-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Alister71 #8271 üzenetére
Sejtettem hogy valami gond lesz.
A vga a kék sínben van.
Most visszaállítottam biosom deafultra, mindent az alapértékre, egyedül ventiszabályozás van beállítva.
Eredmény:
Amúgy a BIOS-ban egyedül az fsb volt 400-ra állítva, meg a pci-e volt 100mhz-re fixálva. Ez utóbbit itt ajánlották fórumon, mert ha nem volt fixálva akkor zöld képet kaptam a hd filmlejátszásoknál meg a youtube videóknál.
Ha ennyivel majdnem tönkre vágtam a gépet, akkor hagyom defaulton, mert annyira azért nem értek hozzá. A gondom csak az hogy még én is tudom hogy a mostani videókártyámhoz kevés a proci ereje, főleg úgy hogy jövő héten megkapom és beszereleme a nyeremény 5770-emet is.
Lehet hogy inkább keresnem kellene valakit aki ért tuninghoz és elvinni hozzá a gépem?
A ram időzítéshez nem nyúltam. A gépben most van egy Geil CL4-es kit igen, de van mellette egy 1 gigás Kingstone is.
Ilyen:
[link]
Ajánlott akkor beállítani hogy a ramok 4-4-4-14-en menjenek? (biosban tudom)A CPU VID-re meg ez lesz gondolom:
[link]
Ezt most akkor ajánlott beállítani 1.1750-re, mert ahogy látom deafult bios-al is magasabb az érték.SzerK:
GPU-z kép lemaradt:
[link][ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Lejárt szerkesztési idő:
Esetleg az megoldás lenne ram ügyben hogy a kingstone-t becserélem egy ugyanolyan Geil-re mint amik mellette vannak?
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Egy napos az új gép, kicsit még szeretném így használni ismerkedni vele aztán jöhet a tuning.
Főleg ha segítetek is, mert én leragadtam a régi core2-es éránál, ezeknek a prociknak a húzásához már szinte semmit nem értek.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz peetmaster #8839 üzenetére
Tudom hogy mennie kellene 4.2-n ezzel a hűtővel. De ennél nagyobb órajelet nem tudok kivarázsolni belőle. Valszeg én cseszek el valamit, de akkor is dühítő.
A problémámat már itt is írtam:
[link]A lényeg hiába adok plusz feszt, vagy emelem a szorzót, vagy nagyobb szorzó, kisebb blck-t állítok be, jön a kékhalál vagy a fagyás.
Gab.68-nak ugyanilyen lapja van, ugyanezzel a procival, neki megy a 4ghz fölött. Nekem ugyanazokkal az értékekkel nem. Furcsa.
De befejeztem off-ot, bocsánat.VGA tippet meg köszi.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Motion_Blur #9384 üzenetére
N_A_S említette az egészet a Clarkdale topicban anno, furcsálltuk is hogy ez miért van.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Stukker1987 #9397 üzenetére
Physics-et csak NV kártyával tudod használni, amúgy meg a procid veszi át a feladatot. Ha akarod tehetsz be a kártyád mellé egy NV kártyát, de különbséget csak az azt használó játékokban fogsz látni. Pl: Batman.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Vantege eredményben amúgy mennyi a világrekord? És mikori?
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Motion_Blur #9594 üzenetére
Kíváncsi vagyok mikor jön el az idő amikor valaki már ezt használja 24/7.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Van akinek az új catalyst hozott plusz pontokat az eredményben? Nálam semmit.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Látom a listán rajtam kívül csak egy gtx465-ös eredmény van. Senki másnak nem volt ilyen kártyája? Kíváncsi lennék másnak mi jött ki belőle max.
(amúgy meg bocsi tudatlanságomért de listát nézve a gtx465 ennyivel gyengébb mint a gtx460? )
off vége.[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ha egy tuning(vga) játék alatt stabil(crysis 2 DX11+ultra+HDtextúra) akkor vantage miért áll le az első tesztnél már?
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz helkis #11656 üzenetére
Jelenleg a proci-ram nincs húzva, biosban minden default-on van.Valszeg a vga nem bírja azokat az értékeket. Én naív pedig azt hittem hogy tolok egy max feszt és már mehet is a max gpu amit afterburner bír, de nem így lett. MOst lassacskán tesztelgetem ki mit tud.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hm, gondoltam nézek egy tuningos vantage eredményt.
Amikor először indítom progit a benchmark indulása előtt kiír egy hibaüzenetet, aminek ez van a végén:
"C:\ProgramData\Futuremark\3DMark Vantage\cache\5a2a35<...>.cache: Permission denied"
Utánanéztem pár külföldi fórumban azt írták hogy vegyem le az írásvédettséget a kiírt cache könyvtárban lévő fájlokról, és futtassam újra tesztet.
Ezek után elindul teszt. Lemegy GPU 1-2 teszt, CPU 1 tesztnél pár másodperc után kifagy a rendszer.
A tuning betonstabil, Linx 10kör, Intel burn test 10 kör, Prime95 2 órás teszt mind hiba nélkül lefutott, egyedül vantage tesztnél van gond?
Mi lehet a probléma?
Live-Die-Respawn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Esik a hóóó!!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Seed szerver topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest