- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Notebook hibák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Tts-nél vettem zalman hővezető a ragasztó 500ft volt kb.De szart se ért,vagy én voltam a béna.Mindegy lepogyogtak a rambordák
Tegnap este 8-kor (miért is esett volna le korábban) Haverral fogtuk F.BS szilikon ragasztót ezüst pasztával kikevertünk,és most azzal van fent!
[Szerkesztve] -
ThunderBoy
tag
Hát, akik szerint a gyári hűtő jobb mint a Zalmi, attól szivesen megveszem 3k/db áron.
Nekem 7000Cu van a 3200+ Venice-en (MSI K8N-Neo4 FI), és default hőm. 30 fok körül van. Kivancsi leszek mi lesz télenMelegitenem kell majd a gépet?
)
-
-
ToBeY
nagyúr
Az új 9500 Zalmanból is csak az megy rá amit külön AM2-re csináltak az ezüst színű [link]
-
Hasek
Közösségépítő
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az Zalman CNPS 7700, az rápakolható AM2-es AMD foglalatra? Fontos lenne...
Előre is THX!
Hasek -
Jégkokó
veterán
Azért szerintem nem jobb a gyári hűtés mint a zalman ami most benne van, mivel a gyárinak oklyan hangja volt mint egy atomreaktornak 10m ről is tökéletesen lehetett hallani, hogy be van kapcsolva a gép, ezzel szembemn, most be kell jönni megnézni a szobába, hogy be van mert annyival halkabb.És viszont nincs is olyan meleg mellete mint régen volt.
-
dokar
addikt
Belépek a klubba, tegnap vettem egy Zalmi-t: CNPS7000B-Cu
Majd nyomatok képeket. -
kovsol
titán
enyire meleg a procid ? az nem gyenge
nekem CNPS7000 AluCu van rajt és 32-34 alapon a proci és terhelve 45 fölé még nem ment a venti itt akkor 1600 -t pörgött
1800 és 2400 Mhz között 1fok külömbbség van
amugy a régi procimon a gyári hüttés is ugyan olyan erős volt mint ez a zalmi, csak ez 1300-1400 -t pörgött az meg 3500-4000 -t
a mostani mobil procimon nincs sapka így a gyári kilőve
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
válasz
parandroid #1780 üzenetére
hiddd el hogy lenyomja minimum 2 fokkal a gyári intel a 120as 7700 AlCu-t én 7szer pasztáztam újra mert nem akartam elhinni hetedszerre kénytelen voltam. Ennyi. 50 fok alá nem tudja nyomni akármit csinálok 32 fok van a házba elöl egy 120as venti nyomja be oldalt egy nyolcas hátul meg két nyolcas szív a VGA-n IceQ II hűtés van az is kifelé nyomja. Terhelve 65 fok a minimum. ha akarod küldök tesztképet is.
-
parandroid
félisten
válasz
Jégkokó #1767 üzenetére
Ott nem a hűtővel van a baj, az is biztos...
Tény, hogy a gyári hűtők mindkét gyártónál egyre elfogadhatóbbak és használhatóbbak, de sosem lesznek olyan jók, mint egy CNPS7000, vagy 7700. Egyszerűen nem egy kategória.
A helyedben megnézném a felszerelést, illetve a pasztázást.
Aki pedig a hangjára panaszkodik, annak akár irigyelhetném is a vájt fülét, ha nem a gyári hűtő hangját hozná fel referenciaként. Utóbbiból vannak jül eltalált példányok, de ahhoz egyrészt szerencse kell, másrészt a Zalman hűtő hangjának sem szabadna hallatszani. Mit szerelt abba a szerencsétlen Zalmanba? Kereplőt?
Én legutóbb 2,8-as Northwood P4-et hűtöttem Zalmannal (7000B-Cu), időnként 3,36-on is, de mindig minimumon volt a fordulatszáma, és akárhogy terheltem, 50 fok fölé a legnagyobb kánikulában sem ment.
p -
kerjani
aktív tag
A legújabb bios van fenn. Az everest több verziójával is megnéztem, az eredmény ugyanaz. Mindenhol felcseréli a 2 értéket.
Tartós maximális terhelésnél maximális foldulaton 57°C, alap fordulaton (1350 rpm) 62°C.
Ez azért egy kicsit sok. -
Maxxter
senior tag
Everestet szidni??? nem az oltás miatt de az nem lehet normális, nekem semmi bajom sincs vele, hiába hogy új vagy régi fokra pontosan mér. ha az everest rosszat mutat az lehet az alaplap hibája is mert elméletben ua-t kell nekik mutatni. És a zalmanbol a 7xxx alcu nem igazán ajánlot venni inkább Cu-t vagy 9500at
-
Ste
addikt
válasz
kerjani #1771 üzenetére
Frissítettél Biost egyáltalán? Alap esetben mindegyik érzékelő fölémér jócskán, amiket a későbbiekben igyekeznek javítani.
Az Everest 3 pedig még teljesen új és mint ilyen nem mentes a hibáktól.
Emiatt nem kell róla elhamarkodott véleményt alkotni.
Használd a régebbit, ami már kiforrottabb -
kerjani
aktív tag
Feltettem az Asus pc Probe 2-t. ÉS 50°C-OT JELEZ!
megnéztem az everest 3-ban is és ott az aux hőmérsékletént jelzi a cpu hőmérsékletét.
GIGALOL!!!!!!!!!!!!!!
Ennyit az Everestről! -
ToBeY
nagyúr
VF-700-nál a srága fekete a 12V-os ág,vagy a piros fekete?
-
Jégkokó
veterán
Tegnap beszereztem egy zalman 7700 as coolert, és az everest 49-50 fokot ir ki, és régebben a gyári hűtéssel hidegebb volt.Viszont most iszonyatosan halk, de max fordulaton van a ventije és igy mér ennyit
-
kerjani
aktív tag
Everest GPU dióda: -239°C
Ez meg hogy? Alap hűtésvan a GPU-n -
kerjani
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek normális az, hogy a Zalman CNPS7000B AlCu 51 fokon tartja az A64 3500+ procit? Még a biosban néztem meg, szóval ott még nem igazán van terhelve.
Több paszta kell a procira? -
Borosz
őstag
Ha szabad javasolnom valamit...
Én anno a TSOP modulra úgy raktam fel a bordákat, hogy a modul közepére kentem egy vékony csíkot fehér pasztából. A két szélére meg FBS szilikon alapú ragasztót és jól összenyomtam. A közepén jól leadja a hőt mert ott a paszta, a szélén meg jól tart mert ott a ragasztó. Persze, ha BGA modulokról van szó az más... -
Borosz
őstag
Sziasztok!
Elveszítettem 4db csavart melyek egy Zalman HDD hűtőhöz tartoztak. Tipusát most nem tudom és nem is tudok utána nézni, de hőcsöves és abból is 10db van benne. Nagy helyre építhető.
Ezzel a négy csavarral lehetett belerögzíteni a hdd-t a keretbe. Hosszú(2cm), ritka menetes, 45 fokban letört fejű hdd lefogató csavarokról van szó.
Valaki tudja honnan lehetne ilyeneket beszerezni? -
BaKeSZ87
őstag
ToBeY Olyan sokféleképpen nem lehet felrakni egy Zalmant, legfeljebb 3 módon, de abból egy hülyeség, mert ki tenne fejjel lefelé egy coolert egy procira
Dtomi A 7700-as és gondolom a 7000-es szériás zalmi hűtőket úgy kell felrakni hogy a két rögzítőcsavart, addig kell csavarni amig már nem tudod beljebb csavarni. Így elég stabilan áll a cucc, és kinyomja a fölösleges pasztát. Mivel mérted a hőmérsékleteket? Az alaplapi mérő cucc tévedhet, de a kezed nem. Ha tényleg 50 fokos a proci, akkor azt a kezed is megérzi.
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Nem létezik hogy a 7700 zalman roszabb legyen mint a gyári cooler.Talán rosszúl raktad fel,és nem érintkezik teljesen a procival vagy kevés/sok a paszta ez is lehet gond.
-
Dtomi
őstag
Hali!! Szert tettem egy zalman 7700 AlCu hűtésre, gyári helyett lett betéve Intel 630 as procin úgy, hogy semmi húzás 45-50 fok terheletlenül, kétféle pasztával kb mindegyik 3* lett újra kenve mindíg máshogyan de sehogy nem akar ez alá a hőmérséklet alá esni. Ennyit bírt a gyári boxos hűtése is. Miért nem esett vissza a hőmérséklet lefogtam a ventit és szépen körbe egyenletesen melegedett egyből az összes lamella. Mi lehet a probléma?? Ennyit tud??? 2000rpm a gyári fele ekkora mérettel 2600 rpm-en ugyan ezt tudja???
-
ToBeY
nagyúr
Hát nekem amit adtak a bordához ilyen lapocskát,semennyire nem ragadt.Ezért akarok valami kenhető cuccot rá
-
ToBeY
nagyúr
Zalman ragasztó két komponensű hővezető ragasztó
Ez valami kenhető trutyi,vagy valami 2 oldali ragasztószallag? -
kovsol
titán
na most már mind a két alaplapomon rajt csücsül 47j hüttés
megvagyok vele elégedve teljesen, és könyen felszerelhető is
lassan mindenemen zalman van (bár a másik procin marad a TT Silent boost szerintem még jódarabig) -
cronos
tag
Szerintem nem sok, 28fok van a szobában. Meg nincs semi rendszerhütöm, meg legalacsonyab fordulaton megy hogy halk legyen.
Te neked menyi a hőfoka, meg milyen hütőd van rajta??
Meg a gyári hütövel is vaami hasonló hömésrékletet produkált csak 3000 rpm-en és ojan hangja volt mint egy turmixgépnek.
[Szerkesztve] -
cronos
tag
Persze a hömérsékletet mindig szoktam figyelni (EVEREST Corporate Edition és speedfan) és nem melegsziktúl.
Terhelve a cpu 65c 1300rpm
terheletlenül 50 1300rpm -
-
cronos
tag
Ja meg vetem egy zalman cnps7000 cu-t ez tökéletesen müködik, bár egy kicsit el tudom forgatnia cpu-n másnak is lehetegy kicsit forgatni?? meg nem baj??csak 2-3mmm
-
Ste
addikt
Ezt olyan lapokra találták ki, amiken luk is van hozzá.
Max úgy tudod felrakni, ha valami drótot keresztülvezetsz rajta, csak annak nagyon de nagyon stabilnak kell lennie, hogy eléggé odaszorítsa a laphoz a hűtőt.
Szvsz nehéz próbálkozás lesz
pontosan melyik Is-7es lapod is van? mert ahogy elnézem, van belőle egy pár fajta
[Szerkesztve] -
cronos
tag
Lenne egy kérdésem, vetem egy zalman zm-nb32k tipusu hűtöt ami persze hogy nem ojan beakasztós felfogatása van, szerintetek hogy lehetne átalakitani, hogy fel tudjam teni az alaplapra??(abit is7)
-
Ste
addikt
Tegnap szedtem le egy kártyáról a kis süniket (nekem a meleg segített) de eléggé gyengén ragadnak újra. Arra kell figyelni majd, hogy ha olyan kártyát veszel, amin van hűtés a ramokon, mivel ott alaposan le kell majd pucolni a gyári ragacsot a ramokról, mert arra nem ragad, csak csúszkál
A 7900 pedig nem egy melegedős kártya, tehát arra jó a Vf-700is. Vf-900el nem melegedett nálam alapon 41-42 fok fölé.
Ragacsot lehet valahol külön kapni sünik nélkül?? -
Prego
senior tag
Lenne egy kérdésem, talán itt van tapasztaltabb nálam
Adott egy P4P800S-X alaplap, és holnap vennék egy Zalman CNPS7000B cu hűtöt (S478). Szerintetek bele fog menni, mert most néztem egy kicsit utána, és kutatásaim eredménye negatív, szóval lehet hogy egy Arctic Cooling Freezer 4 lesz az eredmény.
A válaszokat kössz -
TeOMo
csendes tag
Hali!
Nemrég vettem a 6800gt-re egy VF900 Cu hűtőt, mert a gyári hűtéssel elég horrorisztikus hőmérsékletek jöttek ki(negyed óra játék után 115 fok). Megláttam gyorsan vettem is egy ilyen hűtőt és meg vagyok vele elégedve. Alapon 47 fok körül van a kártya, de most a nagy melegbe felmegy azért 55 fok köré is, terheléskor pedig alig megy 60 fok fölé ami egy 6800gt től szerintem elég jó. Gondolkodtam hogy ezt vegyem vagy a VF700-ast de ez újjabb is meg jobban is néz ki.
Ja és amit akartam kérdezni, hogy lehet a nyár végén veszek egy 7900gt-t, hogyha arra ráakarom rakni ezt a hűtöt akkor a kis memória hűtőbordákat is fellehet rakni mégegyszer erre a másik kártyára? -
BaKeSZ87
őstag
Nah. Ment az SP2004, CPU Burn. Szóval. 1,8V a chipsetnek, a proci húzva +480MHz. Hűvösebb a borda, mint a gyári volt. Nemsemmi. Nekem nagyon bejön. Hozzá kell tenni hogy a 7700CU nyomatja oda a levegőt, ha valaki más is ezt a hűtést választja chipsetre, és nem olyan cpu-coolere van ami a borda irányába is nyomat egy kis levegőt, az TESZT-eljen, mert igaz hogy nekem bevált, de normál hűtőknél necces lehet.
-
BaKeSZ87
őstag
-
ToBeY
nagyúr
Hát akkor lehet más hűtőpárossal túlmelegedne
-
BaKeSZ87
őstag
Futtattam egy 2001SE-t, végén kézrátőtel, és elején forrónak tűnt, de simán tajta tudtam tartani a kezem, nem volt olyan borzasztó forró, szerintem simán 50fok alatt van. De ez annak köszönhető leginkább, hogy a 7700CU mellett van pár centivel, és így odakavarja a szuszt.
MOD: Tuning beállításokkal tesztelve.
[Szerkesztve] -
BaKeSZ87
őstag
Na egy kis info: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Vallás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nők, nőügyek (18+)
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest