Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
Deezer-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Próba hónapon vagyok és szeretném úgy használni kb. mint a Spotit. Vagyis a telefonon a saját appban indítani a lejátszást és a connectben kiválasztani min szeretném lejátszani. A Spotival ez tök jól működik, de a Deezer audio kimenet->deezer connect semmit nem dob fel a lehetőségek közül (R-N402D, YAS-306, LG TV).
-
tnp
csendes tag
Sziasztok!
Musicast ledobta a Tidalt. Nem enged beloginolni.
Mit lehet csinálni ilyenkor?
No s303.
Köszönöm! -
mobilizmo
addikt
válasz
Luigiano12 #112 üzenetére
-
Luigiano12
friss újonc
Sziasztok!
Láttam, hogy volt már ez a téma, de nem találtam megoldást.
Szóval, vettem egy használt wxad-10 -est.
A tidal és a net rádiók jól működnek, de a spotify nem látja a yamahát.
De ahol vettem, ott jól működött az is, az én telefonommal és spotifyommal.
Tehát csak a router más itthon, mint az eladónál.
Ezért gondolom hogy ott lehet a hiba, blokkolja, vagy ilyesmi, sajnos nem értek hozzá...
Tudnátok segíteni? -
steve24
aktív tag
Sziasztok! Yamaha Rn3030D nem tudom csatlakoztatni a Spotify-t eddig rendben volt, de a Yamaha musiccast frissült a telón, A yamaha alkalmazás rendben működik, lehet irányitani mindent, lejátsza a telón lévő zenéket, dea spotify keresztül nem kapcsolódik, pedig látja az erősitőt, rányok és kapcsolódik felirat villog, de egy idő után aba hagyja,
Máskor még kikapcsolt állapotban is csatlakozott a készülékhez,
újra telepítettem mindkét alkalmazást, csatlakoztattam de semmi
Mit tegyek? segítsetek... -
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Tud valaki véletlenszerű lejátszási lehetőségről NAS-on lévő (elég sok) zenéről? Nem akarok playlist-ket gyártani. NAS-on előadó/album szerkezetben van tárolva a zene. Mappákat sajnos nem lehet bedobni a queue-be.
-
s_henderson
csendes tag
Friss hír, hogy júniustól losslessre vált az Apple Music. Nemcsak 24bit/192kHz FLAC hanem Dolby Atmos is lesz. Van valami hír WXAD-10 esetén esetleges nativ Apple Music lejátszásról a jövőben?
-
mobilizmo
addikt
válasz
silver-pda #105 üzenetére
A MusicCast nem nyílt forráskódú, csak Yamaha termékeket tud wifi-n meghajtani az erősítő.
-
Alex91
félisten
válasz
silver-pda #105 üzenetére
Ez nem fog menni...
Az igen, hogy a Xiaomi-val iranyitod az erositot, vagy a Xiaomi szolni fog magaban is, erosito nelkul.
-
silver-pda
aktív tag
Lehet, hogy rosszul írtam.
Szóval adott egy Yamaha erősítő, ami tud MulticCast és talán ChromeCast is.
Azt olvastam, hogy együtt működik a Google Home termékekkel.
Ha vennék egy Xiaomi Mi Smart Speaker-t, akkor lehet, hogy wifin össze lehetne hozni az erősítővel? Ugyanis a Yamaha MusicCast hangszórók 70-80k-nál kezdődnek, azt nem vennék.
BT nem játszik, mert van pár fal, wifi viszont jól működik. -
Alex91
félisten
válasz
silver-pda #103 üzenetére
Akkor most mit is szeretnel...
-
silver-pda
aktív tag
Kérdés, hogy működne-e "Google Home"-s hangszóróval wifi-n a Yamaha erősítővel, ami tud MusicCast-ot.
-
egykori
őstag
válasz
mobilizmo #101 üzenetére
Előzőleg másik helyen egy Denon erősítőre kötve használtam a régebbi Mission 760i dobozkáimat, de most már a Yamahára vannak kötve.
Végül úgy döntöttem, lemondok erről a musiccastos ötletről és veszek egy polc alá szerelhető internetrádiót, ezzel meg fog oldódni a kérdés.
-
egykori
őstag
válasz
mobilizmo #99 üzenetére
Nem vezérlek a telefonról semmit, mert még csak ismerkedem ezzel a MusicCasttal.
Az R-N402D-t négy éve vettem. Akkoriban különösen, de a mai napig is vezetékes párti vagyok, így annak idején a multiroom szolgáltatásban mindössze tartalék lehetőséget láttam. Ami akkor fontos volt, a wifi az internetrádió miatt, és azt hiszem, emiatt lett ez a típus. A nappaliban két jó kis JBL Studio 230 dobozom van, ez bőven jó társasházi környezetben.
Köszi neked is a segítséget.Alex91: Köszönöm a tanácsokat, segítséget, de azt hiszem, más megoldást keresek.
-
mobilizmo
addikt
Te telefonról vezérled az R-N402-höz kapcsolt eszközöket?
Igen, de egy sima vezeték nélküli hangszórót is tudsz a telefonról meghajtani. A MusicCast-nak az a lényege, hogy egy helyről vezérelheted az összes kompatibilis eszközt. Lejátszhatsz a különböző eszközökön mást, de akár össze is linkelheted őket és természetesen több telefon is vezérelheti a rendszert. A gyerek a saját szobájában Metallica-t hallgat, te főzés közben a konyhában egy internetes rádión híreket, anya közben zumbázik a nappaliban, ez mind egy eszközről szólhat, a különböző hangszórókon. A másik változat ha összelinkeled, akkor egy házibuli alkalmával mindenhol ugyanaz szól.
Igen ezek ennyibe kerülnek és ez még az olcsó Yamaha multiroom rendszer. Másnak is van (Sonos, Denon) az még drágább, természetesen egymással nem kompatibilisek.
A konyhai zene vagy hírek hallgatására szerintem is megfelelhet egy olcsóbb vezeték nélküli hangszóró megoldás, de azt nem fogod tudni a Yamaháról vezérelni.
Egyébként érdekelne miért ezt vetted meg eredetileg? Azt nem tudtad, hogy ilyen drágák hozzá a hangszórók? Ha csak kábellel kötsz hangszórókat hozzá, akkor olcsóbban is vehettél volna hasonló minőségű hálózati lejátszó/erősítőt multiroom nélkül. -
egykori
őstag
válasz
mobilizmo #93 üzenetére
Köszi az ajánlatokat. Miért csak a MusicCast kompatibilis hangszórókkal működne a kapcsolat? Az Alex91 fórumtárs általi gondolom, nem ilyen. Egyébként ennyit, amennyibe ezek kerülnek, nem áldoznék erre az ügyre. Te telefonról vezérled az R-N402-höz kapcsolt eszközöket? Azért kérdem, mert még semmilyen tapasztalatom sincs e téren.
Viszonylag sokat vagyunk a konyhában, az ebéd kivételével ott étkezünk, ott folyik nyilván a főzés, sütés. A rádióerősítőről tudnánk a zenéket, híreket, sőt, több internetes adót is hallgatni. Tehát, nem kell Hifi minőség, viszont, jó lenne minél jobban kihasználni a Yamaha adottságait. Szerintem, szuper készülék.
-
mobilizmo
addikt
Nekem is pont ez van és működik csak Musiccast kompatibilis hangszórót kell venned hozzá. Ez a multiroom rendszer lényege. Nekem egy YAS-306 van a nappaliban az R-N402D meg egy szinttel feljebb az én szobámban. Ennél kisebb megoldás lehet a YAMAHA MUSICCAST 20 (WX-021), sajnos ennek darabja 80 kHuf és a sztereóhoz 2 kell belőle. Ennél eggyel nagyobb a YAMAHA MUSICCAST 50 (WX-051) ennek már 170 kHuf darabja. Ezeknek nem tudom milyen a hangja, de a YAS-306 azért elég jól szól. Direkt nem linkeket raktam be, nem szeretném ha valaki megvádolna, hogy reklámozok (pedig nincs is közöm a céghez).
Egyébként kérdés, hogy miért akarod az R-N402D-hez csatlakoztatni. Ha veszel egy valamilyen olcsóbb de jó vezeték nélküli hangszórót, mobil telefonról tudsz rá zenét küldeni. -
egykori
őstag
A visszakérdezésből arra gondolok, hogy nem fog menni.
Egyébként azért reménykedtem, mert a Musiccast vezérlő leírásában mintha olyant olvastam volna régebben, hogy lehet vezeték nélküli fejhallgatót, hangszórót is csatlakoztatni, csak nem tudom mi a módja, mivel nem értek hozzá.
-
egykori
őstag
Sziasztok, segítséget kérnék egy vezeték nélküli hangátviteli dologban.
Van egy Yamaha R-N402D hálózati rádióerősítőm. Ehhez csatlakoztatnék Wifin vagy Blutooth-on keresztül egy hangszórót, amit a lakáson belül egy másik helyiségben helyeznék el. Megoldható szerintetek valahogy? Milyen hangszóró jöhet szóba, ha igen. Jelen esetben nem hifi vagy komoly hangminőség a cél, sőt, ha lehet, minél kisebb és olcsóbb megoldás érdekelne.
Köszönet előre is!
-
Alex91
félisten
válasz
silver-pda #85 üzenetére
WiFi-n.
-
silver-pda
aktív tag
válasz
silver-pda #85 üzenetére
@karpathy: bocs ez nem válasz akart lenni.
-
mobilizmo
addikt
A flac egy (veszteségmentes) tömörítés. Nem feltétlen jelenti azt, hogy 96 kHz. Ha egy normál CD-t tömörítesz, nincs értelme a felskálázásnak, 16/44,1 -nél jobb értékeket beállítani. Nem tudom, hogy a Tidal mit ígér, de biztos hogy 44,1-nél magasabb a mintavételi frekvencia?
Ránéztem, nekem is mindig 44,1 kHz ír ki, valószínűleg Tidal ennyit tud. -
karpathy
csendes tag
Sziasztok.
Vásároltam egy wxad-10 streamert , amivel annyi a problémám, hogy mindent csakis 44.1kHz-en hajlandó lejátszani. Tidalnál kiírja, hogy flac, de csak 44.1kHz. Ennél többet kellene tudnia. Van valami beállítás, ami elkerülte a figyelmem, vagy ez ilyen és el kell fogadnom?
A választ előre is köszönöm! -
mobilizmo
addikt
válasz
nagydonati #79 üzenetére
Természetesen igen. Az app telepítésében van egy rész amivel összekötöd a két eszközt. Nekünk is fent van a feleségem telefonján is az app. Ráadásul 2 eszközünk van, egy R-N402D ez az én szobámban van, és egy Yas-306, ez meg a nappaliban a tv előtt. A két eszköz együtt és külön is vezérelhető, a feleségem telefonján csak a Yas-306 van linkelve.
-
nagydonati
friss újonc
Lehet-e több telefonról vezérelni a készüléket? Azt szeretnénk, hogy ha nem vagyot itthon, más családtag is tudja használni a telefonjával.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Tidal nagyon ajánlgatta magát 4 hónap/400 Ft, úgyhogy előfizettem. Spotit is keveset használom, de egy próbát megint megér. Korábban már volt egy rövid ideig előfizetésem, de már nem emlékszem és nyomát se találom, hogy lehet beizzítani az R-N402D-re. Kiválasztom a források közül a Tidal-t, de bármit keresek, minden találat szürke, nem lejátszható. Valamit kell csinálni az account-al?
Update - közben megvan a megoldás. -
ZPista
friss újonc
Sziasztok!
Kaptam egy HTR-4072 erősítőt, wi-fin csatlakozik az internethez. Internet rádió nagyon jól működik, firmware a legfrissebb.
A MusicCast Setuppal szeretnék kapcsolódni Samsung S9 el, a MusicCastSet wifi hálózat kiválasztása után eldob, miután jelzi hogy nincs internet.
Van valami trükk esetleg?, korábbi hozzászólásban olvastam más eszközön hasonló problémát, nálam 2,4Ghz-en megy a rendszer.
Előre is köszi a segítséget! -
mobilizmo
addikt
válasz
Csigaciusz #72 üzenetére
Úgy tűnik bevállalják, hogy veszítenek néhány ügyfelet, vagy nem. Mert szerintem meg zseniális a rendszer, apróbb hiányosságokkal, mint ez is. És még olcsóbb is mint a konkurens rendszerek.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Csigaciusz #70 üzenetére
Igen, de lehet a yamaha nem akar egy olyan funkcióba belemenni ami nem minden lejátszható formátumon működik tökéletesen.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Csigaciusz #67 üzenetére
Nem tudom, de DSD-nél azért már elég komoly számítási teljesítmény kellhet az ugrás kiszámításához.
-
Csigaciusz
csendes tag
Szinte mindnek, [amit ismerek] van ahol eddig nem volt idővel ott is megoldották. A 26 $-os audiocast is tudja és gyors is.
-
mobilizmo
addikt
Szerintem nem vicc, csak teljesen mást gondolnak a zenehallgatásról. Nyilván másként szocializálódtunk zenehallgatás ügyileg is. Abban az időben amikor én kezdtem nyilván mások voltak a technikai lehetőségek de a zene is. A concept albumok időszakában nem hogy egy számba a beletekerés, de még egy lejátszási lista teljesen felesleges lett volna. Egyszerűen úgy hallgattuk az albumokat ahogy voltak. Változott a világ és a zene is, de őszintén megmondom én még most is csak nagyon kevés esetben tudom elképzelni a beletekerés szükségét, talán hosszú DJ szettekben, de olyasmit meg nem hallgatok.
Ettől persze még a funkciót bele lehetne rakni, kiváncsi lennék más multiroom rendszerek mobilos appjainál van-e ilyen funkció? -
gofry
senior tag
Beletekerésre válasz a Yamaha Europe-tól: nincs rajta a sw fejlesztés roadmapen.
ez...egy....vicc.... -
mobilizmo
addikt
Net Radio-ból jó lenne konkrét állomást kirakni a források közé. Én úgy látom ezt sem lehet. Esetleg csak én vagyok béna?
-
Csigaciusz
csendes tag
Ez a frissítés se oldotta meg a tekerés problémát
-
Alex91
félisten
Frissult a WX-010-em firmware-je, most mar a Spotify connect megy free elofizetessel is.
-
Zerno
csendes tag
Sziasztok
Ahogy nézem több a kérdés mint a válasz de azért hátha.Yamaha-RX-V4A
hdmi arc kábel a csatlakozás
qled samsungTökéletesen lehet irányitani az erősítőt a tv távkapcsolójával mindaddig míg el nem indítom az appot mert aztán már csak az működik tökéletesen de tv-t soha többet nem kezeli csak ha kihúzom az erősítőt és visszadugom.
Járt már így valakli vagy csak töröljem le ? (bár beleőszültem mire egyásra találtak)
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Hallott esetleg valaki arról, hogy tervezné a yamaha a Yt Music felvételét is a streamerek közé? A weben is kutakodtam kicsit, de nem találtam nyomát.
R-N402D-ről van szó, ja és van egy YAS-207 hangprojektor is. -
tnp
csendes tag
válasz
Csigaciusz #50 üzenetére
En pendrive-rol es Tidalrol az Nps 303-mal es engem is zavar ez 🙂
-
Alex91
félisten
válasz
Plexicushio #54 üzenetére
Es ha a telorol jatszod le a telon tarolt zenet?
-
Alex91
félisten
válasz
Plexicushio #52 üzenetére
iPad-rol lejatszva a csuszkat lehet mozgatni...
-
Alex91
félisten
válasz
Csigaciusz #50 üzenetére
Igen, ugy latom ott valoban nem lehet tekerni. Hogy miert...?
-
Alex91
félisten
válasz
Csigaciusz #48 üzenetére
Szerverrol jatszol le?
-
Csigaciusz
csendes tag
Sziasztok! Napokban gazdija lettem 1 WXC-50-nek.
A Musiccsast-ban a zenében való tekerés hiánya nekem is nagy bosszúság. Tud valaki valami áthidaló megoldást vagy infot, hogy szándékozik-e a gyártó ezen változtatni? (Gondolom nem csak 2 felhasználót zavar.) -
IamTheDog
tag
válasz
Plexicushio #46 üzenetére
Köszi! Deezerem nagyon régen volt, azóta ezt a másik kettőt használom.
Amit idéztél, az a Qobuzra vonatkozik. Sokszor van ugyanis olyan, hogy egy streamer eszközön az egyik szolgáltató gapless, a másik nem. Olvastam valahol, hogy a Musiccasten a Spotify Connect például galpess, de a Tidal nem, de mivel láthatóan elég kevés embert érdekel a gapless lejátszás, ezért kevés is róla az infó, így ez egyáltalán nem biztos. -
Plexicushio
senior tag
válasz
IamTheDog #45 üzenetére
Lassan két éve vagyok tulajdonosa egy S303-nak.
Deezer előfizetésem van, nincs gapless lejátszás MusicCastból.MusicCast does not support gapless playback and cannot fast forward in a track. That being said, these features will work using a 3rd party app like Audirvana, BubbleUPnP, or mConnect.
-
IamTheDog
tag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata a Yamaha NP-S303 hálózati lejátszóval? Igazából egy dolog érdekel: tudja-e a gapless (azaz a dalok közötti szünetmentes) lejátszást Spotifyon és Tidalen?
-
Swenk
aktív tag
De van és remekül működik., Csak kipróbáltam a Bt-t is.
Hm. Én ezt egy szakértői, elemző blogban olvastam:
"A készülék képes vezeték nélküli hangátvitelre (AirPlay, Apt-X Bluetooth, WIFI), és ellentétben a Bluesound Node 2-vel, amelynél csak egy mobil készülékről lehet egy irányban átküldeni Bluetooth hangot, itt akár egy Bluetooth fejhallgatóval is hallgathatunk zenét, amelyet a Yamaha küld át"
http://audiofilblog.blogspot.com/2017/06/yamaha-wxad-10-megvan-squeezebox-utoda.html
-
Swenk
aktív tag
Üdv Mindenkinek! Az eszköz WXAD-10. A forrás Deezer, egy samsung S10+-on futtatva. A Bluetooth kapcsolatot próbáltam. Oké, szól a zene. A MusicCAst app-ban a Bt csempét megnyomva előjön egy lejátszó, ami AAC 44.1 Khz-et ír ki. A leírás szerint az eszköz támogatja az APTX kodeket. A teló tudja az SBC, AAC, APTX és LDAC-ot. A teló ís az AAC-t mutatja. Tudja Valaki, hogy miért van ez? Az APTX kodek gyorsabb, jobb minőségű stream, ezért kérdezem. Köszönöm előre is.
-
tnp
csendes tag
Sziasztok!
Én másik MusciCast problémával jelentkezem
Yamaha NP 303S lejátszómon nem tudok kijelentkezni a Tidal fiókomból a MusicCast-ben, és jelenleg egy korábbi !már nem létező! Tidal fiókomból streameli a zenét. Azt nem is értem, hogyan streamelhet nem létező fiókból.
A nagyobb gond az, hogy nem tudom így beállítani az új Tidal fiókom.
Erre vonatkozó infót nem találtam egyelőre sem a neten, sem a user manualban.
Töröltem, újra letöltöttem az appot a tabletemre, frissítettem firmware-t a lejátszón. Ki-be kapcsoltam. Nem találok restart, reboot, reset és egyéb funkciókat sem távirányítóny, sem készüléken, sem a MusicCast-ben.
Van valakinek hasonló tapasztalata, tudás, hogyan lehet ezt megoldani?
Előre is köszi! -
Rastowsky
friss újonc
Sziasztok!
Vettem használtan egy Yamaha wxc-50-et és egyszerűen képtelen vagyok kapcsolódni a MusicCastSetup-al. Elvileg nem kellene lan kábel, de benn van. Elindul a setup (huawei p10), connect, feldobja, hogy a wifi hálózatok közül válasszam ki a MusicCastSetp hálózatot és adjam meg a jelszót. Kiválasztom, de nyilvános és jelzi is, hogy nincs net. Nem tudok mit csinálni, vissza az appba, ott szinkronizálja a wifi hálózatokat és ki is választja azt, amelyikkel kapcsoldni akarok. Megadom a jeszlót és itt elfüsöl állandóan. Van valami tippetek? Olvastam külföldi fórumon, hogy az eszöz IP címén keresztüli adminon kell beállítani a wifi hálózatot, de fingom sincs hol találom meg az IP címet. Van valami tippetek? Kösssz előre is
-
Stillx
csendes tag
Sziasztok. Segitsegeteket kérném!! Vásároltam egy yamaha wxad-10. Telepítettem a musiccastet és az alkalmazason belül minden müködik csak a spotify nem erzékeli. Mi lehet erre a megoldás? Elinditja a spoti-t de azon belül nem dobja fel a lehetőséget, hogy a yamahan jatsza le.
-
Alex91
félisten
[link], Airplay 2 kompatibilis keszulekek!
-
Alex91
félisten
Valaki hasznal R-N303D erositot? Hogy van vele megelegedve?
-
Alex91
félisten
válasz
Plexicushio #4 üzenetére
En gondolkodtam, hogy lecserelem az osregi sztereo erositomet is egy musiccast erositore, de aztan gyozott a jozan esz
. De lehet, hogy ha netan elromlik akkor ez is szem elott lesz tartva.
-
Plexicushio
senior tag
Nyilván nem szünteti meg.
(Amúgy a lejátszási listák (cue,m3u,pls) támogatását kifelejtettem még, mint fájó pont.)
Nekem a következő lépcső van: NP-S303, ehhez járt távirányító, ám pl. azt, hogy bluetooth-on streameljen (pl. egy vezetéknélküli fülesre), az csak az applikációból oldható meg, na meg ugye persze a USB pendrive / Deezer is kényelmesebben böngészhető. -
Alex91
félisten
válasz
Plexicushio #2 üzenetére
En mag azon gondolodtam el, hogy ugye a ket mobil platformrol lehet iranyitani. Mi lesz, ha a Yamaha megszunteti a tamogatast? Az en WX-010-emen egy jack bemenet sincs...
-
Plexicushio
senior tag
5* -ot adnék az applikációra, ha nem lenne egy ordítóan nagy hiányossága, ami felett képtelen vagyok szemet hunyni; nem lehet beletekerni a zeneszámokba, legalább valami fél perces léptetés lenne vagy valami...
Egy jó oldala ennek azért akad: újra "tanít" zenét hallgatni, élvezni - nem pedig kapkodva ledarálni őket.
-
Alex91
félisten
A Yamaha MusicCast vezeték nélküli többzónás audió rendszerével kapcsolatos kérdések-válaszok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- Roland BK-3 Billentésérzékeny szintetizátor
- Cambridge Audio Dacmagic DAC Kiváló állapot, dobozában!
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest