Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
válasz
blakey #31493 üzenetére
Köszönöm, ez igen részletes. Szóval ha a W helyett J, D, T, M vagy S van, akkor VA panel van benne és vegyem meg, érdemes lecserélni a plazmát...
Szerintetek a 42lf652v még kapható lesz nyáron is, nem vonják ki teljesen? Mert akkor lehet, hogy még olcsóbb lesz és még mindig megvehetem, ha nem lesz semmi értelmes helyette.
-
blakey
titán
válasz
gurabli #31491 üzenetére
Van egy betűsor a típus után, azt kell megnézni: ZB.BEEWLJG
Ha a W helyett ez van akkor VA
J - Chi Mei Innolux (S-MVA)
D - AU Optronics Corp.. (A-MVA)
T - AU Optronics Corp.. (A-MVA)
M - SHARP CORPORATION (MVA), vagy Heesung ELECTRONICS LTD
S - a Sharp Corporation (MVA)IPS ha:
W - mátrix első sorozatgyártású változata LG Display Co., Ltd. (2012, 2014) IPS
Y - az első változat mátrixtermeléssel LG Display Co., Ltd. (2011, 2013) IPS
Z - mátrix második változata a termelés LG Display Co., Ltd. (2011, 2014) IPS
U - LG Display Zrt. IPS
P - LG Display Kft. IPS
Q - LG Display Zrt. IPS
V - LG Display Kft. IPS
R - LG Display Kft. IPS
H - Chi Mei Innolux (IPS)A TN-t nem említem, mert szerintem már nincs ilyen tv.
Tartani nem kell, de élőben érdemes megnézni a tv-ket.
-
gurabli
őstag
válasz
blakey #31490 üzenetére
42LF652V van VA panellel is? Azt hogy tudom megállapítani?
Emígy pont a VA paneltől tartok egy kicsit, mivel nézzük kb. 25-ös betekintési szögben is.Igazából az a gond, hogy nem látom nagyon a lehetőséget arra, hogy nyáron mire tudnám értelmesebbre lecserélni a plazmát ebben a 150-170e kategóriában. Ami újdonság jönne, az megfizethetetlen lesz számomra, az idei kínálatból pedig nem hiszem, hogy a 42"+ méretben lenne bármi is ebben az árkategóriában. Vagy tévedek? Lehet, hogy lesz pl. Sony 48", Pana 48" 3D-vel (2015-ös modell) kb ebben az árban, esetleg TX-50CS630E (most 220e), 50LF652V (most 215e), KDL-50W805C (240e)? Az elmúlt évek tapasztalatai mit mondanak erre?
Ha mégis úgy döntök, hogy lecserélem a 42"-es plazmát a 42LF652V-re, akkor mit nyerek és mit veszítek? Smart funkció nem érdekel, 3D igen.
-
gurabli
őstag
Mivel sajnos kiderült, hogy mégsem kapható a Pana 48AS640, így nem sok választásom maradt.
Adott ugye a 2008-as Pana 42"-es hd ready plazma, ez helyett kerestem új tv-t, értelmes árban. A fent említett Pana 170e lett volna, nagyobb méretben és nagyon jókat is írtak róla, szóval ezt megvettem volna.Előtte nagyon szemeztem az LG 42LF652V-vel, szinte mindenki csak jót írt róla, valamint tetszik is a tv, és még passzív 3D is van (szeretném a 3D-t, nem gond, hogy passzív, az aktív zavar is valamennyire). Sajnos az 50"-es nem fér bele a költségvetésbe, 220e körül van és nem nagyon hiszem, hogy 200e alá menne az ára később sem. Annyit meg nem szívesen adnék érte. Értelmes árban jelenleg nincs semmi 42"-nél nagyobb 3D-vel, és tartok tőle, hogy nem is nagyon lesz.
Kicsit most megint elbizonytalanodtam, hogy érdemes e meglépni a 42" Pana plazma cseréjét a 42 LF652V-re. Méretben ugyan maradok, de eddig is elég volt a 42", nem vágyom okvetlenül nagyobb tv-re.
Másik opció, hogy kivárok. Idén lesz foci eb, olimpia is, hátha befut egy jó akció. Mondjuk tartok tőle, hogy nem nagyon lesz már 3D tv korrekt áron, kb ebben a 150-180e sávban. Kérdés, hogy pl. az LG 2015-ös modelljei meddig lesznek elérhetőek 2016-ban?
Hát nem könnyű ma tv-t venni.
-
Willie
őstag
válasz
FirstAndroid #31487 üzenetére
Szia!
Az LG-t nem ismerem, nekem UE48H6400 van szintén a Telekomtól, csak jókat tudok mondani róla!
Üdv.
-
FirstAndroid
tag
válasz
FirstAndroid #31463 üzenetére
Ebben tudna valaki segíteni?
-
törölt tag
Sziasztok,
Úgy tűnik érik nálam is egy tévé csere. Egy 10 éves Philips plazmáról váltanék, így teljesen fogalmatlan vagyok az LCD/LED tévék terén.
Nekem egy jól működő alap készülék is jó lenne, ami szempont lenne nálam:-nem kell smart és 3D funkció, ívelt forma sem, PC lenne a forrás erősítőn keresztül
-film és sorozatnézésre használnám
-nagyon szeretem a plazma lágy, melegebb tónusát, lehessen valami hasonlót beállítani az új eszközön is
-nem tudom melyik panel jó/jobb, ebben van egy kis képzavar, IPS vagy VA amiket látok ajánlottként
-nagyon tetszik a Philips Ambilight (talán ez le is szűkíti a keresést?)
-42" a jelenlegi tévé, ismerősök szerint csak nagyobbra váltsak, ebben az esetben kellene a 2 sínes fali konzolt is cserélnem
-natív FHD felbontás kellene
-HDMI-k száma nem fontos, egy legyen benne legalább, de az működjön
-nem tudom a válaszidő mennyire fontos, gondolom ugyanannyit számít, mint a monitoroknál is?
-ár 150e a plafon egyelőreSegítséget, tippeket előre is köszönöm.
-
törölt tag
Nem tudom jó topikba írom-e, remélem igen. Szóval a következő probléma van:
Van egy Samsung UE32EH6030 tévénk, 1.5 éve vettük kb. és most vettem egy Sandisk 128 gb-os USB drive-ot. Úgy terveztem, hogy erről (is) nézünk majd rajta filmeket, de úgy néz ki nem ismeri fel.
Elképzelhető, hogy azért mert ez egy 3.0-ás USB drive, a tv-ben meg csak 2.0-ás USB port van? Vagy a 128 GB túl nagy? De az 1 TB-s külső vinyóról simán futnak a filmek. Elvileg lefelé kompatibilis az USB 3.0 a 2.0-val úgy tudom, szóval mennie kellene.
Van valami megoldása ennek vagy nyugodjak bele, hogy erről az USB-ről nem fogok filmezni ezen a tv-n? -
-
lorinser
senior tag
válasz
Plazmacucci #31476 üzenetére
Pedig itt semmi ilyesmiről nincs szó.
-
válasz
Plazmacucci #31445 üzenetére
Philips topikban megfejtettük, hogy USB-ről tényleg csak 720p-ben játszik le filmet. Bukta.
-
KisTücsök
addikt
válasz
KisTücsök #31429 üzenetére
Közben csak lehet mégis az LG lenne a jobb. Legalábbis a méret miatt. Nehogy később bánjam meg azt a 2''-t.
Viszont... Olyan különbséget láttam még, hogy amíg az LG 200Hz-es, addig a Samu 400. Mennyire lehet hinni ezeknek a számoknak, illetve mennyire érdekeljenek?
Arra nem találtam infót, hogy a két Tv-ben lévő panelek milyenek.
Illetve melyiknek jobb a feketéje? Ez azért még szempont lenne.
-
törölt tag
válasz
bigdady #31471 üzenetére
Az 5-ös szériás tévékben nem a legjobb lejátszó van szerintem, vétel előtt egy Pendrive-on vitt filmen próbáld ki inkább a tévéken, hogy mit visz, és állítható-e a felirat és a hangsáv. Meg lehetőség szerint majd hivatalos helyről vedd a tévét. Egy Panasonic VIERA TX-32CS600E lehet, hogy jobb lenne, de ez is csak próba után.
userxy A Pana topikban kérdezd meg, hátha ott van valakinek.
-
userxy
őstag
Erről mik a vélemények?
PANASONIC TX-40CS520E
-
bigdady
nagyúr
Hali
Samsung UE40J5100 vagy Panasonic TX-32CS510E szerintetek? Már csak ez a kettő között hezitálok.
Feliratos mkv-re meg digitális tv adásra lenne hálóba. -
-
blakey
titán
válasz
Plazmacucci #31465 üzenetére
Mindkettő VA paneles, de ne várd el, hogy egy ugyanannyiba kerülő UHD hozza azt a minőségi szintet mint FHD társa, elmarad tőle.
-
válasz
-=RelakS=- #31464 üzenetére
Az talán nem is baj. Remélem az is VA paneles.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Plazmacucci #31461 üzenetére
meg az UHD nem 3D, ahogy nézem
-
FirstAndroid
tag
Sziasztok!
Melyik készülék érné meg jobban? Telekomnál részletfizetéssel 2 év hűséggel, 19 havi részletre.
Samsung UE48H6400 189800 Ft
LG LF652V 237490 Ft
Köszönöm szépen! -
oszy
veterán
válasz
Plazmacucci #31461 üzenetére
Én is ezeket néztem, de az Ambilight nekem most többet ér, mint az UHD!
Én hívom a Philipset 1080p ügyben!
Nem akarom elhinni, hogy csak 720p-ben játszana le filmet usb-ről.
-
-
kispalya
tag
válasz
Plazmacucci #31459 üzenetére
koszonom
-
-
kispalya
tag
Sziasztok,
tudjatok esetleg hol kaphato Philips 40PFT6510 tipusu TV?
Koszi
megvan, bocsi
-
válasz
Willie #31454 üzenetére
Csomagban nem fogsz találni ilyet....szerintem.
A szalagokat lehet vágni néhány centinként, viszont mindenképp kellenek csatlakozók a vágott végekre, illetve forrasztani is kell.
Én távirányítóst vettem, lehet állítani a színeket, fényerőt etc.
Hálózatról működik az enyém, nem szívesen dugnék a tv-be ilyesmit. -
Willie
őstag
válasz
sixpak #31451 üzenetére
Köszi szépen, jól néz ki!
Az ebay kínálatát figyelgettem, olyanra gondoltam amiben 2 vagy 4 db RGB szalag van és össze lehet kapcsolni egymással őket, távirányítós, illetve jó lenne hogyha USB-s lenne és a TV-vel együtt kapcsolna be. Neked USB-s? Csak túl sok a kritériumom és emiatt a 4 db szalagról kell letennem, ahogy néztem még a 2 szalagos USB-s megoldás kivitelezhető.
-
jozs6200ax
aktív tag
Üdv!
Vásároltam egy Asus zendisk AS400-as 1T külső hdd-t. Tv-hez szeretném használni ( Samsung EH5300) filmek lejátszására. Sajnos hiába dugom a tv-re az nem ismeri fel. Világít , hallom ,hogy megy ,de nem jelenik meg .(Hdd 5v 1A fülbe csatlakoztatva) Esetleg tudtok valami megoldást ? Válaszotokat előre is köszönöm -
törölt tag
válasz
bigdady #31448 üzenetére
Mindkettő alap 50 Hz-es tévét jelent, a Panasonicnál a 400 Hz-es FHD tévék már valós 100 Hz-esek. Például a TX-40CS630E.
userxy 110k-ig inkább ezek közül vennék: LG 42LF5610 + Samsung UE40J5100
-
bigdady
nagyúr
Hali
Samsungnal a 200 pqi 60hz, de panasonicnal a 100hz bmr mennyi? Valaki tudja?
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Ez megérne 60-ezret (lealkudva)
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Szeretnék LED szalagokat szerelni a készülékem hátuljára. Csinált már valaki ilyet, tudna segíteni?
-
Philips 40PFH6510/88 TV-re azt írták a bolt honlapján, hogy amit rajta játszol le, mindent 720p-ben ad. Ez komoly? Midnen Philips android TV ilyen???
-
ilcane
csendes tag
Sziasztok!
48"-os SMART TV-t szeretnék vásárolni, úgy 200 környékén. 3D, 4K nem érdekes, monitor és játék sem jön szóba.
Az alábbiak a jelöltek:SONY KDL-48W705C
SAMSUNG UE48J6200
SAMSUNG UE48H6400Tudnátok segíteni a döntésben?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
blakey
titán
válasz
userxy #31439 üzenetére
Természetesen, az alsó kategóriában siralmas a kép, nem tudom miről váltasz, de itt gyakorlatilag törvényszerű, hogy "olcsó húsnak híg a leve", gondolom számít a képminőség, ezért nem ajánlok 5-ös kategóriát sem, persze ha valaki nagyon ragaszkodik egy fix összeghez akkor akad egy-két típus ami vállalható.
-
blakey
titán
válasz
userxy #31436 üzenetére
Érdemes egy picivel többet áldozni rá, mert 4-es, de még 5-ös szériában is vannak elkeserítő példányok. Értem én, hogy nem kell ez meg az, de a gyártók rájöttek, hogy a jobb modellekbe teszik ezt+azt és a kisebb modellek minden szempontból elmaradnak. Azt a 4-es Philipset nagyívbe kerülném, ahogy a 4-es Samsungot, LG-t, Panasonicot, Sony-t is.
Szerintem "gyúrj" egy ilyenre. -
userxy
őstag
Sziasztok
szeretnék egy 40 col körüli tévét.
100 ezer forint körül.
Sem smart sem 3D funkció nem kell.Annyi, hogy a fentiektől eltekintve tudjon mindent digitális tévé adást is tudja. Meg számítógépet is tudjam rádugni.
Én ezt néztem ki: PHILIPS 40PFH4309/88
Ennél esetleg van jobb olcsóbb másabb mi számít most ebben az árban jó vételnek ?
Ti mit ajánlatok?
Előre is köszönöm. -
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci #31430 üzenetére
Ezek a favoritok:
- Samsung UE40H6400 VA
- Panasonic TX-40CS630E VA
- LG 42LF652V IPS vagy VA panellel is van. 200k-ért van Sony 43W755C
KisTücsök Mindkettőnek szép képe van. -
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
LG 50LF652V vs Samsung UE48H6400
Az LG 30k-val drágább, és 2''-lal nagyobb, egyébként ahogy láttam, kb ugyanazt tudják. Minimális eltérések. Laptop lenne rákötve, arról menne film, sorozat. TV nem igazán. Okosságok sem annyira érdekelnek, 3D sem túlzottan.
Aki esetleg látta mindkettőt, képre melyik milyen? Vagy úgy összességében? Melyik ajánlottabb?
-
Tegla80
addikt
válasz
Plazmacucci #31426 üzenetére
A Philips elvileg ips-t hasznal es ezert is kell az ambi
....(de jon majd lorinser es javit,ha nem ips.)
Amugy van itt par ember aki pl Sony mellett tette le a voksat a plazma utan....esetlg nezelodj Te is ezen iranyban is.
(W7 ami 3D nelkuli vagy W8 ami 3D-s vagy feljebb 4k vonalon.....ami sztem meg felesleges,de van .) -
-
törölt tag
Panasonic TX-40CS630E-t, és van itt Pana topik is, ahol bővebben is tájékozódhatsz.
PlazmacucciPlazmát.Ja az már nincs is.Szerinted az ambilight javítja a kontrasztot? Mert én nem hinném. De miért látatlanba veszed, nem tudod valahol megnézni, kapcsolgatni, beállítani a képét a kiszemelt tévéknek?
-
-
oszy
veterán
Ezek közül ti melyiket ajánlanátok? A képe melyiknek lehet jobb?
Panasonic TX-40CS630E
Philips 40PFH6510/88Az utóbbiban nagyon tetszik az Ambilight. Nekem a 3D egyáltalán nem lényeg. Viszont a Philipsről azt találtam, hogy android alatt nem játszható le csak 720p-ben a film. Ez igaz lehet?
-
blakey
titán
válasz
Kertor #31408 üzenetére
Ha Samsung akkor J6200-as körül keresgélj, ha más márka akkor Sony W705. LG 32F650V nem lesz alternatívája, van olyanom, tudom.
(#31417) canniball
Nem lenne vele semmi gond, nem egy ilyen készülék távját tanítottam meg ami még nem szerepelt a kínálatban, tökéletesen működik, a lkényeg, hogy a tanítás RAW módban történjen, ezt a szoftvernél lehet kiválasztani amikor tanítod a távot. -
canniball
nagyúr
válasz
blakey #31402 üzenetére
Tudom hogy tanítható, de úgy rémlik valakinek ezzel meggyűlt a baja (a tanított parancsok működése lassú, szenvedéses volt). Bár lehet ezek HTPC-s parancsok voltak, már nem emlékszem pontosan...
Tegla80!
Láttam azt a postot, de én úgy értelmezem a kollégának a médialejátszási képességekkel adódott problémája az pedig engem egyáltalán nem érdekel, ahogy írtam is HTPC-ről mozizok, a TV-ktől ilyen szempontból én semmit sem várok.Pumma!
Végül egy nemvárt kiadásnak köszönhetően a csere sajnos most tuti elmarad, így én sem fogok erről a készülékről tapasztalatokat megosztani.
A "belelkesült kollégát" már megkerestem priviben, a távolabbi tervei miatt letett a készülékről mivel nincs benne DVB-S tuner.Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Még visszatérek...
-
törölt tag
-
Krisinto
őstag
Üdv!
SAMSUNG UE40J5000AWXXH erről a TV-ről van valakinek valami tapasztalata?
-
válasz
-=RelakS=- #31413 üzenetére
Lehet
-
Sziasztok!
Elméletileg szeretném megkérdezni, hogyha le kell majd cserélnem a jelenlegi plazmámat, akkor mi lenne a legjobb választás a jelenlegi felhozatalból?
Legfontosabb szempont a jó képminőség (milyen meglepő
).
Méret 50-55" (de inkább 55")
Ár: ? (Jó lenne, ha több típust ajánlanátok különböző árszegmensben)
3D, Smart nem igazán hoz lázba. Ha van, akkor jó, de ezért plusz kadást nem szeretnék.
Köszönöm a segítséget
-
Kertor
csendes tag
Sziasztok!
Samsung ue32f6400 mostani alternatíváját keresem, de kicsit gondban vagyok. Samsung oldalán jelenleg 32"-ban
csak j6300-at találtam ami hajlított képernyős ezért az nem játszik, illetve j5500 ami 5-ös széria és sok jót nem hallok róla. Milyen alternatívák lennének még esetleg más márkáknál?Szerk: Konzolhoz is lenne használva, ezért az alacsony input lag fontos.
-
drzozo
senior tag
Sziasztok!
Samsung ue32eh5300w-hez tudna valaki megfelelő képbeállítást mutatni?
-
bigdady
nagyúr
Hali
Szeretnek minel olcsobban egy tv-t (pl 80 cm hd ready) ami le tudná játszani az akár feliratos mkv filmeket a routeremre dugott synology nas-ról, kábel nélkül. Van ilyen? Köszi
-
david335
tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok
Van valakinek tapasztalata LG 32LF5610 e TV terén?
Játékra és filmre használnám -
törölt tag
Lehet VA-t keresni, a módszer ugyanaz, csak a típusszámot kell behelyettesíteni. Teljes leírást az LG topikban találsz róla.
canniball Próbáld ki a Sharp-ot ha tetszik, legalább másoknak is tudsz véleményt mondani róla, de az 5-ös belépőmodelltől sokat nem várnék. 1-2 hete más is belelkesült, hogy máris megy a teszkóba, és ha rendben van a tévé, akkor azonnal elhozza, de azóta semmi hír felőle. Egyébként szerintem is a noname márkák szintjére süllyedt, talán ezt is a törökök csinálják, mint a többi hasonlót: Orion, Blau, stb. Azokról sok jót még nem hallottam.
blakey Van bőven kíváló készülékük LCD fronton A 8-as és 9-es UHD-k valóban nagyon jók a Panától, és az OLED tévéjük is szuper.
-
blakey
titán
Itt az ideje, hogy a Pana tévékkel is legyen tapasztalatod, némelyiket elég rendesen maga mögé utasítja és nem mellesleg az eddigi egyik legjobb tv-t is ők gyártották. LCD-ben is a "top-on" vannak, nyugodtan csemegézz a választékok között, van bőven kíváló készülékük LCD fronton is.
(#31394) canniball
Egy Harmonynak nem akadály, hogy nincs benne, simán tanítható, felajánl egy másik távot és ha ki tudod egészíteni ha arra van szükség. Már nem egyszer volt ilyenre példa.
Amúgy meg kell nézni élőben, mert annyira azért nem rossz tv.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest