- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Egérpad topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Xiaomi Note 3 Pro International/Global/Special Edition (kódnév: Kate) topik
A testvér topik összefoglalója ajánlott olvasmány, főképp a mélyvíz része!
A félreértések elkerülése végett: a topikban olvasható furcsa kifejezések, matatásnak és mókolásnak látszó tevékenységek nem azt jelentik, hogy probléma vagy instabilitás lenne a készülékkel. Épp ellenkezőleg, amivel érkezik (global dev, global stable) azzal azonnal és hosszútávon alkalmas a mindennapi használatra a kicsomagolás után. A fentebb említett tevékenység pár elvetemült droidbúvár játszóterének tekintendő és aszerint olvasandó.Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
Létezik hogy kb 3 hónap múlva 2 éves telefon, és meghalt az akksija?
Az elmúlt egy hónapban vettem észre, hogy már nem bírja úgy, tegnap pl 30 perc kijelző idő mellett nap végére 22%-on állt...
rootolt 8.4 vagy mi van rajta még, nem frissítettem már egy ideje.
wakelock detector alapján 1-2 appot uninstalláltam, ami a lista tetején volt, de ugye eddig ezekkel együtt is bírta a 2 napot a telefon még ősszel (nem nyomkodom túl sokat, napi 1-2 óra max.)Azért is fura, mert ezen majdnem 2 éven át nem naponta, hanem inkább csak 2 naponta volt töltve.
Persze gondolkozom még egy factory reseten is, csak sok idő belakni a telefont nekemMásik kérdés, kaptam egy törött kijelzős mate 9-est, aminél sok applikáció felajánlja hogy menti a felhőbe (google-be, asszem csak ennyit ír) a beállításokat. Ugyanezek az appok a note 3 se-n nem ajánlják fel ezt. Ez 8-as android feature? vagy újabb miui-n van már ez a lehetőség? (Nekem még ugye mindig a 8.4.2 vagy mi van fent)
-
Yoshida
aktív tag
válasz
beach head #11111 üzenetére
Én most fogom telepíteni... már rebootot kér, ezt el akartam kerülni, mert most este megint nézhetem meg hogy kellett a twrp-t visszarakni, mert anélkül nem fog bebootolni.. .
jó hogy csak félévente kell ezt eljátszanom
persze ha meg sűrűbben menne, akkor fejből menne.
Megnézem a fehéret majd -
Yoshida
aktív tag
Az utolsó note 3 se-t vettem meg az eustock-on, gondolkoztam hogy várjak-e a 4-re, de ha tudom, hogy ez még 5.1-el jött ki, akkor lehet megvárom a 4-et... Csak ha minden igaz a 4-nél kerekítetteb a kijelzőüveg, és azt kevésbé akartam.
De az is igaz hogy semmi baja a 6-os androidnak, xperia Z-t 4 évig használtam 4-es androiddal (4.1, 4.3, 4.4), és még idén se volt gond nagyon vele. (de itt pl. sokan szidták az 5-ös androidot ami még kijött rá, nehézkesebb lett a telefon használata, több lag stb.)
-
Yoshida
aktív tag
válasz
LanyUs #10387 üzenetére
Úgy rémlik, egy low power, és egy sima bt eszköz tud egyszerre menni, két sima elvileg nem. Nekem megy okosóra, meg headset egyszerre pl. De az óra az low power BT.
Fura, mert úgy tűnik a BT Smart az = BT low power... tehát az öv is low power kellene hogy legyen...
Megoldás egy ant+-os low power BT-s smartwatch, ami veszi a pulzusmérő óra jelét, és átküldi a telefonra.
Pl. bármelyik garmin, meg gondolom a többi sport okosóra gyártó.
BT eddig olvasottak alapján szerintem szívás pulzus, meg sebesség meg ilyen mérőkhöz. ANT+ ami stabil, gyorsan megtalálja újra, ha eltávolodsz, stb.
-
Yoshida
aktív tag
Múltkor már feltűnt, de most esett le teljes valójában, hogy nem jó valami a 8.2.4 frissítés óta. Úgy indult, hogy a duolingo nem tudja felismerni ha beszélek valami szöveget. Van egy mikrofon gomb, és ott hiába nyomom meg, csippan egyet, és kiíjra hogy próbálja újra.
Na aztán tegnap leesett, hogy a google hang alapú gépelés se megy, ugyanezt csinálja, megnyomom, de nem kezd hallgatózni, hanem kiírja hogy próbálja újra.
Nem tudjátok mi a franc ez? Nem szeretnék factory resetet emiatt...
Lehet leresetelem a google app beálításait, asszem az felel ezért.
-
Yoshida
aktív tag
Figy, nem tudom miért vagyok ekkora béna, de nem találom azt a beállítási részt, ahol azt lehet beállítani, hogy melyik app indulhat a boot során. Egyszer feljött a cleanup alkalmazás, és abba belépve valahogy eljutottam ebbe a menüpontba, és be tudtam állítani, hogy mi indulhat, mi nem bootkor. De ha most bemegyek a settings-ben a storage/cleanup részre, nem találom ezt az opciót....
(8.2.4 stable van, rootolva, de nincs nyitva)
-
Yoshida
aktív tag
Érdekességek:
4 napja a második nap végére (kb 40 óra uptime) 4 óra kijelzőidővel jutottam 10% akksiig.
Ma reggel a 48 óra uptime után, és 6óra kijelzőidővel esett 10%-ra az akksi... Eléggé hektikus, pedig kb ugyanarra, ugyanúgy használtam.
Külön érdekes, hogy 2 óra alatt 10%-ról kemény 30%-ra töltötte fel a telefont... Múltkor is volt problémám a töltéssel, én a kábelre gyanakszom, de így nehéz kitalálni, hogy 1 hónap alatt kétszer jelentkezett valami probléma. Mindenesetre a következő töltést másik kábellel csinálom. Utána még mindig lehet próbálkozni másik töltőfejjel.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
beach head #9664 üzenetére
Nekem ma olyat csinált, hogy hiába volt halkra állítva, akkor is hangos volt. Fel kellett hangosítani, majd lehalkítani, hogy tényleg halk legyen. Pedig a hangerő csúszka halkon állt... (mondjuk az első halkítást progi csinálja, nem kézzel, de eddig nem volt ilyen)
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Carline #9453 üzenetére
Ezt a tuningolt kamerát amit lentebb linkeltetek használja valaki 8.2.4-en? A webes leírásban még a 8.2.3 szerepel, mint kompatibilis rendszer.
TWRP-ből ha felrakom a zip-et, akkor most felülírja a gyári kamera appot, vagy mellé kerül?
"Make sure you've unlocked the bootloader and installed TWRP recovery"
Ha zárt bootloader mellett raktam fel a twrp-t, akkor ez nem számít, igaz?
Köszi.
-
Yoshida
aktív tag
kis helyzet jelentés 8.2.4-ről: szerintem pont amikre panaszkodtam, azokat javították, ma fél hétkor levettem töltőről reggel, és most 11-kor még 90%-on áll az aksi, és 1 óra kijelzőidő van már. rootot csak ma raktam vissza, úgyhogy wakelock-al még nem ellenőriztem a dolgokat, de jónak tűnik. A battery use-nál is változott, mert több az awake a grafikonon, kb amikor a kijelző aktív, akkor awake-nek írja, de ettől még jó a fogyasztás egyelőre.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
wwenigma #9451 üzenetére
Hát nehéz szülés volt, de minden visszajött, és még frissült is a teló. Cégnél bitlockeres a noti, és a mi flash-hez úgy kell drivert telepíteni, hogy ki kell kapcsolni a win-ben a "csak az aláírt driver a jó driver" funkciót. De itt meg a bitlocker recovery key-t kért. De megvolt, nagy nehezen (telefonon szokott lenni, de az nem volt elérhető ugye
) , sikerült felrakni, aztán már ment minden ahogy kell.
Most már vissza is emlékszem, hogy volt erről szó a fórumban
Csak eddig nem rögzült, de most már sima ügy lesz.
Köszi még egyszer a tippet.
-
Yoshida
aktív tag
-
Yoshida
aktív tag
Feljött a 8.2.4 frissítés valami nigthly név volt benne, és közben meg global stable-n vagyok, twrp meg roottal. így a miui kiírta hogy reboot, de a twrp jött be, gondolom akkor nem tudja felrakni magát? Kézzel kellene megszerezni az update-et, és felrakni? Megmarad a root is ilyenkor?
szerk: twrp-be benyomtam hogy boot systembe, és most rendben bebootoltam, kiírta hogy update failed, download full update vagy mit. Most ezt akarja update-elni: MIUI V8.2.4.0.MHRMIDL | Nightly | 1.4G
Other: fixed bugs, ennyit tartalmaz amúgy 8.2.3-hoz képest elvileg.
Letöltöm ezt sztem.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
wwenigma #9430 üzenetére
Na, ez az, wakelock detector alapján egyáltalán nem ment deep sleepbe... Aztán csináltam egy rebootot -kicsit több mint másfél órája-, és azóta most van már másfél óra deep sleep adatom.
Amúgy a tegnapi app remove, plusz ez a teló reboot, és most 82%-on van az akksi még, reggel vettem le a töltőről. SOT csak 42 perc mondjuk. De pár napja ilyenkor már 60% körül volt. Alakul
szerk: asszem a greenify-al meg kell ismerkednem, mintha az tudna fagyasztani a háttérben appokat. Az egyik app ami ette az aksit egy wifi - infra egység irányítója a nappaliban. Csak akkor kell csináljon bármit, ha elindítom, háttérben semmit se kéne hogy csináljon...
-
Yoshida
aktív tag
Én még nem találkoztam ilyen képpel.
Más:
Tegnap felcseszett a kollégám, valami redmi 3 prime ja van 5" de csak sima HD, nem FHD kijelző, 4000-es akksi az is, és 11! óra kijelző ideje van, csütörtökön töltötte a telefont, és kedd reggel még 13%-on állt, igaz, nincs mobilnete, kb 50%-ban ment a wifi neki, főleg cikkeket olvas rajta, szóval nem játszik.
Nekem meg van kemény 40 óra standby mellett 3-max 4 óra kijelzőidő, igaz folyamatos 4g mellett. Mivel már rootoltam, lehet hogy éjjelre kikapcsolom a 4g-t progival. (kapcsolgassák kézzel a szegények, meg aki nem feledékeny
)
Lehet, hogy factory reset lesz belőle...
Wakelock detector alapján ma reggel 4 óra alatt 90%-ban awake a telefon... De semmi kiugró app nincs, volt egy, azt tegnap leszedtem. (pedig kellene)
-
Yoshida
aktív tag
válasz
DroiDMester #9313 üzenetére
DOH.
Erre nem gondoltam, hogy ha nincs beállítva, akkor is végigfut minden, csak nem lesz jó
És úgy rémlett hogy megy a debugging, de nem volt még beállítva.
Így újraflashelve megy minden, az új supersu-t is zipből felrakva van rootom végre
Wakelock detector alapján a google app tehát az android asszisztens eszi a telefont, szerintem amiatt nem megy sleepbe. Kikapcsoltam, kipróbálom pár napig így.
Köszi a segítségetek.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
DroiDMester #9311 üzenetére
Köszi, sikerült a flash, succes a result, mégis, ha power és volume up-al indítom a telefont, és nyomvatartom, akkor ismétlődik a MI logo, és rezzen egyet. Ha power és volume up van, de elengedem a powert a mi logo megjelenése után, csak a volume up-ot tartom nyomva, akkor a pcsuite.mi.com mód jön be. TWRP nem.
-
-
Yoshida
aktív tag
válasz
DroiDMester #5797 üzenetére
"De minap csináltam egy könnyebb egyszerűbb megoldást ZCX TWRP telepítésre!
Bármilyen ROM ra telepíthető ÖNÁLLÓAN nem kell teljes ROM ot telepíteni és az adataid is megmaradnak!
Letöltés itt => MiFlash_ZCX-TWRP_By_DroiDMester.zip
ugyan úgy kell telepíteni mint egy teljes Fastboot rom ot kicsomagolod beadod a mappát az MiFalsh proginak, telót EDL módba teszed és mehet a flash, kb 1.perc az egész művelet!"
Ezt most az én global stable 8.2.3 verziómon is működik, és zárt bootloaderrel lesz rootom?
Tehát ezt csinálnám:
"6. Indítsd el a telefont "nyuszis" Fastboot módban (Volume - és Power együtt – sokáig), és csatlakoztasd a számítógéphez.
7. Kattints a kibontott fastboot_edl könyvtárban az edl.cmd nevű fájlra, a telefon – villogó piros értesítési led – edl módba vált."
És ezek után MiFlash-el betallózom DroiDMester mappáját, flash (flash all nem kell ugye? valahol olyat is olvastam hogy azt be kell jelölni, de gondolom ez most nem az az eset), aztán még supersu-t is fel kell rakni valahogyan?
Vagy kihagytam pár lépést?
-
Yoshida
aktív tag
válasz
eddie17 #9301 üzenetére
Nekem tegnap jött meg a tok és a fólia, amit a topikleírásban linkeltek. Április 7.-én vettem őket.
Eddig fasza mindkettő, bár a tok (matt) a bekapcsoló gomb esetén nem ad visszajelzést, nem érezni hogy kattan. A hangerő gombok jók. Mondjuk nem használom a bekapcsolót, úgyhogy nem zavar.
Választhatsz gyorsabb postát, de akkor drágább lesz
-
Yoshida
aktív tag
Nem tudom mit állítottam át, de reggel ugye 6 óra awake volt az android folyamatnal, és azóta is annyi
érdekes... Délután ratoltottem 7 százalékot, majd másfél óra navigáció akksirol Bt headsettel, és most 50 százalékon áll 3 óra kijelző idővel, talán így jó lesz
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Degeczi #9242 üzenetére
De ha használom is, akkor gyorsabb a merülés, ez az idle merülés mondhatni.
A 4 éves xperia z másfél éves akksival bírt 1 napot 2-3 óra kijelzőidővel 4.4-en 2300-as akksival
5" fullhd kijelző. Ezért keveslem. De elhangzott itt már korábban, hogy régebbi rendszerrel jobb volt az energia gazdálkodás. (4 éve újonnan bírta a "2" napot hasonló használattal)
Tegnap kikapcsoltam a battery savert, de nincs észlelhető változás.
Még azt nem tudom, hogy az "android" processzen belül mi meríti, anno 4.4-en a Z-n roottal, és wakelock detectorral megtaláltam az appot mindig, ami merítette, vagy nem engedte sleepbe a telót, itt még nem szántam rá magam a rootra, de muszáj lesz... (meg nem is biztos hogy ténylegesen nem megy sleepbe, de gyanús)
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Degeczi #9239 üzenetére
És! ha fenti legördülőben a kártyát/értesítést elhúzod jobbra (pl. azt hogy light traffic near you), akkor eltűnik az a szám is onnan.
Engem most az idegesít, hogy nem bír két napot a telefon 2-3 óra kijelzőidővel...
Most 9%-ot merült reggel óta amikor először ránéztem és már csak 91%-on volt. 6 előtt szedtem le a töltőről reggel, 6! perc kijelzőidővel lett 91%. Az android system app több mint 5 órát tartotta ébren a telefont 5 és fél óra battery time alatt... Bár érdekes, mert az általános képen azt írja hogy alig volt awake a telefon, nem értem, azt hittem hogy az általános az egy összesítettet mutat, az összes appot szummázva.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
grafnet #9154 üzenetére
volt reboot reggel, igen, amikor 82%-nál állt, és nem ment feljebb, vagy úgy tűnt hogy nem megy. Az biztos hogy 6 óra alatt nem lett 100%, és battery statba látszik, hogy csak 80-90%-körülig töltött, onnan merült, úgy hogy rajta volt a töltő
feltöltött 98%-ig, utána kihúztam, mert menni kellett az asztaltól, de itt bent a melóba csak egy 1A-es töltő van nálam. Most két napig megy, utána megint töltök, kiderül
remélem a reboot elég volt, 1 hetes uptime körül jártam.
-
Yoshida
aktív tag
Tegnap este 11% állapotban Felraktam tölteni a telefont és reggelre 83% on állt wtf? Battery history alapján megállt a töltés... 2 hetes EU Stock telefon, MIUI 8.2.3 globalal. Tapasztalt valaki ilyet? Visszadugtam tölteni de 20 perc alatt nem változott, utána újraindítottam, de jöttem be melóba majd bent újra próbálom tölteni...
-
Yoshida
aktív tag
Köszi a waze reakciókat, battery saverből nem volt még kivéve, nem is tudom van-e értelme ennek a funkciónak, lassan a legtöbb progi, amit használok, ki van szedve
Tegnap mondjuk pont nem volt gondom a navigálással.
Most még az "ok google" voice paranccsal szívok, használja itt valaki? Konkrétan nem tudja unlockolni a telefont, kikapcsolt kijelzőnél meg nem is reagál. Félek ez soha nem is fog működni rajta. (ha ujjlenyomattal vagy pinnel unlockolom, utána már bárhonnan működik)
-
Yoshida
aktív tag
Nektek a waze jól működik?
5 napos a telefon, próbálom még belakni, de a waze navigáció hangja teljesen esetleges, van hogy meg se szólal egész úton, csak pittyeg, van hogy az elején ment a hangja, aztán elhallgatott, de rövidebb úton volt hogy semmi gond, végig dumált magyar hangon... Ezen kívül kétszer azt csinálta hogy első indításra dobálta az környékbeli utcákon a nyilat, ahova minket gondolt, menet közben pedig nem forgatta a kijelző tájolását, tök fura volt. Kilépve, majd belépve újra a waze-be, szépen megjavul a navigáció... (hang az fura akkor is) haveromnak sima redmi 3s prime van, azt mondja neki sincs hangja a waze-nek, de nekem néha van, néha nincs
Köszi
-
Yoshida
aktív tag
használja itt valaki védőfólia nélkül a telefonját?
Ahogy olvasom ezek a tempered glass-ok 0.5mm-t beljebb vannak, az enyhén lekerekített él miatt. Így viszont nem tetszik
-
Yoshida
aktív tag
Akkor ez már megint valami más variáció, nem helio x20, hanem snapdragonos, prohardver bemutatóban még másik variáns volt. Akkor van B20, jó hír.
"A várakozásoknak megfelelően a Redmi note 4-be a MediaTek tízmagos, három klaszteres Helio X20-as lapkája került, maximum 2,1 GHz-re skálázott Cortex-A72-as halmazzal."
(gondolom az EU jelölés olyan mint a redmi3 esetén az SE)
-
Yoshida
aktív tag
Sajnos esélyes, hogy nem lesz már többet. Én ma reggel írtam nekik, hogy lesz-e még aranyon kívül más színben, azt írták, hogy kifutó, a 4-es lesz 2 hét múlva kb több színben. Úgyhogy megrendeltem az arany színűt, és 1 óra múlva el is tűnt az oldalról, és felrakták a 4-eset (bocsi, ha én vittem az utolsót
). Viszont a 4-esben nincs B20!!! Vodafone és vidék, meg más esetben is lehet gond, nem lesz rendes sebességű net.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- BMW topik
- Futás, futópályák
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest