Hirdetés
-
PROHARDVER!
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hardline #26028 üzenetére
Ha itt vissza olvasol vannak leírások.
Azóta már sok minden változott, de akkoriban ARPL nem ment ADM procival, redpill Tinycore igen, USB 3.0-as portba szerette a z USB-t, van akinek legacy módban ment csak, nekem ment UEFI-vel is
Annak idején feltettem HP THin Clintekre: t610, t620 T520, t530 (mind AMD alapú) Én 1622-t választottam a kamerák miattSynology Virtual Machine nem megy AMD-vel.
Ha kell VM csak úgy jó, ha előbb fel van téve egy Proxmox, annak egy VM-jére megy az Xpenology másik VM-re megy amit akarsz ( Debian, Hassio stb) -
-
hardline
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy AMD GX415ga CPU-val szerelt gépre telepíthető-e a xpenology? 8GB RAM és 8GB SSD a jelenlegi konfig. -
petir
senior tag
Így is lett, vissza jött minden hála a jó égnek. - Köszönöm a tippet!
Volt pár anomália , próbálkoztam pár dologgal aztán újra írtam.
Soha nem volt még pendrive problémám.
Viszont nagyon érdekes a 8GB-ossal vígan ment a 6.2.3 a 7.2.3 viszont nem írható ki a 8 GB-osra csak nagyobbra. -
fsdb
aktív tag
Nálam nyűglődött a rendszer, a vinyóra gyanakodtam. Hdd sentinel szerint már nem sok ideje van hátra. Egyébként 100%-os. Dsm 6 alatt összeomlott. Újra raktam 7-el, erre kiírogatja, hogy vinyó tápellátási hiba. Molex Sata átalakító van bent, megmozgattam, azóta jó. Közben megjött a vinyó utódja, hamár a falra festettem az ördögöt. Ha lesz időm csere. Szóval kontakt ellenőrzés, ilyenek is játszhatnak. (Asrockos alaplapon kell majd még BIOS buherálnom, a lassú indulás ellen, csak leírtam, hogy tervbe van, idő kérdése .)
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
akosmakos334 #26016 üzenetére
Arra nagyon figyelj, ha még nem volt dolgod soha optikával, hogy szépen meg kell adni neki a sugarat minden hajlításnál, ha a falon kijössz érdemes egy sarokban fúrni, hogy tovább tudd vinni egyenesen másik falon és ne kelljen azonnal a lyuk után visszafordítanod a falra, mert abból lehet probléma.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
A BiDi modulpárt akkor is meg kell venni. Rákerestem alin, duplex 15 méteres kábel van 12 dollár alatt, hegesztésnek darabját 5000 Ft alatt nem csinálja meg senki, ahhoz kötéstartó, mert a hegesztett kábelt csak úgy nem dugdossuk ugye sehova, ahhoz 2 db rövid patch kábel, 2 db kötődoboz stb. Nem hiszem, hogy kijön olcsóbban, ha belefér ebbe a hosszba.
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Ma délután volt egy letöltés.. este indítottam volna a Plexet nem jön be... wtf
Arc Loader - legújabb 7-es verzió kb 1 hónapja ment...ujraindítás nélkül.
Routerre ránézve ismeretlen IP-t látok a LAN-ba meghívva ez fogadott.Történt már valakivel hasonló?
Helyreállítást fel se ajánl?
Mit lehet ilyenkor tenni?Mindent 0-ról kell beállítsak?
-
Egon
nagyúr
válasz
akosmakos334 #26016 üzenetére
Valszeg olcsóbban kijön, ha kihívsz valakit, aki meghegeszti az optikát, mint a linkelt megoldás.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
akosmakos334 #26014 üzenetére
Helló!
Drága lesz... Kell egy BiDi SM SFP+ modul pár pl. Ubiquiti, ezek közé egy SM LC 1 szálas optikai patch kábel (ilyet találsz alin is, ennek a feje szerintem 8-10-es lyukon átfér, ha leszigetelőzöd a rögzítőfület, akkor szerintem kisebben is), aztán öröm és boldogság.
Ha még kisebb lyukat akarsz, akkor ugyanúgy BiDi modulpár, csak kell keresni valakit aki behúz neked egy egyszálas optikai kábelt és kihegeszti a két végét neked helyszínen (mint FTTH esetén a bekötőkábelt), + akkor 2 patch kábel stb. -
akosmakos334
csendes újonc
Sziasztok.
Adott egy Xpeno meg egy pc . Mindkettőben 10GB SFP+ Mellanox kártya . Teljesen jól működött eddig,viszont egy lakás variálás miatt távolabb esnek egymástól az eszközök , és egy hosszabb kábellel kell csatlakoztatnom . Milyen megoldást javasoltok hogy a lehető legkisebb fali furaton keresztül megoldható legyen ? Tudom a kábel maga 3-5mm de az sfp+ csati nagyobb,nem akarok nagy lyukat fúrni a falba . Valamelyik szétszerelhetős optika járható út,de nem ismerem ezeket . Ötlet ?
Köszi előre is.
-
maszati
tag
Sziasztok!
Dva1622 virtuálisan futtatva kb naponta tele írja az 50gb Tárhelyet, csak egy surveillance station van telepítve amibe nincs kamera felvéve. Mitől lehet ez?
-
maszati
tag
Sziasztok!
Virtual machine manager alá be lehet tenni valahogy a bootloaderrel megírt pendriveot virtuálisan?
-
válasz
trance89 #26004 üzenetére
Újabb csomagogat nem próbáltam, de korábban a Synology Homeassistant csomagok korlátozottak voltak, nem nyújtottak teljes hassio fukcionalitást, emiatt váltottam VM-re
Intel gépen nekem szépen megy, többön is próbáltam
Synology VM nem tud megosztozni a magokon, kevesebbet állíts be a VM-nek, mint ami van.Pl ha 4 magos max 2-őt. -
trance89
őstag
válasz
kenand #26003 üzenetére
Minek virtualizalni ha van kesz elerheto csomag?
https://spk7.imnks.com/ - Home Assistant v2024.3.3-1
https://synocommunity.com/ - Home Assistant Core v2023.7.3-22 -
Synology-nak (Xpenology) van Virtual Machine programja, az alá lehet telepíteni Debiant és arra Supervised módban a Home assistantot. (Debian Linux kell hozzá)
Vagy a VM-ra fel lehet tenni a kész Hassio Image-t (ha nem kell komplett Linux, nem kell nem támogatott hw eszközöket hozzáadni)Synology Virtual machine nem komálja a régebbi AMD prcikat így HP Thin Clienteken nem megy (telepíthető, de vCPU hibát küld, Virzualis gép nem fog elindulni)
Ott úgy lehet megodani, hogy kell telepítenia Thin Clientre egy Proxmox-ot. A proxmox egyik Virtualis gépében Xpenology-t másikban Debaint/Hassio-t lehet futtatni. Proxmoxon AMD-n is megy a Virtualizáció.
-
WinZol
aktív tag
Üdv!
Hozzám merült egy HP microserver G8 amire xpenelogy-t szeretnék telepíteni.
Folyamatban van a CPU és a memória bővítés.
(jelenleg G2020T és 2x2Gb Ram van benn)
1. Tud vki segíteni, honnan tudom feltenni a loadert és mire kell figyelni? Ja és mi kell még hozzá?
2. A jelenlegi konfigra ha felteszem, akkor a CPU és a Ram simán cserélhető?
3. Most egy DS3615xx-es "rendszer" (6.1.7) van 3 db HDD-vel 1 db SHR. A rendszer szerint 1, 3, és 5 helyen vannak a diskek.
Ezek mennyire simán tehtők át az új 7.2-es rendszer alá (DS3622xs+)?WinZol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest