Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtasystem
őstag
válasz
Gerisz #19596 üzenetére
szerintem meg band1103 mondhatja a frankót azaz ha a fesz el van állítva biosban akkor ezek szerint nem fog tökéletesen működni a c&q..nekem alapfeszen van a tuning valszeg ezért működik..
ez lehet a bibi mert az fura lenne hogy xp-n megy vistán meg nem..ezért fölösleges volt ennyit flémelni és "időt fecsérelni"..
-
band1103
őstag
Hi all!
Nekem egy giga 78G-ds3h lapom van és ha átállítok valamit a htfrek-szorzó-cpufesz trioból auto-ról valami másra akkor azt amit átállítottam, a C&Q (alaplap c&q+minimális energiagazdálkodás) nem kezeli. Tehát ha elállítom valamelyik irányba a cpufeszt akkor az nem esik le pl.:1.3V-ról 1.1V-ra. Vagy ha auto-ról 11x-re állítok akkor a c&q nem veszi le 5x-re. Alapból a c&q csak akkor megy nálam ha minden auto-n van.
-
darál0w
Jómunkásember
van 1 dolog amit nem értek.
ha alaplapon beállítom,h mennyit kapjon a proci,akkor miért kap többet?
1.35-re állítom és everest azt írja,1.4
most akkor melyik a valos érték? -
person
senior tag
válasz
gtasystem #19582 üzenetére
Te valamibe nagyon belekeveredtél ! Van ez így !
Igen használom a CnQ így, mivel alpfeszen megy ! A mai napig nem próbáltam emelt fesszel CnQ-t és nincs is szükségem rá ! Tehát jelenleg igényeimet tökéletesen kielégíti.A válasz nem neked szólt amire reagáltál de ezzel nem is lett volna baj ha építő jellegű lett volna amitől nagyon messze volt ! Ehelyett én némi cinizmust véltem benn felfedezni.
Gondolom mert az előző hsz -ednél benéztél valamit.Arra persze nem válaszoltál ilyen lelkesen."örülök hogy olvasod a hsz-imat bár mostanában csak ide írtam.." Ezzel egyértelműen alátámasztod az előző hsz-beni állításom!
Oszt jó éjszakát több időt és energiát nem áll módomban rád fecsérelni. Keress magadnak más játszópajtást ! Nem akarom végig OFF-olni a topikot mint .....
Részemről ennyi ! -
gtasystem
őstag
válasz
person #19581 üzenetére
mondom nem kell besértődni..személyeskedni meg pláne nem..
azt kérdezted mi értelme van egy szoftvernek ami a te gépeden nem működik..
próbáltam segíteni, válaszoltam erre te személyeskedni kezdesz..erre mit mondjak..örülök hogy olvasod a hsz-imat bár mostanában csak ide írtam..
ha te így akarod használni a c&q-t akkor használd így mi közöm hozzá..de attól az még nem szar mert te nem tudod beállítani..
-
person
senior tag
válasz
gtasystem #19578 üzenetére
Szerintem itt mindenki segíteni próbál hisz erről szól !van aki Hsz vadász
Sértődéstől messze vagyok inkább másnak nevezném.
Már linkeltél sok mindent.
Azt viszont még mindig nem érted,hogy én az én gépemről beszélek és nem a tiédről !
Képet linkeltem,hogy nálam nem megy ! Ki mondta,hogy nálad nem megy?Nem értem kinek produkálod magadat minden topikban ahol megfordulsz.
-
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Tomate #19574 üzenetére
Ezért mondtam, hogy egy kicsit csalódás volt nekem ez a proc. Nem azt mondom, hogy szar, de azt hittem tuningbarátabb. 1.5v-on viszi a 3500-at. most 1.45v-on megy 3332Mhz-en. A Ramjaimmal nincs gondom. Csak lehet nagyobb teljesítményt el tudnék érni 2 modullal. Bár én csak Corsair-ben gondolkodom.
Giot: Gyorsabbnak gyorsabb, de jobban jársz egy 4 magossal.
-
-
Giot
addikt
CPU AMD A64 X2 AM2 7750 BLACK E.
Ujabb kérdés ezzel többre mennék mint a 6.4 B.E.-el. Igaz alacsonyabb az órajel ( 2.7) de van neki 3.szintű gyorsítótára. (ha jól emlékszem). Ja és játékra érdemes e 4magot használni? (tudtommal nem)! -
Gyufaaa
veterán
-
-
Milka 78
nagyúr
Általában 3.4-3.5ig stabil.Attól függ milyet fogsz ki.A stabil 3.6-tal ne is álmodj,mert az nem fog össze jönni.3.4Ghz-hez 1.45- 1.5v adhatsz neki,Ht 800Mhz-ra.Nekem 6000+3330Mhzn fut alap 1.4v-n.A 4x1giga memó nem szerencsés a tuningba a Giga lapoknál.2x1gigával messzebbre jutsz.Nekem sem ment annyira a tunning ha mind a 4 memo slott tele volt.
A 4870est ki szolgálja ugyan,de kihajtani nem fogja teljesen.Inkább 4850-eshez való a proci.A Kingmaxoknak adhatsz egy kis plusz feszt.Én 1.87v járatom őket.De ha igazán okosságot akarsz hallani,kérdezd Geriszt.Neki megvolt a 3.6 környéke igaz nem stabilan ha jól emlékszem.Ja és a proci hö nem menjen 60 c felé,mert élből megbutul.Az Easy-vel nyugodtan tuningolhatsz.Én ugyan annyit hoztam ki belőle mintha bios-ból húztam volna.Nagyjából ennyi.
-
-
Giot
addikt
(no még 1x hátha több sikerrel járok
)
Kérdéseim lennének eme témában
Van nékem egy AMD 6.4 Black Edition procim. próbálkoztam a tuninggal de nem jutottam túl messzire csak ennyire: 3.4 de egy idő után így is instabill. Megpróbáltam Bioson keresztül és a gigabyte easytune nevezetű programmal. Igazság szerint 3.6-al is küzdöttem de persze még kevesebb sikerrel.
Kinél hol stabil ez a processzor.?
A 400-as fsb-ét mennyire viseli el?
Mennyire emelhetem meg a feszkót?
Kiszolgálja e a 4870-esem?
Ebben a konfigban trónol a CPU: Alaplap Gigabyte GA-MA 790x ds4h. Mem 4x1g kingmax 800Mhz.Táp Chieftec 550W. a Hűtö AC 64 freezer pro.
Köszönöm -
Tomate
veterán
válasz
Sandormaster #19561 üzenetére
Zsír. Reméltem nem olyan BE mint a 6400+
-
gabx76
senior tag
válasz
lizakattila #19546 üzenetére
Nem, csak 1,35-ön volt amennyire emlékszem. Az AiBooster voltmérője felfelé csal. Alapból is 1,41-1,43-at ír ki.
-
-
Giot
addikt
Üdv !
Kérdéseim lennének eme témában
Van nékem egy AMD 6.4 Black Edition procim. próbálkoztam a tuninggal de nem jutottam túl messzire csak ennyire: 3.4 de egy idő után így is instabill. Megpróbáltam Bioson keresztül és a gigabyte easytune nevezetű programmal. Igazság szerint 3.6-al is küzdöttem de persze még kevesebb sikerrel.
Kinél hol stabil a B.E.?
A 400-as fsb-ét mennyire viseli el?
Mennyire emelhetem meg a feszkót?
Ebben a konfigban trónol a CPU: Alaplap Gigabyte GA-MA 790x ds4h. Mem 4x1g kingmax 800Mhz.Táp Chieftec 550W. a Hűtö AC 64 freezer pro.
Köszönöm -
Tomate
veterán
válasz
Sandormaster #19557 üzenetére
Meddig van feloldva a szorzó a 7750nél?
-
Tomate
veterán
válasz
Sandormaster #19506 üzenetére
3DMark06 CPU Score @ 3415Mhz
-
Milka 78
nagyúr
Az I-Cool-nak mi a köze a C&Q-hoz?Én eddig úgy tudtam hogy egy sima ventiszabályzó program aminek a lényege az,hogy a legnagyobb kussban lehetőleg hűvösen tartsa a porcit.Legalább is én így tudom és erre is használom.Lehet tévedek?
Ja és nekem se lehet állítgatni.
-
Tomate
veterán
Köszönöm a rengeteg észrevételt!
Sorjába:Sandormaster: Vistán ezek alapból fent vannak úgy tudom.
Lacika001: Nem tudom, nekem sehogyan se megy
gtasystem: iCool rajta volt a CD-n amit kaptam hozzá. Intelhez nem valami Dynamic Energy Saver van?
person : Engedélyezés annyit takar, hogy vagy Disabled vagy Auto. Autora van állítva. Fesz, szorzó pedig alap. Minden féle energiasémát próbáltam már.
mmdms: Próbáltam már gyári értékkel, Autoval, Normallal is. Nem ment...
Szóval
-
Lacika001
aktív tag
válasz
Sandormaster #19542 üzenetére
Köszi szépen
-
lumx
csendes tag
Sziasztok
Szerintetek mennyinek kéne lennie a magok hőmérsékletének egy 5200-as x2-esnél?
A magok 2700 Mhz-en mennek alapból de én 2900-ra állítottam...lefuttattam egy OCCT-t és
2 perc után 50 ,10 perc után már 60 fokosak lettek a magok (61.5 a másik meg 58)
ezután már nem melegedtek tovább(vagyis csak 10 percig figyeltem még utána kikapcsoltam).Alapból terhelés nélkül olyan 25-30 fokosak a magok.
Nem sok ez egy kicsit szerintetek?
(alap hűtő van rajta) -
HERR Z
veterán
válasz
Sandormaster #19536 üzenetére
na ez sokat segít nekem, hogy 4400+ -ról erre cserélni kb semmi értelme
-
Sandormaster
aktív tag
Na összejött végre a 3,2 Ghz.
Pontosan 3206 Mhz Prime stabil 10 perc után, fsb-s meg szorzós buherálással, +0,125 cpu voltag -el meg 1,9v-os ramokkal. -
Zotya984
senior tag
sziasztok
Segítség kellene. 4850e tuning 223Mhz-s fsb-ig jutott ,memó 800Mhz. Ez gege több van a prociban tudom.alapon viszont amit nem értek h Everest alattis meg cpuz alatt is memó MHz-k CPU/7 en vannak azaz 714Mhz.
Ez miért van? -
Lacika001
aktív tag
válasz
Sandormaster #19529 üzenetére
Órajel mindegy,de azért 3.2GHz alatt
Az everest sebesség tesztjeiből amennyit tudsz
Elég ha beírod nem kell róla kép,csak hogy lássam a különbséget a K8 és a K10 között.
Előre is köszi -
Sandormaster
aktív tag
válasz
Tomate #19526 üzenetére
Nekem is ez volt tegnap, aztán felraktam a az amd proci drivert és utána működött, jó mondjuk nekem xp-m van nem tudom ez a proci driver felmegy-e vistára vagy hogy arra van-e ilyen. Az iCool arra jó, ha nincs minimális energiagazdálkodásra állítva a windows akkor csak elindítod kvázi manuális C&Q -ként használható...legalábbis sztem
Lacika001 milyen órajelen melyik tesztet nézzem meg? -
mmdms
addikt
válasz
Sandormaster #19514 üzenetére
és a méreteihez képest meglepően jól lehűti a cpu-t. eddig egy tx2-vel hűtöttem én is az athlont, most azt rátettem az intelre, és az x2-n most egy zalman cnps7000B-Cu-t használok, volt itthon egy elfekvőbe, és meglepődve tapasztalom, hogy nem sokkal vagy semmivel sem teljesít jobban mint a gyári cooler. érdekesnek is találom ezt, hiszen 3/4-ed kilós rézről van szó nem holmi 100 grammnyi aluminiumról...
-
Lacika001
aktív tag
válasz
Hali
A 7750ed everest tesztjeinek eredményét be tudnád írni ide?
Sokra nem megyek vele tudom,de érdekelne hogy azonos órajelen kb. mennyivel jobb (jobb e) a mostani procimnál.
Előre is köszi! -
gabx76
senior tag
válasz
lizakattila #19522 üzenetére
Még tegnap este felcsavartam 3150-re AiBooster-rel, csak úgy próbaképp. Ma kap egy kis feszt, és talán mehet a 3200 is...
-
gabx76
senior tag
válasz
lizakattila #19520 üzenetére
Gratulálunk! Ön nyert.
Három napja passzívan vitte a Freezer!
Asus probe szólt, hogy már 70fok felett van a proci. Rögtön sejtettem, mi a baj, benéztem a házba, és csaphattam a fejemre.
Azért nem tünt fel, hogy nem megy, mert speedfan bekapcsolt állapotában sem nagyon jelez 0-nál többet, annyira lassan szokott pörögni.
Még szerencse, hogy jól szellőzik a ház. -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam, ha már úgy is tudja a procim a c'n'q-t akkor próbálok vele valamit alkotni, megnézem miket lehet állítani stb.
Keresem-keresem (Vezérlőpult/programok) de nem találom, így hát letöltöm, és elkezdem telepíteni, majd ez az üzenet fogad:(katt a nagyításhoz)
Na mondom szétnézek jobban a vezérlőpult/programok között, találtam egy olyasmit, hogy cpu driver k8. Hopp, akkor ez biztos az lesz, le is törlöm és felteszem akkor a cnq-t ez biztos úgyis újabb.
Le is töröltem gép újraindít és megint ugyanaz a hiba üzenet fogad ha telepíteni akarom a cnq-t.Szerintetek, mi lehet?
Üdv.:
Misi -
Tomate
veterán
válasz
Sandormaster #19514 üzenetére
Megtört a jég
BE-hez nem szokás hűtőt csomagolni. Bár mind1 is, ugyan olyan semmit nemérő mint a többi.
gabx76: Biosban valami beállítás úgymaradt?
-
Tomate
veterán
válasz
Sandormaster #19512 üzenetére
Milyen hűtőd van hozzá? Adnak hozzá gyári hűtőt?
-
Sandormaster
aktív tag
A 7750-nek mennyi lehet a még egészséges plusz feszültség?! 1.325 az alap, meddig lehet elmenni ami még nem káros, vagy nem befolyásolja számottevően az élettartalmát
-
Lipi9988
csendes tag
Sziasztok!
Gyors kérdés!
Az X2 5200+nak mi az alapfeszültsége? Próbáltam utánanézni az AMD honlapján is, de konkrétumot nem találtam.Köszi előre is a választ!
-
-
Tomate
veterán
válasz
Hát ez nem sok. Többre számítottam. Nincs fent a 06 de fel fogom rakni. Olyan 2000-2500 körül adhat rá nekem. Miért nem tolsz fel egy Vistát? Most már van hozzá procid. Hidd el megéri!
-
Sandormaster
aktív tag
válasz
Tomate #19505 üzenetére
El sajnos, ez Phenom sajátosság, ezen kívül csak jót tudok elmondani róla, de az a baj nincs összehasonlítási alapom, mert előtte 3500+ volt, ezután jó hogy jó a teljesítménye.
Itt egy 3dmark cpu score, ha fenn van neked a progi nyomhatnál egyet kiváncsi vok mit kapnak az x2-esek
Amúgy 3,1Ghz alapfeszen stabil, viszont 3,2-n még +0,1 volttal se stabiltöbbet meg nem akarok neki adni, pedig még csak 55fokig ment fel.
-
Tomate
veterán
válasz
Sandormaster #19499 üzenetére
Ha 7750-et veszek elbúcsúzhatok a gyors írástól olvasástól késleltetéstől? Mert most 900on 5-5-5-18-on 9000-10000MB/s-al ír, olvas, másol.
-
Xaero88
tag
válasz
Sandormaster #19503 üzenetére
Akkor megnyugodtam. És ez az 51 fok egy 4400+ nál 2.72Ghz-en azért jó érték ugye?
Mennyi is a Die temp? -
Xaero88
tag
válasz
Sandormaster #19501 üzenetére
Everest jah eddig énis azzal toltam.
Everest szerint most Core1: 34 Core2:32 fok CPU: 51 fok
CoreTemp szerint meg Core1: 54 Core2 55 fok.
Most akkó mivan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Autós kamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- TP-LINK routerek
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- i3-7100 / G4400 CPU, Több db + Garancia + Számla!!!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Amd ryzen 7 3700x gyári doboz+hűtő
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest