz
TomBoy1986 #19198 üzenetére
Nagyszerűen
-
gtasystem
őstag
válasz
monti20 #19189 üzenetére
5000+-ost tudok mondani ami szintén 2,6-os. 3ghz-ig tökéletes, nekem 3,2 körül van a vége..gyári hűtő nem szar mivel a 89w-osra van tervezve enyém 65w-os alapon úgyhogy húzva is bőven jó..per pill 40 fokos 3ghz-en..
hogy az 5050e-hez mit adnak nem tudom de valószínűleg ugyanazt..
2,6-ot 3.-ra az csak 15%-os tuning jóféle gigabyte lappal pedig még egyszerű is.. -
v.tom
őstag
válasz
Hunnia #19193 üzenetére
Ha nem értesz hozzá igazán, akkor ne nagyon próbálkozz vele egyenlőre szerintem, csak miután körbenéztél itt. Gondoskodnod kell a megfelelő hűtésről is a procid számára, de azt is figyelembe kell venni, hogy nem biztos, hogy igazán érdemleges eredményt el fogsz érni, mert az alaplapod nem igazán egy tuningra termett darab.
-
Hunnia
tag
Sziasztok!
van egy AMD Athlon64x2 6000+ procim és úgy tudom, hogy rendesen kihajtsa a hd4870-es videókarit, meg kéne picit húzni. Aki tudja, hogy ezt, hogy kell irja már le nekem ide, mint egy 3 éves gyereknek.
-
monti20
tag
Helló!
Mi a vélemény az AMD Athlon64 X2 5050e 2.6GHz AM2+ BOX CPU-ról, jó proci?? Mondjuk egy 5600+ hasonlítva, meg csak szimplán magát a CPU-t figyelembe véve.
Egy GigaByte GA–MA770–DS3 AM2+ ATX Alaplappal karöltve, gyári hűtővel 3GHz-ig húzható biztonságosan vagy kellene hozzá a stabilitás véget egy CM Hűtő?? -
Tomate
veterán
Remélem SB600al meglesz legelább a 3,2ghz a 7750-el.
-
v.tom
őstag
Nah, ez is egy jó kérdés. Igazából két lap között gondolkodom. Az egyik a DFi 790fx/sb600 lapja, a 790fx-m2r, a másik pedig az asus M3A79-T Deluxe. Melyik lenne a jobb? hmm.
-
Cadal
őstag
válasz
HERR Z #19182 üzenetére
Másik totyikban is volt már téma, ott pl elhangozott ez a mondat is.
-
Cadal
őstag
Na igen, kellemes érzés egy világbajnoki listán szerepelni. Sajna engem a vízhűtésesek leszorítottak a dobogórol
!
Amúgy ha komolyan gondolod a DFI lapot, akkor esetleg kérdezz utána itt, mert egész jó áran vannak 790FX+SB750-es lapok. Ezek a lapok azt mondják nagy általánosságban (tuningban) jobbak mint az SB600-al szereltek!
Pl: Ők is ilyen lapot használnak. PhII 6405Mhz -
v.tom
őstag
Hát igen, ez a nehéz kérdés. Az eredeti filozófiám az volt, hogy úgy akarok processzort cserélni, hogy magban minimum +1, de a jelenlegi procim órajelénél nem lehet alacsonyabb. (2,6). De most, hogy ez a proci van, szerintem veszek egyet, és ki is próbálom, mit bír. Nem lenne rossz felkerüli erre a táblázatra
Lehet, hogy a teszt erejéig beújítok egy DFi 790FX lapot, azzal nem lehetetlenség jobb eredményeket elérni.
-
Cadal
őstag
Hi! "Ha szeretnéd jól megrángatni" akkor a 7750 jobb vétel lehet Itt van egy oldal, ahol tuningolt eredmények vannak, és láthatod, hogy léggel is egész szép eredményeket érnek el (a mhz értékre klikkleve több infót is kapsz).
De esetedben a legjobb kérdés az, hogy kell-e a 3. mag? Vagy inkáb kettő de magasabb frekvencián. -
v.tom
őstag
válasz
TomBoy1986 #19177 üzenetére
Én is nagyon gondolkodom, mivel kb azonos áron be tudom szerezni mindkettőt.
Ami az a 7750 melett szól, az a viszonylag jó alapteljesítménye, és az eddig kijött kevés infó szerint jól húzható (már jöttek infók 3500 mhz körüli értékekről is). Ami az x3 mellett szól, az pedig a 3. mag.Nem tudom. Igazából engem a kíváncsiság nagyon hajt, hogy mégis mit tudhat az amd jelenlegi kétmagos zászlóshajója. Szeretném jól megrángatni, ráadásul ugye ez BE, szóval elég nyitottak a lehetőségei is. Nem tudom, nehéz kérdés. Valószínűleg a 3 magos jobb vétel lenne.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Sandormaster #19175 üzenetére
Jaja. Ez tényleg fogós. Bár én a 7750BE felé hajlok erősen.
-
Sandormaster
aktív tag
Ez jó kérdés! X3-ból a legkissebb órajelest kapod meg annyiért mint a 7750BE-t, szvsz ha játékra kell akkor 7750BE ha másra használod akkor X3. Bár láttam teszteket amiben az X3 még kis órajelen is verte a magas órajellel rendelkező cpu-kat a gémekben, szóval fogós kérdés
-
v.tom
őstag
Hello!
Szeretném megtudni, hogy van-e itt valakinek új kuma magos 7750 BE procija? Illetve, hogy kb mit tudtok róla. A tesztek alapján igen jó ár/érték aránya van, mert az e8200-as sebességét hozza kb (pár % dönt talán csak az e8200 javára), és elég olcsó. Ahogy láttam, csak a fogyasztásával nem voltak megelégedve több helyen, mert eléggé éhes a kicsike, és a 95W-os tdp sem olyan alacsony.
Mi a véleményetek. Ez, vagy egy x3? -
6400+ BE procimnak miért nem tudom 16x felé vinni a szorzóját? Az a maximum, vagy az alaplapom a ludas? (Abit KN9 Ultra)
-
Gerisz
addikt
válasz
Sandormaster #19162 üzenetére
Jaja nincs bizony. De attól dobozban van. nem csak a proci (tray)
-
Sandormaster
aktív tag
Nem reklámozni akarom de Dubmaster bazárjában leltem az alábbi sort:
"CPU AMD Box A64 X2 AM2 7750 BLACK E. 18468Ft"
Ilyen áron már megérheti a 6000+ ellen, sőt ez a Box lehet hogy ventit is jelent, úgy tudom a BE-nél nincs hűtő... -
Lares
csendes tag
Megvettem végre az AMD Athlon 64 6000 3,1 Ghz es procimat!
Nade, én ezt a Cool 'n' Quiet et nem nevezném így inkább Cool 'n' LOUD!
Node megoldottam enyhén izmosabb hűtővel ami halk is
Amugy már ezzel a procival kihajtottam minden gammát (HD4850 el alatta) Nem kell 20,000,000 Ft os Intel i7
Off: A 4850e s AMD ilyen árban nagyon jó proci volt szerencsém kipróbálni még a crysist is bírta very high on AA nélkülde 1600x1200 ban...
-
bach22
tag
júj eszembe jutott mégegy kérdés
olvastam a lap oldalát, amit belinkeltél, és ott olyat olvastam, h: 125W TDP processor models are not supported. ez mit jelent? a x2 6000+ az nem 125W-os? vagy az mind1, csak a phenomokra vonatkozik? nem naon értek angolul
de gondolom a not az nem
szal az a proci nem jó bele?
-
monti20
tag
Helló!
Mi a különbség az AMD Athlon 64 X2 4850E és az AMD Athlon 64 X2 5600+ között? Annyit tudok, h. órajelben és fogyasztásban különbözik, de többet nem.
Melyik a jobb proci, újabb technológiás? Egy HD4830 512MB-os VGA mellé szánnám a procit, melyik lenne jobb és melyik a jobban tuningolható?Köszi előre is!
-
törölt tag
-
bach22
tag
válasz
Sandormaster #19151 üzenetére
oksa, kösz, kb mennyit kéne rászánnom egy jobb mATX-es lapra? 15-16k az már elég lenne?
-
-
bach22
tag
hali all! X2 6000+ és az X2 7750 közül melyik az erősebb, melyiket érdemesebb venni? Jah meg 10k körül tudtok ajánlani egy AM2+-os mATX-es lapot? Am a phenom II-esek jók lesznek az AM2+-os lapokba?
-
Gyufaaa
veterán
No egy kis tapasztalat. A HT-t vissza kell osztani 1000 alá X2-nél az új lapoknál is. Hibázik a prockó tőle. De érdekes, mert nem terhelés alatt, hanem rendszer induláskor lőtte ki.
-
Gyufaaa
veterán
Skacok. Konfigom a cuccoknál. Van valakinek ötlete miért csinálhatja a vas, hogy este használom, reggel már nem lehet bekapcsolni, mert az XP töltésénél egy az egybe kikapcsol elsőnek, aztán ujraröffentéskor már a bios sem jön be. A Rendszer Orthos és OCCT-vel tesztelve! Atomsabil. Nem vágom. A HT-t eddig nem osztottam vissza, de most megtettem. Lehet hogy még is csak okozhat hibát ha 1000 felett használom.
Egy jó darabig indítgatom azt egyszer csak bejön. A CMOS sem segít ilyenkor
-
lizakattila
senior tag
válasz
Lipi9988 #19144 üzenetére
Parancsoljon az angol királyné.
Csak így könnyebb segíteni minden kérdésben, ha az ember "látja", hogy miből gazdálkodik.
Mindig azt tanácsolom mindenkinek, hogy ha kérdez, legyenek kitöltve az adatok, ne kelljen fölösleges köröket futni.
Bár most a Te esetedben erre nem igazán volt szükség. -
lizakattila
senior tag
válasz
Lipi9988 #19144 üzenetére
Parancsoljon az angol királyné.
Csak így könnyebb segíteni minden kérdésben, ha az ember "látja", hogy miből gazdálkodik.
Mindig azt tanácsolom mindenkinek, hogy ha kérdez, legyenek kitöltve az adatok, ne kelljen fölösleges köröket futni.
Bár most a Te esetedben erre nem igazán volt szükség. -
Lipi9988
csendes tag
válasz
lizakattila #19142 üzenetére
Köszi a választ!
Ahogy parancsoltad, kitöltöttem a cuccokat! ;)
-
-
lizakattila
senior tag
válasz
Lipi9988 #19141 üzenetére
A PCIe sebességét fixáld 100-on, ahhoz ne nyúlj.
A HT-t tényleg nem szükséges állítani, nem baj, ha visszavetted, sem előnyöd, sem hátrányod nem lesz belőle (legalább véletlen sem érnek kellemetlen meglepetések, ha visszaosztod).
A ramokat se ássítsd, amíg bírják, észre fogod venni úgyis, ha nem és majd akkor visszaosztod őket.
Töltsd ki a cuccokat az adatlapodon. -
Lipi9988
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a PCIExpress sebességével kell valamit trükközni, ha tuningolok? X2 5200+ megy most 225*13,5-tel. A RAM-ot nem osztottam vissaz, most 433Mhz-en megy, de úgy néz ki bírja. Olvastam, hogy elvileg a HT-t se kell állítani HT3.0-s lapoknál, én azért visszaraktam 4x-re (most 900Mhz).
Szal, a lényeg, hogy a PCIExpress 100Mhz-en van most... Hagyjam esetleg Auto-n, vagy estleg itt is vissza kell osztani, meg ilyenek?Köszi a választ!
-
zkiss0
tag
válasz
darál0w #19131 üzenetére
HI!
A vistánál be leht állítani, hogy a különböző energiagazdálkodási profilok konkrétan miket befolyásoljanak, proci terheltség%, meg ilyenek. Nincs ott ki-be kapcsolva valami, ami zavarhatná?
Esetleg, reinstall, minden...format c: -ről.
(Nekem a gépemen eltűnt a gyorsindítás eszköztár, meajd nem futott vagy két addig hibátlan progi, a végén a nod bejelzett vagy 5 trójait egymásután..., azután lekapcsolt a gép, és helló! Vinyó ki, másikba be, fertőtlenítés...)Kitartás:
-
lizakattila
senior tag
Jééé....
Csak nekem új, hogy végre az AMD honlapján is megjelentek az új 7xxx CPU-k. -
darál0w
Jómunkásember
-
Tomate
veterán
Mikor nyomatják már ezt a 7750et? Mert nagyon kéne már egy..
-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
Az adatlapomon szereplő konfigurációba szretnék egy erősebb processzort vásárolni. A kapcsolódó topikban a 6000+ X2-őt ajánlották.
Van-e olyan dolog még a választást illetően amire figyelnem kell (gondolok pl. steppingre).
A segítséget előre is köszi.
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
az mitől lehet,h ha a gép minimális energiagazdálkodáson van ,c'n'q aktív,merevlemez és képernyőkikapcsolás soha valamint készenléti üzemmod soha,eccer csak fogja magát és leáll.semmi előrejelzés vagy vmi hogy leáll,csak egyszerűen kikapcsol.mintha áramszünet lenne.a monitor bekapcsolva marad(azaz készenlétibe vált.)
ötlet?
-
Jakab66[hun]
senior tag
Lehet, hogy van erre valami jumper a lapon, ami ezt szabályozza?
És hogy témában maradjak
AMD Athlon 64x2 3800+-om van
-
Jakab66[hun]
senior tag
Valaki ittsem tud segíteni, egy MSI K9N4 Ultra tuningban?
Legújabb BIOS, HyperTransport 800-on, RAMok visszaosztva, specek kilöve, cool'n'quiet kilőve, és ha csak fél FSB-t is emelek, már nem is indul a gép, mert az elején kiírja, hogy az overclocking nem sikerült, ezért visszaállít mindent -
Gerisz
addikt
válasz
fasterware #19122 üzenetére
Sima KN9? Az nForce4-es? Mert abban nem!
-
cirkus
aktív tag
A Dual Processzor optimizernek mi a lényege, hogy működik ?
Valaki röviden leirná ! Mert én is letöltöttem az AMD oldaláról, fel is tettem, de ha az exe-re kattintok semmi !! -
fasterware
aktív tag
valaki nem tudja abit kn9-es alaplapban legujabb bios-sal működnek a phenom cpu-k illetve a 7750es x2-es? köszi
-
fasterware
aktív tag
-
Tomate
veterán
Mit éri meg a felsőbb körökből venni? 6000+ vagy 6400+? Windsor vagy brisbane magosat? Ezek csak 90nm? Vagy van ezekből is 65nm? /tuning szempontjából/
-
Gerisz
addikt
válasz
McBJani #19117 üzenetére
Integrated 128MB DDR3 1066/ 1333(OC)MHz SidePort Memory: van rajta integrálva 128MB memória az integrált videókártya számára
A 140W CPU Support: Na mi lehet? Hát kompatibilis a 140W-os procikkal
Az a jobb amelyiknek a tulajdonságai neked megfelelőbbek! Amire szükséged van!
nézd meg összehasonlítva -
McBJani
tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni, hogy szerintetek, melyik a jobb alaplap, mi a különbség ( a két videókari fogadásán kívül) és hogy mit jelent ez:
Integrated 128MB DDR3 1066/ 1333(OC)MHz SidePort Memory
és ez:
140W CPU Support?:
[GA-MA78GPM-DS2H] -
Tomate
veterán
Kinek kell egy 5000+BE?
-
Osiris
őstag
Hi!
Miért lehet az, hogy a 6400+ procimon 3.5Ghz-en is lefut a 3dMark06 (prime hibázik), de 3.3Ghz-en ahol teljesen stabil prime95 és IntelBurn test alatt is alapfeszen (16órás teszt), játékok alatt, vagy akár terhelés nélkül pl. bootkor a post képernyőnél képes teljesen megfagyni? Alapon hagyva minden teljesen jó, ramot, HT-t visszaosztom tuningkor, PCI-E fixálva... Mi lehet a gond?(konfig az adataimnál)
-
blaces
tag
válasz
lizakattila #19109 üzenetére
Hali!
Megprobálnám, de azt írja a gyártó honlapja, hogy nem ajánlott ez, adatvesztés miatt... vagy valami ilyen figyelmeztető üzenet.
De ha sikerül az XP-ket rendbe hozni, akkor feltolom.Kösz
-
[lAyCsI]
addikt
eszembe jutott még1 kérdés:
az X2-eseket is uazzal az eljárással lehet tuningolni mint az egymagosakat? -
blaces
tag
Hello!
Most cseréltem ki a procimat, egy AMD Sempron 3000+ Am2-est egy Amd Athlon X2 5000+ Am2-est. Egy Asus M2NPV-VM alaplapom van, pontosan nem tudom, hogy melyik lehet a hibás, hogy mi okozhatja a ziccert, de csinál olyat időként a gép, hogy amikor újraindítom (úgy minden 3. újraindításnál), csak sípol a gép, 1 hosszú 2 rövid - biztos morze - és nem tudom, hogy mittől csinálja, és meghal, nem tudod tovább menni, de ha kap egy resetet, akkor műkszik... Vajon valamit elrontottam volna a proci cserénél? (esetleg az alaplapos fórumba tegyem be ezt a kérdést?)
Köszönettel
-
Killing
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #19085 üzenetére
Kösz!Akkor a 90nm-nek horribilis a fogyasztása?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest