- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Egérpad topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Xiaomi Note 3 Pro International/Global/Special Edition (kódnév: Kate) topik
A testvér topik összefoglalója ajánlott olvasmány, főképp a mélyvíz része!
A félreértések elkerülése végett: a topikban olvasható furcsa kifejezések, matatásnak és mókolásnak látszó tevékenységek nem azt jelentik, hogy probléma vagy instabilitás lenne a készülékkel. Épp ellenkezőleg, amivel érkezik (global dev, global stable) azzal azonnal és hosszútávon alkalmas a mindennapi használatra a kicsomagolás után. A fentebb említett tevékenység pár elvetemült droidbúvár játszóterének tekintendő és aszerint olvasandó.Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
beg
veterán
4.7 global dev valamit eltalált a cpu allokáció javításon, eddig az egyik legjobban teljesítő dev verzió hosszú idők óta.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
DroiDMester #8888 üzenetére
Pontosan: amikor megérkezett, lelkendeztem a profi csomagolása miatt - de fölrakva nekem használhatatlan ez a Lenuo üvegfólia, sosem volt még ennyire ujjlenyomatgyűjtő és rossz tapintású semmilyen telefonom vagy fóliám... (és cserébe még drága is más gyártmányokhoz képest...)
-
bloggiold
tag
Volt pár nap szabadidőm. Nyitottam a bootloadert ez alapján, (nem engedte össze kapcsolni az Mi fiókot a fejlesztői menüben nekem sem ezért kellett a 6.7.14/kate...1b43c8f07f.tgz felpattintani MiFlash segítségével.
Előtte volt egy gyári visszaállítás, majd a power gomb nyomásával kikapcsolás a teló újraindítása nélkül. Majd a CLEAN ALL helyett a save user data lett bepipálva véletlen, persze nem lett jó, de bekapcs gomb nyomva tartása után a telefon felajánlotta a gyári visszaállítást. Megtörtént utána már ment 6.7.14-es rom, amivel már 1 perc alatt lehetett nyitni a bootlodert. Frissítés menüből felment a legfrissebb 7.3.30 Global rom.
EDL módba billentés után MiFlash használatával felment a TWRP, utána a root is.
Majd váltottam xiaomi.eu verzióra, ami tisztább és persze fürgébb takarékosabb mint a Global. Root után TWRP-ből felment az Xposed meg a MIUI 8 Tweak.
Nagyságrendekkel jobb a hivatalosan nyitott bootloder+TWRP+ROOT+Xposed kombináció mint a gyári állapot.
7.4.6 xiaomi.eu verzió még jobb lett, érdemes ezt használni.
Meggyaláztam a telefont nem MIUI rommal is, nem jött be (MIUI-t a V2 óta ismerem és használtam különböző telefonokon, most a 8-as verziónál járunk). -
grafnet
veterán
válasz
DroiDMester #8887 üzenetére
Ezt én tudom, de ő nem olvasta el figyelmesen az írásod és féltéglát csinált...
-
válasz
Degeczi #8881 üzenetére
írtam már róla korábban PL: itt is láthatod egy hulladék az egész, csak a csomagolása minőségi de maga a cucc egy hányadék!
sima TG 9H üvegből már vettem vagy 4.félét legutóbb ilyet, és ez is TÖKÉLETES minden kivágás a helyén és méretileg is nagyon rendben van kb 0,2-0,3.mm hézag van csak körben!
-
-
válasz
Siamiáu #8880 üzenetére
Írtam már róla működik a QC2.0 és a QC3.0 is csak nem gyári KERNEL kell hozzá majdnem az összes CUSTOM kernel tudja! Működik gyári MiUi ROM alatt is! itt linkeltem be képet is bevetésen láthatod hogy QC3.0 módban ment mivel 7.V al tölt a QC2.0 vagy 5V vagy 9V al tud csak tölteni 12V ra a legtöbb QC2.0 képes telefon fel sem kapcsolja magát!
Amúgy sok értelme nincs a QC2-3 töltésnek max akkor ha nagyon vészhelyzet van és gyorsan kell tölteni a telóba, de én mindég éjjel töltőm és reggel veszem le tehát elég lenne egy 1.Amperes sima töltő is az is tele pakolja 5% ról 100% ra kb 4,5.óra alatt!
-
Degeczi
nagyúr
Hát ilyen Lenuo üvegfóliát ne rendeljetek, hulledék!
"anti-fingerprint" - a nagy túrót! Egy kib@szott ujjlenyomatmágnes, folyton törölgethetem, ha látni akarok bármit is...
A telefonhoz (az Ali-s eladó által) mellékelt fényes műanyagfólia ezerszer jobb volt, az nem gyűjtötte az ujjlenyomatokat, és jobban siklott rajta az ujjam is - csak a kb 2 hónap alatt már kezdett karcos lenni.Tud vki olyan üvegfóliát, amin tényleg van ujjlenyomat-elleni bevonat?
-
Siamiáu
tag
válasz
DroiDMester #8870 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást!
Ha jártasabb leszek a témában akkor megpróbálkozok ezzel a variációval. Olvastam, hogy a katiban letiltották Qc 2.0 "spórólásból", de maga a soc képes lenne rá és különböző romokban talán benne is van. A te gépeden ez működik? Plusz még olyat is olvastam külföldi fórumon, hogy meglehet oldani a Qc 3.0 is elvileg ezt is tudja a soc, ez létezik?
A válaszodat előre is köszönöm!
Ha valaki jártas ebben, ne tartsa magában! -
baitsee23
őstag
válasz
grafnet #8878 üzenetére
TWRP- ből full wipe-pal raktam fel. Meg sem próbált bebootolni. A TWRP elszállt - vagy nem tudom, miért nem jött be. Droidmester módszerével felflash-seltem a TWRP-t, és visszaraktam vele egy multi developert. Utána írtam.
Flash-sel menne? A TWRP-t itt is a ROM-ban lehetne cserélni, mint a global developernél? -
Pedig van jelentősége! nem is kevés...........
Sz.ted az Antutu mit mér? vagy hogyan tesztel?
Ez egyén függő, nekem az előző telóm(G8) egy Snapi 615 volt, hát az borzadály volt, össze vissza akadozott/laggolt, rengeteg embernek meg tökéletesen megfelel és azt mondják hogy vaj simán megy és villám gyors!
Persze ez attól függ hogy milyen az illető inger küszöbe és volt e már a kezében gyorsabb telefon mint az S615.
Nekem a S615 előtt 3évig S800 as G2 volt, mai napig megvan és még mindég imádom, csak sajnos nagyon kevés benne az a 10.giga belső tárhely, ugye microSD -t meg nem lehet tenni bele, a picike OTG pendrive al meg már elegem volt mindég cipelni magammal.
Csak ezért cseréltem le a G8.ra tudtam hogy gyengébb lesz, hiába 8mag de mondogattam magamban hogy majd megszokom, de 1.év használat alatt sem bírtam megszokni az S615 lassúságát!Lényegre vissza kanyarodva: az antutu a hardver nyers erejét méri, és igen is lehet vele össze hasonlítani hardvereket!
-
beg
veterán
Antutu alapján telefont venni olyan mint porszívót szín alapján.
Csupán egy adat ráadásul csak e-cerka méricskélésre valóGyakorlati használatnál semmit nem jelent.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Postas99 #8860 üzenetére
Szerintem áltagos szintet hoz az Note 3 kamerája, alapdolgokra elég, a színek szerintem pl. jók: Note 3 Se képek
Nem azért nagyobb az Antutu a 650-ben a grafikus gyorsító 510-es, a 625-ben 506-os van csak, viszont a 625 támogat valami újabb grafikai gyorsító szabványt.. Én meg vagyok elégedve az SE-vel, jobb hogy nem 2.5D glass kerekített a kijelző könnyebb rátenni a fóliát, én szeretem hogy a note 3 ennyire lekerekített a sarkoknál, kellemes a fogása.
-
beg
veterán
válasz
huliganboy #8871 üzenetére
Melyik részre? A nehéz nyitás vagy a twrp alól key törlés?
Az mindenhol így van.
-
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam a témában de nem látom tisztán mi a kölönbség a Xiaomi Redmi Note 3 SE és a Xiaomi Redmi Note 3 Pro között? Melyket érdemesebb megvenni? Láttam olyan oldalt ahol SE-nek hirdeti de a leírásban alatta Pro-nak van írva. Hogy van ez?
Köszi -
Siamiáu
tag
Nagyon de nem az órajel számít ott az AnTuTu snapi 625 ~60-70k pont ,
Snapi 650~75-80k pont, erősebb gpu amit komoly játékoknál meglehet érezni és különben fellehet húzni az órajelet 1,8 ról akár 2,4 re is egyik Kati gazda megis tette ezt és, úgy már ~86k pontot mért.
A snapi 650 egy komolyabb összetettebb soc, azért a 2db a72 elég komoly teljesítményt tud produkálni. -
baitsee23
őstag
Srácok!
Ha multi developerről váltanék global stable-re zárt bootloader mellett, mi a legegyszerűbb módja? -
wwenigma
Jómunkásember
-
Postas99
senior tag
válasz
mukurisho #8852 üzenetére
Sajna a kamera nem jobb, de marketing dumának beillik:
[635, 637-es hozzászólás]Megy is a sírdogálás rendesen.
-
Yoshida
aktív tag
használja itt valaki védőfólia nélkül a telefonját?
Ahogy olvasom ezek a tempered glass-ok 0.5mm-t beljebb vannak, az enyhén lekerekített él miatt. Így viszont nem tetszik
-
Csápájev
őstag
Bluetooth fülhallgatóval használja valaki a telót?
Muszáj lenne vennem egyet bringazashoz.
Meizu ep51 en es xiaomi sporton agyalok. -
mukurisho
tag
válasz
ToniSoprano #8853 üzenetére
Ezt nem tudtam, képek alapján fémnek tűnt az is
-
n@p@lm
őstag
No de Uraim, melyikben van a 650-es proci?
Most melyik készülékre gondolnak? -
cH1
aktív tag
Viszont a 4re már most áprilisban jön a 7es droid. Erre mikor fog? 😕
-
mukurisho
tag
Lehet hogy a snapi 625-ben 8mag van, de mindegyik csak Cortex A53 mag...
A 650ben van 2xA72 és 4xA53. Illetve a GPU is ~30%-al erősebb a 650ben.Note4 pro:
-Nincs recsegős ropogós műanyag rész alul felül, full fém ház
-LTE modem egyel frissebb
-kamera papíron jobbkontra:
-nincs AC-s wifi
-gyengébb SOC -
Degeczi
nagyúr
Nem, a gyakorlatban gyorsabb a 650, mert többet számít a 2 erős mag (+4 gyengébb), hiszen az alkalmazások többsége nem tud előnyt kovácsolni a párhuzamosításból, így a 8 gyengébb mag csak elméleti előny.
Más kérdés, h a 650 nem csak az erősebb proci, de a nagyobb csíkszélesség miatt hajlamosabb a melegedésre, és persze a fogyasztása is nagyobb, szóval hacsak nem játék az elsődleges cél, telefonhoz jobb választás a 625, hiszen bőven elég annak teljesítménye is.
-
baitsee23
őstag
válasz
huliganboy #8847 üzenetére
Na, erre nem gondoltam.
Köszi srácok! -
motofi
aktív tag
Szerintem minden tekintettben jobb a note 4. Készülék ház erősebb, kamera jobb. Az ára is nagyon jó. De hát ezért új model. Tanultak a korábbi hibákból. Szerintem ez a tok mizéria is véget ér, méretben ugyannakora mint a belső kinai piacra szánt model. Legalábbis nem olvastam méretbeni különbséget mint a Note 3 esetében.
-
n@p@lm
őstag
Most nézem a chip specifikációját, rádcáfol
Tehát a 625 erősebb.
600 Series
Mondjuk eléggé fagyasztja a böngészőt az oldal.... -
Yoshida
aktív tag
Akkor ez már megint valami más variáció, nem helio x20, hanem snapdragonos, prohardver bemutatóban még másik variáns volt. Akkor van B20, jó hír.
"A várakozásoknak megfelelően a Redmi note 4-be a MediaTek tízmagos, három klaszteres Helio X20-as lapkája került, maximum 2,1 GHz-re skálázott Cortex-A72-as halmazzal."
(gondolom az EU jelölés olyan mint a redmi3 esetén az SE)
-
Yoshida
aktív tag
Sajnos esélyes, hogy nem lesz már többet. Én ma reggel írtam nekik, hogy lesz-e még aranyon kívül más színben, azt írták, hogy kifutó, a 4-es lesz 2 hét múlva kb több színben. Úgyhogy megrendeltem az arany színűt, és 1 óra múlva el is tűnt az oldalról, és felrakták a 4-eset (bocsi, ha én vittem az utolsót
). Viszont a 4-esben nincs B20!!! Vodafone és vidék, meg más esetben is lehet gond, nem lesz rendes sebességű net.
-
baitsee23
őstag
Multi ROM-osok!
Aki az utolsó developert (7.3.30) használja, megnézné, hogy tud-e telefonszámot menteni a névjegyek közé? Sehol sem találok új névjegy opciót. -
n@p@lm
őstag
Ok, köszönöm, akkor várok vele.
-
n@p@lm
őstag
Ne kövezzetek meg hogy itt teszem fel a kérdést.
Kedvenc telefonunk már nem kapható az eustocknál .
Van helyette a Xiaomi Redmi Note 4 3/32 okostelefon (EU) - SZÜRKE teló.
Ez mennyire más, esetleg jobb mint a topik hőse? -
jUUh
addikt
Úgy néz ki sikerült megoldani a problémát, egyszerűen újraindítottam a routert...
Nyilván a legegyszerűbbre nem gondoltam...A ROM-ról meg ha gondoljátok írok pár sort majd valamikor, ha érdekel valakit. Cosmic OS névre hallgat.
-
jUUh
addikt
Az miért lehet, hogy feldobtam egy Nougat alapú ROM-ot, és a WiFi rettentő lassú?
300 kb/sec a maximum, mit csinálhattam rosszul?
-
beach head
senior tag
van estleg kulonletoltheto ora widget tema is valahol?
-
grafnet
veterán
Ha kicsit értesz hozzá, az összefoglalóban van két TWRP felrakási leírás, azok szerint felrakod csak a TWRP-t.
Ha nincs rajta adat, akkor mehet a FR, ha meg van, akkor előbb mentsd le, utána XDA-n keress rá, mert lehet valahogy a jelszót is törölni... (Vagy a Kenzo mélyvíz topikban is felteszed a TWRP-s jelszó törlés kérdést.) és akkor nincsen adatvesztés.Szerk.: vagy ahogy Beg főnök is tanácsolta.
Beg: ha a lock-okat törli, akkor vissza áll gyárira, ugrik minden? Nem csak a beállítások ugranak?
-
beg
veterán
Custom recovery-t kell feltenni és azon belül a fájlkezelővel a lock fájlokat törölni.
Vagy a mi cloud-ból távoli reset. Veszni fog minden, visszaáll gyári állapotra. -
zomi1
csendes tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömtől kaptam egy ilyen készüléket, hogy csináljam meg, mert elfelejtette a jelszavát és nem tudja feloldani a képernyőzárat.
Felajánlottam neki a factory reset lehetőséget, azt mondta rendben. De kikapcsolt állapotban a hangerő fel + bekapcs. gomb nyomva tartásával egy kép jött fel, hogy csatlakozzanam a mobil egy géphez, meg egy link, amiről a gyártó PC-s alkalmazását lehet letölteni.
A hang le + bekapcs. gombbal pedig annyit írt ki, hogy fastboot.
Az lenne a kérdésem, hogy ismer-e valaki egy módot, hogy garanciális ügyintézés nélkül is fel tudjam neki oldani?
Nem szeretné, hogy a jótállás elvesszen, bár nem tudom, hogy ezért elveszik-e azt a Xiaomi termékek esetén. Egyébként az Eustockról lett rendelve, rajta a gyári (webshopos) rom.
Előre is köszi -
makoss
veterán
válasz
huliganboy #8810 üzenetére
És ezt mivel vagy hogyan lehetne megszüntetni?
-
romo77
csendes tag
kicsi segítség kellene..../meg egy lottó ötös/
Hol tudnám beállítani a telefonon, hogyha levelet akarok küldeni azt azonnal küldje el?
Vagy hol tudom megadni hogy mennyi időnként szinkronizáljon a telefon pl. a googlivalMost kézzel kell elindítanom a szinkronizálást, hogy elküldje a levelet, vagy csak egy pár óra múlva küldi el őket.
Global 7.3.30 beta van a telefonon.
-
yanna
addikt
válasz
huliganboy #8810 üzenetére
Így már jártam vagy 2x, elfelejtettem kikapcsolni, és még túl közel voltam az autós kihangosítóhoz.
-
makoss
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy volt már valakinek úgy, hogy elment az összes hang a telóról?
Semmi hangjelzés nem volt átmenetileg, sem bekapcsolásnál, sem mp3, a hangerőgomb sem a hangerőt állította hanem a Bluetooth-t
Mitől van ez? -
yanna
addikt
Hali!
Ma jött meg Katira a 8.2.3, de én nem veszek észre különbséget az eddigi és a mostani ikonok között, ahogyan néhányan írtátok.
Más:Mintha valahol már találkoztam volna vele, de most nem találom, hogy be lehet-e állítani az állapotsort, hogy lehúzáskor az összes ott lévő ikon megjelenjen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- BMW topik
- Futás, futópályák
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest