- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Xiaomi Note 3 Pro International/Global/Special Edition (kódnév: Kate) topik
A testvér topik összefoglalója ajánlott olvasmány, főképp a mélyvíz része!
A félreértések elkerülése végett: a topikban olvasható furcsa kifejezések, matatásnak és mókolásnak látszó tevékenységek nem azt jelentik, hogy probléma vagy instabilitás lenne a készülékkel. Épp ellenkezőleg, amivel érkezik (global dev, global stable) azzal azonnal és hosszútávon alkalmas a mindennapi használatra a kicsomagolás után. A fentebb említett tevékenység pár elvetemült droidbúvár játszóterének tekintendő és aszerint olvasandó.Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ronam
addikt
(#10797) Golyo69: Köszi, valószínű holnap megveszem.
AOSP Oreo ROM-ot próbálta már valaki? Látom, hogy a BT és a rádió még bugos, de ezeket leszámítva mindennapos használatra mennyire ajánlott?
-
ktommy91
addikt
Frissült a Citrus-CAF ROM-om.
[ROM+KERNEL][LA.BR.1.3.6_rb1.21][7.1.2][UNOFFICIAL]Citrus-CAF+AGNi EAS[OMS][04/09]
Változások:
2017.09.04:
- AGNi kernel frissítve a 10.5-ös verzióra
- Jobb RAM kezelés a 2GB-os modellek esetén
- Bekerült néhány dolog az LG V20-ból így még vajasabb
- Shuttle 1.6.7 stabil verzióra váltottam
- Néhány egyéb tweak -
Ronam
addikt
(#10789) beg, (#10790) Golyo69: Köszi! Még annyit kérdeznék, hogy szerintetek 35000 jó ár egy 3/32-es, másfél éves készülékért? Az eladó leírása szerint tiptop állapotban van.
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Lehet vennék megint egy Note 3-at, de most olvasom hogy elkezdtek a kijelzők sárgulni. Ez mennyire gyakori jelenség? Redmi Note 4 a másik versenyző, de ezt jóval olcsóbban megtudnám venni.
-
grafnet
veterán
Köszi srácok!
Csak furi az egész, hogy van mappa amiben semmit nem lehet csinálni. Van, ahol csak egyesével lehet törölni, van ahol meg mindent tudok törölni.
Formázást esetleg valami más progival, mint a Rufus?
-
grafnet
veterán
Beg!
Előre is elnézést, majd átirányítotok...
Kérdés:
Adott egy Lenovo A328, mókolt ROM-mal: a mSD-t használja tárolónak. Valami történt a kártyával, mert nem lehet sem törölni róla a dolgokat, sem formázni a kártyát (telefon, TWRP, PC - rufus).Van ötlete valakinek, hogy hogyan lehetne törölni a kártyát? A ROM "vesztesége" nem érdekes, mert újra tudom húzni másik kártyával, de ezt a 32-es kártyát kellene "újrahasznosítani".
-
dchard
veterán
válasz
Canonfan #10777 üzenetére
Ugyan nem engem szólítottál meg, de nekem is sárgult a kijelző, bevittem, 3 és fél hét után állítólag "újragélezéssel" megjavították, gyakorlatilag a kijelző panelt biztosan cserélték. Majd 3 hónappal később ismét megsárgult pontosan ott, és pontosan ugyanúgy, a már "megjavított" helyen.
Két további kollégámmal pár hét késéssel vettünk ugyanilyen telót, mindhármunknál előjött ugyanott és ugyanúgy a sárgulós hiba.
A szoftvernek persze semmi köze hozzá, de ismerve a wayteq köcsögségét én visszaraknám rá az eredetit. Az egyik kollégámnak a szintén kijelző sárgulással bevitt telót megpróbálták szarul összerakva visszaadni, majd miután reklamált, visszavették és nyomtak rá (csak úgy poénból) egy factory resetet. Mikor erre rákérdezett csak gúnyosan mosolyogtak.
Ráadásul kiköltöztek az egyébként sem belvárosi Ecseri úti metrótól egy olyan helyre, ahová értelmesen nem lehet BKV-val eljutni.
Nálam most jön majd a második kör.
Ezekre készülj fel.
Dchard
-
Canonfan
senior tag
válasz
tboy72 #10732 üzenetére
Sajnos én is ebben a cipőben kell hogy járjak, hogy be kell küldenem a wayteq-hoz a telefont pedig már úgy belaktam magamat multi rommal...
Azt szeretném megkérdezni tőled, hogy te pontosan milyen hibával vitted be, és mennyi idő volt még visszakaptad?
Nekem sajnos előjött a kijelző sárgulás nemrég úgyhogy muszáj lesz megpróbálnom, de én is tartok attól hogy nehogy a semmiért szívassam meg magam és gyaluljam le a gyári rendszerrel a multi romot és a twrp-t hogy aztán kezdjem elölről...
Neked mik voltak a tapasztalataid?
Bármilyen infót előre is köszönök!
-
ktommy91
addikt
Tölthető a Citrus-CAF buildem legújabb változata, most készült Magisk és ARISE nélküli verzió is.
[CitrusCAF-kenzo-3.5-TANGERINE-UNOFFICIAL-AGNi-EAS-ARISE-MAGISK-LINARO-20170902.zip]
[CitrusCAF-kenzo-3.5-TANGERINE-UNOFFICIAL-AGNi-EAS-LINARO-20170902.zip]
Ha vipert vagy egyéb 16 bites DSP-t akarsz használni, akkor találsz egy linket a leírásban.
Változások:
Bekerült néhány ramdisk módosítás és blob a Mi Max 2-ből, frissítettem a spectrum profilokat, illetve az alapértelmezett balanced profil mostantól a sched governort használja. -
wwenigma
Jómunkásember
Ha igazi developerekrol akarunk beszelni, frissult az Oreo AOSP!
[ROM] [8.0.0] [kenzo/kate] AOSP Oreo [09/02] @ XDA
Changelog:
* Hotspot and voLTE fixed
* Update vibrator intensity
* Implement MIUI offline charging
* Fix FC on trusted face
* StorageSettings: Use pixel color in storage bar / icon
* Fix "device not compatible" dialog on Google Dialer
* Allow to disable "Apps running in background" Android System notification
* More fixesFull changelog: [link]
Download: [link]Hozzaszolasok alapjan roman gyereknek VoLTE nem mukodott (Telekom aktivalta szeptember elsejetol nalunk is) és akad még benne FC kamera terén plussz BT/FM bugzik néha. Jöhetne gyorsabban a LineageOS 15. :]
ktommy91: köszönöm.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
ktommy91 #10770 üzenetére
[moderálva]
3. pont, AptxHD-ről egy apró linket kérek ami alátámasztja amit állítasz, bar kompatibilis fülesem ugy sincs de azért ne jatszunk mar messziről jött embert, khmm. Egy picit értek hozzá de légyszives segits ki ebben, plane ugy hogy AptX HD kodekkel nem volt fallback sima AptX-re a telóval amikor kipróbáltam, szoval szamomrol ez tapasztalat.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
ktommy91
addikt
Na akkor reagálok. [moderálva]
1. Az a rész a build.prop-ban automatikusan generálódik, én nem töröltem ki semmit, csupán a buildinfo.sh valamiért nem kapta meg azokat a változókat. Másik részről az hogy CAF Revision: LA.BR.1.3.6_rb1.21 minden elárul. Android 7.1.2 Áprilisi biztonsági szinttel...
2. [moderálva] Cseppet sem trehányak csupán bármilyen meglepő,ez egy CAF ROM. CAF forrásról pedig azt kell tudni, hogy csak verzió váltáskor frissül a biztonsági szint.
3. Az APTX HD-nak csak szoftveres akadálya van [moderálva]. Maga az átvitel APTX HD kodekkel elméletben működne, csak A2DP-n keresztül 16 bit 44.1kHz-re van korlátozva a bitmélység és a mintavételi ráta.
4. Nyugodtan meg lehet nézni a forrását, github-on megtalálható.
5 A.ro.build.host=instance-5 az azért instance-5 mert cseppet sem érdekel hogy mi a neve a VM-nek amin fordítom így mivel ezt dobta a google cloud nem változtattam rajta.(#10754) tlala: Ha a kapcsolóval kapcsolgatod a D2TW-t akkor nincs semmi para, ha más programmal is piszkálod, akkor elveszíti a szinkront.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #10767 üzenetére
Jogos, a mai vilagban erre figyelni kell pedig...Az AptXHD mokas benne, az a 8xx snapik kiváltsága.
Meg a ro.build.host=instance-5 mintha build botos lenne. (nem lattam leirva hogy nem sajat amugy)
-
-
válasz
wwenigma #10763 üzenetére
Nem azzal volt bajom hogy más munkáit ollózta össze, azzal semmi gond nincs mivel le is írta többször is hogy nem a saját kezűleg alkotott ROM ról van szó!
De az hogy az EREDETI CitrusCAF ROM ból a leg frissebb(CitrusCAF-kenzo-3.5-TANGERINE-BETA-20170814.zip) verzióban is Április 5.ödikei a security patch ezzel sincs gond, trehány a CitrusCAF ROM eredeti készítője és nem foglalkozik a biztonsággal, de nem is rejti el a jó nép elől hogy mikori a biztonsági csomag a ROM jában!
[moderálva]
-
jUUh
addikt
Visszatettem egyébként a jól bevált RR romot
. Most nincs időm állítgatni. Egyébként biztos nem lenne rossz, de 1-2 apróságot nem találtam, na meg a security patch-ek ha ilyen régiek, az nem jó.
-
tlala
addikt
válasz
ktommy91 #10751 üzenetére
Ami hibát eddig találtam, hogy minden újraindítás után ki kell kapcsolni a duplakoppos képernyő ébresztést a Beállítások/Megjelenítés/Koppintson... menüpontban. (Látszólag ki van, de valójában be kell kapcsolni és újra ki, hogy tényleg OFF legyen.)
Vagy valahol még máshol is ki kéne kapcsolni? -
tlala
addikt
válasz
ktommy91 #10736 üzenetére
Na, volt egy kis időm, kipróbáltam - tényleg jó kis ROM, köszönjük a megosztást.
Mondjuk az Oreo vizuális orgiáját és kiemelkedő kameráját nélkülözi, cserébe nincs benne annyi bug, illetve nem lassul be annyira sok app esetén sem.
Delta ikoncsomaggal szerintem elegáns. -
törölt tag
Szerintem pedig akit érdekel majd eldönti, hogy felrakja-e, ha felteszi, akkor pedig eldönti (gondolom azt még lehet) , hogy jó vagy sem.
Addig viszont minden egyéni vélemény, tapasztalat nélkül. -
beg
veterán
Menjetek szobára, itt elég.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
ktommy91 #10741 üzenetére
A homeopátia nem gyógymód hanem kuruzslás,minden tudományos alapot nélkülöző, magát alternatívnak nevező orvoslás amely leginkabb placebo hatason alapul. Ha hiszel benne akkor nem kell feltételeznem semmit mert....
Illetve mitol szolna jobban a 16 bites anyag attol hogy 24bitre konvertaljuk? Kitalálja a telefon a hianyzo hangmintákat, mert ugye csak okosteló, de ennyire nem gondoltam volna. Inkabb hagyjuk ezt a vitat.
-
ktommy91
addikt
-
ktommy91
addikt
Persze: [Citrus-CAF]
Extrák az én buildemben:
Built with Linaro 6.3.1 - Darkness™ tweaked AGNi EAS kernel (Use Spectrum app) - 24 bit 192 kHz audio playback support - Magisk added - ARISE Sound Systems™ core and Android O QC effects module added - Shuttle Music Player added (EQ give FC due to 24 bit audio, but its a great player)Ami miatt készült, az az hogy ez az egyetlen Nougat ROM ami alatt működik a 24 bit 192kHz audio lejátszás(aki igényes a hangzásra annak kötelező), nem mellesleg vajasabb sem nagyon létezik(még MOVZX Darkness RR-ét is übereli az EAS miatt) és szintén az EAS miatt elég takarékos is.
-
Degeczi
nagyúr
Ó, a fene egye meg, ezen is ugyanott a némítógomb hívás közben...
(gondoltam ha fölrakok vmi másik ROM-ot a gyárihoz képest, nem lesz többé olyan, h akaratlanul elnémítom a hívást, amikor egy-egy pillanatra vmiért nem érzékeli a fülem közelségét)De legalább a magyar ékezeteket korrekt módon kezeli a tárcsázó, ugye?
(Ha pl. a 8 6 számokat lenyomod, mint T és O, akkor Tóth és Török is van a találati listában, nem csak Torkos? A gyári Xiaomi ezt sajnos nem tudja) -
jUUh
addikt
válasz
grafnet #10729 üzenetére
Képek az Oreo-s tárcsázóról (remélem ez kellett, ha nem, szólj, és küldök másikat
): 1 2 3
A második kép az alapértelmezett SIM beállítása lehet, de nem vagyok benne biztos, csak 1 kártyám van.
Egyébként a ROM tud magyarul is.
ktommy91: Egy XDA-s topic-ot tudsz dobni ehhez?
tboy72 Ezen ki lát bármiféle hajlást? LOL
-
tboy72
aktív tag
Visszakaptam ma a waytek-től a "hajlott" telefonomat!
(Gariban megcsinálták, mert a telefonos kirohanásom után, a "szervíz" megállapította, hogy a hajlás nem olyan mértékű, hogy a garanciát befolyásolja!!! /sic!/)
Tényleg karikába van hajtva, nem?
Hogy ez milyen hajlott!!!Csak megspórolhattuk volna a gyomorgörcsöket, ha egyből megcsinálják!
-
ktommy91
addikt
Nincs nap új citrus build nélkül. Vajasabb mint valaha és az igazi EAS elég jót tett az üzemidőnek.
CitrusCAF-kenzo-3.5-TANGERINE-UNOFFICIAL-AGNi-EAS-ARISE-MAGISK-LINARO-20170901.zip
Változások: AGNi kernel frissítve, 1000Hz konfig, még néhány darkness tweak hozzáadva -
ktommy91
addikt
Tölthető a legújabb Citrus CAF buildem. CitrusCAF-kenzo-3.5-TANGERINE-UNOFFICIAL-AGNi-EAS-ARISE-MAGISK-20170831.zip
Changes: - Goodbye lags - Better tuned spectrum profiles and better tuned scheduler - Added some blobs from mido and marlin for better performance and battery backup - Other EAS related changes --- -
jUUh
addikt
Alakul ez az Oreo ROM, biztos jó lesz használni. Amit észrevettem ez alatt a pár óra alatt: A fényerő sokkal gyengébb, mint pl RR romon. A telefon sokkal gyorsabban bootol be. A hotspot valóban nem működik, amint bekapcsolod a WiFi-t kilövi, mobilnetet lehetséges, hogy lehet megosztani, nem próbáltam. A Google Camera telepítés után nem nyílik meg, csak folyamatosan crashel.
-
jUUh
addikt
válasz
wwenigma #10717 üzenetére
Oreo-s ROM-on nézzem meg, vagy Nougat-on lőjek képeket?
Sajnos erre nem gondoltam, így nem tudok ugyanabban az időben fotózni már, de ha jó így is, szívesen dobok fel képet.
álarc: Így van ahogy tlala írja, ha a 'Mount' menüben a 'Mount system partition read-only'-nál pipa van, akkor nem engedi visszaállítani a régebbi backup-okat.
-
jUUh
addikt
Csináltam 1-2 képet az Oreo-s ROM-on lévő kamerával. Összehasonlításképpen a RR ROM-on lévő kamerával is toltam pár képet. Eléggé amatőr >összehasonlítás<, szóval úgy nézzétek.
tlala: Én akkor szeretem a Titanium Backup-ot, amikor esetleg más ROM-ra költözök. Pár pillanat alatt visszahozza az összes appot, nagyon bírom.
UI.: Remélem jól állítottam be mindent Drive-on, és működnek a linkek... -
tlala
addikt
Igen, a fájlnévben lévő "Tw" utal a Katira.
Amúgy hihetetlen szabadságot ad, hogy a ZCX TWRP-vel tökéletesen helyre tudom állítani a munkaeszköz telóm állapotát, minden alkalmazással és azok adataival, beállításaival, ujjnyomat, stb. - pedig rengeteg telepített alkalmazásom van.
Az a titka, hogy mentés előtt ki kell kapcsolni minden PIN/ujjlenyomat védelmet a kezdőképernyőn, és mindent le kell menteni (bepipálni).
Nagy ritkán a Cib bank app makkan meg helyreállításkor, azt egy telefonnal újra kell aktiválni - nem sikerült még kiderítenem, hogy mikor igen, és mikor nem. De pl. a K&H app sohasem.
Anno sokáig kínlódtam a Titanium Backup megvásárolt verziójával is, szívás volt és csak bizonytalan részeredmények.
Most bármit kipróbálhatok tiszta telepítéssel, mert 100%, hogy helyre tudom állítani a telómat. -
álarc
aktív tag
Melyik TWRP -t használjátok?
Nekem nem sikerült normális biztonsági mentést csinálnom a zárt bootloaderes verzióval, ami az összefoglalóban van. Érdekel a romolgatás, de így nem pálya. Köszönöm!tlala:
Ez akkor csak a kate modem? -
tlala
addikt
válasz
wwenigma #10703 üzenetére
Csak a ROM, szerintem ezért is hívják Kenzo/Kate ROM-nak.
Modem gond nincs, remekül megy a telefonálás a Katin is.
Persze ha szükséges, érdemes feltenni a friss 8.2.3-ból kiszedett Kati firmware-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest