Hirdetés
Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
A 20 ms az nagyon jó ezeknél a monitoroknál.
Nekem U2410-es van meg majd lesz valamikor
ha cserélik.
Annak is 20 ms körül van a lag-ja game üzemmódban, és szerintem azt már egyáltalán nem venni észre. Mennyit is késik kb. 1 frame-et vagy még annyit sem
Aki meg HC gamer-nek érzi magát az úgy is CRT-n tolja vagy valamilyen Hazron![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TothMG
aktív tag
válasz
gyilkos répa
üzenetére
-
TothMG
aktív tag
DELL U2711 input lag 20ms. Kicsit sok, de nem vészes.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
i are robot
üzenetére
Fentebb nem hiszem egyébként... Legalábbis, ha a disztributor hozza ilyen áron, akkor ez teljesen korrekt árszint szerintem.
-
i are robot
senior tag
Szerintem is jól tetted, mert tényleg fel fog menni az ára, ez nagyon bevezető. Ha értelmes összegért el tudnám adni a mostani 2709-esemet és a zsebemben lenne az árkülönbözet is, akkor gondolkodás nélkül megvenném, mert munkánál a pixelekből sosem elég. Sajnos egyelőre nem adott minden feltétel, úgyhogy kénytelen leszek várni ezzel.
-
TothMG
aktív tag
Nem kintről rendelem mert ott sokkal több. Magyarországon veszem raktárról. Csak azon gondolkodom, hogy később mennyiben fog változni ez az ár, megéri-e most megvenni. Ebben a kategóriában nagyon jónak tűnik az az ár amennyiért Magyarországon most adják, bár a lagg-al és a felbontással kapcsolatban vannak fenntartásaim.
-
TothMG
aktív tag
Megrendeltem magamnak egy ilyen dell U2711-es monitort. Nem tudom mennyi lesz az ára később , de nagyon jó árat találtam, és kint Angliában most 930 font, ami átszámolva közel 280 ezer forint. Meglátjuk a Hazro mellett hogy teljesít.
-
TothMG
aktív tag
válasz
i are robot
üzenetére
Hallot már valaki a hazro HZ30WQ5?
-
Brekk
addikt
válasz
i are robot
üzenetére
Display-el probaltuk.
-
Brekk
addikt
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Meg tudod nezni oket egymas mellett.

-
gyilkos répa
tag
válasz
i are robot
üzenetére
rajta

-
i are robot
senior tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Aha. És milyen kábellel kötötted rá? Mert itt azt írja, hogy DVI-vel csak a fullHD-t tudja, és displayporton megy a nagyobb:
http://www.matrox.com/graphics/en/products/graphics_cards/m_series/m9148lppciex16/ -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
i are robot
üzenetére
M 9148LP
Egyébként tényleg irigykedhetsz
Én is az vagyok magamra, mer' otthon ütsöröghetek a "kisnekk" előtt megint 
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Igen. Mivel OSx alól semmi értelme a tesztelés jórészének, vagy nincsen rá mód. Ha megoldod nekem, hogy Win7 alatt a Matroxal legyen 2560x1440-em én azonnal tesztelek. Gondolhatod, hogy engem bossznt legjobban a dolog. Az események egy korábbi szakaszában kifejezetten bosszús, és kiábrándult voltam,de már le..arom...
Majd tesztelünk valami Atival, vagy mittomén. Most meg egyelőre élvezkedek a 3 böngészőablakon egymás mellett OSx alól

-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Nyaaa, egyelőre annyi, hogy Win7-el ellátott benti gépünkön nem sikerült 1920x1080-nál nagyobb felbontást egy óra befektetése árán sem kicsikarni belőle. Bár én ezt a Matrox "csodájának" tudom be.
Tényleg nem azért mondom,de a MB-Pro-ra rágyugva 2mp múlva már tudta, értette, csinálta a dolgát

-
XoZ
aktív tag
válasz
i are robot
üzenetére
Angol fordítás Google translate segítségével: [link]. Lapozgatva sajnos csak az első két oldalig jó, utána trükközni kell: az aktuális német oldal közvetlen linkjét kell lefordíttatni.
-
madgie
titán
válasz
i are robot
üzenetére
Jó hónapos késéssel szokták mostanában angolra fordítani.
-
madgie
titán
válasz
gyilkos répa
üzenetére
-
gyilkos répa
tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
persze, abszolút a szubjektívra vagyok kíváncsi.
mert a felbontással kapcsolatban (annak egyértelmű előnyei mellett) két probléma is felmerül, az egyik ugye a betűméret (nekem amúgy ishanyatlóban van a látásom :-) ) a másik pedig, hogy amennyiben játszani akarsz, ugyanennyit kell vga kártyára költened

szóval szubjektíve...ha egymás mellé teszed az u2410et és a 2711et, az utóbbi - szubjektíve
- sokkal megterhelőbb a szemnek? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Ezt hogy irjam le neked?

Ne viccelj... Ez neme gy meghatározható dolog... Mennyire... Hát nagyon
De én szeretem. A mm-ben mért képponttávolságot meg tudjuk. Nem hiszem hogy ennél többet tudok mondani. Ha a szubjektiv véleményemre gondolsz, akkor nem nagyon... A 22" 1920x1200-as monitorok ugyanekkora képpontmérettel dolgoznak, és én azokat kifejezetten szeretem nézegetni. 
-
i are robot
senior tag
De, az Imacik azok LED háttérvilágításúak:
http://xms.hu/apple.php?tk=imacSzerintem azért az nem minden, láttunk már olyat hogy csak a marketinges parasztvakításra volt jó.
Kalibrátort meg szerintem angliából érdemes rendelni, jóval olcsóbb mint itthonról, és van jópár megbízható bolt. Egy i1D2-t 50e Huf körül lehet így beszerezni.
-
gyilkos répa
tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
azt mondd meg majd kérlek, hogy mennyire aprók a betűk ezen a felbontáson, ekkora képernyőméretnél...mert az ára tényleg sokkal jobb, mint amire számítottam, bár még mindig inkább az u2410 mellett vagyok lélekben (betűméret, ár).
de sajnos a kisördög motoszkál bennem is...
-
TothMG
aktív tag
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Sehol, én is Angliábol rendeltem, de már ott sincs ahonnan nekem jött. Rizikós volt, kártyával előre kifizettem, de megjött épségben és pixelhiba mentesen.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gyilkos répa
üzenetére
jaja, megtörtént a csoda. Nagyon jó áron sikerült szerezni... Nem gondoltuk volna

Hazro sajnos elég bonyolult kérdés. Még Európában is kicsit macera hozzájutni,de gondolkozunk egyébként, hogy kellene valamit kezdeni vele.
p.s.: Mindjárt magamelé kapok egy U2711-et és irok pár sort. Remélem egy csoda lesz...
-
gyilkos répa
tag
az oázisnál van 2711, raktáron...bruttó 200.
-
TothMG
aktív tag
válasz
i are robot
üzenetére
Az imac-ben ugyanez a panel nem led hátérrel világítással van?
Én akkor cserélek monitort, ha végre lesz valami jó 27-30 colos H-IPS led háttérvilágítással, de a lagg miatt akkor sem biztos. Sokat használom játékra és nállam az a fő szempont. Mondjuk a jelenlegi monitoromtól nehezen válnék meg. Rákéne szánnom magam a kalibrálásra. Nem kalibrál valaki Szeged környékén, mert Budapestre felvinni elég macera. Bár gondolkodom egy kalibrátor megvételén is, hol lehet kapni?
-
TothMG
aktív tag
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Szerintem a tv nem jó monitornak, van néhány készülék, amelynek van játék módja, de még így is messze vannak a monitorok input laggjához képest, anélkül meg reménytelen játszani rajta szerintem.
-
gyilkos répa
tag
válasz
i are robot
üzenetére
nagyon köszönöm a választ.
és az a lehetőség, hogy 27 körül TV-t veszek, normálisabb panellel? az elvetendő? csak mert a TV-k olcsóbbak, mint a monitorok...gondolom, akkor le kell mondanom a DVI-ről.
egyébként a displayport miért jobb, ha egyáltalán jobb, mint a HDMI, vagy a DVI?
-
i are robot
senior tag
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Ha esetleg van digitális fényképezőgéped és egy akármilyen CRT-d, akkor magad is letesztelheted a monitorodat. Vannak a neten ilyen programok, amiket ha lefuttatsz a klónozott képernyőkön, lefotózod kb 50-100-szor, és az alapján számítasz egy átlagot, akkor meg is kaptad az input-lag átlagot. Egyébként nekem ilyen 2709-esem van, és egyszer meg is tettem ezt. Sajnos nem sok jóval tudok kecsegtetni. Mondjuk a játék nálam abszolút mellékes, de utóbbi időben szoktam néha TF2-zni, és azt kell mondjam érzem a lassúságát, mármint annak a hátrányát. Szerintem a 2410-essel ebből a szempontból jobban járnál, és azért sem kicsi.
-
i are robot
senior tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Hát ez tényleg az.

Pedig a 200K körüli ár még épp annyi, amire azt mondom hogy megfontolnám hogy a 2709-ről ápgrédeljek, mert a felbontást ki tudnám hasznáni, miazhogynagyonis, viszont a 300 már egyszerűen eszementül irreális. Belegondolva, hogy 450K körültől már lehet kapni 27-es iMacet, amiben ugyanez a panel van, és akkor kaptam még egy elég jó gépet is hozzá. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Várhatóan sajnos inkább 300k körül lesz a bruttója. Elég kiábrándító.
-
gyilkos répa
tag
a dell nagyon vonzó, de
- szerintem irtó drága lesz (200e fölött). már az amerikai ár is annyi, az európai állítólag még magasabb.
- a felbontás nagyon nagy. nem is a játékoktól tartok, hanem inkább a betűméretektől. ekkora monitor mellett hunyorogni...persze ha rámhullana egy, elkapnám.
ennek ellenére szeretnék egy új monitort. mivel 27-es méretben a jobbak már számomra elérhetetlenek (tudom, ott van a 2708-9 WFP, ami szintén klassz, de a tesztek alapján a LAG miatt játékra már egyáltalán nem jó), most arra gondolok, esetleg veszek egy u2410-et kompromisszumként.
ami felmerül:
- nincs-e 27-es méretben olyan tv, ami jó minőségű monitor lenne és nem olyan ronda, mint az a fehér LG? (nem tudom a kódját, bocsánat)
- jelenleg egy 19es PVA monitorom van - ennél a 27-es SPVA DELL lag-je sokkal rosszabb? mert végülis a mostaninál nem szenvedek az alatt a néhány játák alatt, amivel játszogatok... -
TothMG
aktív tag
válasz
i are robot
üzenetére
Néztem én is ezt a dell monitort, jókat írank a tesztekben, filmre biztos ideális, de túl nagy a felbontása és játékra ezért nem igazán jónak látom.
-
válasz
i are robot
üzenetére
Hát nyilván nem fogok 120k-ért 28"-as monitort venni, ha 111k körül van értelmes 32-es HDTV, aminek a tunerét nem használnám.
-
i are robot
senior tag
Igényeid azok vannak, de áldozni rá már nem vagy hajlandó…
Hogy konstruktív is legyek, vegyél majd Dell U2711-est, az 16:9-es, nemsokára kapható lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
i are robot
üzenetére
Van 19"-os 5:4 és 16:10-em is. Egyiken sem élmény filmet nézni éjjel, elég otromba tud lenni a megvilágított fekete csík.
Köszönöm a segítőkész hozzáállást, folytasd csak így tovább és neked is jó éjszakát kívánok.
Cyberpunk: Köszi.
Ezek TN-esek, ugye? A BenQ-t még pixelgarral is be tudnám szerezni, és az ára sem vészes. -
Cyberpunk
félisten
Hát nem tudom hogy vagy vele de nem gáz a 16:10 az igaz hogy a 16:9-es filmeket két csík között jeleníti meg, de egyáltalán nem baj az a max 1 cm fekete csík alul és felül. És persze az ultra szélesvásznú filmek azok szintén csíkoznak 16:9-en is

De ha kitartasz a 16:9 mellett akkor például ezt tudom ajánlani [link] esetleg ezt [link].
Bár ezek már drágábbak viszont nem nagyon találni ebben a méretben olcsóbban. -
Cyberpunk
félisten
Hát én nem ajánlom az olcsó TN panelosokat ebben a méretben nem is a szín a probléma van akit az hidegen hagy hanem a betekintési szögek ebben a méretben szerintem már nehéz úgy helyezkedni a gép előtt hogy ne torzuljanak a színek a monitor szélei felé.
De van egy tippem a HannsG 28"-os orjása az habár TN-es, de akiknek van azok megvannak vele elégedve nem hiszem hogy azért mert olyan igénytelenek lennének
-
Üdv. Milyen minél nagyobb monitort érdemes venni minél olcsóbban?
Mondjuk 80k 27", vagy 100k 30". Ki mit tud? HDMI vagy DVI+pixelgar kéne, más mindegy.
FullHD ugyebár. -
tomamd
tag
P2770HD vélemények?
-
Maksifül
senior tag
Olvasgatom a fórumot, sok hasznos információt találtam már.
Szeretném megkérdezni, hogy manapság milyen monitort érdemes választani kb. ebben a méretben, vagy kicsit kisebben.
Felhasználási területek:
- játék, internet, filmnézés /ez utóbbi miatt szeretnék HD-s monitort mindenképpen.
VGA Ati4850
Árkategóriában 50-100e körül keresgélnék, preferált márka a Dell, meg minden olyan, amire több év jótállást adnak.
Mit lehet kihozni ebből az összegből? Mik a legjobb választások? Minden tanácsot szívesen fogadok!
-
Weaver
senior tag
ez mennyire ajánlott - nem ajánlott moncsi ?
Samsung SyncMaster 2693HM
panelekkel tisztában vagyok, de tudom h van pár rutinos ember itt aki vásárlás előtt azért tudna tanácsot adni. ez a Samsung moncsi lenne a kiszemelt.
-
HellGreg
őstag
sziasztok, tanácsra lenne szükségem, lecserélném a 2232-es samsung monitoromat 24-estől 27-esig, még nem döntöttem el, csak az lenne a problémám, hogy elegem van az oldalsó bevilágításból, és tudom, hogy a legtöbb monitor ilyen technológiával készült. Milyen monitort ajánlotok, ami fejlettebb technológiájú, nem bevilágítós, és nagyobb a betekinthetőségi szöge (ja és lehetőleg nem Apple, mert arra a világ pénze nem elég), és jó áron van?
köszi
-
pszihó
aktív tag
Ezt vegyétek meg: Ez tuti monitor !
-
cyb6
csendes tag
akkor tényleg azt mondjátok, hogy ne egy 27-es TN modulos monitor, hanem egy 81cm-s lcd tv? ez árban ugyanaz a 100k a tv meg sokkal nagyobb. én tv-t nem nézek szal nekem PC felhasználásra kellene (filmek, netezés stb, a szokásos)... nagyon köszi a válaszokat előre is.
-
pakesz
aktív tag
válasz
Perillustris
üzenetére
igen ebben egyetertunk, hogy Juli neni odaall az elektronikai szakaruhazban es megnez 2 TVt es a felsorolas mindenben megegyezik kiveve egy kis betut, es vegul a 42" -os TVt 160e forintert veszi meg es nem 500e forintert
)http://www.guide2lcdtv.com/2009/lcd-technology/lcd-tv-twisted-nematic-in-plane-switching-mva-pva/#more-130
"If you want a higher quality panel using MVA, PVA, or IPS you will need to be prepared to pay anywhere from 50% to 300% more, depending on overall quality."moncsira mar van panel hatarozo, de TV re meg nem talaltam

mondjuk engem nagyon erdekelne ez a dolog, szoval orulnek mas velemenyenek is, mivel ez amit beirtam engem sajnos nem gyozott meg de nincsen fel napom hogy teljesen meggyozodjek rola, most 1 orat raszantam nem talaltam bizonyitekot

-
Perillustris
senior tag
-
pakesz
aktív tag
azert ezt biztos forrasbol tudod hogy IPS panel van bennuk? meg a legolcsobban is???
mert utne ha 42" -os IPS paneleket adnanak szare-hugye(~150 ropi) amikor 200 ropi a 27" Dell....es nem akarom elvenni a DELL monitor vasarlok kedvet, de azert a pixelgaranciaval VASARLAS ELOTT legyenek tisztaban
-
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
Samsung p2770hd tapasztalat vélemény pro contra

-
Perillustris
senior tag
Hát, mielőtt feltettem volna a kérdésem, átolvastam az utolsó 150-200 hozzászólást. Ez annyit ért, hogy nagyjából már meg is tudnám válaszolni azt magamnak, de azért mégis, hátha az elmúlt 1-2 hónapban vannak újabb információk a témakörben: erről az öszvérről van szó (LG 27" M2762D-PZ). Három éve egy LG 194WT-t használok, szóval nincsenek illúzióim a konzumer kategóriáról: nekem viszont megfelel. A kiszemelt típus második monitornak kellene, videóvágáshoz, játékhoz, valamint a mozivászon szerepét is átvenné a kistesójától. Nem innen lenne, hanem jelentősen olcsóbban jutnék hozzá, kb. 65 ezer forintért, újonnan, egy év garival. A tv-tuner egyébként nem lenne feltétel, de erre kaptam egyedi ajánlatot.
Gondolom, ha leadok a méretből (pedig ugye a méret nem fontos, hanem nagyon fontos), mondjuk 24"-ig, ilyen áron akkor sincs jelentősen jobban teljesítő modell?
UI: egyébként arra mindenképpen jó volt az olvasgatás, hogy elmegyek majd az Ázsia Centerhez megnézni a jobbakat, de sajnos az ártényező még a valószínűsíthető elámulás esetén is megmarad a fenti szinten.
Köszönöm a segítséget!
-
partymaci
aktív tag
válasz
i are robot
üzenetére
No nekem van egy BF típusú és olyan kérdésem lenne hogy a bal felső részem a bevilágítás mintha kicsit kiterjedt volna, még képet nem csinaltam róla mert tegnap este tűnt fel, de lehetseges ez ez a hibajelenség? Vagy eddig nem vettem volna észre 1 év alatt?
Csak széles vasznu filmeknél kicsit zavaró hogy a fenti fekete sáv egyik fele vilagosabb. -
Lipton
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Ment mendegélt a monitor, semmi baja nem volt, volt rendesen kép, mindig, mindenhol.
Tegnap reggel bekapcsoltam, és már az furcsa volt, hogy nem látom a postot, és semmit a bootból.
Aztán jön az a rész ahol be kell írni a jelszavam, ott van kép, de csak 1024x768.
Valami baja van szerintem, mert eddig ment tökéletesen, most meg szakakodik. -
Lipton
őstag
A kettes DVI portra kötve minden rendben van. Az egyesen meg szarakodik.
Érdekes. -
Lipton
őstag
Na gond van...
Bekapcsoltam a gépet, és bootnál nem látom a karakteresk képet. Akkor jön meg a kép, amikor be kell írni a jelszavam a vistának, de utána is csak 1024-be tudom használnia monitort.
Generic, non-plug&play monitort ír ki a vista.
Öteletek?
Nem tudom mi baja.
-
old_artist
addikt
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Üdv!
Egy 24"-os feletti TN paneleset vétek megvenni, mivel a TN paneles "betegségek" többszöröződnek, és ezáltal élvezhetetlenek is - akkor inkább egy IPS paneles LCD-TV-t érdemes venni!
- vagy egy jobb (pl. IPS) paneles 23-24"-os monitort, amit már 75e-től lehet kapni! -
gyilkos répa
tag
van egyáltalán tn panelesből olyan 26-27-es, amit érdemes megvenni?
mert a piac tele van velük, ha jól látom...samsung, LG...24-26-os monitorokat tulajdonképpen fillérekért lehet kapni.
-
S. Szabi
őstag
Üdv! Létezik 2560x1600-as felbontású 24-26"-s monitor? (Csak érdeklődés szintjén)
-
TothMG
aktív tag
Tud valaki valami jó IPS-s legalább 26 colos monitort LED háttérvilágítással?
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Egy iiyama E2607WS vásárlásán gondolkodok (amúgy az aldiban kapható valamilyen más néven). Szerintetek ez a monitor megérhet 60.000Ft-ot?
Aktív témák
- iPad topik
- Építő/felújító topik
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Anime filmek és sorozatok
- Házimozi haladó szinten
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG 28MQ780 27,6 16:18 DualUp monitor Ergo talppal és USB Type-C csatlakozással
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- MSI G24C4 180Hz Ívelt garanciás monitorom eladó
- LG UltraWide 29WQ600-W
- Alienware 17r4 olvass
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ha cserélik.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ezek TN-esek, ugye? A BenQ-t még pixelgarral is be tudnám szerezni, és az ára sem vészes.
Hasonló nincs fullHD-ban? Nem akarok csíkot nézni.