- Pofonegyszerű beugrót kínál HBM4E-hez a Rambus
- Elengedte az AI gyorsítóinak kínai eladásait az NVIDIA
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- Zsebre vágható Keychron billentyűzet a gyakran úton lévőknek
- Formálisan, de hivatalosan bejelentette a Clearwater Forestet az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
Aktív témák
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
Ma sikerült egy kicsit tesztelni a monitort. Megpróbáltam beállítani a tesztben szereplő kalibrálási értékeket, de miután az eizo lcd teszttel ellenőriztem kiderült, hogy teljesen használhatatlan, mivel az én monitorom rev 2.1 és valószínűleg változttattak a beállításokon. Fórumokon is azt olvastam, hogy javítottak rajta, úgy hogy hagytam a gyári értékeken, melyek, lehet hogy valamelyest már beállítottak, ugyan is a gyári értékek nem 100-ról indulnak, hanem mindegyik más, a színeknél is. Jó lenne kalibrálni a monitort, csak sajnos messze vagyok Budapesttől, és nem tudom mikor megyek legközelebb, de lehet valahogy még azt is megoldom, de előtte még használom.
Teljesen sötétben a feketének van lent és a jobb lenti sarokban egy kis bevilágítása, de mintha pár óra használat után is csökkent volna ez. Van egy ips-s tv-m aminél szintén volt ilyen, de pár hónap használat után eltünt. Gondolom az összeszerelés után a használat közben még igazodik a panel, a bevilágítás abból adódhat, hogy a szélénél feszül egy kicsit a panel, és a jelenség ugyan olyan, mint amikor ujjal megnyomjuk a panelt. Ez használat közben szinte nem látszi, film nézés közben sem, pedig ott alul és felül fekete csík van. Az 1600x1200 75% Hz-et nem sikerült beállítanom, amit nagyon sajnálok pedig a monitor leírásában ez is, és a színsémák is szerepelnek, melyet szintén nem sikrült aktiváni, de a menüben szürkén benne van, viszont ha jól láttam a monitor firmware-je frissíthető, és elképzelhető hogy a javítások később még meglesznek. Dinamikus kontraszt sincs még, mondjuk nem is hiányzik.
Ennyi a negatívum, a többi viszont nagyon jó. Teljesen másnak tűnik a monitor színvilága mint a HP volt. Utánhúzás szinte semmi nincs, és játékban semmilyen input lag nem észlelhető, nagyon pontosan tudtam célozni, és a 60Hz ellenére is élmény volt használni. A színek nagyon intenzívek, a fekete elég jó, a kontraszt megfelelő, a tesztben szerepelt, hogy a kontraszt nagyot esett a fényerő emelkedésével, de ennél a monitornál már ezt nem vettem észre. A fehér szenzációs és a kijelző homogenitása is tökéletes. Az igazi erejét a monitor film nézésnél mutatja meg. Nem tudom igazán leírni, de olyan mintha mélysége lenne a filmnek, nem láttam még hozzá hasonlót. Igen nagy élmény rajta filmet nézni, a színek telítettek és ragyognak, de nincs az az érzése az embernek hogy mesterkélt, hanem a valósághoz nagyon közelálló a képi megjelenítés. A HP-nek is szépek és jók voltak a színei, de hiányzott belőle az a plussz ami ebben megvan. A megjelenése a monitornak nagyon egyedi, de erről még teszek fel ma képeket is. Őszintén megvalva ennyi pénzért nagyon jó a monitor. Volt rizikó a rendelésben, de pixelhiba nélkül megérkezett, és megérte. Már láttam egy pár monitort, sajnos SX szériás Eizot még nem, de nem tudnám azokhoz hasonlítani, mert teljesen más mind külsőleg mind képi megjelenítésben.Így elsőre ennyi, ha még vannak tapasztalatok megírom.
Képek hamarosan.ÜDV
Aktív témák
- SAMSUNG (LS49FG916EUXEN) WQHD 144HZ GAMER MONITOR AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS49CG934SUXEN) 49" 240HZ DUAL QHD OLED GAMER ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34DG850SU) 34 "WQHD 175HZ OLED GAMER MONITOR UJ MODELL!
- SAMSUNG (LS34C650TAUXEN) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34BG850SUXEN) QHD QD OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Lenovo X13 Yoga G1 - i5-10G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- MEGA Akció! Számla + garancia! Apple Macbook Pro 14 - Apple M3 Pro Chip!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest