Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Projektor topic
- Egérpad topik
-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Egy napos az új gép, kicsit még szeretném így használni ismerkedni vele aztán jöhet a tuning.
Főleg ha segítetek is, mert én leragadtam a régi core2-es éránál, ezeknek a prociknak a húzásához már szinte semmit nem értek.
-
subaruwrc
félisten
kephost egy kalap szart nem ér
-
odorgg
addikt
válasz
joshua7 #8574 üzenetére
Jah tényleg, ez csak 192-bit
Mindenesetre nagyon jól megy, a kisöcsi, és a 19K tutira benne van, max várni kell a hidegebb időkre
Sajna a 20K-s GPU score-hoz még az egy gigás 460-ból is legalább olyan példány kellene, amin a GPU 1100Mhz körül megy léggel. Szóval nem egyszerü, de remélem valakinek azért összelyön most a tuning szezonban
Én még amúgy, a SOC-okban reménykedem, hogy talán azokban van még annyi+, csak az a baj, hogy senki nem veszi a bátórságot, hogy nézzen vele egy max OC-t -
joshua7
veterán
Köszönöm mindenkinek, igyekszik az ember.
odorgg: ah, az nem reális.
Ez csak egy 192 bit-es 768MB, gigás verzióknál talán van esély. Majd még ránézek az Inspector-ral, de leteszem a hajam, ha akár 19k-t elérek a gpu-ra.
Egyébként a másik topikból válaszolva: egy sima alap Gigabyte kártya. A saját Bios-át módosítottam annyiban, h a max adható feszt kitoltam a lehetséges maximumra és a max beállítható ventit 100%-ra (gyárilag 70% a maximum). Illetve az erkélyen (+2 fok) futtattam a teszteket. A poén viszont az, h miután bevittem a gépet, szobahőn is, ha jól láttam, 71 fokot mutatott az Afterburner a legmagasabb hőmérsékletre a fönti beállításnál. Nagyon tetszik nekem ez a GF104 meg a GF106 (GTS450) is.
szerk: ahogy nézem, ez az eredmény jelenleg a 3. a hwbot-on, előttem csak 2 980X csíter áll, mindkettő alacsonyabb gpuscore-ral.
-
joshua7
veterán
Srácok, ha elfogy minden csúszka MSI Afterburner-ben egy GTX460-nál, milyen opciók vannak az órajel kitolására?
EnableUnofficialOverclocking=1 természetesen be van állítva.
-
subaruwrc
félisten
-
Keksz03
senior tag
a héten elég sokat melózok, úgyh nem sok energiám marad procit cibálni, de pénteken nekiesek sztem vagy legalább 7végén! 3.8at ment már stabilan de nem emlékszem milyen feszen...majd újra nekiesek!
sztem egy újabb driver jobban hiányzik am a vga-nak!
mod: mert ugye 3.6ot alapfeszen tudja! lehet h 7végére meg is lesz a noctua nh-d14 és akkor megpróbálom 4 fölé tépni! vga-t még sose húztam de lehet az is elviselne kicsit!
-
subaruwrc
félisten
-
toldy
őstag
Egyébként lőtem pár képet is.
-
toldy
őstag
No akkor megint én, és szeretnék kérni egy frissítést, a proci maradt 210x22, de gpu-ból még egy csöppedt tudtam. a 1020 mhzt hiába próbáltam végig 1100mv-tól 1212mv ig sehogy nem volt stabil.
Az merült még fel bennem hogy a táp a szűk kereszt metszet, egy 300w 80+ fsp, de úgy tűnik egy 4,62 ghz@ bios 1,36250v+ 1ghzes gts450 már kicsit sok neki.
No, de az eredmény.ezt nem hiszem el, most meg a proci kapott 122ponttal kevesebbet mint tegnap.
-
klac
aktív tag
Egy újabb eredmény, frissítése, avagy javítása, ezen, korábbi eredménynek, csak a proc., és MEM feszültségek térnek el a hardver ugyanaz.
-
zolyee
tag
Kérnék egy javítást erre: 14879
cpu órajel 3780Mhz -
wide
csendes tag
válasz
joshua7 #8517 üzenetére
ez a gépem:
Alaplap: Gigabyte GA-MA74GM-S2
Processzor: AMD X2 5000 alias FX-5000 Quad
Processzor hűtő: Cooler master
Ház: Gigabyte GZX-2 csavarmentes
Táp: HKC USP-7600 600W
Memória: G.Skill F2-8000CL5D-4GBPQ 2x2GB
Videokártya: HIS RADEON 3870X2
Winchester: Seagate Barracuda 7200.10 (ST3160815AS) merevlemez 160GB SATAalapon ment a test, a proci 2,2Mhz-en ketyeg.
-
wide
csendes tag
sziasztok!
megtudná mondani valaki, hogy egy HD3870X2-nek mennyi pontot kellene hoznia?
mert én 11808-at keveslem nagyon.előre is köszi!
-
toldy
őstag
válasz
joshua7 #8509 üzenetére
Nekem 1025mv az alapfesz és ezzel 940 ig tudom elvinni, mint kiderült 1100mv al bírja az 1000et így majd megnézem késöbb 1200mv ( egyébként 1212mv az adható max nálam is) mellett 1050-1070 mhzt hátha. A bajom hogy külön eljutok gpu 1ghz felé és rammal is 1100mhz fölé de a 2 együtt már nem megy.
akkor egy 1020/2040/2200 al kb meglehet a 11k, ez j kiindulásnak, majd meglesem.
-
joshua7
veterán
Képről/adatlapomról láthatod, hogy Giga oc.
Én az alap 1.087V-on elmentem 1013/2026-ig (gpu/shader). Nem tudom, nálad mi a max adható fesz, de az enyém szépen reagált a plusz feszekre. Inkább azt nyomd neki új driver helyett.
Számoláshoz katt.
11k-hoz kelleni fog olyan 1020-as gpu. Nekem 11157-et adott 1035-ön, előtte meg 10927-et adott 1013-ra. -
toldy
őstag
válasz
joshua7 #8506 üzenetére
Valóban szép eredmény
, milyen kártya is ez? ( márka típus?)
Én várok egy kicsit, állítólag van egy aláírt whql driver ami még idén becsúszhat. Majd akkor megnézem, nekem meg ma kiderült hogy 1100mv is elég az 1000mhz hezMajd megnézem, illetve lehet a proci is megy 4,7 ghzn
Vicces volt nézni 1000mhz gpu 1,1v 65% venti forulat és 45 fok volt a gpu, igaz a szobába csak 8 volt
szerk# azt léci mond meg hogy is kell ezt számolni?
szerk2# nem nyugszom a 11k gpu scoret akkor is összeszedem valahogy.
-
joshua7
veterán
válasz
Alister71 #8503 üzenetére
Voltak benne, de nem volt vészes. Sajna a következő lépcső (1080 a gpu-nál, 2277 a ramnál) már nem jött össze, ott már elszállt mindkét esetben a driver. Több fesz kellene.
Ahogy nézem, anno a HD5770-emnél értem el 3 ponttal többet (11686) a gpuscore-ra, ami 1030/6000-res órajelen ment (igaz feszemelés nélkül). A mostani 11683-as gpuscore a 28600 cpuscore-ral adott volna 13710 pontot, de ez már így marad. Ez is meglepett, h ilyen jól megy.
Nyilván megtehetné, de azért maradjunk már a tiszta játéknál..
odorgg: durva.
De a cpunak miért nem adsz?
toldy: léptél volna, mert az előző gpuscore meg a mostani cpuscore adott volna egy 11295-ös végeredményt!
-
Alister71
nagyúr
válasz
joshua7 #8500 üzenetére
SZÉP!!!! Látom nem sajnáltad a max feszt odapüfölted.
Tiszta volt még a kép, vagy már mentek benne a színes csillámok?Ha pl. a mostani GTS450-ed biosát átírod az OC2 alapórajeleire, és úgy futtatsz alapórajeles tesztet, azt ki mondja meg, hogy nem az volt a kártya igazi alapórajele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AliExpress tapasztalatok
- LEGO klub
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Classic / Xbox 360
- Google Pixel topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest