Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi 16
őstag
válasz
Peetee(tm) #2695 üzenetére
Akkor hagyom a vételt.
Inkább gyüjtök Logitech Z-2300-ra -
djsharky24
csendes tag
Tehát jó csak az árát egy kicsit túlértékelték igaz?
Én most rendeltem egyet és asszem pénteken jön meg. Én 12300Ft ért veszem szerintem ez elég jó ár érte nem?
Nem tudjátok van ebből a verzióból LED nélküli is?
Mert én a Zalman honlapján néztem és egy zöldes LED van a közepében!!!!
Ami nekem elég gáz!!
Nem igazán szeretem a világító cuccokat!!
De egy Zalinál elviselem!!
Köszike!! -
Palika71
őstag
válasz
djsharky24 #2696 üzenetére
Pontosabban, az AM2 jelzést kapták azok a verziók, amellyek, az AMD AM2 -s rendszerét támogatják.
A hűtő egy műalkotás, csendes, jól hűt, és drága. Kifújja a meleget a házból, de az alaplapi alkatrészekről nem fújja le a meleget. Nekem a lamellákkal sikerült megvágnom az újjamat! -
djsharky24
csendes tag
Ti mit szóltok a Zalman cnps 9500 as procihűtőjéhez?
Ez az ami az AM''-es jelzést kapta de gondolom ezt nem kell mondanom!!
A hozzászólásokat előre is köszönöm!! -
Peetee(tm)
aktív tag
válasz
Tomi 16 #2693 üzenetére
mint írtam mások is panaszkodnak játék alatt nem csak én. ezenkívűl mp3, dvd film tökéletes. csak az a bökkenő hogy én játék miatt vettem, de nagyon nem úgy viselkadik ahogy kellene. viszont nagyon alap alaplapi hangkarival használom, tehát kitudja, lehet egy erős hangkarival már jó! de kérdem én akkor hol itt az olcsóság. mert maga a füles nem drága, de ha hangkarit kell? hozzá venni akkor már nem jó étel. feltéve ha úgy megoldódik a probléma. az is lehet, hogy kis körben terjedtek el a fülesek és nem csináltak hozzá drivert a játékok részére
-
Muton
addikt
hadd kérdezzem már meg a zalman fanoktól, h a CNPS9700 NT és a Fatal1ty FC-ZV9 milyen szinűek? jól látom, h nem alu/króm de nem is fekete?
-
Tomi 16
őstag
válasz
Peetee(tm) #2690 üzenetére
Nem érdemes olyan 5.1 es Zalmi fülesre beleinvitálni stexet
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Megint moddoltam 1 picit.
A ház oldalára tettem 1 12-es ventit 5V-on.
A változás nem maradt el (elötte ZM F2 volt rajt 5v-on):
Elötte: Proci Idle 30-33 C, Motherboard 29-32 C
Utána: Proci idle 22-25 C, Motherboard 26-28 C
A procinál a maghőmérsékletet írtam everest szerint.
Terhelve:
Elötte Cpu 42-46 C, MB 42-44C
Utána Cpu 36-38 C, MB 35-38C
Ugyanazon szobahőmérséklet mellett, everest system stabiltás tesz 25 percig.
Remélem segíthettem ezzel az infóval -
Peetee(tm)
aktív tag
esetleg ha valakit érdkellne
[link]
-
Peetee(tm)
aktív tag
megvettem a Zalman fülesem, de jó is meg nem is. film és mp3 alatt tökéletes, de játékok alatt kevésbé. sztem még alligatnom kell, vagy még nem tudom...meglesem....
-
-
szacsee
nagyúr
Na Hali mindenkinek!
Feltettem a lapom+ vga képet zalman nélkül (ez is necces)
[link]
http://kepfeltoltes.hu/view/070111/P1100010_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A lapom a vga-val+ a zalmannal:
[link]
http://kepfeltoltes.hu/view/070111/P1100013_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezeket nem a magam szórakoztatására és az önbizalmam növelése végett raktam fel,
hanem hátha tidok valakinek ezzel segíteni, hogy ez így elfér.
Flexelnem, hajtogatnom nem kellett, csak a vga felső heatpipe bordáját egy kicsit megigazítani.
A házamban a 2 venti nem jön össze sajna, de a chieftec tápom upgradeltem (hangos volt a 2db 8-as ventivel és alúl kicsi faragás után 1 silent blade 12-est tettem bele.
Így már eléggé huzatos és csndes a ház, de a proci feletti oldallapi lukat le kell takarni, mert
akkor nem szellőzteti az egészet, csak onnan átszívja a levegőt.
Aki Silent Pipe-s VGA-t akar venni, csak akkor tegye, ha a háza nagyon jól szellőzik,
már én is megbántam, inkább vettem volna süvítő ventivel + Zalman VF900.
A Heatpipe NEM HŰTI A VGA NYÁKlapot, ezért az ott levő alkatrészek túlhevülhtnek (memória, kobdik), igaz az utóbbiak 105 C vannak hitelesítve, de nem életbiztosítás.
Remélem valakinek segíthettem ezekkel az infókkal!
[Szerkesztve] -
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz
Peetee(tm) #2669 üzenetére
-
szacsee
nagyúr
Ime a kép (nem szerencse, elötte mértem és számoltam, hogy befér-e a kártya miatt):
http://kepfeltoltes.hu/view/070110/2132982781_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Ja 5v-on.
Bocs a sok helyesírási hibáért, de korán keltem. -
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Hy!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ti amikor a proci hőmérsékletét adjátok meg,
az melyik hőmérséklet?
Nem vagyok láma, de az everestben lehet mérni cpu dioda hömérsékletet is, ami a mag hőmérséklete, de ez 10-20 C fokkal melegebb (pl cpu=20C cpu diode=39C).
Asus lapom van, a PcProbe az elsőt mutatja (20 C).
Ti melyiket adjátok meg általában?
Ja és az amd am2-es egymagos procik mekkora hőfokot bírnak tartósan szerintetek?
[Szerkesztve] -
Tivi32
aktív tag
válasz
Peetee(tm) #2662 üzenetére
Mennnyibe került a laptop hűtő ?
-
Peetee(tm)
aktív tag
mint zalman tulaj.....
szal mint tudjátok vettem egy zalman nc1000-es notebook hűtőt, feketét. azért feketére esett a választásom, mert, mint tudjuk a fekete minden szint elnyel. és mivel a hő is színekből tevődik össze, csak más tartományban, mint amit az emberi szem lát. és én gondolom és vallom hogy a fekete szín miatt több hőt nyel el, mint mondjuk egy ezüst, szürke, ami pont az ellenkezjét hivatott funkcionálni. mert gondoljunk csak abba bele, hogy niért csomagolunk ételek alufoliába, vagy miért teszünk a tepszi(tepsi) tetejre pl hús sütésnél is ilyent. sztem 1xű a válasz azért, mert az ezüst, szürke visszaveri a hő/fény hullámokat. ezek ellenére vegyesek a tapasztalataim ezzel kapcslatban, mert mint tudjuk ezek igazán akkor hatékonyak, ha oda fújják, szívják el a levegőt ahol erre szükség van. nos ez a zalman a notebook aljának (15,4'') a 2/3 részét lefedi és fujja rá a levegőt.
elvégeztem néhány tesztet, 3D Mark-ok, játékok futtatása kb 1 órán keresztül és még tovább, de az észrevételeim vegyesek. Nem olyan rossz ez a hűtő, mint amilyen rossz is lehetne
akkor a tapasztalatok: max RPM-alatt tesztelve ~1500ford
~1h játék játék után HDD 41fok, 45 helyett; CPU 77fok ~85 helyett, GPU 80 fok 90 és feletti hő helyett
~15min 3D Mark'06 után, de csak prociteszt hasonó értékeket tapasztaltam, csak némivel kevesebb értékekkel, átlagosan 2 fokkal minden alacsonyabb volt mint 1h játék után
alap, pl internetezés, filmnézé stb..., nem procit terhelő progik futtatása esetén
HDD 37fok, 45 helyett; CPU 46-48fok ~56 helyett, GPU 60 fok 66 helyett
egyéb szmélyes tapasztalat:
+ potméter szabályzó
+ +1 usb kivezetés(hub)
+ halk üzemelés max RPM esetén is
- lehetne egy kicsit nagyobb
- hűthetne egy kicsit nagyobb felületen
- lehetne magasabb fordulat is
de összeségében elégedett vagyok vele és szetm megért ennyit, még ha csak pár fokra is képes, mert lehet ez hosszútávon kifizetődő lehet, viszont nem tudom mennyivel több por jut bele, de ez majd elválik több idő után...
[Szerkesztve] -
pasquale
tag
szerintetek egy Zalman CNPS6000-Cu le tud hűteni egy s478 2,4Ghz P4 Northwoodot?
-
bolcsodal
addikt
Használ még valaki Speedfan-t közületek? Kíváncsi lennék a hőmérsékletértékekre. A vinyótok milyen üzemi hőmérsékleten működik pl? Most hogy beszereltem a passzív chipsethűtőt, és a két házventit kicsit feljebb tolódtak az értékek.
Félelmetes, hogy 5V és 12V között milyen óriási zajszintkülönbség van. 5V-on jártava a házventiket, és Speedfannal lassítva a VGA/CPU hűtőt most a leghangosabb venti az Enermax Noistaker-é. Szerencsére most, hogy felszabadult a a chipset venti tápcsatlakozója símán rákötöttem a VF700-as csatlakozóját és a CPU hőmérséklet alapján változtatom a fordulatszámot. -
A lefogató klamni közepe alá valami vékony, de odavaló lemezt kell tenni, így jobban meghúzható a hűtő. De úgy csináld, hogy semmilyen pozicióban se eshessen ki! A lemez vastagsága határozza meg a hűtő szorosságát, de ezzel játszani kell, időd van rá?
Zozzant: Megelőztél.Még annyi, inkább valami műanyag lemezt ajánlanék.
[Szerkesztve] -
zolle
tag
nekem egy zalman 7700CU-m van, de már lötyög a procin, meglazult a lefogató klamnija
mit lehet ezzel csinálni, ötlet?
tegnap addig márászkodtam vele, míg letört a procim sarka.. de még működikAMD 4eva!
-
-zolee-
tag
Hali. A napokban vettem észre az egyik boltban ezt a procihűtőt: s478/LGA775/s754/s939/s940 Zalman CNPS9500 OEM kb. bruttó 8200Ft -ért. Na én ilyen modellről még nem hallottam ez most szerintetek a CNPS9500 LED OEM verziója vagy a CNPS9500 AT verziója (ami nem LED -es) ?
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Egy régi-új Zalman tulaj vagyok!
A régi gépemben egy CNPS 7000BCU, 2,6 P4 @3250Mhz FSB=1 GHz
Ati Radeon 9800 on Zm DHP+ OP1 -es venti + 2db F2 Házventi.
Most szórtam össze 1 gépet, amibe csak a 2 ZM F2 van benne, a többi elkelt, de lenne
1 kérdésem, a CNPS9500 AM2 tulajokhoz.
A CNPS 9500 AM2 hűt valamennyire oldalra is (M2N32 SLI Deluxban a ház hátulja felé fordítva van-e szele a memóriák, a videókari felé) ?
Légyszi válaszoljatok please!
Köszi előre is! -
bolcsodal
addikt
válasz
magnat01 #2640 üzenetére
Hali..az alaplapodtól függ, hogy melyik ventikonetkorra kell kötnöd, hogy a fordulatszámot is szabályozhasd. Mellesleg, nekem az IS7-esem csak a Northbridge csatlakozót, és a CPU csatlakozót tudja szabályozni. A rendszerhűtőnek titulált csatlakozók, csak monitoring funkcióval rendelkeznek (abból sem az összes teszem hozzá). Ha vettél egy 7700-ast biztos adtak hozzá potmétert (amivel a fordulatszámot lehet szabályozni). Mivel Speedfan-nal tudod szabályozni a CPU hűtőt, kösd rá a rendszerhűtőre a potmétert és kész vagy. Mellesleg hasonló 12v-5V ellenállásokat a Zalman rendszerhűtőkhöz alapból csomagolnak.
Jah természetesen csak az alaplapi venticsatlakozók játszanak, ha tápra csatlakoztatod a ventit, akkor alapból 12V-on max fordulatszámmal pörög a Speedfan (alaplap) tudta nélkül.
[Szerkesztve] -
magnat01
csendes tag
Hali!
Vettem egy 7700 al-cu-t és egy celerongyon megy.Nagyon jó.Halk
CSak az a baj hogy a rendszerhűtőm nagy zajt csap, és ezt hogy tudnám megszüntetni?
Mert ujat nem akarok venni de láttam ezt a Speedfan nevű progit de nemérzékeli a rendszerhűtőt.
Sztem ez a baja hogy a tápra van rákötve egy mittomén milyn átalakítóval és igy az alaplap nem szolhat bele a sebességébe.Hova Dugjam be ezt hogy állítható legyen?Vagy milyen megoldaás van erre?
bocsi ha valamit hülyén irtam
Üdv:Laci -
bolcsodal
addikt
ZM-NBF47 chipsethűtője van valakinek? Nem találtam kompatibilitás listát. Mo-n kb 2K egy ilyen...és jól néz ki....
-
bolcsodal
addikt
válasz
pasquale #2624 üzenetére
A hang nem zavar. Hátul egy Vantec thermoflow (igen a tornado zért durva lett volna, elnézést) dolgozik 12V-os ágon, ami 3400rpm-et jelent. Csakhát öregszik szegény. És többször nem akarom megolajozni (súrlódik mint állat). Elöl a ventinek, meg baromi ''géphangja'' van. Namind1 majdlátom a mustárban most leárazták 1K alatt láttam a 8cm-es Zalmant, lehet szerzek kettőt.
[Szerkesztve] -
pasquale
tag
válasz
bolcsodal #2623 üzenetére
Ellenállással, szinte semmi hang, elnyomja a cpu hűtő, de ha lefogom a cpu-t és elindítom, kellemes kis hangja van, és szív ki egy kis levegőt,
Ha 12Vra kötöm egy tornádó, de megis van a hangja az a jó kis szél és turbulencia hangtehát ha levegő kell és nem zavar a hang akkor jó, ha kevesebb levegő kell akkor halk.
Tehát 12Von hang szempontjából nem ajánlom!
[Szerkesztve] -
bolcsodal
addikt
válasz
pasquale #2621 üzenetére
Üdv.
Nálam zárt házban, ''fan-ductor''-ral IDLE 33-32Co-os a proci 100% terhelés alatt (ld. több óra játék mondjuk DSII) a legnagyobb hőfok 44Co volt (a szobában általában 20-21 fok van). A proci egy s478 P4 2,6 Northwood. A ház nem a legjobb Casetek 1016 (egyik haverommal cseréltem egy 1016A oldallapot, arra szereltem a fanductort) elöl hátul egy 8cm-es venti pörög (hátul Vantec tornado, elöl vmi fos Primecooler).
Azt kérdezném, hogy a Zalmi 8cm-es ventik milyen hangosak full fordulaton (ellenállások nélkül)?
Jah bocs a hűtő pedig Zalman CNPS7000b ALCu MX4-es pasztával (érdekes de a paszta 2 fokot símán javított a gyárival szemben).
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
Üdv minden kedves Zalman tulajnak!
Szükségem lenne 4 darab kis ''süni'' bordára amit a vid. kártya RAMjaira szeretnék rakni. Ha jól tudom, ezt 8 darabos kiszerelésben mellékelik a hűtőkhöz, tehát ha lenne valakinek 4 felesleges azt én megvásárolnám. A legtökéletesebb az lenne ha piros színűek lennének.
Ezeket azt hiszem hogy a Fatal1ty vga cooler-ekhez adják.
Előre is köszi!
[Szerkesztve] -
pasquale
tag
Hi már teljesen zalan fan vagyok(tápom vga hűtésem házhűtésem is zalmi)
Már gyak a gyári stock cpu hűtőm a leghangosabb(igaz van előtte egy zalman ellenállás) Az a kérdésem h egy cnps7000b alcu hűtő is 27c-on tartja-e idleben a procimat(2,4 p4 s478 northwood) illetve a legnagyobb hőfok amit láttam az 47c volt. tehát tudja ezt az a hűtő.
Illetve a legfontosabb fölmegy-e egy Asrock p4i65g-re én a zalman honlapjáról arra jutottam h nem,mivel ott van egy sor kondi ahol 2,5mm-errel kilóg a rögzitési láb. -
Pribi
senior tag
válasz
Salvador20 #2619 üzenetére
Privát üzenet.
Pribi -
Pribi
senior tag
válasz
Salvador20 #2616 üzenetére
Ment pü
Pribi -
Salvador20
őstag
Sziasztok, most vettem meg egy AMD-s Asus Crosshairt és készülök venni hozzá egy ZALMAN CNPS9500 AM2 ventit. Az lenne a kérdésem, hogy belefér-e ebbe az alaplapba ez a ventilátor,m ert néztem, hogy elég nagyok a méretei és félek, hogy nem fér el majd az alaplapi
Heat-Pipe-októl. Ha vkinek van ilyen összeállítása vagy tud róla, hogy elfér akkor az írjon nekem egy igenlő választ, köszi -
Palika71
őstag
A C2D -k stock cooler -ja nagyon hasonlít a 7000 -hez, csak éppen a Zalmannak jobb a teljesítménye. Ha a procidnak nem adsz mondjuk +0.1V -nál többet, akkor símán kihűti, ráadásul, még pörgetni sem kell nagyon. Nekem az e6300 -om vígan futja a 3.2 -t, +0.05V -al.
Fog az menni! -
Hasek
Közösségépítő
Hát ha nem tuningolod a procit, akkor bőven elég a 7000-es hűtő. Rendesen fog szolgálni...
Viszont ha tuningolod is, akkor már lehet hogy más a helyzet, ugyanis ez a hűtő kicsi, és nem tudom hogy képes-e annyi hőt elvezetni, mint amennyit egy ilyen bika proci fog termelni... -
nándika
aktív tag
Persze hogy lehet 775re is rakni! Csak mivel ez az OEM kiszerelés megfogják kérdezni tőled hogy milyet kérsz! Na de a LÉNYEG komoly hütö nagyon halk és nagyon jól hüt!
Nekem is ilyen van igaz AMD procin de eddig nagy jó kis cucc!
-hát olyan 12 -14°c az eltérés még tunning után is! tehát megéri a pénzét
Ugy forgatod ahogy akarod, de a hütésben sokat segit ha kifele fujja a levegöt -
Pribi
senior tag
Helló!
Most vettem egy Core 2 Duo procit, és az lenne a kérdésem, hogy 7000-es hütőt használ e valaki ilyen procival? Mert a régi Intel procimon volt és nagyon meggyöző volt, és kíváncsi vagyok milyen tapasztalatok vannak.
Pribi -
toM517
aktív tag
Sziasztok en egy 9500AT-t keszulok venni egy E6400-hoz P5B Deluxeban.
Kerdesem zsir ez a huto? Megeri a penzt? Amugy ez jo LGA775-re ugye?
Az alaplap passziv huteset is le tudja huteni? Lehet forgatni, ahogyan akarom? Ugy ertem, hogy mondjuk ne eppen a tap fele fujjon a vetni, se lefele, hanem kifele a haz hatuljaba?
Amugy van nekem is Zalmanom, hogy nehogy azt higgyetek, hogy idepofatlankodom Zalman cucc nelkul
ZM-MFC1 es lesz a vidakarimon egy gyari Zalman hutes, Galaxy 7300GT Zalman...
Koszi a valaszokat elore is! -
mmdms
addikt
válasz
Quentin Ruby #2598 üzenetére
62,5 fokon mert ennyin lövi le magát, és én ezt nem értem
erre mit tudnátok mondani?
ja meg nincsen vkinek bios-a egy asus A7V600-X alaplaphoz? (nekem valamiért nem tölti be az asus honlapját, aztá nem tok letölteni! Ha van valakinek annak adnék egy msn címet!!!! Please) -
Tivi32
aktív tag
válasz
Gorneck #2594 üzenetére
én az Intel gyári hűtőjét cserélném le !
az nem a legjobb!!
van egy kis alu borda rajt hangos ventiez még nem is zavarna na de le se hűti
a D930+ osmat amit jelenleg 4GHz en járatok
!!!!!! es rettentően hangos is amikor beturbózik
UI.: a le sem hűti az azt jeleni hogy ORTHOSSAL 75C˙on van !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Androidos tablet topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Noctua NH-U12S chromax black + NF-F12 PWM chromax black + NA-SRC7 + NA-SYC1
- szünetmentes táp / NJoy Cadu 2000VA / 1200Watt / 2025.11.21 garancia/ Usb management / 2db új aksi
- ID-Cooling FX360 INF WHITE univerzális CPU vízhűtés fehér garanciával
- NZXT Kraken 360 (RL-KN360-B1) 2,5év garancia
- EK Water Blocks - vízhűtés kit
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest