Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hockeyplayer
csendes tag
Hello mindenkinek ha tudtok léci segitsetek....
az a bajom h van egy fos 2600+-os sempronom egy asus a7n8x-x -es alaplapom 2x512ddr ram és egy ati 9550 128mb....
a procinek az alap orajele 1,84ghz igy a prostreet nehezen de elketyeg...
de ha felhuzom kicsit a procit 2,0ghz-re akkor mindig kiirja h a nfsps.exe hibát észlelt blá-blá-blá......
ez miért van kérlek segitsetek de az is lehet h szarul huztam a procit léci irjátok le hogy miket mennyire álitgassak át vagy vegyetek fel msn-re:hockeyplayer88@freemail.hu előre is nagyon köszi a segitséget!!!! -
Bundás22
őstag
megéri, hidd el nekem 12K-mba került eladtam a kis 3200+ venicem és azóta azt mondom soha többé egymagos, a vista hihetetlenül begyorsult, és ezek tunningos procik
játékok újak kihasználják és gyorsulnak(crysis,TDU Bioshock..)
sztem XP alatt futna neked a crysis kétmagossal
3dmark06 egymagossal 4500
kétmagossal 5923
rakd fel a dual core optimizer-t is
[link]
gondolkodtam a 4000+-os szandin 3ghz-en járatva, de azért csak jobb a 2 X 2,6 ghz, hidd el, sokan mondják akik venice-ről szandira cseréltek h alig gyorsult(eszrevehetetlen) -
KIRKJE
csendes tag
Hello!
Ez attól függ mire használod a géped. Én is ilyen helyzetben voltam (nekem anno 3700+ -om volt) és azt hittem mekkora jó lesz majd egy kétmagos 4200+. Azután utána olvasgattam a dolgoknak és mivel én FPS játékokkal játszom legszívesebben, ráadásul amivel játszok nem mai motor már (Source), ami még nem használja ki a két ma előnyeit, ezért váltottam 4000+ -ra (valamikor lesz motor frissítés ehhez a játékhoz is, de nem lehet tudni pontos időpontot).
Ezért kérdezem mire és mekkora hányadban használod a masinád?
-
menthor
tag
hali!
van nekem egy AMD A64 3200+ Venice S939 procim, és megérné-e nekem
váltani AMD ATHLON 64 X2 4200 S939-re ~15k-ért??? megérné-e a 15k-s kiadás???thnx, menthor
-
hockeyplayer
csendes tag
Hello mindenkinek ha tudtok léci segitsetek....
az a bajom h van egy fos 2600+-os sempronom egy asus a7n8x-x -es alaplapom 2x512ddr ram és egy ati 9550 128mb....
a procinek az alap orajele 1,84ghz igy a prostreet nehezen de elketyeg...
de ha felhuzom kicsit a procit 2,0ghz-re akkor mindig kiirja h a nfsps.exe hibát észlelt blá-blá-blá......
ez miért van kérlek segitsetek de az is lehet h szarul huztam a procit léci irjátok le hogy miket mennyire álitgassak át vagy vegyetek fel msn-re:hockeyplayer88@freemail.hu előre is nagyon köszi a segitséget!!!! -
KIRKJE
csendes tag
nos ezt hoztam ki belőle:
nem volt nagy különbség 2926 MHz (ram 418Mhz, HT 798 ) és a 2750 MHz között (ram 500Mhz, HT 1000) között, meg nem is volt túl stabil a drága, így maradt az utóbbi, bár nem értek valamit orthos-sal kapcsolatban:
Small FFTs - stress CPU: 15 percen keresztül semmi hiba
large, in-place FFTs - stress some RAM: 15 perc, semmi hiba
Blend - stress CPU and RAM: itt 40-60 másodperc után hibázik
StressCPU - stress CPU with Gromacs core: ugyancsak 15 perc hiba nélkülHarmadikkal lehet valamit kezdeni? Nem jó az időzítés, vagy több fesz kellene valahova? Nem biztos, de arra gyanakszom, hogy az NFS - PS is emiatt indítja újra a masinát 5-10 perc játék után...
-
kutyatm
tag
-
kutyatm
tag
szerintem:
probáld meg még hogy a ramokat visszaosztod pédául ddr333-ra HTmeg3x -re es ugy emelni az fsb...amig birja...ezután a memok késleltetésével még el lehet szorakozni...
szerintem...
bár szerintem ezek az eredmények sem rosszak... de mi a célod? procibol kihozzni a legmagasabb frekit vagy a legnagyobb teljesítmény elérése(minnel nagyobb fsb, legkissebb mem idozitések, a lehetö legmagasabb proci frekivel)?amugy orthos meg prim95 voltak?
-
KIRKJE
csendes tag
Hello!
config:
- AMD Athlon™ 64 Socket939 Processor 4000+ [San Diego] @ 2940MHz
- GeIL USA Value Series 2x512MB DDR PC - 3200 dualchannel kit @ 490mhz
- MSi K8N Neo2 Platinum BIOS verzió: W7025NMS V1.DB1 TCCD E. Mod by Sideeffect
- nVIDIA Leadtek GeForce 7600 GT AGP [256MB ddr3]
- 400W Atlas tápEzen lehetne még valamit finomhangolni, ha igen mit és hogyan? (:
-
foxboro
tag
Hi! Segítség kellene, új konfigom van: x2 4200+ s939, AC Freezer 64 pro,Asus A8N-E, 512Mb Kingston+512Mb valami ram,+1GB PQI 400MHz ram, Asus X1950 Pro vga. Lehetne -e húzni egy kicsit, és hogyan? Igazából nem húztam még, a BIOS beállításokat nagyjából ismerem.
Köszi! Üdv! -
nagyfej
csendes tag
hali. Lehet hogy én kavarom - AMD Athlon 64 X2 4800 AM2 BOX ilyen van ujonnan ,és ilyen van 5000 ben is.Akkor ez nekem nem jó??üdv
-
nagyfej
csendes tag
Hali.Köszönöm a tanácsokat.Még egy kérdés 4800x2 -t vagy 5000x2-t procit érdemesebb venni???Melyik tuningbarátabb?üdv
-
aphra2
senior tag
nincs sok választásod, Asus a8v, vagy a8v delux( inkább az utobbi) Abit av8,MSI k8t neo2 valami,van Gigabyte-ban is tipust nem tudok (de ha tuningolsz akkor azt ne) meg DFI-ben nf 3 (pontos tipust itt se tudok)
Megfelelö bios frissités után (dfi-röl nincs infom) mindegyik viszi a legnagyobb X2-t is.
Ha vmi tipus kimaradt volna azt majd mások biztos beirják. -
nagyfej
csendes tag
Hali.Olyan 939 es lapot keresek ,ami:AGP-s DDR1 es,és minél nagyobb teljesitményű procit kezel.Milyen tipust ajánlanátok?? üdv
-
GF király
tag
HI!!
sikerűlt az X2 4200+os procit 250 mhz es FSB vel 2750MHZ re húzni
ÉS képzeljétek el a gagyi noném A-DATA 400 as ramokat 500MHz re húzni páruzamossan a procival !
gondoltam egyet és kipróbáltam a kingmax ddr500mhz hardcore ramok gyári beálítását ezeken az A-DATA 400as ramokon az időzítéseket 3 5 5 10 és CR 1 re állítottam
a feszűltséget 2.7 voltra.Mem olvasás: 7500mb/s
mem írás : 7230mb/seddig még nem jelentkezett semmilyen hiba!!! kop kop kop
-
GF király
tag
Hi!
10 napja vettem egy 939 X2 4200+ os procit
meg sima noném 2db A-Data 1 gb ddr 400-as ramot
a procit és a ramot sikerűlt egyszerre húzni 237fsb vel így a proci 2607mhz a ram474mhz
megy.A ram igen háklis volt mert amint eltértem a gyári paraméterektől egyből fagyott
az everest által kiolvasott értékeket lőttem be a biosba. a feszkót 2.7v ra álítottam
a gépbe van egy 8800gts 320-as
az ebben a hónapban megjelent játékok igen jól futnak 1440/900 felbontásban highban.a Crysis 1280/800 on médiumra lőtte be magát
így a legkisebb fps a játékban 30 de ezek is csak akkor ha a táj túl össze tett.
normális menetben 50/60fps átlagossan. ha High ra tettem ott szaggatott ahol addig 30fps en ment.
a video kártya 600/1800 on fut. -
kutyatm
tag
hat nem...nem tudom
visszaosztva ddr333-ra a memokat szép kékhalál ahogy betöltödik a rendszer...
de auton ddr500-on meg mennek szépen...2,6v-al pedig még hidegek is az elozö geil ddr500-asokhoz képest ami viszont k*rva meleg volt...
feladom
de hogy nehezitsuk a dolgot valami ajanlat hogy hogyan lehetne müködésre birni a CnQ-t mert 250-es fsb ha enable akkor fagyi van....pedig minden alapfeszen...vagy csak egyszerüen nem tudja az alaplap? -
kutyatm
tag
1,4 a cpu
2,7 a ramnak
1,6 az nf4
es minden ugyanaz, orthos hiba, occt hiba, és mostmár a super pi is ami eddig nem, de az nfs pro street az meg megy igaz hogy vagy 15percet jatszottam de akkor is semmi még meg sem akadt pedig az ia 100% kihasználtságon használja a procit....
szoval lehet hogy a memok korul kel szetnezni.... -
kutyatm
tag
1,6-ra tettem. amugy gyárilag hőcsőves, erre én aplokáltam két 4cm ventit amik 6000-en pörögnek...de legalabb nincs hangjuk...egy van magán a chpset -en egy meg a hetpipe vegen plusz a hazikoban van meg 5db 12cm venti ~1500rpm-en...
szoval huzat az van...meg hozzá zaj is
[orthossal]
de nfs prostreet-et meg eddig siman jatszom ilyen beálitásokkal! -
kutyatm
tag
egy kis kép
[ez normális?]
mármint a cpu homerséklet...konkretan a cpu es a magok kozotti hofok kulunbseg durvan 15fok+....erre gondoltam
-
kutyatm
tag
de hogyan tegyem stabillá van amikor tenyleg tok stabilnak tunik alapfeszen a cpu 270-en van amikor csak ugy gondol egyett es beszar...de mi az oka arra nem tudok rajonni...
jo volna meg az a par Hz...lehet kellne egy jo kis vizhuto neki a fejere? mert peldaul ha jobban belegondolok a everestel a cpu homerseklet ugy 45-50 kozott mozog de a magok hofoka 55-65kozott van es van amikor a magok kozott van vagy 10fok kulombseg is...
lehet hogy ez a baja?
egy kis gyorsteszt:2750-en fsb250
idle
peldaul most is a cpu24/ mag cpu0 28 /cpu1 36
100% orthos
terhelve cpu38-40/ mag cpu0-1 49-56
fsb270-en valoszinuleg nagyobb a hofok...lehet hogy csak egy jobb hutes kellene ra?
-
HERR Z
veterán
ha 270-es fsb-n csak orthos rinyál, akkor szard le, nekem is ami van a gépembe proci van hogy orthos stabil alapfeszen 3003MHz-en van amikor 3 perc után bemondja az unalmast...játékok viszont mindig vígan mennek...
280-as feszt össz kb 4-5 proci bírta ami nálam eddig megfordult 939 x2...(volt vagy 300)
szóval azt kb felejsd el, próbáld meg 2900-3000 között stabilizálninagyjából ami még gond lehet, hogy a ram mennyire van határra járatva, és mindig ugyanazt a feszt kapja-e...mert nálam van amikor 2.81V-ot ad le, van amikor 2.86V-ot....
-
kutyatm
tag
Na itt egy ütös kérdés:
adott az adataimnál lévö konfig, a proci huzva vagyon 250fsb 11x val, minden stabil orthos meg minde jatekok is, na de most mivel vennek egy jobb video karit kellne a plusz nafta...
szoval
- 260fsb alapfeszen OK 1-2H alatt othos nem ad hibat de van amikor csak ugy lefagy....
- 270fsb alapfeszen OK vinfos minden megy super pi16 is lefut, everst bech ek is, orthos kb 2perc utan visit hogy ize, de például jatekok (nfs pro street, crysis) nem fagy pedig fut a procinak mindeggyik...
- 280fsb alapfeszen ok vinfos ig eljut betolti a szokásos cuccokat fagyi...-->+fesz a procinak...ugyanaz---> +fesz a memonak semmi nem javul--->memok vissza osztva ddr333 ht3 ugyanaz
az a furcsa hogy 270fsb is hiaba adok +feszt mindennek akkor is b@szik az orthos ....
melegedni nem hiszem hogy tulmelegedik semmi a hazikoban van 5db 12cm venti +a chipszeten 2db 4cm-es meg az ac freezer 64...
mit tegyek nekem kell az a plusz pár MHz olyan 3000-3100MHz kellene nekem...
otlet?
mi a szük keresztmetszet szerintetek?
elöre is kösz a tanácsokat, segitséget!
-
@rglaaf
veterán
nah össze állt a gép proci alapon(2200) ramok is, 20% tuning hoz milyen beállitások szükségesek vki tud segiteni? thx
-
kem
addikt
válasz
Fairplays #752 üzenetére
Ezekben már van védelem.
Öcsém pl szétszedte a gépét, összerakta, aztán elindította.
Kb 1perc után fagyás, aztán kikapcs.
Utána 20percig vissza se lehetett kapcsolni, és égetett a borda.
Aztán rájött, hogy a ventillátort nem dugta vissza az alaplapraMiután lehűlt elindítottuk, és azóta is megy szépen.
-
-
Fairplays
aktív tag
Sziasztok! van egy amd 939 64 x2-es 3800+-os procim amit jelenleg 10X276=2760mhz-en hajtok, azaz hajtottam, de féltem a magas hőfoktól, és vissza vettem. ezt úgy kell elképzelni h automata voltage controll-ra állítottam és igy terhelés nélkül volt 55 fokos, kicsi játék után kb 10 perc és 71-73 fok ekkor adott neki 1.6 volt körüli értéket! szeretném kikérni véleményeket hogy mekkora a maximális még nem káros "üzemhőmérséklet", mert ugye bár ennél még jóval emelkedhet további terhelés után!
-
Pilger
csendes tag
Üdv!
Talán off vagy láma amit kérdezek, de tudni szeretném, érdemes-e 3700+-ról váltanom X2 4200+-ra játék kedvéért?
Olvastam, hogy van olyan, amikor a cpu már "kifogy" a jobb vga alól és már nem képes jobban meghajtani. A mostanság kijövő játékoknál ez 3700+ esetében (8800GTS mellett) már előfordulhat, vagy ha meghúzom akkor még elég lehet? Ha nem akkor egy X2 4200+ feloldaná ezt a gondot?Valaszotokat előre is köszönöm!
Bocs, ha túl béna a kérdés, de még kezdő vagyok a témában...
-
kutyatm
tag
en 2900 kornyekeigjutottam 265-os fsb alapfeszen 1,35V, vel orthos meg minden stabil...ac freezer 64-el igaz van a hazban 5x 12 cm ventilator + 2x4 cm a chipseten + a freezeren a 92-es szoval huzat van a proci korul...e felet is megy de ott inkabb a ramokkal van nekem probema...
sok sikert majd azert ir hogy mi sikerult! -
@rglaaf
veterán
hi A8N sli delux lap x2 4200+ toledo 2*1gb infineonból mit lehet kihozni levegővel thx
-
-
v.tom
őstag
Nem az alapján a cikk alapján csináltam, csak úgy saját kútfőből
. De most hogy így mondtad megnéztem volna azt a cikket de nem találtam meg. Valami oknál fogva a ramjaim nagyon furán viselkednek. Elindultak alapból 3-4-4-8 1T-n (nforce4 3-4-4-8 3t), de messze elmarad a sebességük a várttól. Nem nagyon találom a helyes beállításokat, ráadásul 220as fsbvel el sem indul a gép
. Fogalmam sincs mi lehet a nyügje
-
-
qdak
addikt
-
mmdms
addikt
csás!
az létezik hogy egy 3000+-os venice-t 4100+-on hajtanak?az 40-45%-os tuning.
a hogy is néznek ki gépeink témába olvastam valakinél.ez nme elírás???mert nekem is ilyenem van és fel kéne húzni picit a cod4hez meg a crysishoz -
v.tom
őstag
Jó lenne valami részletesebb adat hogy kinek hogy ment a 4000+ San Diego. Nekem most van egy DFi lanparty cfx3200 dr/g lapom. Ebben most próbáltam 12x230(2400@2760) on járatni, és ugy tűnik 1,4V-on stabil. Ehhez hozzá kell tenni hogy nem egy tuningbajnok ramjaim vannak, és vissza kellett osztanom őket.
-
v.tom
őstag
Nekem meg időközben megjött a lapom (LANPARTY UT CFX3200-DR/G) Dryman kolléga segítségével. Minden elismerésem neki, nagyon profi munkát végez. A nagyon meg vagyok elégedve az alaplappal eddig. A ramjaim olyan időzítésekkel mennek amiket elvileg nem is tudnak...
Tunonfot eddig nem volt időm próbálni de asszem hamar sor fog rá kerülni... -
kem
addikt
lehet, hogy mindent lecserélek(lap+cpu+ram).
Még nem tudom. Tegnap óta én is szemezgetek az olyan lapokkal amit vettél.
A procim mindenképpen cserélem mert 2 mag kellene, meg a ramot is cserélem, mert 2*1Gb-ot szeretnék. A lapot csak akkor ha fontos.
Igen 11*250-et akartam írni, annyin megy. 11*260 is összejött, csak biosreset óta nem tudom visszaállítani stabilan. -
HERR Z
veterán
ahoz a laphoz ha 2 giga ramot akarsz akkor olvasd el logoutos írásom, na olyan ramot keress
ill ha van küldök egy részletes beállítás képetHammonnál így fut a ram ezt keresd:
2x1024MB DDR400 A-DATA Retail Pack double 19 940 Ft
1024MB DDR400 A-DATA Retail Pack single 10 146 Ft -
v.tom
őstag
Mármint a procit cseréled le vagy a ramokat meg az alaplapot? Biztos hogy 11x250-et akartál írni? Mert nálam megy most 12x230-on. 12 az alapszorzó. Sajnos nekem most nagyon trágya a hűtőm, és ilyen sebességgel is felmegy 47 fok körüli hőmérsékletre. Ráadásul a pqi ramjaim 440-en már nem indultak el. Ugyhogy szerintem nekeem is ramcsere lesz. Ma jön meg a DFI Lanparty UT CFX3200 DR-G lapom (ati chipset). Remélem ezzel már ki tudom húzni a procim. A végük ezeknek olyan 3,2-3,3 ghz körül szokott lenni nem?
-
kem
addikt
szia!
nekem überocsmány ramjaim vannak, meg a lapom se egy bajnok, ugyhogy egyelőre 11*250-en hajtom a 4000+t. vízhűtéssel 40°körül van(üresjáratban is számol).
50fölé nagyon ritkán megy, ha nem számol, akkor 35körül van.
Nekem már nagyon elegem van belőle, ugyhogy amint tudom cserélem a cucccot. -
v.tom
őstag
Van itt valaki?
-
v.tom
őstag
Hello! Az lenne a szerény kérdésem hogy San Diego 4000+ procit tuningolva ki milyen hőmérsékleteket ért el, és milyen hűtővel? Láttam hogy egyeseknek sikerült 3,3-at elérnie ilyen procival. Mennyire stabil ilyenkor a rendszeretek?
v.tom
-
mmdms
addikt
szasztok!
nem tok dönteni emberek:1,8GHz helyett 2GHz vagy inkább a RAM 1T-be?
játékhoz gyors ram jobb mint 200MHz?(a húzást és az 1T-t nem bírja eccerre sajna) -
törölt tag
Nagyon sokmindent próbáltam már, de az eredmény ugyanaz, 3D játék alatti sötét képernyős leállás... Egyébiránt más alkalmazások rendben vannak, így lehet hogy nem memóriahiba konkrétan, hanem valami kompatibilitás lesz. Tény hogy a memória visszaosztása oldja meg mindig a jelenséget. Sajnos a sima AN8-ban 2.8V-nál nagyobb feszt nem tudok adni a ramnak, az előző bios-sal sem tudtam, és ezzel sem, a 21-es a legfrissebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GOG.com - Good Old Games
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest