- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Notebook hibák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- MSI notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
Ide is beírom hátha van vkinek:
Szóval OP1-es ventihez felfogatócsavarokat keresek amivel a 80D-s vga bordára fel lehet fogatni a ventit.
Otthon megtaláltam a ventit, a Zalman feliratú rácsot meg a 5/12V os átalakítót amit molexre lehet kötni, de a rögzítőcsavarok elkallódtak.
Akinek van elfekvőben ilyen csavarja(2db) vagy tud szerezni azt nagyra értékelném -
Cygnus
csendes tag
válasz
netrunner #692 üzenetére
Sziasztok!
Én is beléptem a Zalmantulajok táborába egy cnps7000b alcu-val és egy zm80d-hp+op1 -el, nagyon meg vagyok elégedve velük. FX5600-om (Asus V9560TD) van és passzivban ugyan annyi a hőmérséklet, mint gyári hűtővel (kb 64 Cfok), azért rátettem az op1-et is, silent módban teljesen hangtalan nálamés igy kb 10 Cfokkal hidegebb a kártyám (GPU+RAM).
Én fordszám szabályzót nem kötöttem be, szóval (természetesen) lehet anélkül is. Nekem a P4P800 Delux alaplap szabályozza a fordszámot
[Szerkesztve] -
netrunner
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Zalman cnps7000b cu-t de sajnos van egy kis probléma vele (vagy az alaplappal nem tudom). Szóval a helyzet az hogy beszerelése óta csak kétszer sikerült bebootolnom, amúgy mindig csak a power led villog hogy suspend üzemmódban van (legalábbis az alaplap leírásában ezt írták a villogásra). A zalman doksijában meg olvastam hogy néhány alaplapot érzékenyen érint az alacsony fordulatszám, és esetenként be sem bootol.
Volt már valakinek hasonló problémája? (Bocs hogy nem olvasom végig a topicot)
És még egy kérdés: kötelező a fordulatszámszabályzót használni? Nem lehet direktben az alaplapra kötni a hűtőt? (csak azért kérdem mert kicsit problémás a fordulatszámszabályzó kivezetése) -
killahdrums
senior tag
Bocs, de ezt még ide kell raknom!
A CNPS7000B-Cu LED ''megvilágítja'' a VF700-Cu-t...
Bővebben: link -
Atic
tag
Hali!
Nagy dilemmában vagyok. Van egy 9600XT-m és kéne rá egy jó kis Zalman hűtő. A ZM80D-HP és a VF700 AlCu között vacillálok. Mégpedig azért, mert már vannak a mem chipeken bordák mindkét oldalon, és a ZM80D-HP alá nem férnek be. Márpedig ha leveszem, akkor negyon melegek a ramok. Tudom, hogy a hűtőhöz vannak kis bordák, de nem hiszem, hogy jól lehűtené, OP-1 nélkül meg pláne nem, márpedig a ZM80D-t amiatt venném, hogy passzívan is lehűti a kártyát kevés terheléssel, így teljesen hangtalan, húzás nélkül. Tehátén inkább a VF700-ra hajlok, mert az rendesen fúj az egész kártyára, és viszonylag halk is, de várom a véleményeket! -
e.vid
senior tag
Nemrég volt itt a PH-en egy elég jó hűtő teszt Bővebben: link ezt nézdd át. A Cu valamivel mindíg jobban teljesít.
[Szerkesztve] -
szilchi
őstag
Üdv.Volna két kérdésem.Az egyik:van egy 2.8-as Prescottom,jelenleg egy Spire Easystream III hütti+oldalról egy 10cm-es rendszerhüttő nyomja neki a levegőt.Venni akarok hozzá egy Zalman hüttőt és érdekelne,hogy mi a különbség a 7000ALCU és a 7000CU között(az anyag összetételen kívül).Mennyivel gyengébb az ALCU hüttő.A másik kérdés:Egy Abit IS7-V2-be belemegy?
Köszi -
StuFFy
tag
Sziasztok!
2500+os bartonon van egy thermaltake silentboost hűtő, de elég meleg így is 66ig elmegy húzva. Melyik zalmant vegyem am jobban hűt? Vagy általában mit vegyek? -
ace_ventura
tag
Szervusztok!
Abit IS7-es lapom, 2.8 GHz-es Northwood procim van. Ehhez akarok jó halk hűtőt, és a CNPS7700Cu-ra gondoltam, ami a Zalman honlapja szerint nem is inkompatibilis az IS7-tel.
Mivel 500 MHz HC ramot óhajtok beszerezni, ezért 3.5 GHz-re tervezem húzni a procit. Lehet, hogy erre a CNPS7000Cu is elég? Vagy az már veszélyesen kevés?
Ja még egy apróság: az R9800Pro-n is ZM80C-HP+OP1 terpeszkedik, be fog így is férni vajon a CNPS7700Cu? -
Gorneck
legenda
válasz
gege71.hu #678 üzenetére
Ezek alapján döntsd el! Bővebben: link
-
gege71.hu
addikt
Ámberek
A D-s hítpájpos ZALMAN vga hűtő elegendő passzívban egy 9800pro-ra (alapon megy nincs húzva) ???
A ház jól szellőzik(elől 120-as tol, hátul 120-as szív + tápon 120-as szintén szív + a házoldalon is van egy 120-as venti ami befle tolja a külső levegőt).
thnx a válaszokat ha lesznek -
ByB
addikt
-
StuFFy
tag
Sziasztok!
Elég hangosnak tűnik a gépem, főleg mert mellette alszom... De arra jutottam, hogy a táp ventije a hangos, mert a házban lévő 2 ventit, meg a procin lévő thermaltake silentboostot lefogtam kiskezemmel, és nem éreztem halkulást. Szóval én vagyok a hülye vagy rosszul hallottam?
Előre is thx a helpet -
-Jackson-
őstag
Bővebben: link, de már egy hónapja nem jelentkezett, pedig nekemis kéne tőle kúler
-
ByB
addikt
Ki árul Zalman-t itt a Ph!-en??? Keresem a Rebont vagy Trebont vagy vmi hasonló nevű srácot, akitől már vettem Zalman-okat: megbízható és occsó!!! Plíz help mííí!
-
Bumbee
tag
hali!
én most vettem computer galaxy-ban zm80d-hp-t a 9600 promra és annyira cool, hogy nagyon!ja és itt 7288 HUF... (www.computergalaxy.hu)
nekem csak egy oldalsó 8 centis venti megy és max terhelés mellett is csak éppenhogy langyosnak nevezhető a borda!amúgy netezés közben meg hideg!!
-
dolbyman
tag
Köszi, ezen is gondolkodtam, de a pssziv mégiscsak halkabb alapon győztem meg magam. Egyébbkén hol van ennyiért, mert ez olcsobb mint a digitlmind (6610 huf) ára. esetleg ott olcsóbb a ZM80-is
Bár most, hogy leírtam a proc hűtőm is kisértetiesen hasonlit erre, és az nagyon csandes darab -
Mr.Skyline
senior tag
válasz
killahdrums #646 üzenetére
asszem én is beruházok 1ilyenre a Aero7Lite helyett szép halk és jó!
-
dolbyman
tag
Sziasztok Zalmanusok
VGA kártyámra szeretnék hűtőt venni, nem látott valaki olcson??
idáig a digitalmind vezet.
ZM 80 C 6235 bruttó
ZM 80 D 7985 bruttó
amir kellene Abit radeon 9600 256 Mb
előre is köszi, ha valaki tud segíteni
www.digitalmind.hu -
Pred
tag
Sziasztok!
Szal már én is a klub tagjának mondhatom magamMost szereztem be egy 7000AlCu-t és egy case-coolert
A teszt ma este lesz
Ha van valakinek valamilyen tippje a felszereléssel kapcsolatban, szvesen várom!
Esetleges nehézségekről is szvesen olvasok (nem ez az első cooler felrakásom, de Zalmanhoz eddig (sajnos) nem volt szerencsém)
-
ByB
addikt
Lécci dobjatok meg egy linkkel: egy ''Trebont'' (vagy valami hasonló) nevű srác árult itt a fórumon Zalman cuccokat, de nem találom a topicját?! Hátha occsóért tud szerezni ilyen kékszinű pörgettyűt!!!
-
twollah
nagyúr
Zalman chipsethutom van (ZM-NB47J).
Nagyon csendes, remelem sosem fog elromlani. -
ByB
addikt
válasz
Hát ez najon über!!! Én nem nagyon kattanok ezekre a csilivili cuccokra, de lehet, hogy lecserélem a sima 7000B-Cu-mat, mert ez tetszik!!! Csak kicsit sokallom az árát...
-
-Jackson-
őstag
válasz
kerestem ott, de a listájukban nemtaláltam.
úgylátszik elkell adni a B-AlCu-t
[Szerkesztve] -
-Jackson-
őstag
válasz
killahdrums #642 üzenetére
hol, mennyiért?
-
jazzkifli
tag
válasz
Hát, nem csúnya
-
e.vid
senior tag
válasz
Jóóóó
-
killahdrums
senior tag
-
válasz
killahdrums #638 üzenetére
várjuk a képet
-
Mr.Skyline
senior tag
válasz
killahdrums #638 üzenetére
várjuk! én is egy ilyenre fogok beruházni!
-
killahdrums
senior tag
...most megyek a CNPS7000B-Cu LED-emért!!!
Ma beszerelem és rakok fel majd egy kis képet róla... -
-
Gazs
tag
-
Loretto
veterán
-
Gazs
tag
Helosztok
Egy zalmannal kapcsolatos kérdésem lenne! Valaki pls mondja meg,hogy hány cm-ter a zalman ramborda mérete! Mert itt nagy mérések közepén állok! THX
-
gerlaip
addikt
válasz
Mr.Skyline #632 üzenetére
Az tuti. unokatesómnak, haveromnak, I_Am nek van. De a rezes az terhelés mellett jobb, mint az Al_Cu. Érdemes télleg azt venni. Én is azt akartam, de elég nekem húzás mellett is a Glacialtech 4360. Amúgy azt is kipróbálhatod. Amd fronton nagyon jó a 2520-as, fullréz, és csak 4500Ft. Halk és jól hűt, tuninghoz is elég, persze nem lesz hideg a proci, de megfelelő...
[Szerkesztve] -
Mr.Skyline
senior tag
jaja, na mind1 szerintem sima lesz belőle!
majd meglátom mennyivel több (árban) a ledes mint a sima, egy biztos full rezes-t (CU) akarok. na ha megvettem és lecseréltem ehelyett a sz*r helyett, akkor beszámolok a hőmérsékletekről és legfőképp a hangjáról (szerintem ezután az Aero 7 Lite után semmit nem fogok hallani belőle!)
[Szerkesztve] -
gerlaip
addikt
válasz
Mr.Skyline #630 üzenetére
Jó lesz az. Láttam egy-kettőt munka közben és elég halk. Bartonra meg bőven elég lesz... Jabazz most nézem te a ledest kérdezed. Hátr valszeg a leden kívül semmiben sem különbözik a mezei 7000-estől...
[Szerkesztve] -
Mr.Skyline
senior tag
válasz
Mr.Skyline #629 üzenetére
Google barátunkal ezt a két linket találtam:
Gépbolt.hu Bővebben: link
Depo: Bővebben: link -
Mr.Skyline
senior tag
Sziasztok!
elhatároztam, hogy lecserélem a 2500+ Barcimon a CoolerMaster Aero 7 Lite hűtőmet, mert lassan úgy érzem egy üzemben vagyok olyan kiba. hangos!egy Zalman CNPS7000B-Cu LED-re
, esetleg valakinek van ilyen? ill. ez a ledes válozat van 1általán a mi kis hazánkban, ha jól tudom nemrég jött ki!
-
popey37
addikt
hali a 6600 GT-re tudtok valami jó hűtőt? a zalmant rá lehet esetleg teni?
-
bolcsodal
addikt
Üdv!
Valaki tudna nekem hőmérsékleti értékeket mondani? P4 2,6 Northwood + ZalmanCNPS7000B AlCu. Érdekelne hogy jól raktam-e fel a hűtőt. Sajnos a videokártyám igencsak fűti a kedélyeket a házban de eddig:
IDLE: 38-43C SYS: 29-34C (rendszerhőmérséklet)
Max: 52-56C SYS: 36-38C
Ezek forrónak számítanak egy Northwoodnál? -
jazzkifli
tag
Ma vettem egy Zalman ZM80D-HP-t a Ti 4200-esemre. Feltettem (azért megküzdöttem vele, főleg a pasztával), és pár órányi netezés után megnéztem milyen meleg a kicsike. Elég meleg volt. Gondoltam játszok egyet a próba kedvéért. Colin 2005 800x600 minimum beállításokkkal. Fél percnyi játék után elkezdett fagyogatni de istenesen. A bordák forróak voltak. Tudni kell,hogy még nincs rajta a hozzávaló zalman venti, ennek anyagi okai vannak. Na de akkor is. Normális hogy nem bírja lehűteni passzívan? Az baj lehet hogy ha túl sok hővezető pasztát helyezek fel a szükséges helyekre? Mert raktam bőven. Valamint a front jelzésű borda mintha hozzáérne (felfekszik a tetejükön) egy-két fekete henger alakú (kondenzátorhoz?) vmikhez.
Mit szabtam el? Plz segítsetek!
[Szerkesztve] -
Bumbee
tag
hmm, nekem is ez volt a ''bajom'' a zm80d-vel hogy a ram bordák kisebbek voltak mint a vga-n a ramok. illetve a vga-n téglalap, míg a zalman ram bordái négyzet alakúak, de én is középre ragaszgattam úgy nagyjából, végülis a hőt így is átveszi, nemde?
valaki nemtudja nekem elmondani, hogy az ati tool-ban mégis hol nézhetném meg a vga hőmérsékletet, ha ilyet tényleg lehet vele? mert most hogy fentvan a zalman passzív csoda, és majdnem hideg még nfsu után is, az nekem nem egy biztos eredmény...
[Szerkesztve] -
Zaparozset
tag
Na sikerrel felraktam ma reggel a vf700cu-t az asus fx5600-ra és ég és föld a különbség. Most már ha nincs bekapcsolva a monitor az ember azt hinné nem is megy a gép. Egy bajom volt hogy a vga memóriák nagyobbak mint azok a kis hűtőbordák (2x), az eredeti meg nem fér a hűtő alá. Ezért azt csinltam hogy a nagyából középre raktam a zalman bordákat míg az eredetiket felülre raktam ott ugyanis eredetileg nem volt. Remélem az nem gáz, hogy nem az egész memóriát takarja be a borda. Menni megy a dolog nem is melegszik sőt 5V -4 fok
-
Mostly Harmless
tag
próbáld atitoollal.
Bumbee
tag
hali!
ma én is beléptem a zalman klubba. vettem a 9600promra egy zm80d-hp passzív cuccot. felaplikáltam, megszenvedtem, főleg a hővezető pasztát volt isteni kinyomkodni, de végülis készen van. oldalt van egy rendszerventi (80mm-es), ami 2 centiről tolja neki még a levegőt, és eléggé baráti a radiátor hőmérséklete, mert a langyos is kicsit erős kifejezés ráegy kérdésem lenne, hogy mivel tudnám méregetni a gpu meg a ramok hőmérsékletét?
-
I_Am
veterán
válasz
Zaparozset #613 üzenetére
Ha gondolod zsírtalanítsd előtte egy kis gyógyszertári alkohollal.
-
Zaparozset
tag
Hi!
Most vettem egy zal vf700cu vga hűtőt és kérdezném, hogy a kis memória bordákat mielőtt felarakom megtisztítsam e valamivel a memóriákat és ha igen akkor mivel??? -
e.vid
senior tag
A lapodra felmegy a hűtő. A házat van ahol táppal árulják, de azt hiszem csak 300W-al. Tápot csak márkásat érdemes venni.
itt kersgélj: Bővebben: link
Lockstock
aktív tag
Nem tudom melyik Zalman Chipsethűtőt vegyem meg?
Kétféle van:
Zalman ZM-NB32J chipset hûtõborda - Sárga
Zalman ZM-NB47J chipset hûtõborda - Kék
Árban nincs szinte semmi különbség a kettő között!
Ti tudjátok mi a különbség közöttük?
Kösz -
e.vid
senior tag
Lenne egy jó hűtésed. Csak figyelj oda, hogy jó legyen az alaplapodhoz.Nézd meg itt, hogy felmegy-e rá: Bővebben: link
-
stanger
csendes tag
szatok,
Zalman CNPS7700-AlCu mien egy athlon64 3400-as procihoz? feltetlenul csendes gepet szeretnek!
koszi elore is,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Rengeteg áramot fordít adatközpontokra és bitcoinbányászatra Pakisztán
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lexus, Toyota topik
- One mobilszolgáltatások
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest