- Vezetékes FEJhallgatók
- Egy extra Radeont kap Kína, igen nagy csendben
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- 3D nyomtatás
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter_23
csendes tag
Üdv!
Végiggondolva az előzőt, valószínűleg videókártya függő, hogy milyen menü van. Bár kissé furcsa.Másik problémám, hogy összekötve a tv-t a géppel és a tv-t adva meg elsődleges képernyőnek sem lehet telepíteni az Nvidia 3d play-t. Telepítés után semmilyen ikon nem jelenik meg, illetve azt írja (telepítés közben), hogy 3d tv nem észlelhető. Valakinek esetleg van rá ötlete? Előre is köszönöm!
-
85EasyRider
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám amire megoldást keresek.
Hátha tud itt valaki segíteni.
Van egy 8150-es AMD gépem 7770-es Radeon kártyával.
Vettem egy 3D TV-t (Philips) aktív szemüveges.
Az a gondom, hogy ha elindítok egy 3D Blu Ray filmet zöldre-vált a képernyő és azonnal újraindul a gép.
Annyit érdemes tudni, hogy a sima Blu Ray filmet gond nélkül lejátssza és a 3D mkv-t is.
-HDMI 1.4-es kábelt vettem hozzá.
-A videokártya HDMI kimenete 1.4a szabványú megnéztem a gyártó honlapján.
-2 féle lejátszóval is próbáltam és ugyan az az eredmény(restart): Power DVD és a Total Media T. 6
Előre is köszi a segítséget! -
peter_23
csendes tag
Üdv!
Olyan problémám van hogy win8.1 pro N a rendszerem és letöltöttem Nvidia-hoz a legújabb drivert 332.21 GeForce GT 640M-es kártyámhoz. A probléma, hogy az Nvidia vezérlőpultban csak a 3d beállítások lehetőség van. Megjelenítőt, Sztereoszkopikus 3d és Videó nem állítható. Ezeket a funkciókat hogyan tudnám elérni? Segítséget előre is köszönöm! -
Roland06
aktív tag
Üdv.!
Azt szeretném megkérdezni ,hogy az normális ,hogy a 3D-s filmeknél (mkv) nem jön ki a képernyő síkjából a kép. Csak azért mert pl.: youtube 3D teszt videóknál tökéletesen kijön (kard..stb).
Nem tudom ,hogy a filmeknél direkt olyan vagy valami beállítás , lejátszási probléma van..???
Próbáltam PC-vel és külső merevlemezről (saját lejátszójával) is de ugyan az.
LG 42LA620S
Előre is köszönöm. -
devil-k
nagyúr
válasz
realmadrid92 #5789 üzenetére
Én meg próbálom rávezetni arra, hogy mit ne nézzen, ha már egy normális vasa van!
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz
realmadrid92 #5787 üzenetére
Az aktívhoz nem ilyen felezett szutykok készülnek, hanem a BD 3D, csak az az ajánlott.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
mcwolf79
veterán
Üdv uraim!
Először is elnézést ha hülyeségeket kérdezek, de új vok 3D téren.
Szóval adott egy 3D monitor (Samsung SA950). Szereztem pár 3D filmet,és szeretém lejátszani.
A gépemben egy AMD 290 VGA csücsül, tehát a VGA adott a feladathoz. Próbálkoztam a TriDef3d progival, de az az .mkv fájlokat nem játsza le.
1. Van-e minőségbeli különbség az SBS és az OU között?
2. Melyik lejátszóprogramot ajánljátok? (jelenleg a KM player-rel próbálkozok)
3. Van-e free BR lejátszó 3D filmekhez?Thx
[ Szerkesztve ]
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
BBéci
legenda
válasz
Norby007 #5781 üzenetére
Ismétlem: amennyiben a videokártyád HDMI kimenete nem 1.4 szabványú, akkor nem tud kiadni frame packed 3D jelet. Ennyi.
Ha 1.4-es, akkor minden rendben.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norby007
tag
válasz
devil-k #5765 üzenetére
Megmondom miert irkalok a forumba. Ha esetleg elolvastad volna a korabbi hozzaszolasomat akkor lattad volna hogy leirtam milyen egyszeru ez a pc-tv 3d lejatszas es nem kell hozza semmifele draga 1.4-es hdmi kabel mivel nincs is olyan es erogep sem kell. Erre kaptam a valaszt hogy akkor nalam nem frame packed hd-ben megy a film. Szerintem meg igen de erre varnam, vartam volna a leirast hogy megis miert gondolom en rosszul es megsem ugy latom ahogy kene. En nagyon meg vagyok elegedve a 3d-s latvannyal ami szerintem tuti hogy full hd 3d de ha meg lehetne ennel is jobb akkor azt szivesen latnam. En erre varnek reakciot. Ezert is tettem be a kepmetszeteket a beallitasokrol. En nagyon szivesen latom a segitseget es nem falakat allitok. Nekem eddig is a pr-rol volt kezenfekvo a filmek lejatszasa es ugy tunik most is az lesz mert megtalaltam a modjat hogy hogy kell. De lehet hogy megsem tudom jol es amit nezek valoban nem a csucs, de nem tudom hogy azt honnan lehetne megtudni hogy az ugy nem jo? A tv-t mar akkor 3d-be allitja amikor a felbontasnal bellitom a 3d hd felbontast. Akkor hogyn lehetne ez nem full hd 3d? Erre van valasz? Erdekelne igen a velemenyetek hogy jol csinalom-e vagy sem, hiszen errol regelek itt mar a 10-ik hozzaszolas ota.
-
m3gtr
senior tag
válasz
peter_23 #5773 üzenetére
Csak hogy a pendrive-ra nem tudsz rá tenni, csak max 4gb-s fájlt mert abban a fájlrendszerben nagyobb méret nem megy rá egyben. De ha van egy pc-d akkor minek dugdosnál pendrive-t a lejátszóba.
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
t72killer
titán
"Először én is pc-ről néztem de most már ki írom lemezre és hidd el elég nagy a különbség a képminőségben."
Nem értem, ha jó a VGA és jól be vannak lőve a driverek,szoftverek akkor miért csúnyább pl PowerDVD-ről a kép, mint asztali lejátszóról
(tényleg kérdés, nincs összehasonlítási alapom)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
devil-k
nagyúr
válasz
peter_23 #5773 üzenetére
Igen. Vagy ha rákötsz külső HDD-t / belső HDD-t dokkolóval, akkor is.
Viszont, ha belső HDD-t akarsz bele rakni, akkor a Mede8er MED800X3D lesz a te játékosod.BD (ISO)
BD 3D (ISO)Illetve még az olyan MKV amiről előzőleg kipucoltam a felesleges szinkronokat, feliratokat, menüket... DE ennek a minősége is érintetetlen.
Nálam csak ezek rúghatnak labdába.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
peter_23
csendes tag
-
devil-k
nagyúr
válasz
peter_23 #5771 üzenetére
Nem fog menni a dolog ezzel a módszerrel.... Az vegyen BD lejátszót, aki lemezeket gyűjt. Aki digitális tartalommal foglalatoskodik, az vegyen média lejátszót.
Popcorn, Med8er, Dune, WD Live Stream --- ezek az ajánlott márkák.
43.000 Ft-ért már Med8er 600X3D-t el tudsz hozni, az vinni fog mindent.
De olcsóbban is lehet kapni ezek közül használtan.Eleve hülyeség volt az előző feltevés. Nekem F7000-es TV-m van és úgy gondolod, hogy csak ilyen felezett vackok lejátszására képes?
Akkor meg sem vettem volna.... HA FULL HD 3D filmet nézel, ott nem tudsz állítani dolgokat, adott minden.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
peter_23
csendes tag
válasz
devil-k #5769 üzenetére
Köszönöm! Akkor a 93. oldalon miért van más? Mint mondtam, nem nagyon értek hozzá. Más. Ha veszek egy blue-ray lejátszót -samsung bd-f6500-ra gondoltam- és pendrive-on csatlakoztatom rá az iso blue-ray filmet, az jó, illetve milyen minőséget ad? Ennyit rászánnék, ha azt mondod ez így ok.
-
peter_23
csendes tag
válasz
devil-k #5765 üzenetére
Elolvastam a magyar nyelvű használati útmutatót és rákerestem a neten a 3d technológiára. A Samsung 6500-as csak Side-By Side horizontal, Side-By-Side Top-And Bottom, és 2d-3d konverziót tud. A 8000-es széria tudja a Frame-Pack módot is, amire gondolom te is utalhattál. Ez utóbbi nem tudja, mint már említettem. Árban a különbség több mint 2x-es. Így nekem -ha blue-ray lejátszót veszek is- akkor is csak az osztott beállításra van lehetőségem.
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
Norby007 #5764 üzenetére
Ha annyira jó minden, akkor miért írkálsz a fórumba?
Hidd el, hogy naponta kb. 2-3 emberke van akinek problémát okoz a TV - PC összekötése hardveresen vagy szoftveresen. Rengeteg inkompatibilitási probléma léphet fel... Itt senki nem akar téged semmiről sem meggyőzni. Senki sem képviseli egyik médialejátszó céget sem... talán az ésszerűséget próbálnánk képviselni, de egyre többet ütközik az ember falakba, amikor jót akar, akkor is.
- mozi bolondéria -
-
Norby007
tag
válasz
peter_23 #5761 üzenetére
Az én véleményem nem ez, a helyzet az, hogy pofon egyszerű, de most itt arról próválnak meggyőzni, hogy amit én látok az nem oké.
A lényeg az, hogy a géppel kötös össze a tv-t akkor át kell állítanod, hogy csak a tv legyen a megjelnítő és a 3d visiont engedélyezned kell. Máris indul a kalibrálás és a végén megkapod azt hogy be tudod állítani a felbontást a 3d alatt. Ezután ha a bd50 iso filet mountolod és elindítod a TotalMedia Theatre 6-ot akkor abban elindítva a mountolt blu-ray filmet máris 3d-ben megy, vagy egyszerűen a jobb felső sarokban átállítod a 2d-t 3d-re (TMT6) és máris ott a full hd 3d film ami elképszetően gyönyörűbb a 20-on gigás half sbs-s vagy ou fileoknál. 3d filmet csak bd 50-est nézzél így egyébként semmit nem ér a tv-d.
De én még mindig várom a meggyőzést arról, hogy ez így nálam nem jó és még jobb is lehetne. -
Norby007
tag
Nos mindent megnéztem, letöltöttem az nvidia 3dtv play-t feltelepítettem, de semmi változást nem hozott.
Mentettem 3 képet ami alapján szerintem nálam így full hd 3d-ben megy a 3d-s film.
Kiválaszthato, hogy 1920X1080 24, vagy 23 Hz filmekhez (BluRay) vagy 720p akár 60 hz játékokhoz.Itt pedig a TMT6-ban látható, hogy ha 3dtv-m van akkor ezt kell választani azaz a 3d visiont. Én nem hiszem, hogy amit látok az nem egy full hd 3d film a bd50-es iso-ból.
Nem gondolom jól? Mit lehetne még tenni?
-
devil-k
nagyúr
-
peter_23
csendes tag
válasz
devil-k #5760 üzenetére
Üdv! Nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz. 3d lejátszót nem akarok venni, mivel most nem akarok rá költeni. Másik opció, hogy Hdmi-vel összekötöm a számítógéppel. A 3d bekapcsolásnál ez a 3 opció van 2d-3d-re átalakítás, osztott képernyő bal-jobb (irány megfordítható), osztott alul-felül.
-
devil-k
nagyúr
válasz
peter_23 #5759 üzenetére
Akkor még nem láttál "igazi" 3D-t. Az az osztott valami, amit 3D-nek csúfolnak kukába való. Az ilyen mókolt, felezett, moslék formátumok semmire sem valóak. Ha már aktív 3D TV-d van, miért nem használod ki? Ennyi erővel LG-t is vehettél volna.
S mit kellene beállítanod?
Elsőnek is, felejtsd el a belső "média lejátszót".
Másodszor pedig, vegyél egy tisztességes lejátszót. (pl.: Med8er 600 X3D). Rakd rá a 3D BD ISO-t... És élvezd a valódi 3D-t.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
peter_23
csendes tag
Üdvözlet! Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy samsung ue46f6500-as 3d-t lejátszó tévét. A tv-n 3 lehetőség van a 3d lejátszására: 2d-3d, 3d bal-jobb osztott, 3d alul-felül osztott. Az igazi természetesen az utóbbi kettő. Első opcióval mindent átkonvertál, viszont nem tudom az utóbbi kettő, hogyan kellen alkalmazni. Pendriveról is szeretnék lejátszatni. Eddig egy 45gb-os iso dvdfab-al 3dmkv-ra átkonvertált filmet sikerült bal-jobb osztottal lejátszatni. (átkonvertálás során ez a programban beállítható) Szép 3d-s képet adott. Az Avchd (m2ts) videót is lejátsza a tv, de 3d-ben csak a 2d-3d konverzióval, ha a bal-jobb vagy alul-felül osztást választom, akkor a szemüvegen nem alakul át 3d képpé a film. Mit kellene beállítanom, hogy a 3d-ben felvett filmet (pendriveról) ne csak a 2d-3d átalakítással játsza, henem az utóbbi kettő verzióval is? Előre is köszönöm!
-
Norby007
tag
válasz
t72killer #5757 üzenetére
Nem a 3dtv play-el nyomom. Nem is tudtam hogy van mivel a visionnal beallitottam mindent. Ki kellett valasztanom mit latok a tv egxik szemmel masik szemmel. Aztan lehetett allitani a 3d hd felbontast amit 1920*1080 1080p natív-ra állítottam. Ezek utan ha elinditom a powerdvd-t vagy a tmt6-ot akkor a filmet mar 3d-be látom az aktív tv-n s hozzá való szemüveggel. Nem értem mi lehet ennél több. Kérem szépen a magyarázatot. Így miért nem jó?
-
t72killer
titán
válasz
Norby007 #5751 üzenetére
Nem 3dtv Play-el nyomod véletlenül? A vision csak vision matricás monitorokkal megy, 3DTV-kre a Play-t kell aktiválni (amid van, lévén ha vision emittered van akkor a Play ingyenes - az is lehet, h az új driverek már automatikusan választják ki a megfelelő módot)
-
Norby007
tag
válasz
ozzy711 #5750 üzenetére
Zotac GeForce GTS450 Eco 2048MB sajnis beirtam egy hosszabb valaszt de eveszett szar itt a mobilnet ahol vagyok. Ez es a laptopban levo 425m is alkalmas a 3dre. Csak programok nem valrjak at a tv-t. Ha van jobb is nyilván azt nézném nem lattam még.
Rakerestem en már mindenre külföldi fórumokon is de nem tudok máshogy 3d-t kihozni a blu-ray filmhez
Röviden úgy nézem nvidia3dtvplay softwar kell hozzá amit csak megvenni lehet.
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
Norby007
tag
Már csak azert sem értem mert visszaolvasva azt lattam hogy írjátok a vision 3d-hez külön szemüveg kell. Ez nem igaz a tv-hez adott szemüveggel nézem. Ha bekapcsolom a visiont akkor at atvalt automatikusan 3d-be. Különben ha csak elkezdem lejátszani a 3d-s filmet akar powerdvd-ben akár másban nem valt át sehova. Egyébként is a Tt6-ban a beállításoknál is ha aktív 3d-s led vagy plazma tv-m van akkor azt kell kivalsztani hogy nvidia 3d vision. Mit veszítek így el.minden érdekel mert ha még ennél is jobb lehetne a kép az már nálam orgazmust váltana ki
.Felbontas vagy 3d mélység változhat vagy mi. Egyszerűen nem értem azt hittem sikerült megoldanom mert azért mire ide eljutottam küzdöttem vele pár órát. Az nvidia honlapján is azt írják ha 3d tv-d van akkor ezt kell használni. Ott nem jól tudják? Várom szíves tajekoztatasotokst. Köszönöm
-
ozzy711
őstag
válasz
Norby007 #5749 üzenetére
Mi az, hogy 2 Gb-os videókártya? A videókártyának ez nem éppen a legfontosabb jellemzője, konkrét típust írj!
Amennyiben 4-es vagy attól magasabb széria, akkor lejátssza a frame packed 3D-t, ha az alatti akkor nem.
A 3D Vision-t ne keverd ezzel ennek a 3D filmezéshez semmi köze, amit így látsz az nem olyan mint amikor a videókártya ( proci )+ lejátszóprogram ( TMT6 ) állítja elő a 3D-t.
Nvidiánál nem kell a 3D vision varázslat (+ a kb. 30 k-s csomag hozzá ) csak egy 4-es vagy afölötti videókártya, egy 3 Ghz körüli kétmagos proci 4 Gb. ram és egy TMT6 ( vagy Poowerdvd ) mint már többször leírtam(tuk ) valaki be is linkelt régebben egy listát javaslom olvass vissza!
Persze, ha te a jelenlegi megoldással elégedett vagy akkor ne változtass semmin, ezt csak a többiek tájékoztatására írtam! -
Norby007
tag
Ezt nem értem hogy lehet más ha a felbontás full hd-s. Mi a különbség és akkor mit kéne beallitanom hogy ilyen lejátszást érjek el. Mindenképpen látni szeretném a különbséget. Lehet ennél még jobb kép? Arra igazán kíváncsi lennék. Sajnos fogalmam sincs akkor arról hogy mit kéne beállítanom ahhoz amit Te írsz.
-
BBéci
legenda
válasz
Norby007 #5747 üzenetére
Csak a hozzá nem értők emlegetnek 1.4-es kábelt, mert olyan tényleg nincs. A full HD 3D átvitelének követelménye az 1,4-es kimenet és a High Speed kábel. Ez utóbbi csak 5 méteres, vagy annál hosszabb kábel esetén szükséges.
Az nVidia 3D Vision nem azonos azzal a 3D lejátszással, amiről mi beszélünk. Más tészta, nem teljes értékű, frame packed full HD 3D, csupán annak egy kezdetleges változata.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norby007
tag
No emberek megosztom tapasztalataimat. Nem kell ide hókuszpókusz hdmi 1.4-es kábel (olyan nincs is) erőgép meg miegymás. Két gepemrol is gyerekjáték a 3dbd50-es iso filok lejátszása. Ráadásul az egyik hdmi kabelemet vagy hat éve vettem és 6 méteres olcsó Jánosnal a masik 10! méteres szinten 2500 Ft! Volt 4 éve. Mindkettovel rezzenes nélkül megy a blu-ray film. Ráadásul az egyik gépben csak 3 gb ram van és egy ketmagos 2.7 ghz-es porcogo a gép 7 eves! és egy mezei 24 ezer Ft-os geforce 2gb ramos videó kártya van benne. Egy a lényeg csak a tv legyen a megjelenito nvidia 3d vision legyen engedelyezve a felbontas legyn full hd 3d 24 hz-re állítva. Nekem a pover dvd 13 akadozik ezert a TTheatre 6-ot használom. Minden méretű es formátumú 3d filet lejatszik a bd50-et is beleertve.
Tehát nem kell hdmi aranyozott arany árban mért 1.4 kábel és komoly gép sem csak kis türelem és próbálgatas.[ Szerkesztve ]
-
Probert75
addikt
válasz
85EasyRider #5743 üzenetére
Nekem akkor indult újra a Power DVD, mikor kettő megjelenítőt használtam. Tehát a monitor képe volt kiterjesztve. Ki is írta, hogy egy megjelenítőt használjak.
-
m3gtr
senior tag
válasz
85EasyRider #5743 üzenetére
Mi van a gépben?
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
85EasyRider
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan jellegű problémám van, hogy nem rég vettem egy 3D tvt.
Töltöttem 3D mkv filmeket amit simán lejátszok a Power DVD-vel.
Viszont ha blu ray 3D filmet akarok indítani újraindul a gép.
Próbáltam másik lejátszóval is (Totalmedia Theatre) azzal is újraindul a gép.
Viszont a sima blu ray-t gond nélkül lejátssza.
Mi lehet a gond? -
Zirowe
nagyúr
válasz
Probert75 #5741 üzenetére
Most úgy néz ki, hogy a 3d subtitler program jól végzi a dolgát, csak a beállításokat kell finomhangolnom.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Probert75 #5739 üzenetére
De a felsőn nincs felirat, az alsón meg dupla, megnyomom a tv-n a 3d gombot, és továbbra is a dupla sort látom.
Nem hinném, hogy így kéne kinéznie.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
devil-k #5737 üzenetére
De 3d-re szeretném konvertálni.
Mert ha a tv belső lejátszóján nézem, akkor lapos és elüt a filmtől, ha az egreaten indítom a half ou filmet, akkor is fura.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, sima srt-t mivel tudom a legkönnyebben half ou filmhez való felirattá alakítani?
Próbáltam ezt a srt23dass programot, de annyit csinált, hogy egymás fölé duplázta a feliratot ugyanazon a képen.Egreat r6s és egy lg la620s tv-n lenne a megjelenítés.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Persze ezzel semmi gond, de az hogy milyen vinyó és milyen dokkoló abba már ne menjetek bele.
t72killer: Van egy videózás/filmkészítés topic. Talán elfér ott.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
t72killer
titán
Egy kicsit off: nem csak nézni, csinálni is szeretnék 3D videókat. Van ennek topicja? Érdekel a technika, kamerák, feldolgozás, tapasztalatok.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kanyarodjunk vissza 3D témához. HTPC-nek van sajátja.
⭐ Stella
-
Dave567
addikt
A vinyó dokkolót ne felejtsétek el azért, simán kiveszed a gépből és bele állítod a dokkolóba aztán ennyi, nem kell ide 20000 ft-os külső vinyó.
Más: Meg szerintem azzal számoljatok, hogyha valaki jobban használja a PC-t mondjuk játékra mint én, és kell venni-e videokarit, akkor szerintem nem kell + még média lejátszót venni-e, elég neki egy izmosabb videokari is, felesleges a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
m3gtr
senior tag
válasz
donceleger8 #5726 üzenetére
Szerintem sem kell hozzá bivaly router. Ha olyan a modem amin több csatlakozó van akkor még router sem kell.
(#5727) R3nts
Ha több csatlakozó van a modemen akkor nem kell más csak a médialejátszó.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz
donceleger8 #5726 üzenetére
Nem kell bivaly router, a legnépszerűbb TP-1043 elegendő a BD3D ISO-k hálózatos lejátszásához, természetesen CAT kábelen, nem vezeték nélkül.
R3nts!
Napi 8-12 órát ülök a laptop előtt, semmi bajom a kijelző méretével, a munkámhoz elegendő. Viszont tévéből még az 50 colost is kicsinek tartom, pláne 3D-hez.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
R3nts
senior tag
Semmi pénzért nem bámulnék egy laptopot a 23"-os monitorom helyett.....ez meg egy másik aspektusa a dolgoknak...
Ráadásul speciel nálam 1 számítógép van a lakásban ( mert elég), kábelmodemmel csatlakozom az internetre....és 2014-ben még egy árva routerem,és wi-fi-m sincs....mert nincs rá szükségem.... több HDD-m van a PC-ben, összességében több TB. És nem félhavi fizetésem a 70 ezer, hanem majdnem egyhavi....Majdnem.... Szóval : kéne nekem egy Med600, kéne külső vinyó....vagy kéne wi-fi-s router, mert azt látja csak a Med, nem...? Szóval akkor mennyibe is kerülne a "kényelmem" ?
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
donceleger8
őstag
Én úgy tudtam, hogy ez a 3D HD filmek topikja, amit te magad is sérelmeztél nem oly rég! Megnézném, hogyan megy át a 3DBD50 hálózati lejátszás esetén. Mert ha mondjuk egy médialejátszóval meg is lehet csinálni, hogy a laptop vagy PC merevlemezén elérjük az ISO tartalmat, azért oda kell egy bivaly router is, ami további költségbe veri az illetőt, minimum 20k, de inkább a feletti árkategóriában!
(#5724) devil-k
A laptopban egy A4-5000M APU proci dolgozik, amiben van egy Radeon HD8330, illetve egy külön Radeon HD8570-es van. Utóbbi 1 GB-os, előbbi 512 MB-os, így másfél giga a grafikai teljesítmény.
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
BBéci
legenda
válasz
donceleger8 #5723 üzenetére
Úgy látszik, még nem hallottál hálózaton keresztüli lejátszásról. Arra is képesek a médialejátszók, tehát a PC-ben lévő merevlemezről mehet, nem kötelező külsőt venni.
Sok topikban megfordulok, mindenhol természetesnek számít, hogy van az embereknek hordozható merevlemezük, általában több is. Vagy NAS-uk. Szóval Te se magadból indulj ki. Valamint egyre többen kukázzák asztali PC-jüket és állnak át laptopra.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
donceleger8
őstag
válasz
devil-k #5721 üzenetére
A laptopom 3D ISO lejátszása közben kemény 10W-ot fogyaszt! Talán nem halok bele.
(#5722) Bbéci
Ne magadból indulj ki. Nekem pl nincs külső vinyóm. A legnagyobb pendriveom meg egy 32 gigás, de azzal nem sokra megyek egy BD50 esetében. Adattárolás. Na igen, erre jó a pc háttértára. De azt ügye nem használhatom a médialejátszón. És ezzel vannak még így sokan.
Szívből Örülök, hogy neked a 70 ropi csak 3 tankolás. Másnak pl a fizetése fele, ha egyáltalán a fele. Egy 3D képes VGA-t pedig 12-ért már kapni, de egy jobbat 20-ért és kész. Háttértár adott, ott a PC. Ennyi.
A médialejátszó kényelmesebb, ezt aláírom, de semmi több.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
BBéci
legenda
válasz
donceleger8 #5717 üzenetére
2009 nyarán kaptam az első hordozható házba szerelt merevlemezemet, az már megadta magát, de most is van 5 db, ami szerintem nem extra. El sem tudom képzelni a számítógépes adattárolást és adathordozást, külső merevlemezek nélkül. Apósom 74 éves, múlt héten vett egy 2,5 colos 1 TB-ost a két éve meglévő 2 terás WD MyBook Essential mellé.
Az, hogy a 60-70-et csapkodja, azzal nem mondtál semmit, három tank üzemanyag ára.(#5720) t72killer
Nem igazán drágább, csupán háromszor annyiba kerül, mint a MED600X3D. Furcsán számolsz.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
LEMURIAI #5718 üzenetére
Elivileg mindegyik formátumot le kell tudnod játszani rajta, a mód a kérdéses:
half-SBS/OU anyagokat lehet, hogy a TV önmagában is képes pendriveról játszani, a többihez külső eszköz kell, pl Bluray-meghajtó, PC, médialejátszó. Pont a fentebbi pár HSZ-ban tárgyaltuk a médialejátszó vs PC sztorit.#5719: azért PC-ből is van olyan, aminek kb elhanyagolható az áramfogyasztása és nemigazán drágább a médialejátszóknál.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz
donceleger8 #5717 üzenetére
Butaságokat beszélsz...
Ha veszel egy BD lejátszót, abba pedig lemez kell... vagy eredeti vagy írott. Mind a kettő nem olcsó mulattság... de a PC-re is költeni kell ám, nem keveset. Pl.: áram
Most vettem egy 3TB-os WD My Book HDD-t 32.000 Ft-ért... 3 évvel ezelőtti árakról beszélsz...
- mozi bolondéria -
-
LEMURIAI
csendes tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Szert tettem egy panasonic 3d plazmára .Azt kérdezném hogy melyik
fajta 3d film jó hozzá ?
Bluray half- SBS
CCE 3D bluray
3D Bluray Halt-OU.
3D.BD25.MVC
Köszönöm a segítséget előre is .Teljesen kezdő vagyok a témában remélem nem kérdeztem hülyeséget. -
donceleger8
őstag
Már bocs, de médialejatszo esetében nem elég csak annak árával érvelni, hiszen akkor még nincs semmi, amiről a filmeket le tudjuk játszani. Avagy kell hozzá egy külső vagy belső merevlemez attól függően, hogy van kialakítva a cucc. Ebből meg legalább 500 gigás, vagy inkább 1 terrás ajánlott, ami további 20-30 ezer magyar pénzbe kerül. Szóval összességében ez már a 60-70-et csapkodja.
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
t72killer
titán
A mai csatik közül csak a DP 1.2 tudja rendesen kiszolgálni az UHD-t. Illetve már "mai csatinak" minősül a HDMI 2.0, csak még nem gyártanak ilyennel szerelt VGA-t tudtommal. 4k-s BD tartalom még nincs a piacon, letölteni lehet techdemókat, youtube-os vackokat. Év végére saccolom, hogy lesz már tartalom pl BDXL lemezen.
Hogy van-e különbség a mostani csatikat (HDMI 1.4a) használva: ha a lejátszó inteligensen skálázza le a tartlamat 1080p-be, akkor a 4k jobban mutathat még sima HDTV-n is.
Különben ahogy az előttem szóló írta: ráérünk még, az UHD komolyabban csak jövő évtől fog csordogálni - bár az az érzésem, sokkal gyorsabb lesz az adaptáció, mint anno a fullHD-nél.
#5713: a 23.976Hz-et majd leellenőrzöm a samun némi SBS tartalommal, nagyon új még a rendszer, az előd 3D monitor csak 2 hete lehelte ki a lelkét (
).
-
R3nts
senior tag
válasz
t72killer #5708 üzenetére
Nem egészen világos még nekem ez a 4K, UHD tartalom.....most akkor, ha van egy minden szempontból alkalmas PC konfigurációm a majdani 4K (tudom,ez már van), és UHD felbontású tartalmak megjelenítésére (mondjuk veszek hozzá egy UHDTV-t
), akkor azt már nem HDMI porton kell majd összekötni a PC-vel, hanem displayport-on...? És például látható külömbség egy 4K-s BD és egy "sima" BD közt, mostani hardverekkel?(FHDTV, ,highspeedHDMI with 1.4 out)
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
BBéci
legenda
válasz
t72killer #5712 üzenetére
Attól tartok, arra nagyon sokáig várhatsz. Ha netán gyártanának olyat, annyiba kerülne, mintha vennél hozzá egy Blu-ray lejátszót. Ugyanis a tévégyártól kínálnak lejátszókat is, amiket szintén el akarnak adni.
Ha lenne ilyesmi, az a szerzői jog egyértelmű megsértése lenne. Például az OPPO lejátszók már kb. két éve nem ismerik fel az ISO-t, kényszerítették a letiltására a gyártót.
Már annak is sokan örülnének, ha a tévékbe épített vackok tudnák a 24p (23,976) lejátszást, de arra sem képesek, Márpedig a mozifilmek 90 %-a olyan.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
t72killer
titán
Én már várom azokat az okosTV-ket, amik tudnak közvetlen 3D-ISO-ból lejátszani. Vagy legalább azokat, amiket át lehet majd hekkelni ilyenné, és az egyetlen dolog, amit csatlakoztatni kell, az egy pendrive
-
R3nts
senior tag
Szoktam azt is!
(könyvet olvasni.) Csak az azokkal kapcsolatos kérdéseim, nem ide teszem fel....ezért nem tudhattad...
-
BBéci
legenda
Bizonyára láttad az Üvegtigris filmeket. Reviczky Gábor által megformált Gaben mondása volt: Impala, vagy semmi.
Ha PC-vel kellene mókolnom ahhoz, hogy filmeket nézzek, megelégednék a tévéadásokkal. Tegnap késő este rátöltöttem az egyik merevlemezemre 6 filmet, csatlakoztattam (használtan vett) Dune lejátszómhoz, aztán be sem kapcsoltam, mert találtam érdekes néznivalókat a tévéműsorok között. Igaz, nem 3D, de ki nem sz@rja le. Sőt, könyvet is lehet olvasni.[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
Azt mondom rájuk, hogy az itteni fórumozó emberkék 95%-ának nem opciók...
Nyilván "sajnos" nem.....de attól még nem....persze tudom,tudjuk sokan hogy léteznek.....sajnos együtt kell élnünk azzal a körülménnyel ma Magyarországon, hogy egy 45 000 ft-os médialejátszó, az ide írogató potenciális vásárlórétegnek is esetenként 2-3-4 hónapos spórolgatás eredménye lehet csak.... és tudom, hogy szakmailag 1000%-osan igazad van.....és nem "mókolsz" szívesen.....Én/Mi sem.....hidd el...! Csak van hogy muszály....és csakis azért,mert nincs jobbra pénz.....nem azért,mert nem (mindig) tudjuk, hogy mi a korszerű, értékálló, jó érték/ár arányú , vagy épp kényelmes technikai beruházás...!
Mégegyszer : nem offolni szerettem volna bárkit is....legfőképp Téged nem.....Én tanulni "járok" ide...!
Szép napot Mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Finomabban fogalmazva kísérletezésnek mondanám. Sosem voltam az egycélú eszközök híve, és egy tetszetős mini-ITX házban összerakott htpc-nél nem sok rugalmasabb eszköz van. Pl a 4k eljövetelével használhatja az ember a displayportot - vagy tehet be HDMI 2.0-s grafikát, és nem kell az egész rendszert kidobni, cserélni.
#5707: mit lépsz, ha jövőre cseréled a 3DTV-t uhd-re? ezeken a csodákon nemigen van displayport sem hdmi 2.0
Ill. mivel játszod le az eredeti (sic...) BD lemezeket? ugye pluszban csatlakoztatott BD-lejátszóval?
Ha gond a méret, van pl Ilyen pici-PC. Többekközött Displayporttal, bluetooth-al (vezeték nélküli egér+billentyűzet ugyebár) megáldva.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A PC fejlesztgetésénél nem drágább egy médialejátszó megvásárlása, használatát tekintve sokkal kényelmesebb és egyszerűbb, mert plug and play. Valamint az áramfogyasztásuk (teljesítményfelvételük) is sokkal kevesebb, megelégszenek 8-10 wattal, működésük teljesen hangtalan. Sokan nem viselnek el a nappalijukban egy asztali PC-t (én még a dolgozószobámban sem, ezért kizárólag laptopokat használok), HDMI kábelezni meg drága mulatság és körülményes is.
Szerinted egy 45000 forintos médialejátszó egyenlő a sznobizmussal? Mint mondasz egy 6-8-12000 eurósra, mert létezik olyan is? CrystalVision, CineMaster, Kaleidescape, stb.[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
válasz
t72killer #5705 üzenetére
Nem biztos,hogy mindenkinél a plusz doboz,és a kábelhalmaz e legnagyobb nyűg.....lehet, inkább az, hogy nem keresnek több százezer forintot havonta....
Biztosan kényelmesebb egy médialejátszó....minden szempontból.....mégis pl. VGA-t fejlesztettem a PC-be anno,mert azt másra/máshol is ki tudom használni....de nem volt "plusz" 50 ezrem, "csak" a "3D szenvedélyem"-nek (nem igazán érdekel,de ha már van...) És szerintem sokan vannak így....kinek-kinek kompromisszumot kell kötni sajnos a pénztárcájával,anyagi helyzetével.....és nem biztos hogy igénytelen,és nem érti meg, hogy mi a f.sza... csak nincs pénze rá.....ennyi....örömmel elrendezgetnék még itthon pár kábelhalmazt,és dobozkát, ha meg tudnám engedni magamnak...!
Nem bántásként, és offolásból írtam,félre ne érts! Csak úgy vettem itt észre azért, hogy néha néha elkalandoznak egynémelyek a sznobizmus rögös országútjára.... mert nem biztos, hogy mindig az a segítség a user-nek, hogy "vegyél médialejátszót".....sajnos sokunknak kell "....ból várat építeni..." és a meglévő cuccból kell főzni.....de nem azért,mert nem tudom merre van a piac....
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Kinek a papné, kinek a paplan. SzVSz egy PC-t is jól be lehet lőni, és így eggyel kevesebb doboz+kábelhalmaz van a szobában. Annyi a komplikáció, hogy hardvervásárlásnál picit oda kell figyelni (=legyen HDMI a grafikán és rendesen gyorsítsa a lejátszást a VGA). Ja, és kell egy PowerDVD licensz - ami még mindig olcsóbb egy asztali lejátszónál.
#5704: Nézegettem, a 3D képes modellek 45kFt-tól kezdődnek. Ennyiből azért kijön egy mindenevő vadiúj VGA a gépbe + az a bizonyos PwDVD Ultra licensz...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz
markusz5 #5702 üzenetére
Teljesen másról beszélünk. Ezek szerint, fogalmad sincs, milyen egy médialejátszó.
Itt nézelődj!
Dune, Mede8er, Popcorn Hour.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest