- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
-
PROHARDVER!
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
válasz
BullZeye #26058 üzenetére
lehet telepíteni repo-ból nano-t is.
tce-load -iw nano
sudo-val próbáltad ? Mert linuxokon utolsó userek nem férnek hozzá rendszerfile-okhoz és lehetett hibaüzi is.Vígasztaljon, hogy nekem sem megy át proxmox-on az lsi9211-8i hba. Csak ez valószínűleg a hpe szemétsége, mert tiltja az egyetlen pcie-16 slotban lévő kártya átadását. Vagy kinyírom régi ilo-val és biossal az alaplapi nvram-ot, vagy friss a bios és az ilo és kikapcsolható a hpe elcseszett logolása (ahs), de nem adható át hw a vm-eknek.
-
petir
senior tag
válasz
BullZeye #26049 üzenetére
Sokat szívtam.. Nekem egy HP T630-as gépem van
Személy szerint az ARC-ot ajánlom szerintem felhasználóbarátabb bár ahogy olvaslak nem szaladsz el fejet fogva a konzol előlIP:7681 -re egy felületet érsz el ahol a loadert pakolod össze gyakorlatilag mikor ezen végig mentél újraindul utána jön az IP:5000 itt tudod a DSM-et telepíteni..
-
-
kgymac
őstag
válasz
BullZeye #26046 üzenetére
Mindbe bekerült vagy két éve. Ez nem a dsm, csak a log-okat tudod benne megnézni. Vagy van még az early telnet konzol a 23-as porton, bár az csak akkor indul, ha az első telepítés sikertelen volt (átviteli hiba, hdd nincs vagy hasonló) és még nem indult újra a nas. Ez utóbbi nem játszik, ha már telepítetted, mert csak a telepítés alatt aktív.
Én még tcrp-t használok, még 7.1.1-gyel. Mivel a rendszer elindul, így nálam a http://ip:7681-en a kapcsolat megszakad. A tcrp-t friends és még vagy 3 ext modullal használom, ha valamit reszelt a syno (update miatt változott az rd), akkor a boot img készítő rész indul, egyébként a dsm. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
BullZeye #26039 üzenetére
1. Routered vagy bármi amivel tudod nézni, látja hogy van 192.168.0.204 alatt valami?
2. És lehet ezt kéne előre venni, a Ryzen 7840HS valami integrált csoda, úgyhogy vszeg valami spéci alaplap lesz...vajon milyen lan kártya van benne?
Nekem a Deskmini X300-ban valami olyan realtek csoda van, ami miatt a proxmox is néha meghülyül; nem tartom lehetetlennek, hogy xpeno se támogasson mindent. -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #26038 üzenetére
Mivel teszt asztalon van, nem tartott semeddig rakni egy új vinyót baremetal dsm telepítésre. És itt jött a fekete leves, arc next dsm első bootolaskor azonnal újraindítja gépet. Arpl dettó. Arc sima IMG (mai) nem indul újra, hanem szokásos helyen megáll, hogy folytassam a 192.168.0.204:5000 címen, de 1 óra után se jött be a szokásos kép. Van ötletetek?
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #25347 üzenetére
Kis kiegészítés, Guest Agent Proxmoxban be van kapcsolva, csak azt írja "Guest Agent not running", tehát Synology DSMbe is telepítenem kéne a guest agent, hogy működjön rendesen, de ezt hogy teszem meg (apt-get ugye nem működik)?
(tehát nem Synology -> VMM-ről van szó, hanem Proxmox VE -> Synology DSM)
-
Mykroft
tag
válasz
BullZeye #25221 üzenetére
a teljes proxmox megáll, van csak a syno?
6os verzió loadere támogatta a soros konzol használatát, ahol bele lehetett nézni a gépház mögé. Proxmoxon ezt ki tudod forgatni egy portra, és ahhoz tudsz csatlanokzni valamilyen sorok konzollal. Kérdés már csak, hogy a 7es loader tartlamaz-e ilyet. -
bupemko
senior tag
válasz
BullZeye #25079 üzenetére
Nekem 2 gigabites kártya van egyikben, mindkettőt lehet konfigurálni teljesen függetlenül vagy bonding-gal, szóval szerintem működhet, amit szeretnél. Közvetlenül összekötve biztosan működik, switch/router konfig is esélyes, de még nem próbáltam.
Hirtelen ezt találtam neten:
Guide: Turn Synology DS1819 NAS into router | Synology Community
Configure NAT/MASQUERADE on Synology DiskStation Manager 6 · Galaxy's World (galaxysd.github.io) -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #24924 üzenetére
Úgy látom senki sem használ még ilyet
ARPL telepítés esetén a bootolásra használt SSD az mint régen a pendrive benne marad örökké és foglalni fog egy SATA portot, vagy telepítést követően ki lehet húzni azt? Vagy itt is lehet Pendrivera tenni azt? Youtubeon SSD-t, PHn pendriveot látok leírásban.
Asrock J4105 esetén továbbra is 918+ a jó választás, vagy van jobb opció? (4 HDD és minél több surveillance licence kellene)
Pl. DVA1622 még mindig csak 2 driveot kezel?
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #21294 üzenetére
Driver package megoldotta.
http://www.jadahl.com/drivers_6.2 -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #18668 üzenetére
J4105-nél szeretnék updatelni 6.2.2-ről 6.2.3-ra, ahol extra.lzma fájlt használok, hogy működjön a hálózati elérés. Sose csináltam még ilyet, úgyhogy bármilyen segítség jól jönne.
Mi a pontos menete ennek?
1) NAS megy, letöltöm az updatet (ez már megtörtént).
2) Kihúzom az USB-t, és gépről felrakom az új extra.lzma fájlokat rá felülírva az előzőket.
3) Updatet elindítom webről aztán restart.
4) Vissza az USB, és elsőre működni fog? -
gyugyo79
addikt
válasz
BullZeye #18832 üzenetére
Igen csak az SMR HDD-ket nem igazán éri meg NAS-ba rakni max úgy ha az áruk kompenzálja a tudásuk és az megfelel a felhasználásnak is amire ennek tudatában megveszi valaki. Szóval nem általánosan az összes EFAX ra igaz mint ahogy nem RED szériából és nem csak WD esetén is figyelni kell, hogy SMR -t csak úgy ha tisztában vagyunk minden hátrányával. Ami nem merül ki abból, hogy keverve RAID -be ne rakjuk.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #18696 üzenetére
Folytatása az előzőnek, főleg magamnak későbbiekre :
1) Az alaplapon
Sata_1
= HDD_1Sata_2
= HDD_2Sata_1a
= HDD_3Sata_2a
= HDD_42) Egyik Sata csatlakozó ha lemarad, shutdown majd visszarakás utána javítani kell a System partíciót, ami kb 2 másodperc volt és 1 kattintás.
3) Így végre vol3 az storage3, vol4 meg storage4.
Az egész Volume/Storage rendberakási művelet parancsokkal, kikapcsolással, kábelcserével kb 10 percig tartott egyenlőre adatvesztés nélkül.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
BullZeye #18686 üzenetére
Egyáltalán ki tudod próbálni, hogy az üres hdd-re fel tudod e rakni a 6.2.3-at, és ha igen akkor mi a módszer. Extra lzma kell vagy csak az alaplapi NIC helyett egy pci portba rakott HP NC-360T (van itt a HA-n 4,5K-ért)
Viszont ha így felmegy mindre, de kiveszed elölről az "üreset" és berakod az ssd-t akkor mivel azon régebbi verzió van, nehogy downgradelje a régebbire a 6.2.3-ra frissített többi lemezt. -
r4z
nagyúr
válasz
BullZeye #18682 üzenetére
Nem lesz vele gondod. En is olyan HBA-t hasznalok, ami minden bootnal random osztja ki a portokat.
Osszeomlott RAID tomb visszaallitasakor lehet szivas a lemezek sorrendjevel mdadm mokolas kozben, de az se a SATA portokon mulik, mert device-okat kell neki sorrendben megadni. -
Essejó
Topikgazda
válasz
BullZeye #18682 üzenetére
Passz. kgymac-nak volt anno valamire egy olyan szösszenete, hogy a raid tömböt betöltéskor a lemez azonosítók alapján rakja össze a rendszer, ergo ha felcseréled a lemezek sorrendjét, akkor is össze rakja a tömböt. Remélem jól emlékezek.
Basic lemezek esetén, nem tudom mi gond lenne, hiszen hibás frissítés esetén egy üres lemezre telepítjük a jó rendszert és a hibásakat meg mögé rakjuk, hogy javítsa őket, aztán az üreset kivesszük a javítás után. -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #18535 üzenetére
Na legegyszerűbb megoldás is megvan MC telepítésre (aminél sudo se bugos).
Hosszú leírás, de csak mert szájbarágós, kb 2 perc az egész.
IPKG / OPKGHa ez megvan, akkor nemes egyszerűséggel:
ipkg install mc
-
Mykroft
tag
válasz
BullZeye #18262 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy engedné olyan kötet néven létrehozni az újat, ami már létezett, csak épp hiányzik belőle. Főleg nem úgy, hogy létrehozás után visszaadnád neki az eredetit, így már név ütközés is lenne.
Olyan lemezt vegyél ki, ami nem a VOL2, tedd be az új lemezt, hozz létre rajta egy új kötetet, másold át rá a mindent is, majd távolítsd el az eredeti VOL2-t. Ha találsz megoldást "synology volume rename" keresőszóra, akkor nyert ügyed van. Ha nincs ilyen opció, akkor marad a kézi hibakeresés. -
ArthurShelby
addikt
válasz
BullZeye #18154 üzenetére
Bocsánat, hogy flood-olok, de nem sikerült egyelőre megoldanom.
Szóval az alany egy hp microserver gen8, 3617-nek tettetve. Microsd-vel próbálkozom (egyelőre még). Ott a vid/pid-je a kártyaolvasónak van, ráadásul ez nem hotpluggable. Synoboot.img, első partíció grub.cfg-ben átírom a vid-pid-et (ha ez nem sikerült volna, akkor gondolom boot során idáig sem jutottam volna el. Átírom a mac címet (ebből van 2 is, de megpróbáltam eggyel is). Illetve a legelején átírtam az sn-t is, aztán próbáltam, hogy azt hagyom, hátha az kavar be.
A probléma mindig install után van, mert ilyenkor valahogy módosítódik, íródik a microsd kártya. Mármint install-nál még megy, utána reboot és nem jó. Kipróbáltam, hogy ezek után újraírom a microsd-t, és láss csodát ott volt a hálózaton. Ilyenkor a helyreállítás fogad, ami után reboot-ol és megint se kép se hang a hálózaton.
Próbálkoztam az extra.izma fájl bemásolásával a 2. partícióba (előző extra.izma fölülír), de úgyis ugyanez lett.
Esetleg rossz fájlokkal próbálkozom, vagy pendrive-val kéne, vagy a 2 hálókártya zavar be?
Rosszul csinálom az izma-zást? -
Magnat
veterán
válasz
BullZeye #17513 üzenetére
Sztem a folyamatos írás-olvasás pont az ssd-nek árt jobban, nekem van egy 3 terás WD Green a nasomban amit még az előző nassal vettem használtan, előéletét nem tudom, de csak nálam 6 éve megy 7/24-ben és seedel folyamatosan és a világon semmi baja - hdd-nek inkább az újraindulások teszik be az ajtót mintsem a folyamatos üzem.
-
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #16173 üzenetére
Asrock J4105.
Működik, csak másik lzma.extra (real3x) fájl kellett hozzá egy hibás i915 video driver miatt, és lzma.extra2t törölni kellett, így most stabil, már csak a memória gondokat kell megoldani, remélhetőleg délutánra az is meglesz.
Kollégámnak DS918+ eszköze van, ha az ő adatait (SN,MAC) a hardveres transzkódolás miatt használom bootloaderben (Quick Connect-et nem használok), akkor neki lehet e ebből bármi hátránya?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
BullZeye #16165 üzenetére
Beállításokat szinte tuti bukod, az adatok megmaradhatnak, de, ha van mentés, és nem vagy rest visszamásolni, akkor Win vagy Linux alatt beszántanám a lemezt, aztán utána 0-ról indulni vele (bug és rendellenes működés esetleg elkerülhető ezzel).
1, A plusz kontakt miatt több a hiba lehetőség egy kártyával, de természetesen megoldható róla, ha enged az alaplap bootolni róla.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
BullZeye #16142 üzenetére
100 MB körül van ami kell a boothoz, mert, hogy a rendszer nem a pendriveon van, te komolyan ellőnél erre egy SSD-t? 4 GB-nál nagyobb pendriveot is luxus ilyenre használni, nem, hogy SSD-t... Ha van Synod akkor úgyis tudod, hogy a rendszer, magát, az összes lemez elejére felírja.. Szóval én kicsit overkillnek érzem az SSD-t, akkor már tedd be cachenek, ugyan otthonra felesleges, de mégis többet ér, mint arról bootolni. Pendriveot csak akkor használja, amikor indul. Közben nem foglalkozik vele.
-
Essejó
Topikgazda
-
uki
aktív tag
-
devil-k
nagyúr
válasz
BullZeye #2990 üzenetére
Ugyanez a felállás nálam is. 1 SSD + 2 HDD. A legjobb emlékeim szerint a Virtualbox nem képes kezelni a HDD-ket ilyen formában, csak amekkora "parcellát" osztasz ki neki mondjuk az SSD-ből. Én végigpróbáltam mindent, de szerintem a natív Synology használat a legjobb.
Szerk.
Már értem!SSD - Win 10
Hyper V- Xpenology virutalizálva
2 HDD-t offlineba rakod, majd ráengeded a Xpenology-ra. Annyi, hogy ezeket az offline-ba rakott HDD-ket nem fogod látni a Win alól, mint meghajtók, hanem virtuálisan lesz jelen a Xpenology-n, de hálózati helyként nyugodtan hozzá tudod adni a Winhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest