Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Minden korábbinál jobb lett az új Cinebench tesztprogram
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Totális káosz a gyártók 12V-2x6 tápkonnektorhoz való hozzáállása
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Aktív témák
-
Lipton
őstag
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Nem!
Az LCD TV-kben nem TN van hanem általában IPS. TN biztos nincs mert egy TV-nél elég nagy baj lenne ha csak szemből lenne jó képe.
Főleg 32"+ méretnél.
Viszonylag jó áron kapni már 32-es, full hd TV-ket, ami olcsóbb és nagyobb is mint egy ilyen DELL. Persze gondolom a képpel kapcsolatos beállítási lehetőségek szűkebbek, és vagy analóg VGA-val vagy HDMI-vel tudod összekötni.
Arra amire használnád szerintem teljesen jó lenne egy TV is, ha van mivel meghajtanod.
Egyre többen használnak mfull hd TV-t monitorként.
Persze nem akarlak lebeszélni, nagyon jó monitor a 2709WFP!
-
Lipton
őstag
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Én válaszidőben nem látok sok változást.
A Samsung is jó volt meg ez is.
Nekem csak azért volt furcsa, hogy szerinted S-PVA, mert szerintem akkor még nem volt ilyen típusú panel.
-
gyilkos répa
tag
elfogadom, ha mondjátok. így emlékeztem (nem is tudom, miért).
de ez jó hír...akkor a mostaninál jobb képe lenne a dellnek?

-
-
Lipton
őstag
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Ha arra kell amire írtad, akkor szerintem nézz körül az LCD TV-k között is.
-
joshua7
veterán
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Erre valami linked van?
-
Lipton
őstag
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Nem gyengébb, elég hasonló az IPS és s PVA. A PVA-nak szebb a feketéje. Az IPS oldalról nézva kicsit indigósabb lehet.
A p193+ már S-PVA? -
gyilkos répa
tag
sziasztok!
nagyon köszönöm a kimerítő válaszokat.
mire használom: munka (ez általában irodai), film, néha játék. jelenleg egy samsung p193+ SPVA paneles monitorom van, tehát, gondolom, képminőségben jelentős változás nem lesz.
az IPS-ekhez képest az SPVA gyengébb minőség? bocs, ha a kérdés buta.
-
i are robot
senior tag
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Ahogy Nyugdíjas mondja, semmi különbség, mind ugyanazt akarja jelenteni, csak a korábbi elnevezések alapján sok helyen rosszul írják ennek a típusnak a számát.
Az állvánnyal nálam semmi baj, mondjuk nem is állítgatom, kb ahogy kivettem a dobozból úgy van most is, és teljsen stabil, nem rogyott meg, még csak a jelét sem látom, hogy ilyet akarna csinálni.
-
Lipton
őstag
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Szerintem semmi különbség köztük, gondolom a WildFlatPanel-nek a rövödítése.
Elég nagy monitor, főleg a 19-es után. Ha a 19-est pivot módba forgatom, akkor lesz olyan magas mint ez.
Ami meglepő, hogy egy nap alatt megszoktam a méretét. Aggódtam, hogy túl nagy lesz, nem látom majd át, de nagyon kényelmesen lehet rajta dolgozni.
Van benne kártyaolvasó, pár usb, és rengeteg bemenet.
A gombok ötletesen vannak megoldva, érintésérzékenyek, benyomni nem lehet. Nem tudom, hogy oldották meg, de ha 1-2 centire van az ujjam, akkor is kigyullad a led rajta. Ilyenkor még nem kapcsol, csak kigyullad. Érintésre megjelenik a menü a jobb alsó sarokban, és mellette a kávában kigyullad 5 led, ami a menüpontokkal egyvonalban van. Ha a menü meletti ledet nyomom meg, akkor belép, és így tovább. Elág sok beállítási lehetőség van, szerencsére a dinamikus kontrasztot is ki lehet kapcsolni.
A képe nagyon jó, elég homogén, bevilágítást nem látni. A betekintési szögek is nagyon jók, a széle felé is jó a kép. Átfutottam pár perc alatt a panelt, így elsőre nem találtam pixelhibát. Nagy a fényereje, ezért a fényerő most nullán van, de este még így is világosnak tűnik. A kontrasztot is levettem 40-re, különben kiégeti a szemem. A sebessége nekem megfelel, igazából nem látok ilyen téren különbséget az előző monitorhoz képest (Samsung 910T, pva). A pixelmérete nekem kényelmes. A színei jók, de szemml láthatóan más mint az előző Samsungnak (teltebb, élénkebb), majd ha meg tudom oldani, akkor elviszem kalibráltatni.
A Vista nem ismeri fel a pontos típust.
Egyik nap a monitor elé nyúltam valamiért, és érezhetően sugározta a meleget a képernyő. A fogyasztását még nem tudtam megnázni, mert külcsönadtam a mérőmet.
Nagyon jó monitornak tűnik.
Az álványával egyelőre semmi gondom. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Hivatalosan 2709W, a többi maximum beidegződésből automatizmus lehet, mert a többi komolyabb DELL az WfP végződésű szokott lenni...
Egyébként ebben az árban ekkora méretben jobbat nem nagyon tudsz venni.
Persze kérdés mire használnád...
-
gyilkos répa
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a DELL 2709W monitorokkal kapcsolatban? A leírások alapján nem tűnik rossznak, de az ebayen sok olyat árulnak, aminek az állványa tönkrement (megdől kicsit a monitor, nem vízszintes).
Illetve meg tudnátok mondani, mi a különbség (ha van egyáltalán lényegi) a 2709W, 2709WF és 2709WFP modellek közt? Mindhárom nevet látom a neten...
-
TrollBalint
addikt
válasz
talpalavalo
üzenetére
Hát akkor nem tudom, mondjuk a kontrasztot alapon hagytam (azt hiszem 50%) De nagyon éles színei vannak 0%-on is. Kb. ilyen volt, mikor a régi Samsungon beállítottam a filmnézős profilt.
-
talpalavalo
aktív tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Nálam kifejezetten elsötétül, lehet azért látni, de színek szinte 0 :S
-
Bivaly
tag
válasz
old_artist
üzenetére
A következőképpen áll a dolog:
Ha a szervízmenüben a PANEL (type)-nál:
LPL26.IPSWCG -t átállítom LPL26.PWMWCG -re, akkor nincs ilyen féloldalasan sötétedő jelenség. Viszont ebben az esetben, ha teljesen leveszem a fényerőt (nullára), akkor nem sötétedik el teljesen a kijelző, csak valamivel sötétebb lesz.
Most azon gondolkodom, hogy melyik a normális (általában TFT-knél)?
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy miben más a DELL 2709W rev04 a rev03-hoz képest?
köszi
-
Bivaly
tag
Hmm, az általad írottakhoz nem nagyon tudok mit hozzátenni, max annyit, hogy majd kiderül.
Mindenesetre az én kommentemre írt válaszként értelmezve nem igazán vitt közelebb a megoldáshoz.
De ha már írok egy kommentet: akinek ilyen monitora van, segítsen kérem, hogy hol lehet kikpacsolni a dinamikus kontrasztot ezen a monitoron?
Köszi!
-
-
Bivaly
tag
válasz
old_artist
üzenetére
A dinamikus kontraszt kikapcsolását még keresem. de egyelőre nem találtam az OSD-ben.
Teljesen fehérnél nem, csak a fényerő csökkentés közben tapasztalható az oldalak közötti különbség.
-
-
Bivaly
tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Azzal nem is lenne semmi gondom, hogy elsötétül, hiszen számomra az lenne a természetes (bár lehet, hogy ez a valóságban a TFT-knél másképpen van).
Csak azzal van a gond, hogy 27-100 között gyakorlatilag semmi nem változik. Kvázi a 0-100 tartomány helyett most csak 0-27 áll rendelkezésemre. Itt pedig finomállítgatás nem igen lehetséges.
Meg ez a bal oldalon sötétebb dolog is zavar.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Bivaly
tag
Már nálam is van szerda óta.

Részletes tapasztalatokat majd később írok, de az eddigiek alapján röviden: óriási élmény!Van viszont egy furcsaság, amiben talán segíteni tudtok:
A fényerősség állítása közben a kijelző fényereje nem folyamatosan változik 100-tól 0-ig csökkenve, hanem 100%-tól cirka 27%-ig nem látni semmyilen (vagy csak nagyon kicsi) változást, aztán 27-től elkezd sötétülni. De nem egyenletesen, hanem a bal oldal mindig lényegesen sötétebb, mint a jobb oldal. Majd, mire 0%-hoz érek, a monitor teljesen elsötétül.
Hallott már valaki erről a jelenségről?Köszi!
-
Garesz
csendes tag
Sziasztok!
Már korábban írtam ehhez a fórumhoz! De még azóta sem jutottam dűlőre. Megláttam egy monitor: Samsung SyncMaster 242MP Erről esetleg van valakinek valami véleménye vagy tapasztalata? A TV-s monitorok mennyire nem tudják a felbontásokat. Vagyis valami ilyesmit olvastam feljebb. (lehet buta kérdés)

Ezt itt láttam a hardveraprón nem tudom hogy megéri e? Felhasználás szempontjából filmnézés, netezés, rajzolásra használnám. Játékokra nagyon ritkán.Üdv: Garesz
-
dezz
nagyúr
Szóval, nem volt semmi külön kalibráció a monitorokra. Nincs több kérdésem.

Elmondanám, hogy a TN-esben fehér LED-ek vannak (mégpedig ugyancsak a panel szélén), amiben ugyanúgy ott van a foszfor, mint a CCFL-ben (csak itt nem az összes fény a foszfor gerjesztéséből jön).
A natív kontrasztarányt (amit egyidőben tud produkálni a panel) vagy egy adott fehérszinthez tartozó feketeszintet nem igazán befolyásolja a háttérvilágítás... A színek tisztaságát is inkább az (színszűrőkhöz igazított) RGB LED javítja. Az lehet, hogy kalibrálatlanul fehér LED-del is kevésbé (enyhén) sárgásba hajló a kép, mint az olcsóbb meghajtóval megáldott olcsóbb CCFL-t igen, színhőmérséklet-beállítást nem tartalmazó TN-eken (max. és/vagy alacsonyabb fényerőállásnál). A fényerőszabályzás alsó és felső határa is "kíjebb" lehet az átlagoshoz képest.
Mindegy, nyilván hamarosan ez lesz a hype középpontjában, és aki csak teheti, rohan majd szuper LED-es TN-ért 1.5x annyiért, mint a sima... Az arcán érzett szellőt a technikai fejlődés szelének tudva be.
(Kicsit hozzátéve vehetne akár egy normális IPS-est, de sebaj: az úgyis csak grafikusoknak kell...)Egyébként láttam már LED-es háttérvilágítású monirort, de alkalom adtán majd én is megnézem magamnak ezt is.
-
t.imi
addikt
Nevetni azt szabad

Ez a 2000000:1 "kicsit" nagy duma, de ha láttad (volna) már működés közben, akkor nem ezt írtad volna.
Nem vagyok "ips,pva, stb, többi szar" fan, csupán a látványra figyeltem.
Engem meggyőzött.
Nekem kicsi a 24", különben kizárólag ezt választanám. Nem vagyok grafikus, stb, pénzt is tudom máshova rakni, így marad a tn panel
Szerintem ráver a W2600HP-re, képpont mérete kisebb, 7 moncsi volt bekapcsolva, ugyan arról a gépről, ugyan az a demo ment. -
dezz
nagyúr
Először azt hittem, a W2420R-re gondolsz, ami LED háttérvilágítású IPS-es, szal hogy ez annyival jobb, mint a sima IPS-ek. De amikor megláttam az árat, és rájöttem, hogy a TN-es W2486L-re gondolsz, egy jót nevettem.
(Gy.k. nem a háttérvilágítás határozza meg az alapvető tulajdonságokat.) És még nagyobbat nevettem, amikor megláttam az LG oldalán azt a full kamu "MEGA KONTRASZTARÁNY" képet... (Gy.k. a dinamikus kontrasztarány növekedéséről van szó a LED-ek mélyebb leszabályzási lehetősége által, tehát nem egy képen jelenik meg a dolog.) -
t.imi
addikt
Én ma voltam az LG bemutatóteremben.A w2600hbbf már nem forgalmazzák.De, láttam az új 24" ledes moncsijukat.Annyi a különbség majdnem, mint a tn+ és az IPS moncsi között
Árban sem olyan vészes, kb 110-115e kiskerekben.
Néztem a M2762-t ill. a kistesója volt csak kint, 3-4 hónapja jött ki, újfejlesztés, tv tuner mpeg4 támogatás, szinminőségben is elég kellemes. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
Sajnos igen. Már próbálkoztunk ott
Mindenhonnan ez jött vissza, aztán mindenhol jött 5 naponta a sablon mail, hogy lez, léesz,de azóta sem lett sehol,pedig ez még szeptemberben volt. Szóval erre várni, hátőőő... 
-
TrollBalint
addikt
Akit érdekel, most írtak nekem a Pannon-Orange -tól (én nem ismerem őket, csak a neten találtam rájuk), hogy a LG w2600HP-BF nincsen raktáron, de be tudják szerezni. (szerintem sablon szöveg, de ki tudja)
Itt meg lehet nézni: LG W2600HP-BF -
Brekk
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Sajna mar uj nincs, es nem is lesz, ez az egy db van, de sztem jo aron adom, tobb mint 2,5ev gar van még rá.

-
TrollBalint
addikt
direkt néztem az árlistátokat, de nem láttam benne. Hét elején még nagy vadászatot tartottam, hogy hátha fel lehet még lelni valahol egy ilyen monitort. De csak külföldi oldalakon láttam (mivel nem annyira jó az idegen nyelvtudásom, lehet, hogy ott se lehetett már rendelni
) -
Brekk
addikt
Esetleg ha valakit erdekelne, akkor nekem van egy LG 26" S-IPS monitorom, par honapos, egy subpixel hibával. Olcson adom.
(szamla+garipapirral)
Priviben szivesen értekezek árakról!
-
TothMG
aktív tag
Hát ha jól nézegetem, akkor nem igazán lehet már venni Hazro monitort.
Ti jutottatok valamire? -
TrollBalint
addikt
válasz
Zoli1222
üzenetére
100e körüli összeg amit rászánnék, a BF monitor miatt elmentem volna 150-ig, kb. annyiba került. De azt már nem kapni. Írtam ugyan az LG magyarországi képviseletének, hogy mondjanak valami okosat. Válaszoltak is, ők nem foglalkoznak eladással próbálkozzak valamelyik hivatalos forgalmazónál. Ott meg nincsen a listában, így marad a PF verzió. (Persze, ha lenne max. 150e -ig nem TN paneles előnyben részesíteném)
Esetleg 24-esben tudtok valami jó S-IPS monitort, mert az még talán belefér. (Bár ezzel az LG-vel az a jó, hogy meg tudom venni itt, és ha bármi gond van, csak beviszem a boltba, nem kell küldözgetni ide-oda)
-
Zoli1222
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Kb mekkora az az összeg, amit hajlandó vagy még fizetni? Nekem pl régebbi típusú monitorom van, egész pontosan Dell 2407WFP-HC. S-PVA paneles. A lényeg az, h nincs az a pénz, amiért én visszaváltanék TN panelra. Ahogy elnézem a mai kínálatot sajna nincsenek már azok a pénztárca barát monitorok, mint pl LG W2600HP-BF vagy Benq 241WV. Kompromisszumot kell kötni vagy kisebb átmérő vagy drága monitor.
-
Zoli1222
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Ha fullHD-s akkor sztem semmi gond, és ahogy mondtam 22" fellett már felejtős a TN panel.
Megkérdezhetem, h mire használnád a 26"-t? -
Zoli1222
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Annyi pénzért akkor már vegyél 32"-os lcd tv-t. 22" felett már teljesen hülyeség TN panelos monitort venni. Max Samsung 2333SW, ami még jó.
(#638) t.imi: Nagyon sok gyártónál van pontatlanul megadva a specifikáció.
-
t.imi
addikt
Itt árulnak az aprón, százon felül van az ára.
-
TrollBalint
addikt
válasz
i are robot
üzenetére
eddig azt kerestem, de mivel már nem kapni, így kénytelen vagyok lemondani róla. és átpártolni a PF-re

-
i are robot
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Ja, bocs, összekevertem. Mondjuk úgy értettem hogy az IPS-t keresed.

-
TrollBalint
addikt
válasz
i are robot
üzenetére
Ezzel az a baj, hogy ez a S-IPS paneles, amit tényleg nem igazán lehet kapni. Ma írtam a LG-nek, hogy mondjanak rá valamit, remélem válaszolnak. Amit én keresek, az TN paneles, amit tudtommal még lehet kapni.
(#639) i are robot: Amit te linkeltél az a S-IPS paneles BF!, a PF a TN paneles
-
t.imi
addikt
válasz
i are robot
üzenetére
Most nézegetem a gyártókat, lg-nek már írtam ezügyben, csak lesz valami.Max beesek egy boltba és megnézem élőben.
Dell 2709w 27"-os pva? paneles, kint 138'000 (van 113-ért is) itthon majd 200'000
Sok éhes ... -
t.imi
addikt
most a leves nem egyenes, vagy a kanál görbe?
W2600 az tuti lehet, igaz nem láttam még.Edigiben lehet venni, vagy te a pva v. melyik panelesre gondolsz? Egy 22" lg-m van 226wtq, nekem tökéletesen megfelel

-
i are robot
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-lg-w2600hp.html
Viszont állítólag már nem nagyon lehet kapni, vannak itt akik hónapok óta vadásszák.
-
t.imi
addikt
válasz
i are robot
üzenetére
Köszi, szomorú vagyok. Ezt a népbutitást.....mit spórolnak már 1/2 colon? Sok b@zi.A 27" is elmehet, hp van 350 dolcsiért, de azt nem lehet nálunk beszerezni, samunak van 27" 1920*1200 180E -ért. Nem is veszek semmit a végén

-
i are robot
senior tag
A 16:9 felbontás az 1920*1080 - a 16:10 pedig 1920*1200 ezek szerint
Pl van egy 27" lg moncsi, ami full hd 1920*1080 felbontással, az képes megjeleníteni a 1920*1200-t?Nem, amit megadnak, az a natív felbontása, ennél csak kisebbet tud, nagyobbat végképp nem. Vagyis ha 1900×1080 van megadva, akkor teljesen kizárt hogy az 1200-at is tudja. Fordítva talán lehetséges, de annak sok értelme nincsen.
Másik a felbontás.26"-nál 25.5" látható a 27"-nál pedig 27"
hink: Ez a régi crt időket idézi, ott az üveg göbülete miatt tünt el ~1". Itt miért kisebb a 26" -os?Ez sem teljesen így van. CRT-knél a kávázott méretet szokták megadni, itt viszont a valós látható képméretet. Az már más kérdés, hogyha tört számú a képátló (márpedig az esetek többségében az), akkor felfelé kerekítik, nyilván nem fogják a 25,5"-os monitort 25"-osként eladni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
t.imi
addikt
Had kérdezzek már egyet

A 16:9 felbontás az 1920*1080 - a 16:10 pedig 1920*1200 ezek szerint
Pl van egy 27" lg moncsi, ami full hd 1920*1080 felbontással, az képes megjeleníteni a 1920*1200-t?
Egyik bolt szerint igen, a másik szerint lehet, de nem biztos....
A gyári brossurában nem szerepel a 1920*1200.
Másik a felbontás.26"-nál 25.5" látható a 27"-nál pedig 27"
hink: Ez a régi crt időket idézi, ott az üveg göbülete miatt tünt el ~1". Itt miért kisebb a 26" -os? -
t.imi
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Külföldről én sem rendelnék, max. ha valami nagyon extra kell.
A T260 és 260hd között van különbség a kontrasztban 20000/10000 dinamikus. itt van minden, t260, hannsg, lg, stb csak felhasználói hsz-ek. -
TrollBalint
addikt
old_artist-tól úgy tudom a T260-nál jobb a LG. Én ezért húztam ki a T260-at. Mondjuk élőbe HD-t láttam, az nem tűnt csúnyának, de a boltba minden szép

Én is egyre inkább hajlok, hogy a w2600-ast vegyem. Nézegettem külföldi boltokat, ha lehet nekik hinni, akkor németbe, meg ausztriába még van S-IPS-es monitor. De onnan nem merek rendelni
-
t.imi
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
De jókat írtál

Akkor a két 27" LG kiesik
Marad a hannsg, bár annak sokan a szinhelyességét bírálják és a pixel hibákat, amivel nem lehet mit kezdeni, mivel más gari vonatkozik rá (ha igaz)
LG w2600 v. a samu t260 (nem a HD-s) -
TrollBalint
addikt
ha 1900x1080-at tud, akkor az 16:9, ha meg van rajta 16:10-es arány, akkor (szerintem) tudnia kell a 1920x1200-at. Egy időbe mikor olvastam a lcd tv-s topikot, ott írták, hogy ha a játék abban a felbontásban indul, amit a tv nem támogat, akkor bizony egy fekete képernyő a jutalmad. Ezeknél a monitor - tv-knél nem tudom hány féle felbontás van, amit támogat, de ha kevés, akkor könnyen lehet, hogy kompromisszumokat kell kötni játékozás terén.
Nekem mondjuk semmi tft-vel való összehasonlításom nincsen, mert én még mindig crt-t nyúzok
Esetleg valaki tud tanácsot adni/ dönteni segíteni?
Most már ott tartok, hogy vagy a W2600H-PF az esélyes, vagy pedig amit old_artisték is árulnak Green monitor. A green, az IPS paneles, de csak 24"-os, viszont olcsóbb, ugyanakkor számomra ismeretlen márka. A lg mellett szól, hogy nagyobb, de TN paneles, de azt meg tudom venni itt helyben (pécsi vagyok) és ha bármi gond van, csak ide kell a boltba bevinnem, nem kell pestre utaztatnom.
Alapvetően szeretnék minél jobb monitort, filmezésre, játékra és rajzolásra használnám, ebben a fontossági sorrendben. A rajzolás meg kizárólag hobby szinten működik, így nem lényeg a színhűség. -
t.imi
addikt
Zalman fanoknak
express onlinén megvehető -
t.imi
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Az lg-ket én sem értem, bolt szerint állítólag tudják az 1900*1200-t,de hogy van ez, ne kérdezd.
Azt is mondták, a vga karin be lehet lőni 1900*1080-at + a játékokban is.Ilyet se láttam még.
LG-n van autó képméret arány, magától rááll 4:3, 5:3, 16:9, stb..de mi van a 16:10-el.
Kicsit le vagyok maradva a monitorokkal 21" crt-ről váltottam 22" LG 226wtq-ra.
1680*1050 és kész
-
TrollBalint
addikt
én is monitor vásárlása előtt állok, nálam is majdnem ugyanezek az esélyesek. Az utolsó 3 amit linkeltél, plussz, van egy 24"-es green monitor. A 2762 meg 2794-es, nagyjából ugyanaz, mindegyik tv is egyben, és nem tudja a 1900x1200, csak az 1080-at, míg a w2600h tudja. old_artist szerint a w2600-nak szebb a képe mint a samsung t260-nak. nálam ez a legesélyesebb, ha 26-ost veszek. De a 24"-esnek viszont IPS panelje van, ezek meg Tn-ek. A többi amit linkeltél számomra ismeretlenek.
-
t.imi
addikt
Linkeket eltoltam...

-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Nem tudom volt-e már kérdés, nem sokat találtam itt a fórumon.
Moncsit vennék, de a tesztek 60%-ban homlok egyenest mást írnak. Ha valakinek van a felsoroltak közül, megköszönném ha leírná a véleményét pár szóban.
Jelenleg egy LG 226wtq.t használok 1650x1050-ben, aminek tökéletesen meg vagyok elégedve a képminőségével.Nem grafikázok, stb...Mivel csak netezni,játszani használom, nem 100%-ban fontos a tökéletes képminőség, de nem szeretnék homályos, életlen képű monitort.
Az LG 1900x1080 nativ felbontása mellett lehet nyomni a gamekat rendesen? Én nem látok 1900x1080 csak 1900x1200 felbontást egy pár játékban (sorry, ha lúzer kérdés volt)Ezek lennének a kiszemeltek:
HannsG HG281DJ 28" [URL=http://www.edigital.hu/Monitor/HannsG_HG281DJ_28_LCD_monitor-p37269.html]hannsg[/URL]
LG W2753 V-PF [URL=http://hu.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=040106&categoryId=040106&parentId=04&modelCodeDisplay=W2753V&unit=NOTHING]2753v&model=Select+a+model#[/URL]
LG M2762 D-PZ [URL=http://www.lg.hu/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=040108&categoryId=040108&parentId=0401&modelCodeDisplay=M2762D&model=4]2762d[/URL]
LG M2794DP-PZ [URL=http://www.lg.hu/prodmodeldetail.do?catModel=5&actType=&modelName=¤tPage=&categoryId=040108&parentId=0401&modelCategoryId=040108&modelCodeDisplay=M2794DP]2794d[/URL]
LG W2600 H-PF [URL=http://www.lg.hu/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=040106&categoryId=040106&parentId=0401&modelCodeDisplay=W2600H&model=34]w2600h[/URL]
Köszönöm előre is mindenkiek.
-
Bivaly
tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Igen, nézegetem a dolgokat, elég nagy az a lag ennél a monitornál, bár nem olvastam még két egyforma adatot. A legjobb, amit ovalstam eddig az 47 ms. Csak az a gondom ezzel, hogy 220 körüli tempónál ez cirka 3 métert jelent a számolgatásom szerint. Le is esek az útról.
Lehet, hogy mégis TN-es lesz a végén.

-
-
Bivaly
tag
Sziasztok!
LG W2600HP-BF beszerzése mostanság teljesen reménytelen?
Olvasgattam vissza, de azért megkérdezem: 200k-ig (26 vagy) 27 collos TFT-t (elsősorban játékra!) milyet ajánlanátok?

-
Lipton
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Találtam pl +10k-ért speckóbb pixelgaranciát is, ami annyit takar, hogy kibontják, kipróbálják, stb. majd pár napon belül cseréli "bármilyen" pixelhibára. Lehet, hogy hisztis vagyok, de nekem gyári csomagolt doboz kell

Aggályos csak annyira, hogy ha mondjuk egy év múlva lesz valami, akkor mit várhatok gariba.Köszi a segítséget!
-
Lipton
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Garancia:
kérdés, hogy "mire cserélnek"? Milyen jellegű/mennyiségű pixelhibára pl.NEC:
Abszolút értékben (is) nagyon drága
+ méretre sem akkora.
Még a Dell is elég sokba kerül sajnos.Beszerzés:
Régebben (nem tudom mikor, pár hónap) láttam ennél olcsóbban is.
Nem is igazán találtam olyan sok helyet aki forgalmazná. -
Nyugdíjas
nagyúr
Szia!
Ebben az árban nem nagyon...
Hasonlóan komoly, illetve még sokkal komolyabb az NEC 2690WUXi2-je. Itt egy teszt róla. Persze az ára is más... 
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Ezt a monitort néztem:
Dell UltraSharp 2709WVan valamilyen más hasonló alternatíva?
Hol lenne ezt érdemes beszerezni?
DELL-től milyen garanciára számíthatok?köszi
-
Garesz
csendes tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Olvasgattam folyamatosan amit csak lehetet! Nem vagyok nagy forumozó most kezdek belépni ebben a "világba".

Én csak a Te szavaidra lettem volna kíváncsi, látom eléggé benne vagy ebben a monitor témában. És amint írtam már nem akarom elkapkodni jó monitort szeretnék venni!
Még egyszer köszi a segítséget!Üdv
Aktív témák
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Főleg 32"+ méretnél.

, mert ha ott is észrevehető, akkor az nem valami jó dolog!

(Gy.k. nem a háttérvilágítás határozza meg az alapvető tulajdonságokat.) És még nagyobbat nevettem, amikor megláttam az LG oldalán azt a full kamu "MEGA KONTRASZTARÁNY" képet... (Gy.k. a dinamikus kontrasztarány növekedéséről van szó a LED-ek mélyebb leszabályzási lehetősége által, tehát nem egy képen jelenik meg a dolog.)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)