-
PROHARDVER!
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
juve600 #17357 üzenetére
Csak hogy rosszat is írjak a MIUI EU DEV romról , mert eddig az egekbe dicsértem.
Mostanában randomszerűen lefagy, vagy épp újra indul. Naponta többször. De van hogy viszont napokig semmi... Aztán ismét...Lefagy Spotify alatt,böngészés közbe vagy csak simán zárolt képernyő alatt. Onnan tudni, hogy kéri újra indítás után a pin feloldo kódot.
A másik , hogy ha egy ideig nem használom a GPS-t és netán kellene , elindítom bármelyik navigációs szoftvert nem kapcsolódik a gpsre. Szürke lesz a GPS ikon. Reboot és utána megy. Majd pár nap múlva kellene a navigálas újra kell indítani a telefont mert az előző helyzet adódik ...
Kezdek morcos lenni
Aszem kipróbálom a fentebb linkelt mcaosp romot.
-
Niarn
tag
válasz
juve600 #16931 üzenetére
gapps nélkül? úgy mint gapps-al
na jó, push üzenet nem annyira ment, mint kiderült (gapps függő programoknál), gps-nél csak beépített van, nincs hálózat és egyéb helymeghatározás, gond nem volt vele, van FOSS maps.
ha gapps nélkül akarod használni, akkor sima rom telepítés, indít, és az első hely amit meglátogatsz, az f-droid weboldalaf-droid apk megy a gyökérkönyvtárba, telepít. onnan van FOSS program. ha szeretnél play store programot, akkor f-droidban (már appban) rákeresel yalp store. onnan bármi leszedhető, ami nem függ google dolgoktól.
én sok programban áttértem olyanra, ami vagy FOSS, vagy yalp store alól telepíthető gapps függőség nélkül.
nem játszom a telefonnal (korábban folyton nyomkodtam), így több időt töltök a gyerekeimmel.
kamera nem rossz. bár nem root-oltam, és nem tettem fel másik programot ma vettem észre elvileg videóban 4K a legjobb. persze más kérdés valóban olyan-e vagy csak névleg..
bug? mivel nem vagyok hard user, erről nem nyilatkoznék. telefonálok rajta, netezek, facebook, whatsapp. ezek működnek.
nem tudom miért van ez a napi frissítés. én telepítettem, de nem zaklatott vele. volt amelyik jobban merült.
hivatalos pie nem lesz úgy néztem (LOS 16). unofficial van kint.
microg for LOS legutóbbi frissítés elvileg nov 21. nem sima LOS napi frissítés. -
Niarn
tag
válasz
juve600 #16929 üzenetére
gapps nélkül
van long press funkcióban is, és dupla kopp funkcióban is képernyő zárás. meg a "recents" long pressben is be lehet képernyő kikapcsolást állítani. elég sok mindent amúgy (8 dolgot - kamera start, utolsó alk, osztott kép, keresések, stb.)
nem mindenhol 100% a fordítás amúgy. -
Niarn
tag
válasz
juve600 #16873 üzenetére
én használok LOS.
eddig sima, gapps nélkül (szeptember elejétől tegnapig). a napi frissítés meglepett, nagy változások nem tűntek fel telepítés után.
a push üzenetek úgy nem jöttek meg mindig, így most microg for LOS megy. ez úgy nézem twrp telepítésnél megbirkózik a titkosítással.
én szeretem. tegnap este töltöttem, mai használat után 75% körüli az akksi.
a felső sáv csak fentről jön le, ez hiányzik. amúgy stabilan működik, nem egy agyon extrázott változat.
ha kérdés van, és tudok rá választ szívesen válaszolok. -
madrac
senior tag
válasz
juve600 #15543 üzenetére
Én is most raktam fel a Revolution OS MIUI V 8.10.25-öt. Előtte Masik X 1.3 volt, de eléggé kibuktam tőle, hogy a Paper.io 2 játék közben rendszeresen újraindult az egész teló.
-
Goose-T
veterán
válasz
juve600 #16275 üzenetére
Igen, de most már Derp 3.5-ös is van. Bár most feltettem az Insigniux kernelt, ez talán még a Derpnél is jobb. Kernelt mindig úgy kell felrakni, hogy csak a ROM-mal érkezett gyári kernelre lehet telepíteni, más custom kernelre nem ajánlott. OTA frissítés után természetesen visszaáll a gyári kernel, szóval olyankor szabad a pálya. Adott típusú kernel frissítéseit is szabad telepíteni a gyári kernel visszaállítása nélkül, csak más által készített custom kernelt nem szabad rátenni.
-
válasz
juve600 #16091 üzenetére
úgy tűnik hogy zárt béta dev romot akarsz neki beadni! ez oké is lenne, de az csak twrp.vel fog felmenni!
szedd le a teló hivatalos oldaláról az utolsó publikus dev romot és azzal próbálkozz
azt meg gondolom tudod hogy hiába helyi frissítés, a telón akkor is kell lennie aktív net kapcsolatnak másképp nem engedi a frissítést
-
-
Goose-T
veterán
válasz
juve600 #16033 üzenetére
Snapdragon Camera van benne, de én Magiskkel feltettem a MIUI Camerát, azzal szerintem jobb képeket csinál, főleg rossz fényviszonyoknál. Az akkuidő elég jó, átlagos használattal nálam kibír alsó hangon két napot, Derp 3.4-es kernellel.
Szerk.: cserébe a Snap Camera gyorsabb. Az alsó hangon két napot úgy kell érteni, hogy most 2 nap 51 perc után még 49%-on van az aksim töltöttsége.
-
kszthly
senior tag
válasz
juve600 #15831 üzenetére
Nálam 2 napja a Syberia project megy.
FM rádió nincs, más bajom nincs vele. -
-
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
juve600 #15543 üzenetére
Ha nem zavar a magyar nyelv hiánya akkor egy jó választás lehet. Benne van minden (sőt több) személyre szabhatóság mint Masik-ban volt amíg ki nem szedték az X verzióval. Túl sokáig nem használtam így hibákról nem tudok nyilatkozni. Ja és legalább spanyolok lophatják az adataid az oroszok helyett.
-
Norby86
őstag
válasz
juve600 #15408 üzenetére
Én próbáltam mindkettőt, de nagy különbséget nem vettem észre rajta. A billentyűzet más a MIUIHU romon, ott a Swiftkey van (amit ki nem állhatok), EU-s romon meg a gyári google billentyűzet. Én más lényeges különbséget nem láttam a két rom között. Mondjuk nekem az EU dev. animációja gyorsabbnak tűnt egy fokkal mint a MIUIHU-s, de lehet behaluztam.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest