Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
válasz
mert_csokis #498 üzenetére
Ha procit tesztelsz akkor Small FFT 8-9-es prioritáson, ha nagyon nem bírja a beállított frekit akkor pár percen belül hibát fog dobni. Van hogy 1 óra után dob hibát, de 1 óra teszt már elég jó képet mutat arról hogy bírja-e a procid.
Ha a ram vissza van osztva és névleges vagy a körüli frekvencián jár akkor az nem okozhat hibát.
mod2: kidőlök, jó tesztelést
[Szerkesztve] -
mert_csokis
senior tag
-
Thrawn
félisten
válasz
mert_csokis #496 üzenetére
-
Thrawn
félisten
válasz
mert_csokis #494 üzenetére
Ugyanolyan procink van
A 477-ben leírt beállításokkal futtattál ORTHOS-t? [link] -
mert_csokis
senior tag
s939-es 4200-es x2 ugye...codename - toledo
family - f
model - 3
stepping - 2
revision - jh-e6
Hát ezek az értékek,egyébként a HT jelenleg is 944mhz-en működik,tehát az teljesen korrekt... -
-
Thrawn
félisten
válasz
mert_csokis #491 üzenetére
Beírhatod. Apropó a HT szorzót visszavetted mikor tuningoltál?
-
mert_csokis
senior tag
Hát látod ezen vacilálok én is...szinte teljes a bizonytalanság. Talán anyagilag meg tudnám mostanság oldani a komolyabb ram kérdést,bár nehezen
Százszor is meg kell gondolnom...nem tudom mit csináljak
Vegyek mondjuk egy pár A-Data Vitesta 500-as ramot,vagy hagyjam a fenébe és inkább pakoljam ''tele'' a gépet kommersz 400-asokkal?
Puszta mennyiség vagy minőség?
Thrawn,ha kiírnám ide a CPUZ által detektált proci tulajdonságokat,tudnál segíteni abban,hogy megnézzük szerencsés széria-e tuning szempontból? -
Thrawn
félisten
válasz
mert_csokis #489 üzenetére
Ha a procid nem bírja, nem sokra mennél tuningrammal.
-
mert_csokis
senior tag
Hát CnQ-al inkább nem foglalkozom...viszont ami durva,hogy 245-ös fsb-n 11x-es szorzóval (tehát 2700-es valós órajel) már nem bootolt normálisan a winfos
Jópárszor reset-elnem kellett mire beadta végre a biost,bár ekkor a lap visszarakta magát default gyári értékre
Nem értem mi lehet a baj...elvileg a 245-ös fsb nem olyan nagy durr,ráadásul a biztonság kedvéért 1,45-ös fesszel meg is kínáltam;ramok visszaosztva 333-ra...így hiába emelődött az fsb,a ramok még nincsenek 400mhz-en,ami az alapuk lenne,szal érdekes
Ez lenne a proci vége?
Vagy gyengék a memóidőzítések?
Ilyenkor kéne beruházni mondjuk egy ddr500-as tuningramba?
Megérné...lenne rá esély hogy legalább a 245-ös fsb-t lazán elviselje? -
Tom5
addikt
válasz
mert_csokis #485 üzenetére
2,6 a gyári fesz 400-asoknál ha jól látom [link]
-
Tom5
addikt
válasz
mert_csokis #485 üzenetére
Én 2,7et adok neki,nem tudom mennyi az alap,de ha többet adsz szerintem attól nem hibázik....
-
mert_csokis
senior tag
Most néztem át a biost kicsit...a memó fesz 2,65 volt-ra volt beállítva,pedig nem is nyúltam hozzá!
Gyorsan visszaraktam auto-ra...lehet hogy azért fagyott le memóteszt alatt Everestben?
Tényleg mennyi egyébként a szabványos DDR400 modulok alapfesze? -
Tom5
addikt
válasz
mert_csokis #483 üzenetére
Bzonyos lapoknál nem megy a CnQ tuning mellett!DFI-nél megy,ezt tanusíthatom
Amúgy CnQ driver fentvan?Mert az is kell...a késleltetések nem rosszak,ezeken ha állítasz akkor magasabb mhz-et érhetsz el a ramokkal (3,4,4,8-ra pl) -
mert_csokis
senior tag
Richter köszönöm neked is a méréseket
Hát nálam a Cool&Quiet bios-ból offolva van,valahol olvastam hogy a tuning mellett nem szeresse a proci ezt a feature-t
Mit mondtok erre? Mondjuk ha visszakapcsolnám talán barátibb hőfokokat produkálnának a magok.
Nekem az Everest alapból 2.5-3-3-7 memóidőzítéseket mutat. Ez jónak számít?
Igen a lentebb leírt Everest fagyás vagy winfos rossz betöltése lehet hogy finom jel lesz
És legjobb ha biztonság kedvéért 1,45-öt kap... -
Tom5
addikt
válasz
mert_csokis #480 üzenetére
A mért értékek függenek az everest verziójától is!Szal adódhat ebből is különbség,nálam ugye 433-on mentek a 400-as ramok!Nem tuning ramok,mezei Hynix memóriák amikre vettem Revoltec réz hűtést,max 480 mhzet bírnak,de ide már kell +fesz és a hűtés is!
A késleltetésekkel játaszogathacc,ha kicsit lazitasz rajtuk akkor elvileg magasabb mhz-et tudsz elérni a ramokkal,jah és a kis plusz fesz is segíthet (ha tudja ezeket a lapod)
De a hűtésre közben figyelj!!!1 Venti is megteszi ami a memóriákra fújja a levegőt. -
mert_csokis
senior tag
Gyors voltál
Pont kérni szerettem volna hogy valaki végezzen már hasonló méréseket hogy lássam a miújságot...
Mivel nekem csak trial-om van,csak ezeket engedte mérni...egyébként a memó adataid durván jobbak mint nálam,gondolom komolyabb ramjaid vannak
A ramok késleltetési idejéhez te sem nyúltál,mert én hagytam mindent gyári beállításokon?
Igazából nincs értelme,de lehet hogy megpróbálok feljebb is menni mondjuk 1,45-ös fesszel megkínálva -
Tom5
addikt
válasz
mert_csokis #477 üzenetére
Nálam 2,6 Ghz-en (alapfesz) 433fsb (ugye 333-ra memók visszaosztva):
Mem olv-6553
Mem írás-6705
Mem másolás-5738
Mem kéesleltetés-54
Queen-4995
PW-18716
Zlib-30658
Julia-4380
Mandel-2483
SinJulia-6881
Nálam a két mag között állandóan kb 6-8 fok különbség van,CNQ mellett jelenleg 26/33 fokos a CPU,terhelve olyan 48/55,szal kb oksa minden értéked! -
mert_csokis
senior tag
No,jelenlegi állapotom...s939-es 4200-es X2(200x11) 5000-en(236x11)járatva
Tehát 2200-es valós órajelről 2600-ra feltornászva,alap 1,4-es feszen
HT 4x-en járatva,memók visszaosztva 333-ra...
3DMark 03 hibamentesen lefut,akár többször is egymás után olyan 15400-as pötty körüli eredménnyel
Everest mérések: CPU Queen - 5010
CPU Zlib - 30701
FPU Julia - 4369
FPU SinJulia - 6903
Mem. késleltetés - 60,6ns
Mem. olvasás - 5461MB/mp
Illetve egyszer kifagyott memória mérés alatt a progi,és volt olyan hogy a winfos gépbekapcsnál a módindító képernyőt volt hajlandó csak behozni...
Egyébként például Bioshock alatt is stabil hosszas játék után is
Sajnos Everest proci maghő mutatónál a magok eltérő eredményeket mutatnak,alapban olyan 44-48 fokosak...3DMark után közvetlen(lerakva tálcára) olyan 55-58 fokosak lesznek. Ez még okés ugye? -
Tom5
addikt
válasz
mert_csokis #475 üzenetére
-
kutyatm
tag
válasz
mert_csokis #472 üzenetére
hi!
csak irom mert nekem is toledos 4200x2 -m van en 2974-et hosztam ki belole ac freezer64-el alapfeszen es birt mindent igaz en csak ugymond csak egy napig hagytam hogy megnezzem hogy fagyogat vagy mi lesz vele de semmi tok jol muzsikalt!!!
szoval szerintem eleg jol birjak a kis 4200-asok!
esetleg valaki jo kis tuning ramot:
[link]
ezt csak mellesleg jegyzem! -
X Factor
addikt
válasz
mert_csokis #472 üzenetére
Nekem is szokásos ac freezer 64pro, 310es fsb megy 9es szorzóval így van 2.8ghz, ami azért irónikus mert 10*280-on meg nem megy. CPU meg 1.55V-t kap már vagy 1 éve és bírja.
X2 magokat annyira nem ismerem, de majd szerintem HERR Z kolega megmondja, ő árul rengetek tuning x2őt, biztos tudja melyik mit tud. -
mert_csokis
senior tag
válasz
X Factor #471 üzenetére
Köszi a gyors választ,akkor végülis csak ennyi számítana...memók időzítéseit ne piszkáljam?
Azóta visszaraktam 333-ra a ramokat,HT 4x-en van...bár az FSB az szerény 227-es érték,így jön ki a 2500Mhz-es órajel,persze mindez 1,4-es alapfesszel
Az a 310-es FSB brutális,gondolom ott már emeltél feszültséget is...milyen procihűtőt használsz? Nekem a szokásos AC Freezer64 Pro van...
Az Everest azt írja hogy E6 steppinges Toledo-m van,az mennyire tuningbarát cumó? -
X Factor
addikt
válasz
mert_csokis #470 üzenetére
Ugyanugy megy dual chanelben, szorzót kiütni nem tudod. Én 310es FSB-t használok, így a 333-ra visszaoszott ramok pont 400on mennek.
HT az 4X, mem vissza 333, fsb-t próbáld meg 250-en. -
mert_csokis
senior tag
Üdv nektek!
Hát örülök hogy végre s939-el kapcsolatos tuning fórumot is találtam itt a nagy am2 láz közepette. Nem is húznám,belevágnék...
Konkrétan szeretném tuningolni a gépem,100%-os stabilitás mellett a legtöbbet kihozni belőle. A masinka alapja egy MSI K8N Neo4-F lap,4200-es X2,teljesen kommersz 2x512MB DDR400-as modul...az egyik Samsung,a másik Infineon,csoda hogy mennek dual channel-ben
Biztos volt már ilyenről szó itt,vagy a fórum előző verzióiban...de nem tudom átolvasni ezt a rengeteg cumót,inkább megkérdem. Látom Cayman kollega itt is jelen volt/van...ő írta például talán ha jól emlékszem,hogy a HT értéknek 1Ghz körül kell maradnia,és magas FSB érték esetén érdemes visszatenni 4x szorzóra
Namost jelen helyzetem...gyári (200x11) értékek helyett 218x11-es beállítás,tehát az Everest is úgy érzékeli,mintha egy 4600-os csücsülne a gépben. Persze így a memók is 218Mhz-en járnak 200 helyett,szal konkrétan 436Mhz-en
Tovább emelni emiatt nem merem az FSB-t,pedig bőven lehetne még benne tartalék...de féltem a ramokat mivel nem tuningramok,nem tudom mi a határuk,megfőzni meg nem akarom őket
Ebben kéne nekem segítség konkrétan,olvastam memó visszaosztásról 333Mhz-re,de nem vagyok ebben benne. A dual channel nem vész el akkor?
Egyáltalán számít ez a dolog valamit,nem csak ilyen felkapott dolog ez?
Eddig is 1 gigám volt,2x512-es leosztásban...csak az egyik 333Mhz-es volt,így a lap alapból 333Mhz-esre állította a másikat is,pedig az 400-as ram
Ezért vettem hozzá még egy 400-asat hogy legyenek végre szinkronban.
Az alaplap szorzó lock-ját nem lehet valahogy kiütni,hogy be tudjak 12x-es szorzót is állítani?
Srácok a kérdés adott...jelen esetben hogyan lőjem be a dolgokat úgy,hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a gépből,a lehető legmagasabb stabilitás mellett?
Ja,azt még nem írtam,hogy a memória időzítésekhez sem értek...ha lehet nem is akarnám babrálni,úgy hagytam ahogy a lap kiolvasta a memókból
Előre is megköszönném a segítséget,ha lehet ugyanilyen szájbarágós stílben -
Richter36
őstag
Mindenki AM2-re váltott?
-
törölt tag
Próbáltam már mindenhogyan berakni, úgy is hogy csak az egyik van bent, úgy is hogy a másik, hűtőlap levéve-felrakva, 1-2 foglalat, 3-4 foglalat, keverve a foglalatok, ennyi T, annyi T... Single channel-ben egy rammal elmegy 500 Mhz-en, tovább nem néztem még. De hát úgy is kinek kell, inkább akkor duálban visszaosztva magasabb CPU órajelen, ezt is jól mondod, az számít igazán nem a ram freki. Ezért döntöttem úgy egy ideje már hogy nem is vergődök ezzel tovább, most 2860 Mhz-en van a proci, 333-ra visszaosztott ramokkal. De azért az meg külön durva hogy sokan arról számolnak be hogy 540-et meg 560-at mentek nekik a Kingmax HC-k. Ha menne nálam is stabilan 540-et például akkor nem is kéne visszaosztani pont ahhoz a 2860 Mhz-hez. Na jó különben ne is menjen 540-en, lesz...rom, de hogy a gyári órajelen sem, az már idegesítő, vagy ahogy Te is mondtad bosszantó... És hát ami bosszantó az bosszantja is az embert, én hülye meg még hagyom is ezt
Valószínűleg eddig hagytam.
-
fagy53
nagyúr
válasz
#31757056 #460 üzenetére
Cseréld fel a RAM-okat!
Én gyári párban vettem őket, azonos számozásuak is, de egy hajszálnyi különbség azért van köztük és nem mindegy, hogy melyik hol van.
De ettől függetlenül inkább bosszantó az eseted, mint hátrányt jelentő, mert a 480-on sem kapsz kevesebb FPS-t mint 500-on.
A konfig erősségét a CPU órajele jobban meghatározza mint a memória frekije.
Többet érsz a proci húzásával mint a RAM-éval, hasonlóan a VGA-hoz. -
törölt tag
Ez igaz, általában így van ahogy mondod. De a legutóbbi hozzászólásom fényében még mindig úgy gondolod hogy könnyebben magyarázható az én esetem?
Látod, nekem is mindegy az 1T vagy 2T, a GYÁRI órajelen nem megy a ramom. Vagyis a ramom megy, a rendszerem stabil mint a beton,addig amíg nem jön a képbe egy kis 3D, akkor azonnal vége a mutatványnak, fekete kép, aztán monitor készenlétbe... Tök fincsi
Korábban azért ment még 3-4-4-8 1T-ben 499Mhz-en és mikor gáz volt csak a vpu recovery rakott alapba mindent, de amióta új XP-t raktam azóta szar az egész, 480 és 490 között kezdi ezt. De mostmár nincs vpu recovery sem, fagyás van helyette.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Kipróbáltam ezeket az időzítéseket amiket írtál, 3-4-4-8 1T-n kezdtem és belőttem a többit úgy ahogy írtad, hiába minden, azonnali halál amint 3d alkalmazás indul. Most Wanted-el próbáltam, ki a garázsból, kép elő, és azonnali fagyás. 2T-ben is néztem ugyanígy, ott még a kép se jött elő...
-
fagy53
nagyúr
válasz
#31757056 #455 üzenetére
Attól még lehetne különbség, ha 1T-vel 220MHz-ig megy akkor 2T-vel tovább kellene mennie.
Egy RAM 240MHz-ig, DDR480-ig megy, de a foglalatok prioritása miatt DC-ben a ''gyengébb'' hely határozza meg az elérhető órajelet, így lesz 220MHz.
Más alaplapban ez a típus DC-ben DDR480-500-ig simán elmegy, nekem nem. -
törölt tag
A proci az nem gáz, 3Ghz-et megy. Amúgy ha kiveszem az egyik ramot akkor megy 500-on, kicsivel felette is 1T-ben. 2T-re meg már nem akarom visszavenni, nehogymár 2T-n menjen a gyári órajelen egy tuningram(nak mondott valami)... Egyébként mostmár értem mit kell állítani, összenéztem az everest-el, köszi a tippeket! Megpróbálom így.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ja, ezeket már végigzongoráztam természetesen
Csak valószínű általam nem ismert módon fogalmaztál, mert én ilyeneket kerestem:
tRC= 15/14
tRFC= 18/16
tRRD= 3 ( és az a lényeg !!! )
Ezt még próbáld ki.
Ilyeneket meg nem találtam a saját kis listámban. Meg a memóriákhoz nem nagyon értek, azt tudom hogy mennyi a 2.5-3-3-7 meg hogy hány T, meg hány mhz, de a többi időzítést sosem piszkálom, ugy vannak ahogy a lap állította be. -
törölt tag
Az alap FSB és ddr500 beállítás semmit nem fog hozni a konyhára sebességben. Igazából a tunig-ram sem gyorsít nagyon számottevően a rendszeren, csak szépek a benchmark számok. Én is kipróbáltam már úgy hogy ddr500 proci alap fsb, úgy semmi gond nem volt velük, de semmit nem is gyorsultak az alkalmazások sem.
Szerk: a billentyűzetemet kibaszom...
[Szerkesztve] -
kutyatm
tag
kosz mindenkinek!
de ugy nezki megoldottam a dolgot...
legalabb is alap fsb egyenlore! biosban bealitottam a memokat autora majd kivalasztottam a ddr500-at a tobi bealitast pedig auto-ra tettem! s igy mar a memok mennek 250-en(ddr500), meg egy kicsit kinlodom s hatha megy majd 250fsb is 2*250en...
thx!
ja majd elfelejtettem adtam egy kis feszt a ramoknak mert alapon 2,6-on van es en 2,7 re tettem! de e nelkul is mennek!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Nekem tökéletesen ugyanez van a 2x512 kingmax HC-al. Cseréljünk ramot, hátha a tiédben menne a HC, az enyémben meg a Geil normálisan
Nekem a vpu recovery az érzékeny pont, az kapcsol be, vagy leáll a gép. Nvidia kártyás gépben 535-öt mentek stabilan a ramjaim. Lehet hogy a Geil-lel nálam nem lenne ilyen gáz, nálad meg a kingmax-al, és akkor mki boldog lenne...
Az enyémek garis, számlás dobozosak... Arra is gondoltam hogy visszaviszem, cseréljék ki mert a gépemben nem mennek gyári órajelen, de az a baj hogy más gépében meg simán túlhajthatók, így lehet hogy nem tudnám megbeszélni ezt velük sajnos.
[Szerkesztve] -
fagy53
nagyúr
Sajnos én is ebben a cipőben járok, és nem lehet tenni semmit.
Mivel a mem.vezérlő a prociban van, és a mem. órajele a proci órajelének a leosztásából származik, érzékeny a terhelésekre.
Ilyen terhelés a mem nagysága, visszaosztása, DC esetén a párosítás elégtelensége.
Döntened kell, hogy nagy FSB, nagy CPU clock és kis RAM órajel vagy a fordítottja.
A mem tesztek, írás, olv, másolás a nagy RAM órajeleket szeretik.
A játékok és sok alkalmazás, de CPU tesztek is a nagy CPU órajelet díjazzák.
A kisérletezéshez [link] -
kutyatm
tag
hello!
valaki mondja meg hogy mit tegyek!
van egy abit an8ultra lapom 4200x2 procim es 2x512geilddr500 as ram.
tuningolom a procit stabilan viszi alapfeszen a 250fsb-t de csak ugy ha a ramokat visszaosztom ddr333 -ra .
valamiert csak akor megy a tuning ha a ramok 400mhz-en jarnak
valamiert en azert szeretnem kihasznalni hogy ddr500-as memom van.
ha tudtok segitsetek!
thx -
zpitta
csendes tag
Sziasztok
Mitől lehet az, hogy proci csere után (3200-est cseréltem egy x2 4200-re) vissza kellett vennem a ramok (adat 500) időzítéséből? Tunignál, ami esetemben abból áll, hogy 200 helyett 250-es fsb van beállítva.
Eddig azt hittem, hogy a ramok időzítése csak a ramokon múlik.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
number666 #427 üzenetére
Lehet hogy nekem is ez a melegedés a problémám a kingmax-okkal... Elképzelhetetlennek tartottam hogy fagyjanak 500Mhz-en, gyári időzítéseken (3-5-5-10, 1T) pedig fagynak. Ma tesztelgettem, egyszerűen egy pár perc játék után elmegy a kép, se kép se hang. Amióta visszaosztottam őket, azóta nem fagyott a gép. Korábban csak a VPU recovery kapcsolt be mikor kifulladtak a ram-ok, de mostmár helyette kikapcsol a monitor, majd pár másodperc után visszakapcsol, és restartol a gép, vagy a reset gombot kell megnyomnom. Úgytűnik hogy a VPU recovery nem akar működni, mert olyan ez a jelenség mintha kilenne kapcsolva, pedig be van
[Szerkesztve] -
number666
tag
everest eredményeim:
[link]
megjegyzés: IE támogatja az mhtml-t -
number666
tag
Rájöttem h mi volt a probléma...
A meleg miatt a ramok túlmelegedtek a hűtőborda ellenére már 2,6Von is. Mivel a *** abitosoknak annyi eszük nincs h a DCes slotokat ne egymás mellé tegye, a két ram csak fűtőtte egymást. :S És még fűtik is. :S Jelenleg azt a megoldást találtam, h fogtam egy mezei asztali ventilátort, levettem a ház oldalát és...
Viszont nem akarom, h ez legen a végső megoldás. :S Valakinek van ötlete, h hogyan tudnám lehűteni ezeket a memóriákat?
megjegyzés: csak léghűtésre kérek javaslatot -
Henker2
addikt
1 kérdés: Kinek van ABIT KN8 SLI-s lapja? Mert én most akarok bele venni 2X1 GIGA Corsair 500-as RAM-okat. ÉS azt szeretném megtudni, hogy ténylegesen is(500MHz) mennének-e benne az 500-as RAm-ok.
Köszi a választ -
törölt tag
Esetleg eladnád nekem azokat amik vannak most?
szerk: Nekem pont jók lennének, úgy tudnám 2970 Mhz-en használni a procimat, hogy kakaón 425 mhz-en mennének (cpu/14), c'n q-ban meg 451-en, látom nálad bírják még ezt a frekit... És nem idegesíteném magam hogy vissza kell osztani mert nem tuningramok, most viszont idegesít hogy kingmax ramjaim vannak, de a gyári órajel felett (500mhz) egyszerűen kifulladnak a gépembenMásikban mondjuk bírták 535-ig stabilan. Bár kitudja lehet a tieddel is igy járnék, más gépében bírják, enyémben nem...
[Szerkesztve] -
StaMiNa
aktív tag
Sziasztok,
készult egy oldal, aminek a celja az lenne hogy összegyujtse a jo kis tuningeredmenyeket, és mivel eddig csak intel procik vannak fent, szeretnem ha amd is felkerulne boven!! Szoval tuningra fel es tessek regisztralni/konfigot felvenni/eredmenyt felvenni a kovetkezo oldalon: cpu2ning.atw.hu [link] -
fagy53
nagyúr
A lapod meg a RAM-k nálad komoly tuningalap, azokkal lehet mit kezdeni!
Többet vártam a GEIL-től még akkor is ha Value.
Az Asus lapnak a memóriabusza jelentős szórt kapacitással rendelkezik, ami tervezési hiba és jelentősen visszafogja a memóriákat különösen DC-ben, márpedig én így használom. -
fagy53
nagyúr
Grat, szép eredmények de a 3DMxx teszteknél a CPU pontok az érdekesek ebben a topic-ban, szerencsére a képen látszik az érték.
Nekem is ugyanez a procim van és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Engem a GEIL RAM-ok határolnak be 220MHz a végük, sajnos.
Az ASUS A8V K8T800Pro alaplapom sem hajlandó 290MHz-nél több ''FSB''-t
Ezért a vége: CPU clock - 2905MHz/ 192MHz RAM freki, x10, 3x HT. 1.35V-on
A 3DM06 CPU pont - 2080
Jó kis proci ez! -
number666
tag
Hi all!
amit tudni kell: friss windows XP, mostani frissítések; a legfrissebb BIOS; friss driverek; a BIOSban szinte minden alapbeállításon van
a hiba: mikor callofduty-val játszok pár perc után fogja magát a gép és újraindul(nincs kék képernyő sem)
Azonban ez a hiba csak akkor jelentkezik, mikor mind 2 AData 566os memóriám bennt van dualchannelben a gépben. Mikor csak 1-1 memóriát használok akkor semmi probléma. :S
Mi lehet a gond? :S Jah, és most nincs tuningolva semmi sem. -
Henker2
addikt
TESZTEK:
1. EVEREST.Ultimate.Edition.v4.00.976
- memória olvasás: 7000
- memória irás: 7100
- memória másolás: 6000
- memória késleltetés: 46.3
- CPU Queen: 5320
- CPU PhotoWorxx: 21540
- CPU ZLib: 32743
- FPU Julia: 4682
- FPU Mandel: 2670
- FPU Sin Julia: 7330
2. 3DMark06 v.110
- 6215 pont [link]
Majd tesztelem a többi Markot is.
VÉLEMÉNY? -
Henker2
addikt
Nah sikerült tuningolni a 3800+-os 939-es X2-es procimat. Az eredmény elég meggyőző:
Konfig: ABIT KN8 SLI, A64 X2 S939 3800+, Arctic Cooling Freezer 64 PRO, 2 GB (2*1G 400MHz)Kingston RAM
ezek a beállitások:
FSB - 277
HT - 4
DDR - 333
1.51v
memória:
2.5
3
3
8
Igy: 2000MHz@2768MHz, RAM: 400MHz@461MHz
Szerintetek??? A proci még vitte a 2800MHz-et is de ott már 1.55v feszkót kellett adnom neki. És persze a RAM-okat vissza kellett osztanom DDR266-ra.
Nemsokára tesztelek. 3DMark06-tal, everesttel.
Ha szeretnétek rakok fel eredményket. -
kutyatm
tag
hello!
az volna a kerdesem hogy a cool n quet mukodik akkor is ha huzva van a proci?
szoval konkretan ha a 4200x2-et 2200 helyet 2500 kornyeken jarok vele akkor is hogja csokkenteni a szorzot? peldaul 5x re 11helyett?
valaki irjon valaszt!
lehet hogy itt van az orrom elott a valasz de ....
thx -
neonka
csendes tag
Hali!
Elég kezdő vagyok oc terén, ezért szeretném ha vki okosabb ránézni ezekere.
234 FSB volt a max amit a gépemen elértem, de most már okosottam és itt járok.
Várom a véleményeket, mivel lehetne még tökéletesíteni esetleg
[link]
[link]
A proci egyértelmű, a ramok 2x512 DDR400 , dualban futnak.
Előre is köszi!
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Ragadozó #404 üzenetére
Esetleg ha így még érthetőbb, 939-es rendszer alatt ha a cpu FSBx2 a ram-órajeled, akkor jár szinkronban. Például 200-as FSB-nél 400 mhz-es ramórajel. Ha visszaosztod 333-ra biosban akkor 200-as fsb-nél 333-mon fognak menni a ramok. Ilyen beállítás mellett úgy érheted el hogy 400 mhz-en menjenek a ramok hogy a cpu fsb-t 250-re emeled.
-
Kösz a válaszokat...
-
Sziasztok!
Láma kérdésem van...
Tudom, hogy itt szinkronba kellenne hajtani a procit, a ramokkal...
Egy gyors talpalót ki tud írni, hogy ha az ember húzza a procit, mikor van szinkron?
Kösz előre is...
Vettem, egy DFI lapot, és az ember nem alap órajel miatt költ ilyesmire...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OpenWRT topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Apple MacBook
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest