-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flanki
aktív tag
válasz flanki #32900 üzenetére
illetve a logitech Z150 van még versenyben, mert jobbak az értékelései.
Ha az 5ezres "álomhatárt" átugorhatom akkor még ez a logitech Z200 is szóba jöhet!
Akinek van ezek közül valamilyen 2.0-ája vagy tudna jobbat tanácsolni kérem ne tartsa magában!
-
SSlyTR
aktív tag
-
Fame
csendes tag
válasz -zolee- #32895 üzenetére
Sziasztok
Ha nem haragszol meg Zolee becsatlakozom a problemammal.
Gondoltam szintet lepek az alaplapi hangkartya+aktiv hangszoro szintrol.
Ezert beujitottam egy :
Steinberg UR12-s kulso hangkartyat
+
Prodipe 5v2 hangfalpart.Balanced bemeneten Bespeco Eagle audiokabelt kapott.
Elinditva a pct ZZ jellegu alapzaja van ,jatekot elinditva az egesz felhangosodik gyakorlatilag majdnem elviselhetetlen alapzajja.
Ugy vettem eszre ,mintha a Pc ventillator zajok jonnenek ki. Any idea?
Koszi:A
-
PuMbA
titán
",jatekot elinditva az egesz felhangosodik gyakorlatilag majdnem elviselhetetlen alapzajja."
Ezt úgy hívják, hogy az USB csodái, hiszen a Steinberg az USB-ből kapja az áramot alapértelmezetten Milyen alaplapod és tápegységed van? Ezek minőségével van a gond. Illetve, ha tudnád a kis 5V DC bemenetről táplálni, akkor megjavulna
[ Szerkesztve ]
-
Meghivott
addikt
Üdv, mivel nem nagyon pörög a saját topicja, így ide írok:
Genius SP-HF1250B-nek elég erős alapzúgása, sercegése, vagyis inkább random "nyekergése" van, ami nyilván akkor zavaró csak, ha nem szól semmi (zene, film, játék stb).
Lehet ezzel kezdeni valamit?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
válasz Meghivott #32907 üzenetére
Lehet trafó gond is, illetve a transzformátor túl közel van az erősítő részhez. Ezt gyárilag valamiért szinte minden gyártó így csinálja, talán valami közös megegyezés alapján, vagy mi az isten. Az olcsóbb, de még a középkategóriájú hangrendszerekre is jellemző ez a monoton alapzaj, amit a hangfal, illetve a mélynyomó produkál már szimpla bekapcsoláskor. Három hangrendszert próbáltam ki, illetve vettem meg, mire rájöttem. Aztán csak 10 centivel arrébb csavaroztam fel a trafót, és lám tökéletes lett mindhárom esetben. A garancia odalett, az igaz, de legalább most már használhatók. Hogy mi ennek a politikája, nem tudom, de ha csak van rá mód érdemes olyan hangrendszert választani, ami külső adapteres. Nem hiába van az külön.
-
-
Fame
csendes tag
Elozo hangfal Kurbis volt. Alaplapi hangkartyaval nincs zaj, DAC-al tokeletes,semmi sisterges. Visszaviszem elallassal. Meg tesztelem mas forrasokrol is,de csak ez lehet a ludas.
Pedig sisterges mellett is kihallani ,hogy sokkal teltebb ,reszletesebb lenne a hangjaKapott halozati 5v-t , szimpla rca-t is(rosszabb lett vele,mint TRS-el elotte) es megneztem kozos USB hub sem volt,de nem is szamit leven a Kurbis tokeletesen teszi a dolgat
[ Szerkesztve ]
-
sathame4
újonc
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy új hangfalpárt. Laikusként jó pár cikk elolvasása után a 2.0 aktív hangfalak mellett döntöttem. Elolvasva a topik leírást is, a Mackie MR6 mk3 és a Mackie MR5 mk3 között vacillálok.
Igazából egyelőre koliszobában használnám, de ha már kiadom a pénzt érte, akkor már olyat vennék, ami pár évig még kielégíti az igényeimet. Emellett jó lenne, ha pl. leugrunk a Balatonra mondjuk 20-an, akkor az ottani igényeinket is ki tudná elégíteni (ami nyilván megfelelő alkoholmennyiség után eléggé redukálódik a mély és a hangerő erősségére).
Tehát alapvetően olyan berendezést keresek, ami mindkét elvárásnak megfelelne. Ennek függvényében ebben az 50-60 k-s árkategóriában szerintetek jól döntenék a fent említett készülékek valamelyikével, vagy mást ajánlanátok?
Másrészt édesapám is beruházna egy hangfal párra. Az ő igényei abban különböznek, hogy neki kb. abszolút nem fontos a hangerő, sokkal inkább az, hogy a jazz koncertekből minél több hangot halljon, minél jobb minőségben. Ilyen célokra 20-25 000-es kategóriában tudnátok valami ajánlani?
Köszi előre is a segítséget!
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz HThomas #32917 üzenetére
Sokszor szó volt már ilyesmiről, elég tipikus a kínai cuccokon: nem "alapzaj" (ami az erősítő elektronikus jellemzője, és mindkét csatornából hallható), hanem mechanikus trafórezgés, zúgás.
Megpróbálhatod picit másként fölszerelni benne a trafót, amennyire lehet, rugalmasan, h ne vezesse át a dobozra (gyárilag is többnyire vékony gumidarabra van szerelve, de az nem sokat csillapít) -
HThomas
senior tag
válasz Degeczi #32918 üzenetére
Köszi, ez alapján visszaolvastam és már érthető. Megpaskoltam az oldalát kicsit és elhalgatott, remélem nem fogja újrakezdeni.
Nem lenne érdemes ezt a témát röviden bevenni az összefoglalóba? Visszakeresve tényleg nagyon sokan panaszkodtak rá, és valszeg ez a jövőben sem fog változni.
-
-zolee-
tag
Szervusz.
Ez ismerős, nekem is ilyesmi gondom volt a legelején (igaz az egy belső ASUS hangkártyával) de azt megoldotta a külső Essence One, annak nem az USB-ről jön a táp rész.
Ez az elektromos zaj állandó de jól megkülönböztethető ha mondjuk scrollozol egy weboldalon vagy valami CPU intenziv dolgot indítasz. Szinte hallani (szó szerint) ahogy az elektronika dolgozik.
Üdv.
Z''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
ToniSoprano
addikt
Sok mindent láttam 2.1-esből, de ez túl tesz mindenen, igazi gyöngyszerm, a tervezés csodája. Egy kis magyarázat: ATP3 szatelitjében 2 egyforma hangszóró, azok a magassugárzók, a középsugárzó a félgömb alakú a talpában van és lefelé sugároz: [ATP3]
[ Szerkesztve ]
-
B1T3
addikt
válasz sathame4 #32916 üzenetére
Üdv!
50-60 között nem lenne jó választás ez a két Mackie, mert csak egy telne ki belőle. Ha egy párt szeretnél venni, szorozd meg az árkeresőn látott árakat. Ilyen áron M-Audio BX5 D2 van párban, ami nagyon belépő szintű stúdió monitor, de ár-érték arányban így is korrekt.
Apukádnak nyugodtabb szívvel a Thonet & Vander Kürbist tudnám javasolni, de annak sajnos elszállt kicsit az ára 25 ezertől, és ha mégis emellett teszi le a voksát, akkor már szóba jöhet a Microlab Solo 6C is, ami a nagyobb mélyközép membránból adódóan mélyebbre is lemegy.
-
duo
addikt
válasz HThomas #32922 üzenetére
dettó. kürbisem és vertragom is van, a kürbis 5 cmről hallható a vertragnak semmi zúgása, csak némi halk sistergés. ugyanúgy 5 cmről. mindamellett engem is rohadtul bosszantana ha már a második cucc is szarakodna velem. legyen az bármilyen márka.
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Fame
csendes tag
válasz -zolee- #32920 üzenetére
Igen pontosan ilyen zaj.
Kozben tornaztam nem keveset vele tegnap..
Visszarakva a regi hangfal a DAC-al tokeletesen zajmentesen szol.
A prodriveokra gyanakodtam,hogy garizni kell oket,de!Laptopra atkotve sima rca to rca tokeletes hangzast kaptam. Tehat a Prodriveok is jok.
Es akkor itt jon a nagy kerdes,hogy mi a megoldas?Gyakorlatilag, kapott 5v-t a DAC, valtottam tobbfele kabelezest, csereltem tapot a gepemben.
A Kurbissel nincs ilyen elektromos zaj, a Prodriveokkal igen..A Prodrivek,mind az alaplapi hangkartyaval ,mind a DAC-al elektromos zajt produkalnak.
Any idea? Lassan mar ott tartok alaplapot is cserelek
-
Spirit
őstag
Ne bántsátok a Prodipe-ek alapzaját, mert harapok Nálam igaz mennek PC-k, így nem azt fülelem, hogy milyen alapzaja van, de én komolyan nem hallok semmit belőlük. Prodipe Pro8 v2>QED Performance Audio 40>Essence STX>750-es XFX táp>elég gyatra elektromos hálózat.
Amúgy cseréltem a hangkariban műveleti erősítőket egy hete. Mintha egy másik hangfalat hallgatnék, annyit javult. Nem gondoltam volna,hogy van ennél feljebb.
-
Ha nincs rákötve a PC-re, akkor nincs zaj, tehát biztosan a PC-ből jön?
Nekem volt ilyenem, aktív monitoroknál probléma ez, mivel alapból nagyon tiszta jel kell nekik. A lényeg a földhurok, azaz tele van szeméttel a föld. A 100%-os megoldás a problémára az, ha saját tápellátású DAC-od van, s kikötöd az USB kábelből a földet (pl leragasztod az érintkezőt). Nálam ez jött be. Semmi más.
A hiba oka a hálózatban keresendő, most albérletben vagyok, s itt nem kell trükközni, zajmentesek a monitorok.
Notinál minden bizonnyal azért jó, mivel valahogy izolálva van a földzaj. Pl akkuról megy. PC-nél még lehet egyébként a táp is ludas, de nem hiszem, nálam a tápok tápja üzemel a gépben, aztán mégis zizegett vele.
[ Szerkesztve ]
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
-zolee-
tag
Sziasztok.
Ahogy korábban írtam nemsokára cserélném a Prodipe Pro 8v2-ket. Körbenéztem a kínálatot illetően és ami árban is még vállalható az pl.:
Focal Alpha 80Van esetleg még valami amit ebben az árkategóriában érdemes volna megnézni? Ahogy nézem ez a sett árban kb. 2x annyi mint a jelenlegi. Valóban van ennyi minőségbeli különbség? Vagy úgy általánosságban a két gyártó között?
Azon is gondolkodom, hogy kukázom a subot is, szerintem tényleg nincs már/nem lesz rá szükség.
Üdv.
''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
ViSAS
senior tag
Ti milyen sorrendet állítanátok fel a következő alanyok között (1. - legjobb / 4. - legrosszabb)?:
Logitech 2.1 Z333
Logitech 2.1 Z533
Logitech 2.1 Z523
Genius SW-2.1 1800 -
Scytha
tag
Sziasztok!
Iskolai termekbe kéne hangfal, a keret kb. 4 ezer ft/db. Na most a korábbi Genius SP-110-ek elég halkak egy terembe, így kéne valami erősebb. A választék ebben a kategóriában nem túl nagy, kb. a Genius SP-M200-as az egyetlen értékelhető. Az 1 rms-es 110-hez képest ez a 6 rms nagy előrelépést fog jelenteni?
Nem is elsősorban a hangminőség számít, hanem hogy legyen esély arra, hogy a terem végében is hallatszódjon egy film, ne csak 1-2 méterre a hangforrástól.Lehet esetleg más jelölt vagy jó ez az SP-M200?
[ Szerkesztve ]
-
SoundX
tag
Szia.
Én mindre a 4. jelzőt aggasztanám. Az összefoglalót olvasd el, sokat segít. Személy szerint Z523-ról váltottam, miután meghallgattam egy HF1250B-t és tátva maradt a szám. Sokkal szebb hangja volt, még filmek alatt is. Azóta Kürbis és SW10 boldog tulaja vagyok .
(#32934) Scytha
Esetleg az árkeretből két darab Genius SP-HF1250B-t venni, majd szükség esetén bevinni a terembe, jobb ötletnek tűnik mint ezekkel a kis vackokkal szenvedni. Gondolom az iskolába ritkán néz kettőnél több osztály egyszerre filmet.
"Sose higgy az interneten lévő idézeteknek, sokszor átverés." (Petőfi Sándor)
-
ceripapa
aktív tag
Sziasztok, meghalt az ezer éves logizech 2.1-s mélynyomó és hangfalak :]
Elhulottak helyére keresek olyan 15k környékén 2.1-s vagy 2.0 hangfalat :].(elkezdtem elolvasni a leírásokat:]) -
-zolee-
tag
Természetesen meghallgatom. Holnap megyek is és kiderül mit tud.
A kérdés inkább általános volt mint specifikus, mert nyilván a fülemre fogok hallgatni de ettől még nem ismerem a gyártót. Ezért kérdeztem, hogy ezek között lehet-e valamiféle rangsort felállítani.''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
B1T3
addikt
-
ViSAS
senior tag
Hm, valahol sort próbálok keríteni a tesztelésére mielőtt beruháznék rá, ugyanis kicsit tartok attól, hogy esetleg nem jelentene olyan élményt a fülemnek, mert már a Logitech túlzásaihoz szokott hozzá az ízlésem mélyek terén. Köszönöm!
-
A 2.1-ek hatásvadász aggya a méjjet™ jelensége kb ezekből jön létre:
- Nagyon brutálisan kiemel, de csak a felső tartományban (100Hz körül). Azaz valójában nem megy mélyre, pl szub (elektronikus zenénél 39-55Hz jelemző) nem lesz erősebb, de a lábdob hangjá(nak egy részé)t nagyon kiemeli, így az garantáltan elnyomja a még esetleg még meglévő szubbasszust. Olyasmi a hatása, mint suzikira occó sportkipufogó.
- Brummog, rossz a dinamikája, tranziensválasza. Ezt azt jelenti, hogy nem tud ütni. Pl egy "pukk" hang helyett "flumm" van, mintha visszhangozna, amit "avatatlan" fülek jónak hallanak, de nagyon nem az. Képes analógiával ez teljesen olyan, mintha homályos lenne.
- Torzít. Itt felharmonikus torzításra kell elsősorban gondolni. Ez nagyon sokat segít az előző két problémának a felerősítésén. Pl van egy 40Hz-es hangod, amit nem tud kiadni a cucc. De a 80 és 120Hz-es felharmonikusokat persze kiadja, s ezek a torzítás miatt vannak ott. Így effektíve lesz a 40Hz-ből 80Hz-es dobozhang egy kis 120Hz-es tuninggal, ami még dobozabb hang.
Normális mély tartománnyal, viszont az alábbiakat kapod:
- Kiegyensúlyozottabb sub tartomány. Hallod az igazi alsó tartományt is, nem nyomja el a "magasmély". Persze lehet fura lesz, ha hozzászoktál a 2.1-ekhez, így idő kell. De utána utálni fogod a bögreszetteket.
- Jobban tud ütni, több részletet, rendesen textúrákat fogsz hallani az alsó tartományban. Igen, mintha a játékok grafikájánál felemelnéd a textúra-részletességet, ugyanaz. Sőt, akár finom dallamokat is fogsz hallani.
- Ami mély, az tényleg mély lesz, sokkal kisebb hatásvadász díszkíséret torzítás formájában. Jóval közelebb lesz a valósághoz az, amit hallasz, nem lesz vödörhangja.
[ Szerkesztve ]
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
.nodi.
tag
Hello. Microlab soli 7 c milyen csaatlakozoval rendelkezik? Pc hez alaplapra lehet kötni?
-
z00li
senior tag
Szia!
A 1250B-t én is csak ajánlani tudom. 2.1-es Creative T3100-ról váltottam közel 1 éve, és már az első meghallgatásakor nyilvánvalóvá vált, hogy sokkal jobb a hangja, mint a 2.1-é. Esetemben is igaza lett a topiklakóknak, miszerint sokkal több részlet lett hallható, pedig én is csak alaplapi hangkártyáról hajtom. Szerintem a mélye is rendben van, belépőszinten remek kis hangfal.
Üdv: Z
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok