Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Androidos fejegységek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- A BIOS frissítését javasolja a nem bootoló rendszereknél az AMD
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
-
PROHARDVER!
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Xpenology-t használok. DSM 6.1.5-15254 verziót. Mariadb-t szeretnék használni. Az fel is ment. Tudomásom szerint a phpmyadmin-nal lehetne ezt adminisztrálni. Az is felmegy, viszont egy fehér oldalt nyit meg, amikor megnyitom. Forráskódban ott van sokminden, mégis csak egy fehér oldal jelenik meg. Mi lehet a baj? Van valakinek bevált php - mariadb - phpmyadmin verziószám szett ami megfelelően működik?
-
Dexter74
tag
Sziasztok,
Van egy újonnan telepített DSM 6.1.7-15284 rendszer.
Próbáltam PhPMyAdmin-t telepíteni csomagkezelő központból, de ezt kapom rá:Ezután jöhet akkor a PHP 7.3. Fel is tettem, próbáltam frissíteni is de csak 0006 verzióig tudom.
Ezt írja ki legújabb verziónak. Nekem nagyon kéne a Myadmin, ezért próbáltam a Synology központból is frissíteni a csomagot, de ehhez a verzióhoz nem ajánlja fel, a későbbieket meg (verzióhiba miatt) nem telepíti fel.
Tudna valaki tanácsot adni, hogy mit tegyek? Előre is köszi. -
zex
aktív tag
válasz
#56573440 #8659 üzenetére
Hát az sincs szerintem agyon terhelve:
Viszont most laza 9 csomagfrissítést talált a szerver, köztük a PHP, MariaDB, phpmyadmin, stb. Szóval mindent szépen lefrissítettem, és most meg megy minden mint a karikacsapás! Remélem így is marad! Bár hetek/hónapok óta szívok ezzel a problémával... Bár csak a frissítések most megoldották volna!
-
noorbertt
őstag
hátha itt szerencsésebb leszek
Szeretnem felrakni az owncloud szerbert dockerbol ( https://hub.docker.com/_/owncloud/ ) csak sajnos elakadok amikor elinditom a setup oldalt (megadom az admint es az adatbazit) akkor valamiert nem erzekeli a mariadb adatbazist. phpMyAdminban csinaltam kulon owncloud usert es semmi, de root-ot is megadtam mar neki szoval nem az lesz a gond.
Beirtam mar ip cimmel is az eleresi utat de localhost sem segitett.. Valami otlet? SQLite eseten gondnelkul mukodik.. -
HaZse
őstag
Le tudná valaki írni, hogy hogyan végezzem el az újratelepítést?
Adva van 4 db HDD tele adatokkal és mindegyik HDD-n 1-2 megosztás. Külön felhasználók nincsenek (család használja csak).
Hogyan telepítsem újra az egész rendszert? Azért kellene újratennem a DSM-et, mert a webstation-t, a mail kiszolgálót és a phpmyadmint nem tudom elindítani és az nekem fontos lenne.
-
_ak_
addikt
Nem bírtam magammal, megkíséreltem a frissítést. Gnoboot imaget kiírtam egy penre, boot, majd assistantal gyári .pat fájl.
Igazából működött is, legalábbis többnyire. A jogosultságok elvesztek, de ez várható volt, legalábbis olvastam róla, h újra kell állítani azokat. Ez önmagában még nem probléma, de a MySQL lecserélése már az.
Akár hogy görcsöltem, a MariaDB nem működött megfelelően.Telepítés után nem tudta elindítani a szolgáltatást a DSM, custom my.cnf-re hivatkozva. (5.5.33.a-0016 verzió települt)
Now MariaDB fails to start with error "failed to start mariadb with customized my.cnf, restart with default configuration"Egy logfájlból (/var/services/MySQL/diskstation.err) kiderült, hogy nem tudja létrehozni a mysql.sock fájlt (/var/mysql/mysql.sock). Nem pontosan ez volt a hibaüzenet, de a fájl ténylegesen nem jött létre.
Miutána a mysql mappára 0777 jogosultásgot állítottam be, a MariaDB elindult...telepíthettem a Phpmyadmint. Utóbbit viszont már nem sikerült elindítanom sehogy sem.
Az apache server elméletileg futott, de a gyakorlatilag nem sikerült életjelet kicsikarnom belőle. Sem a phpmyadmin, se egy saját honlap nem jött már be.
Restart után minden visszaállt a kiindulási állapotra.
Szerencsére, a downgraddel semmi probléma nem volt, így most megint a 4.3 van fent, de legalább működő sql-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest