Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothg86
tag
Köszi szépen!
Én eddig a házimozi erősítőre úgy tekintettem a rendszerben, mint szükséges rossz, hisz csak a sub jel levágására használom. De ezek szerint azért ennél több. Csak ugye pluszban van a rendszerben miatta egy lépcső DA konverzió.
Hogyan tudnék dsp-t tenni a rendszerbe így? Esetleg egy rendes előfok? Mint egy MiniDSP? Vagy hagyjam így, a Volumio meg tud CamillaDSP-t és ennyi? -
Tothg86
tag
válasz
Tothg86 #8190 üzenetére
Sziasztok
Az idézett hsz-hez szeretnék kicsit visszatérni és kérdezni újra. Tehát adott egy rpi+hifiberry digi+pro, smsl su9, egy hm erősítő mint előfok,( hogy a sub jelet le tudjam venni), egy sub és egy pár Royd álló hangfal.
Kicsit körbejártam a dsp lehetőségeit ebben a rendszerben. Jó lenne szobaakusztikai korrekció és sub illesztés, illetve szeretném kihagyni a hm vasat a rendszerből.
Eljutottam a hifiberry dac8x-hez. Ez egy 8 csatornás dac, amivel még tudnám oldani a szoba korrekciót és a sub jel levételét is. Így az smsl dac és a hm erosito is kijönne a rendszerből. Sajnos ehhez kell egy rpi 5, és egy hifiberry dac is. Vajon megéri egy ilyen lépés? A dac talán gyengébb mint az smsl jelenleg, de a korrekció és a hm vas kivétele biztos hozna sokat. -
Tothg86
tag
DSP ügyben szeretnék kicsit kérdezősködni. 2.1 rendszerem van, egy nagy subbal, és középrossz akusztikával, rpi volumioval. Jelenleg egy Cambridge Audio mozi erősítő is dolgozik előfokként a rendszerben, igy tudok 2.1et. Mivel a szoba adottságaival nem tudok érdemben mit kezdeni, ezért DSP segítségén gondolkodom.
Két opciót látok.
MiniDSP HD vagy CamillaDSP Volumion.MiniDSP:
A MiniDSPvel az a bajom, hogy elvileg a DACja nem olyan jó, mint mondjuk az enyém. Ellenben kompakt, DACként is tudom használni, és megcsinál minden mérést, korrekciót, stb.
Camilla:
Ha pedig Camilla, akkor az jó, hogy tudom a saját DACom használni, de hogy lesz meg a REW mérés? Lehet olyan, hogy MiniDSP kiméri, és aztán kikötöm, és berakom Camillába az eredményt?
Vagy túlbonyolitom, és sokkal jobb lesz MiniDSPvel is, ha DACként is benn hagyom? -
Tothg86
tag
Srácok, van valakinek tapasztalata a Hifiberry DSP add-on board-al?
Egy kis dsp jót tenne a rendszerben. Igaz a régebbi Hifiberry Digi+Pro-mal nem megy, csak a digi2 pro-val. Vajon megérné? -
Tothg86
tag
válasz
Mathiask #8003 üzenetére
Köszönöm a tippeket! Kipróbáltam a hangerős beállításokat. Így jobb érezhetően. Az akusztikája a szobának sajnos teljesen kezeletlen, nyilvánvalóan előnytelen. Sajnos eléggé kötve van a kezem. Majd átgondolom hogyan tudnám javítani.
Ezen a helyen igazából még nem szólt semmi. Előző szobában, előző dac és erősítő végén a Roydok jól szóltak, azt szerettem nagyon. Lehet az van a fülemben. Azt érzem, hogy gyorsabb, dinamikusabb a D osztály.
Köszönöm a segítséget, tapogatózom akusztika ügyben -
Tothg86
tag
A T+A hangfalakat ki tudtam probalni a Topping daccal (kesobb az smsl-el is). Nagyon minimális különbség volt a tobbi dobozhoz kepest. Mondhatni a T+A képességeiből nem jött elő sok.Aztan jött egy nagyon jó lehetőség, és váltottam az SMSL-re. De a Topping Dac és SMSL dac is nagyon hasonló, ugyanilyen lapos az egész. A rendszerben ugyanez minden. Sajnos az USB-jét nem tudtam kiprobalni a Topping dac-nak
-
Tothg86
tag
Ezt én jelenleg nagyon döglöttnek érzem.
Egy TB 100-as Criteriont próbáltam. Nagyon nem jött ki belőle, ami benne van. Pedig szuper hangfal lehet. Akusztikában van mit javítani, sajnos meg van kötve a kezem. A Toppingról nagyon-nagyon jókat mondanak.
Elgondolkodtam egy pc forráson, de nem hiszem, hogy beljebb lennék vele.
Lényeg, hogy nem tudom merre folytassam most -
Tothg86
tag
Sziasztok!
Tanácsot/véleményt/segítséget szeretnék kérni tőletek.
A rendszerem a következő: RPI4+Hifiberry DIGI+pro(Meanwell táppal)+SMSL-SU9+Topping PA5. Volumiot használok szoftvernek.
Szerintem iszonyat lapos a hangja. Nincs benne erő, dinamika, se magas, se mély. Lapos.
Próbáltam egy T+A hangfallal, Royd-al, Tannoy-al, és semmi. Mind olyan semmilyen. Hol lehet a szűk keresztmetszet? Az SMSL-SU9+Topping PA5 egy jó kombó elvileg.
A forrás lenne itt a kevés? -
Tothg86
tag
Sziasztok!
Mit gondoltok az alábbi dilemmáról?
Van egy rpi4-em, rajta egy hifiberry digi hat. A hat koax kimenetéről kap most egy Bkercso dac jelet.
Most váltottam E50 Topping Dac-ra. A Topping saját bevallása szerint az USB bemenet a legjobb az E50-en.
Namost, hogy járnék jobban? A hifiberry koax kimenete gondolom jobb, mint az alap USB. Azonban a Topping jobban szereti az USB-t.
Köszi szépen -
Tothg86
tag
Sziasztok!
Belefogtam egy htpc projektbe. Van egy jó alapom, passzív gép, mozgó alkatrész nélkül, paneltáppal.
A digitális hang kimenetnél azonban elakadtam. DAC-om koaxot fogad. Van ötletetek hogyan tudnék egy coax kimetetet tenni a géphez? Hangkartyák spdif kimenete esetleg? Ott elvileg nem számít semmit maga a kártya kialakítása, ha úgyis csak atmegy a jel érintetlenül?
Köszi előre -
Tothg86
tag
válasz
bala6120 #5794 üzenetére
Köszi a válaszaitok! A kábel elég jónak tűnik, inkább a sok csatlakozó és forrasztásra gyanakszom. Gyárilag 2.1 5.5 anya csati van a tápon. Hogy tudnék minél egyszerűbben usb c-t csinálni belőle? Most egy kapcsolós kábel van rajta, majd egy általam gányolt forrasztással van rajta egy mikro usb csatlakozó és azt alakítom at usb c-re. Lehet itt romlik el valami?
-
Tothg86
tag
-
Tothg86
tag
Beszéltük nemrég, hogy beszereztem egy Meanwell tápot és nem hallottam jobbnak, mint a mezei telótöltőt.
Azóta kipróbáltam a konfigot Kodival is filmezni. Meglepődtem, hogy ezzel a táppal (pedig 4 amperes) is panaszkodik, hogy leesik a feszültség, kevés az áram. Lehet, hogy a Digi+ hat miatt több delejre volna szüksége? Lehet kívülről is táplálni a digi+ ot, bár a Hifiberry nem javasolja. Motoszkál, hogy azért ez így nem optimális, bár valószínű máshol van valami szűk keresztmetszet.
Vagy a volumio alatt kevesebb áramot vehet fel? -
Tothg86
tag
válasz
Lacimaci1 #5775 üzenetére
Mezei powerbanket próbáltam, 5V, 2.1 A, ami ha jol számolom 10,5 W. Mivel semmi nincs a Pi-t talán elég. Én semmi különbséget nem hallottam, bár ahogy írtam a Meanwell és a telótöltő között sem hallottam különbséget.
Step down konvertereket és trafós tápokat én is nézegettem, de elvetettem, mert itt-ott az olvastam, hogy a konverter elvesz a "tisztaságból", amiert a trafót választod. Bár ezek is csak ismeretlen vélemények, és én is csak ott tartok, hogy pontosan nem tudom mitől lehet jobb a rendszerem. -
Tothg86
tag
válasz
#10726912 #5769 üzenetére
Ez csak egy gyorsműtét volt. Bennic xpp kondikat kapott. De ennek a doboznak szuper egyszerű váltója van, egy kondi van a magasak előtt és ennyi. Kábel maradt az eredeti. Beszeltünk róla múltkor amúgy. Érdekes doboz. A driver készlete egy az egyben azok a Seas-ok amik a Dynaco-ban vannak, de a Dynaco-nak valami spéci portja van, ez meg sima zárt. De mivel imádom a hangját, tervezem, hogy rakok bele egy komolyabb kondit és kábeleket. Hiszek benne, hogy az ilyesmi tuning sokat számít.
Közben lett egy pár Canton Le 600-am. Érintetlen váltói vannak, de már teljesen el vannak mászva így érzésre. Az lesz még egy projekt, de annak rendes váltója van,az nagyobb meló lesz. Mit gondolsz a Seas-okba meddig érdemes kondikra költeni? -
Tothg86
tag
válasz
Panthera #5759 üzenetére
Bkercso féle MomentDAC MK1.
Hangsugárzós rendszer: Rpi4---Hifiberry Digi+pro---Kercso DAC---Arcam Alpha 8---Dynaco A25 (Seas driverek)Nem mondom, hogy rossz, mert sokat fejlődött az utóbbi időkben, de sötétben tapogatózom a fejlődési iránnyal kapcsolatban. A hangsugárzók új kondikat kaptak, az olyan upgrade volt, ami egyértelmű, bár nyilván szélsőséges példa.
Ez a táp fejlesztéstől nem lett jobb a hang nevű klub? -
Tothg86
tag
A segítségetekkel választottam egy Meanwell tápot, amit tegnap be is kötöttem a rendszerbe.
Nos, én nem hallok különbséget, pedig egy random telótöltőt használtam eddig. Vagy botfülem van, vagy máshol van a szűk keresztmetszet. Nem értem -
Tothg86
tag
A gyári Raspberry tápnál jobb lehet egy Meanwell?
-
Tothg86
tag
válasz
Mathiask #5388 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Ilyesmi módon jártam. Alap PI-s USB-ről hajtottam a DAC-om, mezei nyomtatókábellel. Gondoltam tuti jobb lenne egy Hifiberry DIGI+ Pro-val és rendes koax kábellel. Semmi különbséget nem hallottam, mikor megvettem. Sőt, egy sima Hifiberry DAC+ nak is teljesen jó hangja van. Lehet az i2s előnye? Vagy béna a kábelem? Vagy a fülem rossz
Egy kérdésem is volna Meanwell táp ügyben. Az 5.5 2.1 kerek dugós csatlakozós tápokhoz van valami adapter, hogy bedughassam a C type-os PI 4-be? Ahogy néztem a két 5V-os USB dugós táp áramerőssége kevés a pi4-hez. Volumiora elég lenne, de egy másikon Retropie is megy, jó lenne letudni egy táppal a két igényt
-
Tothg86
tag
-
Tothg86
tag
Szervusztok!
Volumio android appot használ valaki? Ad valami pluszt a webes hozzáféréshez képest? -
Tothg86
tag
válasz
#92251648 #5090 üzenetére
A cél most egy elfogadható belépő szintű rendszer. A leggyengébb láncszem most a forrás úgy érzem. Ár/érték arány most a fontos, az asztali PC audio célú optimalizálása helyett most nekem biztos más a megfelelő. Nem tudom milyen utat fog a hifi az életemben bejárni még.
-
Tothg86
tag
válasz
#92251648 #5088 üzenetére
Nos, igazán lecsupaszítva az a kérdés, hogy mivel jövök ki olcsóbban, hatékonyabban. A PC optimalizálásával, vagy egy egyéb szerkezettel.
Maga a hűtésnek is van akusztikai zaja, bár passzívan is elmenne idle-ben a procihűtő. De a VGA nem fan stoppos, arra is költeni kellene, a tápból füllel hallható coil whine jön terhelés alatt. Ezek voltak az akusztikai zajok. Elektronikus zaj is van bőven, mert a hangszórókban is jelen van egy "összetettnek" tűnő zaj. Van HDD is a gépben. -
Tothg86
tag
-
Tothg86
tag
válasz
Panthera #5082 üzenetére
Nagyjából ugyanaz a zaj. Szóval most elbúcsúzom a DAC-tól is, és a PC-től is. Már rég érzem, hogy az asztali pc-t totál fölösleges bekapcsolni zenehallgatás miatt, valami elegánsabb megoldást szeretnék. Egy Kercso audió DAC-ot megpróbálok most, meg első körben egy laptoppal megnézem a Daphile-t
@Polllen: A Pi3 elboldogul egy 1080p-s filmmel? Mert a filmnézést és a zenét szeretném egyben leválasztani az asztali gépről
-
Tothg86
tag
Sziasztok!
Zeneforrás kérdésében szeretnék segítséget kérni. Röviden a jelen felállás:Mezei asztali PC +Korg DS-DAC-100m
Megfogalmazódott bennem az igény, hogy egyrészt megszabaduljak a PC-től mint forrástól, hiszen szörnyű zajos, továbbá szeretném térben is külön tenni az egész zenés láncot egy új forrással. A PC-t bizonyára lehetne "audio"-sítani, de inkább valami egyéb forrást szeretnék. Kipróbáltam egy ssd-s laptopot, tetszett a csend (az asztali gép ventijei nélkül), de összehasonlítás hiányában nehéz véleményt alkotni magáról az audio jelről.
Visszaolvastam a fórumot, megtetszett egy Raspberry+Hifiberry páros
Mit ajánlanátok? Merre induljak? Érdemes lenne a Korg DAC-ot eladni és helyette egy Pi?
Köszönöm előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Eladó vadonatúj Erazer P60i Gamer Laptop RTX 4060 16GB/512GB i5-12450H 2025.03 vásárlás
- Nintendo Switch Lite Grey
- Lenovo Gamer PC , i5 12400F , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB SSD
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -40% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest