- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Egérpad topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Xiaomi Note 3 Pro International/Global/Special Edition (kódnév: Kate) topik
A testvér topik összefoglalója ajánlott olvasmány, főképp a mélyvíz része!
A félreértések elkerülése végett: a topikban olvasható furcsa kifejezések, matatásnak és mókolásnak látszó tevékenységek nem azt jelentik, hogy probléma vagy instabilitás lenne a készülékkel. Épp ellenkezőleg, amivel érkezik (global dev, global stable) azzal azonnal és hosszútávon alkalmas a mindennapi használatra a kicsomagolás után. A fentebb említett tevékenység pár elvetemült droidbúvár játszóterének tekintendő és aszerint olvasandó.Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Csápájev #9298 üzenetére
Egyelőre tesztelgetem, most melóba menet a kedvencekkel. A hangképe jónak tűnik, flat azaz nincs se a magas se a mély túlzásba víve. A BT miatt rakok majd fel Lineage 14.1-et, azon megy az AptX mod - kíváncsi vagyok lesz-e változás, most se szól rosszul de az kicsit jobb kódolás bár állítólag Dirac optimalizált a gyári MIUI. Mindenesetre eddig OK, ezzel nézve teljesen rendben van a mély és a sziszegős scheisse is, DVBBS Tsunami, Lilly Wood és Zhu sem panaszkodik.
Ami még fontosabb az üzemidő, az hosszabb menet lesz. 10 órát ígér, ezért (is) választottam....
Az ergonómia sem rossz, de sporthoz azért szerintem NOK a design.
-
wwenigma
Jómunkásember
Megjött az AptX-es BT fülesem, ezt a modot probalta mar valaki gyari rommal?
-
jUUh
addikt
Titanium Backup például.
-
igen van benne Root(Magisk) bár én inkább jobb szeretem a gyári Lineage féle Root ot így a Magisk ot ki irtom még telepítés előtt a rom ból! De aki nem akar vacakolni teljesen korrekt a Magisk is!
Frissítés: én minden 7.végén feldobom az aktuális leg frissebb(hasonlóan mint mikor még MiUi -t használtam) ROM+GApps, itt nincs OTA, tehát le kell tölteni a teljes ROM ot, és csak simán rátelepíted a fennt lévőre így nem veszik el semmi hasonlóan mint egy OTA frissítésnél, csak a dalvik/ART cache kell törölni telepítés előtt!
-
grafnet
veterán
WMA-t mivel tudok lejátszani a telefonon? A gyári Zene sem, a TC sem játsza le.
Az asszony P8 helyből lejátsza...Az időkép-et tudja valaki miért nem frissül 3 napja? Vagy ez nálam van csak kiakadva? Újra telepítés nem segített eddig.
-
beg
veterán
válasz
Anonymus23 #9283 üzenetére
29-től munka ünnepe náluk, pár napig megint dajdajozni fognak. Ezért hozták előre.
-
Anonymus23
veterán
Nem tudom mi van Xiaomiéknál, de nekem most tölti lefelé a pénteki frissítést...
-
Carline
őstag
Aki használ 7.1.2 alapú romot nem vette észre, hogy a hálózatot eldobja miután lezár a képernyőt?
Valamint mióta 7.1.2 romok vannak kinn azóta viber, messenger az üzeneteket nem jelzi (nem villog a led, hogy jött volna valami) ha belépek a programba, akkor meg ott virít a pár órás üzenet... -
csaba bacsi
tag
Sziasztok, valakinek szokott fagyni a galéria?
Nekem 3-4 kép után lefagy aztán pár másodperc után kiirja" a galéria nem válaszol" ekkor várakozasra bökök és megy tovább.
A belső memóriát használom tárolásra, több mint a fele szabad, de van sd kártyám is. 🤔🤔🤔 -
duo
addikt
válasz
DroiDMester #9275 üzenetére
wow. akkor pre-rootolt, és firmware flash sem kell?
mennyire gyakran frissül/érdemes frissíteni? (ha lehet nem akarnám naponta.) mekkorák az updatek? az egész romot le kell szedni vagy van kisebb pakk ami csak a frissített dolgokat tartalmazza? -
tisn
addikt
tegnap adtak postara a kijelzomet
-
-
duo
addikt
válasz
DroiDMester #9275 üzenetére
ugyanugy kell mint a lineage-t?
-
moma
őstag
Eddig ment a youtube ha nem volt képernyő aktív, az asztali verzióba, most meg nem. Mitől lehet? Van ötletetek?
-
duo
addikt
hangerőszabályzás. van külön gomb a miui értesítésfüggönyön.
vagy hogy a zseblámpa kikapcsolható a power gombbal.
a híváskezelés. (nekem azért nem kényelmes a LaOS-é mert balkezes vagyok. szerencsére gombbal megoldom) miuiban kézreáll.
vagy hogy az előzmények gombre ezek a kártyák szintén nem állnak a kezemre. (balkezesség rulez)
miuien az a felefelé suhintgatás pont jó.
miuiban az integrált időjárás király, LaOS-ben külön appot vettem.
hirtelen ennyi.
hiányoznak az értesítésbuborékok.
más tekintetben igen elégedett vagyok. -
duo
addikt
lineageOS jelentés: jó. pár kenyelmi szolgaltatas hianyzik a miuibol, de ennek ellenere jo. sebessegre en nem erzek kulonbseget. de kicsi feszes a rendszer, most kicsit kicsontoztam ezt is. 109 telepitett alkalmazast mutat a link2sd, ebbol 18-at en telepitettem.7app meg jegelve van. funkciot nem vesztettem gpst leszamitva mert en nem navigalok es nem hasznalok telefonon gps-t. sem olyan appot ami igenyli. igy azokat fagyasztottam tobbek kozt. egy dolog zavar. trebuchetben nincs notification badges. illetve ikonpakkot nem tudok alkalmazni. van ugyan nehany a play aruhazban, ami elvileg tamogatja, de az sztem meg a CM fele trebuchet.
-
jUUh
addikt
Redditen is volt róla bejegyzés, ott egy user azt írta, hogy Titanium Backup-os fagyasztással megoldható probléma, vagy simán Force Stop az appot ( beállításokban).
-
jUUh
addikt
Szerintem valami bloatware, itt szerintem erről van szó.
-
Yoshida
aktív tag
Nem tudom mit állítottam át, de reggel ugye 6 óra awake volt az android folyamatnal, és azóta is annyi
érdekes... Délután ratoltottem 7 százalékot, majd másfél óra navigáció akksirol Bt headsettel, és most 50 százalékon áll 3 óra kijelző idővel, talán így jó lesz
-
malefic
csendes tag
Üdv!
Folder mount-hoz szeretném root-olni a készüléket.
Az érdekelne, hogy lehet-e úgy rootolni, hogy az OTA frissítés megmaradjon
és ne kelljen újra meg újra macerálni?
Köszönöm! -
nOvOp
senior tag
válasz
trebrona #9247 üzenetére
Szóval, ahogy én értelmezem, a MI fiókba fog bejelentkezni az alkalmazás. És ezért gondoltam azt, hogy ha az alkalmazás bejelentkezik a MI fiókba, akkor rögtöna telefon is (ahogy a Google). Azt értem, hogy az alkalmazás akarja szinkronizálni, de itt MI Cloud-ról beszél és a telefon adatairól (híváslista, névjegy, üzenetek). Amúgy, ha a telefonon a beállításokban lévő MI fiók belépést választom (és nem az alkalmazást indítom el) akkor is ugyanez a képernyő fogad. Szőrszálhasogatásnak tűnik, de igazából csak egy infóra van szükség, hogy egyből szinkronizál-e vagy sem.
köszi
#9248: ok, köszi
-
trebrona
nagyúr
Közben átgondoltam, lehet, hogy valóban nem lehet Miui-n szétválasztani. Ez esetben kapcsold ki azokat az elemeket, amiket nem szeretnél szinkronizálni!
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
Ha jól emlékszem csináltam már kamuhívást. Mint ha valaki hívna. Most nem találom. Lehet nem is ezzel a teló volt az.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Degeczi #9242 üzenetére
De ha használom is, akkor gyorsabb a merülés, ez az idle merülés mondhatni.
A 4 éves xperia z másfél éves akksival bírt 1 napot 2-3 óra kijelzőidővel 4.4-en 2300-as akksival
5" fullhd kijelző. Ezért keveslem. De elhangzott itt már korábban, hogy régebbi rendszerrel jobb volt az energia gazdálkodás. (4 éve újonnan bírta a "2" napot hasonló használattal)
Tegnap kikapcsoltam a battery savert, de nincs észlelhető változás.
Még azt nem tudom, hogy az "android" processzen belül mi meríti, anno 4.4-en a Z-n roottal, és wakelock detectorral megtaláltam az appot mindig, ami merítette, vagy nem engedte sleepbe a telót, itt még nem szántam rá magam a rootra, de muszáj lesz... (meg nem is biztos hogy ténylegesen nem megy sleepbe, de gyanús)
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Degeczi #9239 üzenetére
És! ha fenti legördülőben a kártyát/értesítést elhúzod jobbra (pl. azt hogy light traffic near you), akkor eltűnik az a szám is onnan.
Engem most az idegesít, hogy nem bír két napot a telefon 2-3 óra kijelzőidővel...
Most 9%-ot merült reggel óta amikor először ránéztem és már csak 91%-on volt. 6 előtt szedtem le a töltőről reggel, 6! perc kijelzőidővel lett 91%. Az android system app több mint 5 órát tartotta ébren a telefont 5 és fél óra battery time alatt... Bár érdekes, mert az általános képen azt írja hogy alig volt awake a telefon, nem értem, azt hittem hogy az általános az egy összesítettet mutat, az összes appot szummázva.
-
twine
veterán
Üdv a topiclakóknak!
Szeretném kérdezni Global 8.2.3 MIUI alatt hol, hogyan lehet alkalmazásonként tiltani vagy engedélyezni a vizuális értesítéseket?
A hangalapú keresésemnél folyton ott virítanak a számok, és nem tudok rájönni, hogyan tudnám eltüntetni, illetve végleg tiltani!
erről beszélek:Köszönöm előre is
-
betyarr
veterán
van valami app,amivel automatikusan vagy manuálisan le lehet kapcsolni az egyik sim-et?a feleségem munkahelyi sim-jét akarjuk bepakolni a telóba,de nem lenne jó,ha munkaidőn kívül zavarnák az ügyfelek.
-
nOvOp
senior tag
Van egy MI Band karkötőm, amit beüzemelnék ennél a telónál is. Ahhoz viszont be kellene lépnem a MI fiókba is. De nem szeretném, hogyha az SMS-ek, négyjegyek illetve ki tudja mi leszinkronizálódnának a MI fiókommal. Be tudok úgy lépni a telefonon, hogy ezek ne történjenek meg? Illetve hol tudok bővebben olvasni magyarul a MI fiók előnyeiről-hátrányairól (nem igazán ismerem a szolgáltatásait)?
-
válasz
davenport #9123 üzenetére
Levettem a fóliát, ugyanúgy vacakol a kijelző, és a gombok sajnos. Letöltöttem egy tesztelő programot is rá, ami a kijelző közepén egy csíkban hol rajzol, hol nem. Ha lezárom, és újra nyitom akkor egy ideig megint jó, aztán megint vacakol.
Úgy tűnik hogy megy szerelőhöz. Esetleg innen már valaki gariztatott az Emag-nál? Van erről tapasztalat?
(Egy Bravophone garijegy volt a dobozban, de az Emag szerint a saját rendszerüket kell használni). -
Viper26
nagyúr
Ma megnyomkodtam egy sima Redmi 3-mat, és annyira meggyőzött, hogy komolyan elgondolkoztam egy ilyenen, akár második telefonként is...
7.0-ról van valami hír?
-
baitsee23
őstag
Kiadták a MiUnlock legújabb verzióját. Állítólag ezzel már lehet nyitni.
Aki kipróbálja, számoljon be róla - legyen kedves! -
ToniSoprano
addikt
válasz
wwenigma #9220 üzenetére
Nem értettem a sok ébren tartást az android rendszerben meg OS-ben, de lehet emaitt a hülye gyárilag beállított cleaner master miatt volt. Ja ez a MIUI idiótaság, ha stock andoidot tennének fel jobban járnának szerintem.
(#9221) firecrest : pedig ott van, a "biztonság" alatt a MIUI alkalmazást értem, nem a beállítások menüből mentem oda.
-
törölt tag
válasz
ToniSoprano #9218 üzenetére
1. Nálam frissítés után lesz gyorsabb és felkúszik a szabad memória 2 GB-ra.
2. A tisztítót nem találom a leírt útvonalon. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
ToniSoprano #9218 üzenetére
Igen, sajnos MIUI-ba meg beépitették ezeket a xarokat...
-
ToniSoprano
addikt
1.Ti azt észrevettétek a gyári globánál ha aakku és teljesítmény->alkalamzások ajjuhasználat kez.-nél->az akkumulátorkímélő módot kiveszem, akkor sokkal gyorsabban töltenek be/indulnak az appok, gyorsabb a telefon? Ez miért lehet?
.2 Biztonság->jobb felül fogaskerék -> tisztító -> esetén a gyárilag beállított automatikus tisztítást (cleanermasterrel), és alkalmazás memória vizsgálatot érdemes kikapcsolni? Úgy tudtam ezek a cleanermaster programkot többet ártanak, mint használnak! Kikapcsoltam azóta jellemzően több a szabad memóriám érdekes hmm....
-
törölt tag
válasz
csaba bacsi #9216 üzenetére
Én a Free Adblock keresőjét használom. Ott nincs ilyen probléma, ráadásul reklámmentes.
-
csaba bacsi
tag
Kis módosítás: csak a legutoljára megnyitott lapot (kézzel beírt) nyitja meg bármilyen könyvjelzőt próbálok megnyitni.
Ha a könyvjelző linkjét kimásolom akkor megnyitja azt gond nélkül.
Az előzményekből sem nyit meg semmit. -
csaba bacsi
tag
Sziasztok.
Kis segítséget kérnék:
Global 6.10.13 béta rendszer gyári böngészőjénél a könyvjelzőnek eltàrolt oldalakat nem tudom megnyitni, kizárólag a kezdőlap ugrig be mindenre. Ezzel párhuzamosan rendszer lassulást is észrevettem.
Ötleket várok, mivel nekem nincs 😔
Köszi előre is -
bloggiold
tag
válasz
< CyberBob > #9212 üzenetére
Ezért írtam fentebb ,,ez az első telefonom amit több hónapon át szűz gyári állapotban használtam, mert baromi jó módosítások nélkül is a rendszer, DE kis módosítással nagyságrendekkel jobb."
-
törölt tag
válasz
< CyberBob > #9212 üzenetére
Szintén zenész. Éjszaka szinte megáll az akksi.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
bloggiold #9200 üzenetére
Azért nem akkora dolog ez. Gyári (Global_dev 6.10.13 MIUI8) állapotban sem merül 1-2% nál többet, de sokszor egész éjszaka után még mindig 100%-on van. Persze wifi / mobil net bekapcsolva, Skype, Viber, Gmail, Zoiper fut folyamatosan.
Itt egy korábbi kép (Zoiper ott még nem volt):
-
jUUh
addikt
válasz
bloggiold #9209 üzenetére
Persze, annak is megvan az előnye, az első Xiaomi telefonomon most is az fut. Nekem szimplán jobban bejönnek a custom romok, amiben nincsenek benne a MIUI apró hibái. Meg egyszerűen sokkal smoothabbnak érzek akármilyen romot, mint a MIUI-t. Bár majd azért a 9-es verzióra visszamegyek, ha nem is véglegesen, de remélem megér majd egy próbát
-
ToniSoprano
addikt
A akkuhasználatnál, van olyan hogy cleanermaster memóra tisztító ti ezt be vagy kikapcsolva hagyjátok?
-
bloggiold
tag
Megvan az előnye a MIUI-nak főleg ha régóta használod (V2 volt az első, amit használtam, most már a 9-es verzió jön)
Kicsit több mint öt év alatt rengeteg CM (ami már megszűnt, átalakult) és annak módosult verzióit használtam, hosszabb rövidebb ideig több telefon típuson. Kipróbáltam most is több custom romot a telón és tényleg a legtöbb nagyon jó. Nehéz a döntés
Egyéni ízlés kérdése, nekem a MIUI jobban fekszik. -
bloggiold
tag
Ha benézel az XDA vagy a 4PDA oldalra, akkor meglátod, hogy baromi sokan tökölnek ilyenekkel.
Rengeteg plusz van minden telefonban, amit gyári állapotban soha nem fogsz megtapasztalni.
beg, a fogyasztás része oké, de a gyorsabb pörgősebb rendszer nem érhető el custom kernel nélkül és csak az olvasó mód nem megy, cserébe kapsz rengeteg plusz funkciót.
Volt már rengeteg telefon a kezemben, pár tesztet is írtam, de ez az első telefonom amit több hónapon át szűz gyári állapotban használtam, mert baromi jó módosítások nélkül is a rendszer, DE kis módosítással nagyságrendekkel jobb. -
bloggiold
tag
Ja, de így nem kell letiltani semmit és egyéb feature sincs kikapcsolva. Ha ezek meglennék akkor még 1%-ot sem merülne
Az Antutu pont érték(+10000 pont) nem mérvadó, de a teljesítmény többlet érehezhető az általános felhasználás során is.
Plusz a szintén sokaknak nélkülözhetetlen (nekem nem az) dupla koppos feloldás is jól működik, cserébe viszont nincs olvasómód. -
dchard
veterán
válasz
baitsee23 #9192 üzenetére
Igen, pontosan ott van. Ne tévesszen meg senkit, hogy semmilyen cég kiírás nincs a külső ajtón. Be kell menni fölfelé a félemeletre, és ott a kávégépekkel szemben már ki lesz írva hogy Wayteq.
Elsőre én is ezt az épületet vettem célba, de mivel egyik ajtón sem volt semmilyen kiírás, sem kint a cégtáblán, ráadásul a ceglédi útnak nemrég változtatták meg a tárképen a vonalvezetését (na ez egy külön misét megérne, a 15 éve ott lakók sem tudták megmondani, hogy akkor melyik a páratlan oldal). Szóval mentem egy kört az ipartelepen mire sikerült kideríteni telefonon hogy akkor melyik épület is az.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest