Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• djnice

veterán

Mindenki figyelmébe:

A Zappiti Cloud le fog állni az év végéig, tehát a Zappiti Video csak offline üzemmódban fog működni, ami azt jelenti hogy a meglévő gyűjteményt nem lehet majd szerkeszteni többé és újat sem lehet majd létrehozni. A felhasználókat természetesen nem értesítették erről és még mindig lehet kapni újonnan Zappiti lejátszókat.

Mik a lehetőségek?
    - Használunk más alkalmazást a lejátszón (Plex, Emby, Jellyfin, Kodi, Vimu Player, Nova Player, stb.)
    - Előfizetünk az új applikációra (6 EUR/hó vagy 50 EUR/év)

Hogy jutottunk el idáig?
    A Zappiti idén januárban csődöt jelentett és a céget fel is számolták Október elején. Aztán fogták magukat ugyanazok az emberek és alapítottak egy új céget R_volution néven, mintha mi sem történt volna. Fogták a Zappiti Neo lejátszójukat, átcímkézték és új néven forgalomba hozták: [link]
    Akik megveszik az új lejátszójukat, azoknak ingyenes az app, akiknek pedig Zappiti-jük van, ők így jártak, fizetniük kell, még akkor is ha mondjuk pár hónapja több mint 1 millió forintért vettek egy Zappiti Signature-t...
    Ő az egyik főkolompos aki úgy adja elő megát, mint a Zappiti megmentője: [link]
    A PlayerOne adatlapját a Neo-ról másolták, kihagyva a Magic Pixel-t, ezzel is elismerve, hogy eddig átverték a vásárlóikat (hiába bizonyítottam ezt eddig is, a külföldi fórumokon rágalmazásnak állították be).

Neo:

Az eredeti oldalt már letörölték, gondolom elakarták tüntetni a bizonyítékokat, de a web.archive.org-on fellelhető.

PlayerOne:

Az összes lejátszójuk mindig is túlárazott volt, van pár gazdag és hozzá nem értő amerikai, akik természetesen védik őket a mai napig és töröltetik a moderátorokkal a negatív hozzászólásokat (avforums, avsforum). A francia felhasználók viszont már jogi lépéseket fontolgatnak (homecinema-fr fórum).

Azt csak úgy mellékesen megemlítem, hogy a 4K HDR szériájukban a video és bluray menü lejátszó motor a Zidoo-tól van, amit engedély nélkül használnak (rákérdeztem a Zidoo-nál) és az új RTD1619DR szériájukon pedig teljes egészében Dune firmware fut (engedéllyel), ők csak a saját alkalmazásaikat telepítették rá.

Mindenki jól gondolja meg, hogy előfizet-e az új applikációra (ami lehet hogy pár év múlva megint megáll) és támogatja ezeket a "nem illetem jelzővel" embereket, vagy jogi lépéseket tesz.

Jogilag ezt megtehetik?
    Jó kérdés, várom azok válaszát akik kompetensek a témában.

Új hozzászólás Aktív témák