- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
- E-book olvasók
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Stabilizál a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
t72killer
titán
A mai csatik közül csak a DP 1.2 tudja rendesen kiszolgálni az UHD-t. Illetve már "mai csatinak" minősül a HDMI 2.0, csak még nem gyártanak ilyennel szerelt VGA-t tudtommal. 4k-s BD tartalom még nincs a piacon, letölteni lehet techdemókat, youtube-os vackokat. Év végére saccolom, hogy lesz már tartalom pl BDXL lemezen.
Hogy van-e különbség a mostani csatikat (HDMI 1.4a) használva: ha a lejátszó inteligensen skálázza le a tartlamat 1080p-be, akkor a 4k jobban mutathat még sima HDTV-n is.
Különben ahogy az előttem szóló írta: ráérünk még, az UHD komolyabban csak jövő évtől fog csordogálni - bár az az érzésem, sokkal gyorsabb lesz az adaptáció, mint anno a fullHD-nél.
#5713: a 23.976Hz-et majd leellenőrzöm a samun némi SBS tartalommal, nagyon új még a rendszer, az előd 3D monitor csak 2 hete lehelte ki a lelkét ( ).
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
BBéci
legenda
Bizonyára láttad az Üvegtigris filmeket. Reviczky Gábor által megformált Gaben mondása volt: Impala, vagy semmi.
Ha PC-vel kellene mókolnom ahhoz, hogy filmeket nézzek, megelégednék a tévéadásokkal. Tegnap késő este rátöltöttem az egyik merevlemezemre 6 filmet, csatlakoztattam (használtan vett) Dune lejátszómhoz, aztán be sem kapcsoltam, mert találtam érdekes néznivalókat a tévéműsorok között. Igaz, nem 3D, de ki nem sz@rja le. Sőt, könyvet is lehet olvasni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
t72killer
titán
Finomabban fogalmazva kísérletezésnek mondanám. Sosem voltam az egycélú eszközök híve, és egy tetszetős mini-ITX házban összerakott htpc-nél nem sok rugalmasabb eszköz van. Pl a 4k eljövetelével használhatja az ember a displayportot - vagy tehet be HDMI 2.0-s grafikát, és nem kell az egész rendszert kidobni, cserélni.
#5707: mit lépsz, ha jövőre cseréled a 3DTV-t uhd-re? ezeken a csodákon nemigen van displayport sem hdmi 2.0 Ill. mivel játszod le az eredeti (sic...) BD lemezeket? ugye pluszban csatlakoztatott BD-lejátszóval?
Ha gond a méret, van pl Ilyen pici-PC. Többekközött Displayporttal, bluetooth-al (vezeték nélküli egér+billentyűzet ugyebár) megáldva.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
BBéci
legenda
A PC fejlesztgetésénél nem drágább egy médialejátszó megvásárlása, használatát tekintve sokkal kényelmesebb és egyszerűbb, mert plug and play. Valamint az áramfogyasztásuk (teljesítményfelvételük) is sokkal kevesebb, megelégszenek 8-10 wattal, működésük teljesen hangtalan. Sokan nem viselnek el a nappalijukban egy asztali PC-t (én még a dolgozószobámban sem, ezért kizárólag laptopokat használok), HDMI kábelezni meg drága mulatság és körülményes is.
Szerinted egy 45000 forintos médialejátszó egyenlő a sznobizmussal? Mint mondasz egy 6-8-12000 eurósra, mert létezik olyan is? CrystalVision, CineMaster, Kaleidescape, stb.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
donceleger8
őstag
Én kipróbáltam ezeket.
Miután beszereztem egy "komolyabb" laptopot 1 terrás hddvel, elkezdtem beszerezni a BD25/50 filmeket 3D-ben! Aztán azon kaptam magamat, hogy ezek semmivel sem nyújtanak jobb 3D-s élményt, mint a half ou/sbs társaik. Ezek után több filmmel is kipróbáltam BD50 és valamelyik halfos verzióval, illetve több lejátszó programmal.
Arra jutottam, hogy nem éri meg ezekkel vesződni.Úgyhogy megint csak halfos filmeket szerzek be.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
BBéci
legenda
Önmagában a processzor magjainak száma semmire nem garancia. Ha simán elboldogul a BD3D ISO-val, akkor azokat érdemes nézni és pont.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Nincs más különbség (n-nel), ha a készítője érti a dolgát. Igen, valóban előfordul, hogy maga a film érintetlenül belefér a 25 GB-os keretbe, de nem az jellemző, mert mindig rajta hagyják a menüket és néha még mást is. Vagy a hang bitrátáját csökkentik, ami számomra elfogadhatatlan.
A BD50-ből szinte kivétel nélkül mkv-t szoktam gyártani, de csak 2D filmekkel működik, vagy remuxot kölcsönzök.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Igen, szerintem lényeges a különbség. Eddig 3 BD25 változattal kísérleteztem és arra jutottam, hogy soha többet nem kölcsönzök olyat.
-
Probert75
addikt
Így van! Látom megértetted. (#4623) m3gtr válaszával nem értek eggyet, mert a sima MKV-t én is kiterjesztve nézem és semmi bajom vele. MKV-ra, Half-SBS és Half-OU-ra KMPlayert használok a legfrissebb FFDShow-val. Képre és hangra egyaránt. A képre az FFDShow-ban be van állítva DXVA gyorsítás is. A full BD 25-50-et viszont csak egy megjelenítőn, mert nagy az adatmennyiség.
(#4623) m3gtr Kipróbálom a Totalmedia 6-ot.
-
-
BBéci
legenda
Ha a felezett felbontású tévére felezett anyagot küldesz, annak a képminősége csak rosszabb lehet, mint az érintetlen BD50-é, ez vitathatatlan tény. Azt Neked kell eldönteni kipróbálással, hogy megéri-e nagyobb méretű filmeket tárolni, mekkora különbséget látsz. Én a felezetteket nézhetetlennek, tartom, de nem beszéllek rá semmire.
(#4345) devil-k
Semmi olyasmiről nem volt szó, túlliheged.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A rációját én sem látom, de attól még tény, hogy az EH6030 nem képes 3D-ben full HD megjelenítésre. Sem a panelje, sem az elektronikája nem teszi lehetővé.
Igen, olyan rajta egy BD50, mint mondjuk az F6400-on az SBS, vagy az OU.(#4328) Probert75
3,5 méterről nézve, 42 colos tévén nem lehet meglátni a képhibákat sem, pláne a képminőség gyengeségeit, tehát érthető, hogy elégedett vagy. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy vacak tévét vettél, sőt, az nagyon rendben van.(#4319) pitepeti71
A 2003-2004-es Philips plazmatévéket elrettentő példaként szoktuk emlegetni. Botrányosan vacak képminőséget produkáltak. Egyet visszaküldtünk, mert tesztelésre alkalmatlan volt.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Elsősorban kényelmi szempontok miatt kedvelem a médialejátszókat, néha firmware-t frissít rajtuk az ember, azon kívül semmi variálásra nincs szükség. Tök kussban teszik a dolgukat, a TV közelében elhelyezhetők. Aki nem ért a PC-hez, nehezen hoz ki olyan képminőséget a gépéből, mint amit a MED600 alapból tud. Persze nem lehetetlen.
(#4248) rayman2006
Csak a kábeles kérdésre válaszolok: nem létezik 1.4-es HDMI, az parasztvakítás! High Speed legyen és lehetőleg valamelyik ismert és elismert kábelgyártó terméke. AudioQuest, QED, Avinity, KáCsa, Inakustik, stb.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Várj egy kicsit, mielőtt szilánkosra töröd a koponyádat!
Már sokszor, sok helyen bevallottam, hogy nem vagyok számítógépes szakember, ezért fuss néhány kört, hátha én tévedek.
Azt is rengetegszer leírtam, ha nem lenne más lehetőség filmek lejátszására, csak PC, akkor tévéműsort néznék, vagy könyveket olvasnék. Ez utóbbit egyébként is gyakran teszem. Ebből következik, hogy a médialejátszó beszerzését támogatom, én is azt használok már 3 éve.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A kábel ebből a szempontból a legkevesebbet számít, bár a hosszát nem árultad el, ugyanis 5 méterig átviszi a full HD 3D-t a régebbi, 1.3 szabványú is. Bő másfél éve betiltották a kábelek számozással történő megkülönböztetését, éppen a körülötte kialakult zűrzavar miatt. 5 méter feletti hossz esetén High Speed minősítésűt kell használni, ez Nálad rendben van, legalábbis elméletileg.
A videokártya más kérdés. Az nVidiák tudtommal a 400-as szériától (?) 3D-képesek, a GT240 még nem, ezt igazolja a két belinkelt oldal.
Igen,kimenetből 1.4 szükséges a frame packed 3D-hez. Éppen ezzel szívnak a régebbi házimozi erősítők tulajdonosai, mert a rajtuk lévő HDMI 1.3 nem engedi át a 3D jeleket. Egyik fórumtársunk alig egy éves H/K AVR760 típusú erősítőjét kellett lecserélje emiatt és bukott rajta kb. 300000 forintot.
Kérj kölcsön valakitől egy 3D-s lejátszót és próbáld ki azzal a tévédet és a filmjeidet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
A TV konvertálta 3D-re. Mutass valami linket arról, hogy az a GPU 3D-s.
Sem az nVidia honlapon, sem ebben a tesztben nincs egy árva kukk a 3D-ről.
Ez: "NVIDIA 3D Vision Support" más, nem keverendő össze a frame packed 3D-vel, ami a BD-ken található. Az csak speciális, nVidia 3D Vision aktív szemüveggel működik.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Nem fapados, mert lehet PC-ről is kiváló minőségben lejátszani filmeket. De vannak hardveres és szoftveres követelmények, amiről például Regger fórumtárs tud mesélni.
Még valamit tudnod kell: a Samsung ES6030 nem képes full HD 3D megjelenítésre!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
donceleger8
őstag
Teljesen mindegy, hogy milyen értékre állítod a PC-t, a Power DVD automatikusan felismeri a megjelenítőt, ez esetben a tévét, és automatikusan 1080p/24 indítja a filmet.
A 3D-t sem kell külön bekapcsolni, ha eleve engedélyezed a 3D-t a Power DVD-ben, akkor 3D-ben indítja el, neked mást nem kell állítani a tévén sem.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Konteó topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Synology NAS
- E-book olvasók
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Új, bontatlan MEE AUDIO T1CMA bluetooth fejhallgató - 1 hét próbagarival! -
- SAMSUNG (QE75QN85D) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
- Beyerdynamic DT 1990 PRO MK2 új!
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest