Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
styrex
csendes tag
Úgy látszik van lehetőségem a dupla magra habár nem tudom mi az a PCB verzió.
http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/11185697260.jpg -
laca23!!!
csendes tag
Na hellosztok!!
Kösszi a segítségeket, majd ha lesz hozzá idegzetem még ügyködök rajta!!
Most úgy döntöttem hogy 1-200 mhz nem ér annyit hogy elfüstöljek valamit!!!
A mostani beállításokkal az ORTHOS simán lefut és nem hibázik (Fsb: 252 szorzó:11 (2772 mhz), Ram valódi: 181mhz, effektív :381mhz, HT: 4x)
Mégegyszer köszi sztem így se olyan rossz azért ahogy most megy -
(Bundás)
addikt
válasz
ssolitude #395 üzenetére
Idézet a tápegység topikból:
''2,66 GHz-re húzott E6300-as Core 2 Duo egy GeForce 8800GTX-el:
271W a hálózat felől -> ~ 217W a táp felől''
A jó ha 300 Wattot tudó Q-Tec-ed ennek bőven ''megfelelne''. Nem csak az számít mennyit ''tud'', hanem mennyire bírja a terhelést, milyen kondenzátorok vannak rajta, mennyire biztonságos, miegymás. A Q-Tec körülbelül mindenből a legrosszabb, ezért is füstölhetett el.
Az FSP ezen szériája bőven elég annak a gépnek, amint látod szinte akármilyen gépet elvisz biztonsággal. És ezen van a fő hangsúly, egy jó tápegység bírja a terhelést a saját szintjén felül is, maximum többet zabál, de bírja. Én használtam már 150 Wattos FSP-t is agyon nyúzott Barton mellett, ekkor a konnektorból közel 250 Wattot zabált, de bírta.
Nem kell neki ennél jobb/drágább/másabb tápegység, ez tuti.
styrex: az alapján néztem Én is -
ssolitude
őstag
-
(Bundás)
addikt
válasz
laca23!!! #392 üzenetére
Próbáld, ahogy ssolitude írta, nomeg megnézheted úgy mit művel, ha csak az 512-es van bent ideiglenesen.
A tápról meg annyit, hogy nem ártana lecserélni. Csoda az is, hogy 6600 GT-t viszi és nem fagy a gép. Még e mellé egy komoly Diego tuningot valószínű nem fog bírni. Meglehet ez a hiba oka, legalábbis közre játszik benne, de a jövőben nagy problémát okozhat ez a tápegység pl. egy áramingadozás esetén.
Legolcsóbb és legjobb megoldás az FSP 300-, vagy 350-PNF modelljei nyújthatnak. Olyan 6000-7000 Ft környékén megkapod valamelyiket, bőven elég, ennél alább ne add. -
laca23!!!
csendes tag
Codegen 400as tápom van!!! HT szorzó: 4x de hiába osztom vissza ugyanaz a helyzet! Csak az az érdekes hogy ha visszaosztom a memóriát, ht is és az fsb felrakom 253 feletti értékre akkor vagy nem indul a gép vagy ha elindul ilyen okosságokat csinál hogy alapórajelen megy de volt hogy 44 mhzen ment!!!!
Még egy kérdés nem az lehet a baj hogy a 3 memória modulom nem egyforma méretű, illetve rosszul van elrendezve? Most így van: Dimm1: 512mb, Dimm2: 256mb, Dimm3: 256mb, Dimm4: empty -
(Bundás)
addikt
válasz
laca23!!! #386 üzenetére
HT vissza van osztva? Amúgy milyen tápod van?
Amúgy egy 6600 GT-t 2700 MHz már oda-vissza szénné húz, semmi értelme még ennél is nagyobb processzor sebességnek.
Időzítések csökkentésével ne törődj, nem jár óriási teljesítmény növekedéssel, sőt.
(#385) tikodi: nem elég?Processzora válogatja mennyit megy. Az én 3000+-om 2400 MHz-en megy alapfeszültségen, 1.6 Volt környékén olyan 2700, de elég nekem az előbbi is bőven, legalább nem ízzik annyira. Neked is csak azt tudom tanácsolni, ha a videókártyátad az elért sebességed kihajta felesleges tovább előltetni.
-
styrex
csendes tag
(Epox EP-9NDA3J AMD Athlon 64, Venice S939 3000+)
mi az a max amit bele rakhatok és tényleg kezel 2magos procikat is?
Thx -
laca23!!!
csendes tag
Hello!
A cool'N'qiuet ki van kapcsolva!!! A memóriát nem lehet 133ra venni!! ilyen lehetőségek vannak
200/266/333/400/466/533
Lehet hogy a processzor nem tudna többet?
Itt van egy kép a steppingről meg minden egyébről: [link]
És még egy kérdés ha leveszem 200ra a memóriát akkor bőven 400mhz alatt megy? Jó ez így? Melyik a jobb egy jó időzítés vagy egy nagyobb frekvencia?
Köszi a választ!!!!
[Szerkesztve] -
Frenky89
addikt
válasz
laca23!!! #386 üzenetére
Cool'n'Quiet nem maradt véletlen bekapcsolva?
A 11*280meg elég sok kezdetnek, sztem próbáld meg kis lépésekben emelni az FSB-t 11-es szorzóval, úgy hogy a RAM-okat 133-ra teszed. Így hamarabb megtalálhatod hogy hol a procid ''vége''.
Jah és nem kell mindegyik Sandi-tól 3000+ MHz-t elvárni!
[Szerkesztve] -
laca23!!!
csendes tag
Hellosztok!!
Remélem tudtok segíteni, van egy olyan problémám, hogy húzni szeretném a processzoromat de egyszerűen nem értem!!! beállítok neki 11*280fsb akkor is csak 2720mhzen fut hiába veszem vissza a memória clockot is 333ra vagy akár 266ra, egyszerűen 2720 felé nem megy!!
Olyat is csinál ha a szorzót leveszem 10re az fsb meg 300 akkor meg 2450 mhzen megy!!!
Mi okozza ezt valaki tudna segíteni mert sztem ennél jóval többet kelenne tudni csak elég kezdő vagyok tuning tekintetében?
Konfigom: Abit UL8, A64 3700+ San Diego L2:1M, Asus 6600GT GDDR3 128MB, 2*256 Samsung DDR400, 1*512 Samsung DDR400
Ha valaki tudna mondani egy profi beállítást nagyon hálás lennék!!!
[Szerkesztve] -
tikodi
tag
hi
3500+ e4 stepping
MSI K8N Neo4-FI/Platinum
2600Mhz 1.5V stabil
max ami kijött belőle az 2890mhz 1.6v, tovább nem merem emelni a feszt mert 1.6-on már azért fűt rendesen. meg ezen a mhz már az orthos 10 sec után hibázik csak nem értem miért, ti itt írjátok hogy mennyit tudtok ugy huzni, hogy a proci alapfeszen megy nekem meg még 1.6-on se stabil :'( ennyi lenne a vége ? -
Macka
veterán
válasz
Dr. Romano #379 üzenetére
Ma jött meg, egy C2D 6420....@3500 körül. 2Gb Mushkin 1066 rammal.
-
redXIII
senior tag
köszi a segitséget)
-
Biga123
addikt
Hali..
62-63 ˙°C sok egy A64 3200+ @2600 -tól 100% terhelés mellet?
Lehet azért hibázik?
[Szerkesztve] -
redXIII
senior tag
hali. egy MSI K8N Neo4-F mennyire jó tningban?
-
Macka
veterán
Kidszállok 939-ből.....
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
válasz
Dr. Romano #365 üzenetére
Örülök,hogy megoldódott....
-
Dr. Romano
veterán
Hali!
A táppal nincs gond, egy stabil kis FSP 350PNF hajtja a konfigot.
Időközben -sok netes keresgélés után- kiderült, hogy csak a BIOS-t kell frissíteni, így az 1.1v helyett most az 1.2 van a lapon.
Igaz még így nem próbáltam a tuningot, de ez jónak ígérkezik (már a gép POST-ja is sokkal gyorsabb mint a régi biossal). -
-
Henker2
addikt
Na! Szomorú vagyok kicsit. De, hátha tudunk még együtt kompenzálni a dolgokon! Tehát: 250-es FSB-nél 1.45 volton a proci tökéletesen ment az Orthossal 45 percen keresztül. Ez még jó. De a CPU1 felment 70-75 'C-ra, a CPU2 65-70-re. Gondoltam egyet, levettem a feszkót 1.43-ra az FSB-t meg föl 260-ra. A CPU1-2 60 'C alatt volt, de viszont az Orthos 1 mp után STOP-olt!
LOL
Most mi legyen? -
Frenky89
addikt
Ide is bepofátlankodok már a tegnapi gyorstesztem eredményével:
''A GeIL Ultra Plat. jótékony hatásai: ''[link] -
Henker2
addikt
Hali! Végre volt időm kicsit foglalkozni a tuninggal. Szóval: 2400MHz-en stabil a proci! A 2 CPU mag 40-45 'C-os. Orthos 30 percig ment. Hiba nem volt. Feszt nem emeltem sehol.
Most jön a lelombozódásom: Gondoltam egyet, FSB-t föl 250-re feszemelés nélkül. Minden kafa, bejött a WIN. Inditom az Orthost, 4.-ik mp-nél hiba.
Ilyenkor mivan?Mit csináljak? Most lép életbe a + fesz?
Ha a proci látszólag tökéletes, de az Orthos hibát észlel és én nem foglalkozom vele, lehet következmény? -
Macka
veterán
válasz
Dr. Romano #342 üzenetére
Érdekes jelenség. Táp terén hogyan állsz?
-
Ebit
addikt
most már csak a C & Q -t kell valahogy beizzítani...
Proci driver telepitsd, és állitsd át Beállitások-Vezérlőpult- energiagazdálodás-
minimális energiagazdálodásra. -
Biga123
addikt
Szval:
Úgy néz ki sikerült sabilizálni a rendszert.
A mem vol a bűnös. Most 250-es FSB - n megy a történet..
MEM 411-et kap 2.7V-on (ezt még majd próbálom lejjebb vinni) 2.5-3-3-7. Proc alapfeszen..
4 x HT.. Nem sikerült CL3 ba elindítani.. Valszinüleg nem szeresse a lap a Hynix-ot..
Érdekes módon ugyan olyan 3dMark05 értékeket hoz mint 270FSB + 1xHT mellett..
most már csak a C & Q -t kell valahogy beizzítani....Köszi mégegyszer..
-
Dr. Romano
veterán
Hali Mindenki.
A konfigom megvan már vagy fél éve, de most ki akartam próbálni, hogy mit bír a proci és persze a ''hirhedt'' alaplap tuning terén.
A cpu-m E6-os steppinges és Venice magos.
Elkezdtem húzni a procit. Gondoltam nem haladok lépésekben, hanem az ''FSB''-t egyből 220-ra lőttem, mivel az E6-osoknál ez a szint szinte kötelező
+ voltokat a core-ra nem tudok tenni az alaplap miatt, így alap feszen ment a tuning.
Persze a PCI-E asszinkronban működött (és CnQ kikapcs).
Szépen indult is a gép 2200MHz-n azonban a ramokat elfelejtettem visszaskálázni így azok 440MHz-n mentek. Lefutott a Sandra és az Everest, majd örömmel nyugtáztam, hogy ezt bírja.
A problem ott kezdődött, hogy az újraindítás parancsra a gép elaludt. Szépen elsötétült a képernyő és semmi. Még a resetre és a kikapcsgomra sem reagált.
Gondoltam a RAM túlhúzása lehet a bűnös, így visszavettem 333-ra majd a cpu-ra nyomtam még egy 1000-ast. Így már 2300-on futott 380MHz-s körüli rammal.
Azonban az újraindítás itt sem sikerült, pedig a Win és pár teszt lefutott.
Szerintetek ez minek a hibája, hogy tuning alatt nem tudom újraindítani a gépet? Valamit be/ki kéne kapcsolni a biosban?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
04ahgy
nagyúr
Nekem léghűtéssel 1,6V-ot kap a 4200+ X2-es.
80°C-ról 82-re kellett állítanom a sípolást, mert két magot terhelve gyakran elérte. De az AX8 lapocskám igen alaposan fölémér. Érdekes, hogy Everest még javában csak 78°C-ot ír (ez a fölémérést bekalkulálva olyan 68°C a valóságban), mikor a μGuru már 81°C-ot jelez.
Annyit tennék hozzá, hgy ha a prime95 jobban tetszik neki, azzal is vizsgálhat. Amúgy ilyen röviden ilyen jól leírva ritkán látni tuningot...
HGyu -
Biga123
addikt
Ja akkor valsznüleg kipróbálom 266-ra visszaosztani.. most 333 ra van levéve...
Gyanús a golog mert most FSB- 260 ra visszavettem... és stabilabbb..
Ha meg lejebb veszem a ramot akkor talán tudok följebb menni FSB-vel..
Már Csak ez az 1 x es HT zavar...
De lehet nem is emiatt fagyott??
Lehet hogy végig a Ram volt a ludas??????
Mert végig 270-es FSB-vel toltam neki...(maximalista)
[Szerkesztve] -
-
Biga123
addikt
?
[Szerkesztve] -
Biga123
addikt
Még egy kérdés AV8-al kapcsolatba...
Mért van az hogy CL3 ba nem akar elindulni...
Mindet ugyanúgy hagyok és sípolva be se jön a bios... -
Biga123
addikt
válasz
krystman #325 üzenetére
Ugyanez a config...
2600-on stabil...
A proc 1,375-v ot kap...
A mem 2.8 V 440 Mhz Hynix d43
viszont a HT (LDT) -csak FSB x 1 -en megy mint az előbb már írtam..
Próbáld meg visszavanni 1x esre és lehet hogy jó lesz...
Igazából teljesítménybe ne szól bele ahogy én észrevettem....
Neked milyen tápod van..
Mert tök érdekes volt ..ahogy vettem vissza a fesz értékeket egyre stabilabb lett a cucc..
Lehet hogy a tápom nem bírja...???
Codegen 450.....
AV8 -lessz az a lap nem
[Szerkesztve] -
krystman
őstag
Hali! Nekem egy 3200+ 939-es procim van, és egy ABIT A8V 3rdeye lap. Memóriak 400mhz-ék 2x512MB. Én megpróbáltam húzni, de egyszerűen 2600mhz-et valamiért nem tudom elérni, hogy mennyen. Nem vagyok egy nagy tuning mester,
de jó lenne, ha valaki tudna egy kis leírást adni, hogy hogyan is állítsam be a rendszert, hogy ezt eltudnám érni. Egyébként én ilyen beállításokkal próbáltam. 260mhz , 3x HT, 266MHZ-re visszaveve a memória. Meg proci fesz 1.55v. Így szinte a Win bejövése után, egyből fagy. Most, én esetleg rosszul állítottam valamit, vagy a proci nem bírja, vagy esetleg a lap. Egyébként Venice magos a proci. Kösz előre is.
-
Biga123
addikt
Sziasztok
Adva vagyon egy Abit AV8 Rocketboy deszka + 3200+ os Venice magos proci + 2X 512 Hynix d43 .. 450-es Codegen táp..
A Procit fel fudom húzni 270 - FSB-ig ekkor a memnek 333 re visszaosztva 450 Mhz jut viszont csak akkor tudok végigfuttatni pl akár egy 3dMark2001 is ha a LDT Bus Frekit visszaveszem FSBx1-re azaz 270-re !!!!!! Alapban meg 1000 Mhz!!!! Nem értem a dolgot mi lehet a gond... Nagyon jó lenne ha valaki esetleg hasonló lappal tudna tapasztalatokat mondani....
Tudom hogy már kérdeztem az A64 topicban de ott aztat mondták hogy ez nem proci probléma..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Ehheboy
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.az lenne a bajom,hogy tuningnál nem tudok feljebb menni 220-as fsb-nél.Mindent ugy csináltam,ahogy párszáz hozzászólásban le van irva,de mégse megy.Valaki vmi ötlet? -
Macka
veterán
Szerencséd van, volt Abitom....
1. A memóriákat osszad vissza 333Mhz-ra.
2. HT szorzót ( alapban 5 ) tedd vissza 3-ra ( ha nem tudsz 250-es FSB-t belőni, akkor visszateheted 4-re.
3.CPU szorzólockos, azt nem kell variálni.
4.FSB-t kezdd el lassacskán emelni, szerintem kezdhetsz 240 körül.
Kezdetben ne adj plussz feszültséget sem a CPU-nak, sem a RAM-nak, sem a Chipsetnek. A stabilizást Orthossal vizsgáld, ha megy 10-es priority-n 1 órát, akko mehetsz feljebb is. Hosszú munka lesz, de kitartás.
Ha elérted az alapfeszes maxot, ami 2400-max 2600 Mhz körül lesz, akkor adhatsz a CPU-nak plussz feszültséget ( alapon 1.35 volt ), kezdetben 1.4 voltot, de léghűtéssel semmiképp ne menj 1.45 fölé. ( A melegedést everesttel tudod legjobban nézni ) Javíthatja a stabilitást, ha adsz a chipsetnek +0.1 voltot is. A memóriáknak ne adj többet 2.9 voltnál szerintem.
Üdv.: Macka -
Henker2
addikt
Sziasztok! Tudnátok nekem segiteni? Megvan az X2 939-es 3800+-os procim. Leirnátok nekem pontosan, hogy hogy csináljam a tuningolást? Adataimnál a konfigom.
-
Macka
veterán
Fölösleges. Kérd a hűtés nélkül, utána meg vegyél egy Hyper TX2-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest