-
PROHARDVER!
Xiaomi Redmi 2 Extended Edition
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboj
tag
válasz
herdsman12 #5899 üzenetére
Nem tudom, mi lehet a baja. Másik gép sem látja, ha rádugom. Nem is dob fel semmit, mintha nem is csatlakoztattam volna. Kezdem elveszíteni a reményt...
-
herdsman12
őstag
Fogalmam sincs, át kellene olvasni a MIUI Magyarország MultiTool 0.9g topikot, hátha...
Eltávolítás, kikapcs-bekapcs, tűzfal, driver csere, akármi. Másik gép? -
tboj
tag
válasz
aytukabozs #5897 üzenetére
Igen, mindig ezt a portot és kábelt használom/tam, nem volt eddig gond. A Smart Minimet gond nélkül látja a gép, ahogy rádugom.
-
tboj
tag
válasz
herdsman12 #5894 üzenetére
Köszi a részletes leírást! Felraktam a MultiToolt, a MI PC Suite-ot és a MIFlash-t is. Amikor elindítom a TWRP telepítését, akkor viszont panaszkodik, hogy nem látja a gép a telefont. Pedig rá van dugva és Fastboot módban van indítva. Mit csinálok rosszul?
-
herdsman12
őstag
Ha nincs semmi menteni való a telefonon, mert van Google, MICloud mentés, esetleg a képek, hangrögzítések, stb az SD-n vannak, akkor egyszerűbb a helyzet.
Elméletileg Win10/64 bites gép kell az akcióhoz.
A miui.hu fórum főoldal alján vagy bárhova belépve letöltöd és telepíted a MultiTool alkalmazást. Amennyiben nyekereg a vírusírtó kikapcsolod (nem lesz semmi baj belőle).
Ha már itt vagy a Letöltés oldalon letöltheted a legújabb MIUIHU ROM-ot (most 7.4.13) ezt kell majd az SD-re, és ha onnan nem megy a telepítés, akkor a belső memóriába másolni.
Multi ROM-ok.
Kínai ROM-ok.
Indítás után a driverek miatt célszerű telepíteni a PC Suite és/vagy MIFlash proramokat.
Elsőnek a TWRP telepítést (1) választod, utána Redmi 2 - wt86047 (5).
Ha elindult a TWRP akkor tovább.
Ha van a telefonon menteni való akkor megpróbálhatod:
De, ha van TWRP, akkor tegyél fel egy ROM-ot úgy, hogy csak a System, Dalvik, Cache törlés legyen, így akár megmaradhatnak az adatok.
Persze, ha sikerül és leszeded az adatokat, akkor kell egy tiszta telepítés. -
tboj
tag
válasz
herdsman12 #5892 üzenetére
Oké, megvárom, annyira nem értek hozzá. Sosem ROM-oltam, mindig out-of-the-box használtam a telefonjaimat. Az viszont nagyon jó lenne, ha sikerülne, mert nem szívesen dobnék ki most az ablakon ~40 ezret egy Redmi 4A Pro-ért, amikor ez a telefon is kielégíti minden igényemet ezen a téren.
-
tboj
tag
válasz
herdsman12 #5885 üzenetére
Bocsi, tegnap nem volt időm válaszolni. A kártya másik telefonban működik (most a régi Vodafone Smart Minimben használom emiatt). A MI Cloud-ot használtam elvileg, mert regisztráltam MI-fiókot és újratelepítésnél vissza is tette nekem onnan a programokat és beállításokat. Az eszközkeresést (bármi is legyen az
) én nem piszkáltam, úgy volt, ahogy kaptam a telefont. Egyébként a telefon 2/16-os 20140813-as verzió. A Recovery-t és a MIUI-t nem tudom, amit az eustock-nál feltettek.
Ma viszont felraktam tölteni, hogy megcsináljam a Cache és Dalvik törlést, ahogy írtad, viszont most már a Recovery sem indul el... Ha rendesen indítanám a telefont, akkor megáll a MI logónál és kész, ha pedig a Recovery-t indítanám, akkor bejön a Fastboot felirat a szovjet sapkás nyúllal (
) és ott megáll.
Attól félek ez teljesen megadta magát... Vagy innen lehet még életet lehelni bele?
-
herdsman12
őstag
Köszi Upo!
Újból átnéztem a hsz-id és tisztult a gyári és Fastboot ROM kép.
MIUI gyári stabil, fejlesztői és fastboot ROM-ok.
Ha igaz, akkor a fenti link a HM2XTDPro verzióra mutat, ha nem, akkor a sorban harmadikat kell választani.
Kínaiul: 移动-增强版, fordító Mobil továbbfejlesztett változatnak mutatja, de letöltött állomány neve miui_HM2XTDPro_... lesz.
A szürke gomb vezet Fastboot ROM-okhoz.
Az egér megmutatja, hogy wt86047_pro verzióból két állomány van, stabil és fejlesztői.
Biztos mindegy, hogy melyiket használjuk, én most a stabil verziót szedtem le.
wt86047_pro_images_V8.2.1.0.LHJCNDL_20170214.0000.00_5.1_cn_4fe45df504.tgz
A Win vagy én nem boldogultunk a kicsomagolással, de szerencsére ez Linux alatt simán megy.
A MIUIHU oldalról régebben letöltött MultiTool-t felmásoltam egy win10/64bites laptopra és elindítottam.
(Vírusírtó kikapcs, mert hisztizett.)
PC Suite telepítést kihagytam, csak a MIFlash letöltése és telepítése lett kiválasztva.
MIFlash elindítva, Browse gombbal megkerestem a kicsomagolt könyvtárat.
Telefon Fastboot módba indítva (kikapcs majd hangerő le + bekapcs gomb, Fastboot) majd USB-n PC-re dugva. Kis várakozás után Refresh gomb és már látja is a program a telefont.
Mivel a teljes helyreállítás a cél, ezért a "clean all" (flash_all.bat) funkciót választottam.
Flash gomb és 145 sec várakozás, majd a flash done és success jelzi, hogy kész.
Kb 10 perc és bekapcsolt a telefon.
Különösebb állítgatás nélkül kipróbáltam angol nyelvvel a telefont, hívás, WiFi, adat, sms minden működik.
Ezután következett a MultiTool-os TWRP telepítés.
Kipróbáltam volna a MIUIHU ROM telepítést is, de mire a program letöltődött, addigra a telefon sikertelennek jelezte az akciót, így ez kimaradt.
Maradt az előzőleg SD-re másolt ROM TWRP telepítése, 7-es hibával.
ROM belső memóriából már simán felment (ezt a ROM-ot pár napja simán telepítettem az SD-ről).
Képes, szöveges sugó a fastboot letöltés oldal alján és itt is.Így utólag egyszerűnek mondanám, pedig paráztam rendesen.
[ Módosította: bolondember ]
-
Upo
addikt
válasz
herdsman12 #5882 üzenetére
Prime-nak vagy Pro-nak a 2 giga ramost nevezik. 811-ből és 813-ból is van sima (1 giga ramos) és prime/pro (2 giga ramos). Tehát egyeznie kell mind a kettőnek. A fastboot romok partíciós táblákat is flashelnek, és az 1 gigás telóknak fele akkora a tárhelye, ezért annak egyeznie kell a letöltött rommal. A 88.. 86.. romoknak meg a mobil rádió része különbözik, felcserélve jó esetben csak nem lesz térerő. A 813-asra 86... rom kell, a 811-re 88... rom, és a memóriától függően sima vagy prime/pro változat.
Illetve az 1 giga ramosokra hivatalosan nem is adtak ki 5.1 alapú romot, azokra a 4.4 alapúak valók. Talán más ott is a partíció kiosztás, nem tudom, már nagyon nagyon rég nem volt fent 4.4 alapú rom a telómon.Aztán a másik amit írsz, a prime global/prime china az mind a kettő jó lehet, ha egyezik a 88/86 és a ram méret, attól függ melyiket preferálood. A china romban kínai és angol nyelv van, google nincs semmi, de kínai belpiacos appokkal és kínai reklámdobálókkal tele van. Ha neked az tetszik, akkor lehet használni azt is, jól kipucolva egész használható tud lenni angolul. A global romban meg vannak nyelvek, google play, és a kínai belpiacos appok nincsenek benne.
Fastboot romból nem mindig a legfrissebb van fent, de igazából mindegy is. Ha egyszer felment és helyrerakta a telefont, akkor már ota frissítéssel vagy recovery-ből lehet frissíteni.
-
user112
senior tag
válasz
SárkánySzív #5887 üzenetére
Sajna a 2.sim-nél nem ad hangot, de aztán végül is csengőhangnál ott az Egykártyás beállítás. Hogy nem bökte ki a szemem?!
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Az akkumulátor használattal kapcsolatban szeretnék kérdezni (biztonság-akku-akku használat elemzése). Van itt pár opció (kímélés lezárt állapotban, alkalmazások (és további alk.) automatikus megnyitásának megakadályozása).
Érdemes ezeket alkalmazni?
Volt itt egy rejtett mód is, amit bekapcsoltam, el is tűnt ez az opció, de látszólag nem történt semmi. Ez mit szabályoz?A másik kérdésem az lenne, hogy a 2.sim bejövő hívás hangját lehet valahol külön, a másiktól eltérően beállítani (vagyis más csengőhanga legyen)?
Köszönöm.
-
herdsman12
őstag
Kártya másik telefonban üzemel?
Egyébként bekapcsoltad valaha az Eszközkeresést?
MI fiók vagy Rendszeralkalmazások - MI Cloud.
Ha nem használod (nem akarod szinkronizálni a képeidet, adataidat, stb a kínai felhőbe, akkor simán ki kell kapcsolni a Beállítások - Értesítések és állapotsor - Alkalmazás értesítések - MI Fiók - Értesítések megjelenítése.
Érdemes megnézni a Biztonság - Akkumulátor - Akku használat helyet, ott látni, hogy mi meríti az akksit.
Az egyéb problémák miatt kezdeném Recovery-ből egy Cache és Dalvik törléssel.
Ha ettől nem gyógyul meg, akkor új ROM feltöltéssel lehet próbálkozni.
Milyen telefon, 1/8 vagy 2/16GB, akksi alatti tipusszám (2014811, 813 vagy más?
Recovery és MIUI verzió? -
tboj
tag
A telefon néhány hónapja a semmiből elkezdett spammelni nekem egy hibaüzenetet, miszerint az eszközkeresés leállt, és akármit csináltam nem akarta abbahagyni. Akkor már este volt így hagytam éjszakára, de reggelre teljesen lemerítette a fullos akksit lezárt képernyőnél. Emiatt másnap csináltam egy factory resetet (előtte nem modoltam meg ilyenek, az eustock által feltelepített rendszer volt rajta). Ezután egy ideig úgy tűnt, hogy megszűnt a probléma, majd nemrég ismét a semmiből előjött ez a probléma, immár viszont újraindítás után hálózatot sem talál, akármelyik sim foglalatba teszem a kártyát, illetve semmilyen hangot nem hajlandó lejátszani. Egyébként minden más működik rajta a kamerától kezdve a zinternetig, viszont baromi gyorsan lemeríti a telót ez a folyamatos eszközkeresős hibaüzenet feldobálása. Viszont így nem tudok vele telefonálni és zenét hallgatni sem, pedig 90%-ban csak ezekre használom a telefont...
Találkozott már valaki hasonló hibával, vagy van valami ötlet, hogy mi lehet a baja?
-
aytukabozs
addikt
válasz
herdsman12 #5882 üzenetére
Jogos, azt nem figyeltem hogy ott csak 88047 romok vannak (de hogy miért?)
Viszont a múltkori versenyzőnek UPO valóban elég szájbarágósan leírta, az alapján tuti mennie kell.
-
herdsman12
őstag
válasz
aytukabozs #5880 üzenetére
Azért kérdeztem, mert tudatlan vagyok a kérdésben.
A linkelt oldalon 4 verzió van felsorolva piros, aláhúzott betűvel:
1. Rom Links For Redmi 2 Prime
2. Rom Links For Redmi 2 HM2014811/17/18 (Redmi 2 Prime &1GB Ram Version)
3. Links For Redmi 2(HM2014813)(Redmi 2 Enhanced)
4. Links for ROMs For Redmi 2AKapásból kivágtam a 2.-at és a 4.-et, a 813 enhanced miatt a 3.-ra tippeltem és az 1. Prime miatt volt a kérdés.
Mivel páran visszajelezték, hogy erről az oldalról megoldották, ezért keresem a választ, hogy melyikkel is?Gyári oldalt ismerem, monduk arról sincs fogalmam, hogy onnan melyik a (2014813, 2/16GB) mi verziónk.
Prime Global vagy Prime China?Ráadásul az ajánlott linkeden az összes Redmi 2 (és Prime) verzió wt88047 verzió! Vagy ez lényegtelen?
Hát én ezt nem tölteném le, csak akkor, ha nagyeskü, hogy tuti.A fentebb, Upo kolléga linkelte kínai oldalon legalább van wt86047 verzió is.
(#5881) .DLL
Szerintem csak a Fastboot ROM-nál lényeges, hogy 1 vagy 2GB RAM van a telefonban.
-
.DLL
veterán
válasz
herdsman12 #5879 üzenetére
Huh írnak össze vissza, jobb ha nem a fantázianevekre figyelünk, látok itt Prime-ot önmagában, Prime-ot 1GB ram-mal, és "Enhanced" verziót... de ezek az elnevezések nem számítanak. Eddig úgy tudtuk, hogy a Pro = Prime bizonyos területeken, magyarán a 2/16GB verzió, de aztán az is kiderült, hogy az 1/8GB rom-ok is felmennek, ha a hardver modem kiépítés megegyezik, magyarán a típusszám a legfontosabb, hogy 811 vagy 813. Aztán később 5.1 óta ezt is megvariálták, és 88047 valamint 86047 jelölést kaptak egyes rom-ok. :/
-
aytukabozs
addikt
válasz
herdsman12 #5879 üzenetére
A prime a hivatalos neve a 2 gigás változatnak, sok helyen pro-ként árulták (megint máshol enhanced-ként), így ez maradt meg a köztudatban.
Ha megnézed a gyári oldalt, ott szó sincs pro-ról.
(#5877) spike70
Bár valszínűleg ugyan az mint a fentebb linkelt, de én innen tölteném a romot is, meg a tool-t is. -
herdsman12
őstag
Jól saccolom, hogy a Redmi 2 Pro 2/16GB (2014813) telefonhoz Fasboot ROM-nak a
Links For Redmi 2(HM2014813)(Redmi 2 Enhanced)
a jó választás?
Az a Redmi 2 Prime zavar, mi lenne az pontosan? -
spike70
tag
válasz
herdsman12 #5876 üzenetére
Köszi!
Elsőre ez nekem magas. Este lesz időm, megpróbálom átrágni magam rajta. -
spike70
tag
válasz
herdsman12 #5874 üzenetére
Nézegettem már ezt, de azt hiszem kevés vagyok én ehhez.
-
spike70
tag
válasz
herdsman12 #5872 üzenetére
Újra indul a 0-0 ás, de nem tudja feltenni az utolsó 4.4.est ami a MIUI.hun elérhető. Teleírja pirossal az egész oldalt. Probáltam a 3-as ponttal is felrakni. Amikor az Advancedben elhúzom a csúszkát szintén teleírja piros hibaüzenetekkel az egész oldalt. Azt tudom hogy ki kell választani a belsőt vagy az SD-t. De most nézem hogy a belsőben már semmit sem lát. Már ahol ki kell választani azt írja: Internal Store: 0MB. Nem tudom mennyire vagy közel, soproni vagyok.
-
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5871 üzenetére
Az a figyelmeztetés normális, hogy nem telepítettél OS-t, biztos újra indítod?
A 4.4-ről 5.1-re váltás nálam és másnál is okozott hibaüziket, aztán mikor sikerült a megfelelő TWRP telepítése, utána minden ok lett.
Ha a 3.0.0-0 TWRP hajlandó újra indulni, akkor azt jelenti, hogy az rendben telepítve van. Azzal megpróbálhatod az utolsó elérhető MIUIHU verziót telepíteni. Igaz, hogy ez régi verzió, de legalább tiszta lenne, hogy az működik rendesen.
Bár, ha a gombokkal (hangerő fel + bekapcs) nem a szerviz menü jön be, ahonnan indítható lenne a TWRP Recovery, akkor gáz van.
Esetleg MultiTool-ból MIUIHU ROM telepítés-t (3) próbáltad?
Max annyit tudok még segíteni, ha a közelben laksz, akkor megnézem a telefonod.Szerk:
A TWRP választásod szerint vagy az SD-t vagy a Belső memóriát látja, tehát a különböző helyekre másolt ROM-okat nem látod egyszerre. -
spike70
tag
válasz
herdsman12 #5869 üzenetére
Nem megy. Látszólag fel teszi a Recoveryt, a MultiTool legalább is azt írja. DE amikor akarok egy Reboot - Recoveryt ezt írja ki: No OS installed. Are you sure you wish to reboot. Elhúzom a csúszkát., egy pillanatra felvillan a egy csomó piros szöveg, aztán betölt újra a Recovery. De a 3.0 0-1 után a 3.0 0-0 indul újra. A power gomban nem lehet kikapcsolni csak bejön a Mi logo. Ha kiveszem az akksit, utána hangerő fel+powerra ismét csak a Mi logo. Ha eleve a 3.0 0-0-t teszem fel ugyan ezt csinálja. Ha a MiToolból próbáloma Recoveryt újraindítani elindul de az installálásnál hibát ír. A gombokkal ez után sem lehet a Recoverybe belépni csak a fastbootba.
Ja, és amikor másoltam rá a zip. fájlt a gépem nem is látta a telefon belső memőriáját egyáltalán csak az SD kártyát. És a Recoveryben sem látszott a zip. amit két hete raktam a belső memóriaba, csak ami az SD-n van. -
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5867 üzenetére
Ha TWRP-be vagy és a Reboot - Recovery gombra újra indul a TWRP, akkor ez rendben. Ilyenkor, ha kikapcsolod a telót (Power off), akkor a hangerő fel + Power gombbal bejön a kínai "szerviz" menü.
Ott a 6.sor jobb gomb angolra vált, az 5. sor jobb gomb elindítja a telepített TWRP-t.
Itt a Wipe - Advanced Wipe gomb után kiválasztod a Dalvik/Art, Cache, System, Data lehetőségeket. Az Internal Storage, Micro SDCard és USB-OTG kocka üresen marad.
Ezután elhúzod a Swipe to Wipe csúszkát, ezzel törlöd a rendszert és az adataidat a telefonról.
(Van ott egy Repair or Change File System lehetőség is. Ezt soha nem próbáltam, de biztos kipróbálnám, ha más nem segít.)
Törlés után nem a Reboot System lehetőséget kell választani, hanem a középső (házikó) gombbal vagy a bal alsó (háromszög) gombbal visszalépsz (3x) a főmenübe.
Itt kell választani a Reboot - Recovery lehetőséget.
Innen Install és kiválasztod a telepítendő ROM-ot. A kiválasztásban segít a Select Storage gomb, de az (Up A Level) is jó megoldás a kereséshez.
Volt idő, amikor csak a belső memóriából tudtam hiba nélkül telepíteni, újabban megtalálja az SD-n is a ROM-ot a rendszer.
A TWRP 3.0.0.0-val 4.4-es ROM-ot telepítsél, nem az 5.1-hez való, a 6.23.29 verzió még elérhető a miuihu-n.
Ha pontosan a fentiek szerint csinálod és nem jó, akkor marad a fastboot megoldás, vannak itt páran, akik vágják azt a kérdést. -
spike70
tag
válasz
herdsman12 #5863 üzenetére
Na nem sikerül. Leszedtem a PC-ről Mi PC Suit-ot és a MIFlasht. Hátha. Felraktam újra. Utána a wt86047-es Recovery fel. Újraindít Recoveryben. Wipe-Advanced Wipe-csúszka elhúz. Failed, meg kiír egy oldalnyi hibát pirossal. Recovery újra fel. Akksi ki-be. A gombokkal be sem jön a Recovery csak a Mi logo, próbál egyfolytában újraindulni. Utána felraktam a HM2014813-at. Az a 3.0 0.0-ásat rakta fel. A végeredmény ugyanaz lett. Hogyan tovább?
-
zsoltip
őstag
válasz
Köszi a segítséget Fórumtársak. Eddig egyetlen dolgot nem találok a számomra új rendszerben (8.2.1 Stabil).
Hogyan tudok akkumulátor profilokat létrehozni? -
spike70
tag
válasz
Ami két hete volt probléma azt megoldottam az útmutatásod alapján. 5.1-es Miui.HU-raktam fel. Minden jól működött. Aztán jött a múlt hétvégén egy frissítés, ami után megkeveredett picit. Néhány ikon nem látszott. A Crome hol működött, hol nem. A végén már egyáltalán nem. Aztán tegnap reggel ránéztem, párszor elsötétült aztán megadta magát. Próbáltam a Recoveryből újratelepípeni, de nem is látta a zip.fájlt amit korábban rámásoltam. Aztán előről elkezdtem mindent ahogy két héttel ezelőtt, de valamiér nem megy. MiTool-al a Recovery fel megy, de már amikor a törlést próbálom az elején ott hibát jelez. Lehet valamit nem jól csinálok, most már a Recovery sem indul a gombokkal. Holnap lesz több időm, nekiállok előröl az egésznek.
-
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5862 üzenetére
Most olvasom vissza a hsz-id.
Ha újabb, 5.1-es Android ROM-ot akarsz felrakni, akkor a MultiTool, TWRP Recovery telepítése (1) - Redmi 2 -wt86047 (5) pontokat kell választani. Ekkor a TWRP 3.0.0-1 verzió kerül a telefonra.
A Redmi 2 - HM2014813 (4) választása a 4.4-es Android verziókhoz kell és ez vmi alacsonyabb számú TWRP-t telepít.
Most akkor mi van nálad pontosan? -
spike70
tag
válasz
herdsman12 #5861 üzenetére
Szerintem gond van a TWRP-vel. Már amikor töröltetem a
- Dalvik / ART Cache
- Cache
- Data
- System -dolgokat akkor hibát jelez. Pedid a MultiTool látszólag jól rakaja fel. -
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5860 üzenetére
Ha tuti van stabil TWRP, akkor a miuihu 7.3.30 vagy 7.4.13 verzióval próbálkozzál (a többiben apró ikon hibák). Megpróbálhatod a telepítendő ROM-ot a MultiTool-lal vagy a Belső memóriából telepíteni a miuihu "Tiszta telepítés" szerint.
Ha semmi eredmény, akkor még megpróbálnám a XiaoMiFlash alkalmazást, de a fastboot kérdést nem vágom.
Végső, zsebbe nyúlós lehetőség. -
spike70
tag
Sziasztok.Két hete felraktam a legújabb MIUI.HU ROM-ot a segítségetekkel, tiszta telepítéssel. Minden rendben működött amíg meg nem jött a múlt hétvégi OTA-s frissítés. Utána kezdett furcsa dolgokat művelni, míg ma reggelre megadta magát. Próbáltam visszaállítani, újratelepíteni sikertelenül. a TWRP mindig hibát jelez.A telepítésnél 11-es hibát jelez. Valamint a system/data/chace csatolása sikertelen. A Multitool-al többször újra raktam a Recoveryt, de a helyzet ugyan az. Mivel próbálkozzak?
-
tomy86
addikt
válasz
SárkánySzív #5858 üzenetére
Így már valószínű, hogy tényleg a rom méretével volt a gond. Nincs igazán jelentősége, mert több multi rom már nem lesz erre a telefonra. Viszont vagyuláék továbbra is csinálják a MIUIHU romot erre a telefonra is. Az eheti friss romo is letölthető már. Legfeljebb váltok MIUHU-ra, ha lesz olyan újítás valamelyik frissítésben, ami érdekes.
-
SárkánySzív
aktív tag
Ma nekifeküdtem a dolognak, és az van hogy ahogyan írtad.
Többszöri próbálkozásra sem rakta fel a Multi 7.4.6 rendszert, mert mindannyiszor 7 hibakódot
dobott fel.
Megcsináltam a módosítást ahogyan írtad, és csont nélkül felrakta hibátlanul.
Ez már több mint valószínű, hogy a ROM mérete miatt nem képes felmenni.
Természetesen tiszta telepítést csináltam, teljes törléssel kezdtem a melót. -
Upo
addikt
válasz
bunnyhu #5853 üzenetére
A kijelzőben levő lcd folyadék kerül rossza helyre ilyenkor. Egy idő után lassan visszaszivárog a helyére és helyreáll. Illetve ha valami mikroszerkezeti sérülés lett az lcd belsejében akkor elképzelhető hogy nem áll vissza teljesen, nekem is a sarkában van egy kis fekete rész ahova nem ment vissza az anyag. Első két nap még lehetett masszírozni a folyadékot, akkor szépen mentek a színek ide-oda, de utána visszakerült minden a helyére, és most már nem változik a nyomkodásra.
Hasonló jelenség jelentkezik mikor pl. az autóban marad egy készülék, és a melegtől elszíneződik/elfeketedik a kijelző, mire visszahűl addigra helyreáll, és közben színeződik is, mert nem egyformán szivárog vissza a lötty a helyére.
A szétszedést hogy gondoltad? Szerintem házi módszerekkel nem egyszerű az lcd-t szétszedni sérülés nélkül (talán még nem házival sem), ez nem az a szerkezet amit szétszedegetsz.A működést átgondolva, talán az lehet a gond ahol fekete marad a kijelző, hogy vagy a folyadékot hordozó üvegréteg szerkezete sérülhetett, vagy esetleg az elektródaháló (ami miatt a kristályok polarizációs tulajdonságát nem tudjuk változtatni), de akár valamelyik polarizációs szűrő is lehet sérült (ami miatt nem halad át a fény azon a részen). Nem szétszedhető, cserélni kell vagy vele élni.
-
Upo
addikt
válasz
lac14548 #5851 üzenetére
Én ugyanígy jártam múlt héten, a jobb felső sarokban van egy kis fekete. Eleinte lehetett még arrébb masszírozni a hiányt is, mostanra beállt. Nekem a bringakormányról esett le amikor bénán vettem ki a tartóból.
Így még használható, külsérelmi nyom semmi nincs, de ez volt az utolsó lökés, redmi note 4-re lesz cserélve, itt várja a 3 libaf0s-zöld-barna bankó hogy megjöjjön az eustocktól a készletértesítő.
Igazából még egy komplett kijelzőm is van előlapostól, fiam törött telójához rendeltem, de kiderült hogy abban az alaplap is sérült, úgyhogy a nyakamon maradt. -
lac14548
aktív tag
Leejtettem a telefont.
Semmilyen törés nem lett rajta, a kijelző sem repedt be. "Pofára" esett vagy a hátára, nem is tudom, olyan gyorsan felkaptam. Kb. 1,3 méter magasról, nem betonra.Bekapcsolva a képernyőt láttam, hogy mégis sikerült sérülést szereznie. Lett rajta egy rakás halott pixel...
A jobb felső sarokban az akkumulátor százalékjel szinte nem is látszott, csak fekete pixelek néhány színesen vibráló benne.
Valamint egy 4-5 pixel széles vízszintes csík majdnem a kijelző feléig, szintén halott pixelekkel...Gyorsan megnéztem, 5-8ezer egy kijelző... A telefon ér 15-öt, úgyhogy nem érdemes megjavíttatni.
Viszont néhány óra múlva a(z ön)gyógyulás útjára lépett.
A vízszintes csík eltűnt és a jobb felső saroban lévő pixelek fele is megjavult.
Másnapra csak kb negyedannyi maradt rossz. -
tomy86
addikt
válasz
SárkánySzív #5849 üzenetére
Előtte csinálj egy biztonsági mentést recoveryben (rendszer, adat, boot, recovery)! Ezt én mindig megcsinálom rom telepítés, frissítés előtt. 3-4 perc plusz, de ha gond van, akkor 2 perc alatt vissza tudsz térni a működő rendszerre.
Közben megnéztem és a MIUHU rom tömörített mérete hiába nagyobb, kicsomagolva a multi rom 100 megával nagyobb, úgyhogy lehet, hogy mégis ez a probléma. -
G@bi90MR
aktív tag
válasz
herdsman12 #5843 üzenetére
Köszönöm, sikerült! Előbb fastbootoltam egy kínai romot rá, utána a mini.hu leírás szerint jártam el.
-
tomy86
addikt
válasz
SárkánySzív #5846 üzenetére
Egyszerű. Total Commanderben pc-n megnyitottam (nem kicsomagoltam) a zip fájlt. Töröltem például a system/priv-app mappából a "Browser" (én Chromeot használok a gyári webböngésző helyett) mappát, ami már 55MB minusz. De, ha nem a MIUI naptárját használod, akkor mehet a "Calendar" mappa is ugyaninnen (az 9 mega minusz).
"Most nézem a MIUIHU meg 701 mega, és azt gond nélkül telepítik."
Igen, ezt én is láttam. Ezért is írtam, hogy nem biztos hogy a méretcsökkentés miatt sikerült a telepítés. Előtte mindenesetre nem jött össze. De lehet, hogy a multi rom jobban van tömörítve és kicsomagolva nagyobb, mint a MIUIHU, de ennyire nem vágom a romok lelkivilágát. -
tomy86
addikt
-
bunnyhu
senior tag
Azt nézem a lineageOS legújabb nightly-ban már csak apróságokat javítottak, lehet lassan jön valami stable verzió belőle. Aztán annak jön egy-két javítása, és utána lehet érdemes lenne megnézni.
-
herdsman12
őstag
válasz
G@bi90MR #5842 üzenetére
Ha elolvasod tomy86 tegnapi hsz-it, akkor képben leszel a hibákkal kapcsolatban.
Itt találod az eu ROM-ok stabil és heti fejlesztői verziót is.
Ha jól nézem, akkor márciusi a legújabb stabil.
A Fastboot kérdést nem vágom, de én telepíteném PC-re a miuihu fórumon található MultiTool alkalmazást, azzal telepíteném a telefonra a TWRP-t (wt86047).
Telepítés után Reboot Recovery, ha ez nem működik, akkor újból TWRP telepítés, majd Reboot helyett akksi ki, majd akksi be, Recovery indítás (Hangerő fel + bekapcs).
Amennyiben TWRP rendben, akkor lehet telepíteni az előzőleg SD-re másolt ROM-ot a miuihu-s "Tiszta telepítés" leírása szerint. -
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Redmi 2 2/16GB-os készülékem van, 2014813 TD-LTE verzió. Xiaomi.eu-s romot használok a kezdetek óta, mióta megvettem a telefont, annó az eladó Xiaomi.eu-s romot tett rá nekem, a tegnapig nem is volt vele gondom. Szorgosan frissítgettem hetente, romot letöltöttem, bemásoltam belső tárhelyre, Frissítés app, kitallóztam és lefrissült.Tegnap telepítés közben lett valami, újraindult és azóta csak szívok a telefonnal. Ott tartok, hogy csak Fastboot módban tudok rá telepíteni. Miflashhel szépen fel is mennek a romok, de nincs hálózat. Fastbootolom a modemkészletet csak, lesz hálózat, viszont a Beállítások nem jön be ilyenkor.
Hogyan tudom ismét használhatóvá tenni a telefont? Nem találtam ehhez a modelhez android 5.1-es stabil, fastbootolható romot, nem akarom hetente frissíteni. Melyik romot tegyem fel, hogy magyar nyelv, Google Play legyen benne, 5.1-es és stabil?Előre is köszönöm!
Csak fastbootolni tudok. Xiaomi.eu romot lehet fastboottal telepíteni?
-
herdsman12
őstag
Redmi 2 újabb (Android 5.1) MIUI 8 verziók Play áruház Beállítások-ban nincs pipa. Rádiógombbal lehet választani, hogy "Ne automatikusan...," "Bármikor automatikusan..." vagy "Automatikusan, csak WiFi-n..." működjön a frissítés.
Biztoság alkalmazás - Adatforgalom - Korlátozás - Rendszer - Play Áruház engedélyezve van?
Ha ezek rendben vannak, akkor Beállítások - Telepített alkalmazások - Play áruház - Gyorsítótár és adatok törlése, ha még így se jó akkor TWRP Cache törlést próbálhatod.
Pontosan milyen ROM-ot (MIUI) használsz? -
xmacko
tag
Sziasztok! Nem tudjátok hogy lehet megcsinálni ezen a modellen hogy NE csak wifin keresztül frissìtsen vagy töltsön le programokat? (Play áruházból.)Hiába veszem ki a pipát a "csak wifin keresztül" elől, mobilnettel nem hajlandó semmit csinálni.
-
válasz
herdsman12 #5835 üzenetére
De a topic összefoglalóban az van
-
tomy86
addikt
válasz
SárkánySzív #5836 üzenetére
Nem tudom, hogy végül miért törölték. De MIUIHU-ból van elérhető 7.4.6-os verzió, úgyhogy passz.
Próbáltam telepíteni recoveryben az sd-ről (eddig mindig onnan telepítettem), belső tárhelyről, , többször egymás után is (olvastam, az ezzel kapcsolatos korábbi tapasztalataidat), sőt az updaterből is. Mindig hibát dobott a 7.4.6-ra és a 7.3.30-ra. Viszont kipróbáltam és a 7.3.23-at és a korábbiakat gond nélkül tudtam telepíteni sd-ről is. Ebből gondolom, hogy a romokban lehet a hiba, bár senki sem jelezte és a 7.3.30 továbbra is elérhető. Csak a 7.4.6-ot törölték.
Telepítés előtt mindig csinálok nandroid mentést. Úgyhogy visszaállítottam a rendszert gond nélkül. Csak érdekel, hogy miért nem ment a telepítés, de eddig a Miuihu-n sem jött ötlet. Ahhoz meg, hogy a xiaomi.eu-n érdeklődjek, finoman szólva is kevés az angol tudásom. -
SárkánySzív
aktív tag
Akkor amit reggel korán letöltöttem 7.4.6 romot, azt ne is próbáljam felrakni, mert az esetleg hibás ?
Azért törölték vajon, vagy miért törölték ?Egyébként nekem is mindig 7 hibakódot dobott a telepítés mikor az SD kártyáról akartam telepíteni.
Előtte pedig teljes törlést csináltam mindig. Viszont ha visszamentem a TWRP -ben, és újra kijelöltem telepítésre, akkor már másodjára hibátlanul felrakta.
Mikor azt csináltam, hogy a TWRP fájl kezelőjével az SD kártyáról átmásoltam a
romot a belsőtárhelyre, persze előtte teljes törlés; nos akkor
már az első felrakáskor sem dobott 7 hibakódot. -
tomy86
addikt
A 7.4.6-os romot közben már törölték és így változott a rom leírása:
"Status: RELEASED
(MiNotePRO delayed)
HM2W/TD EOL"
Ha jól sejtem, akkor az EOL az End of Life rövidítése. Tehát már nem jön több frissítés erre a telefonra. Mondjuk így is sokkal több támogatás volt rá, mint a korábbi Sony telefonomra -
tomy86
addikt
-
zsoltip
őstag
Sziasztok!
813-as Redmi 2-re keresek frissebb, ha lehet MIUI 8-as Stabil ROM-ot. Jól sejtem, hogy az Android maradt 4.4.4-es ezen ROM-ok alatt is?
MIUIHU oldalon elég régi, 7.3.4-es Stabil ROM van fent. [link]
A MIUIEN oldalról a Redmi 2 4G Global [link] típusnál lévő 8.2.1. Stabilt telepítve nem talál hálózatot a készülékem.Esetleg van valakinek hasonlóval tapasztalata? Vagy nem ez a ROM kellene a készülékre?
Köszönettel:
zsoltip -
tomy86
addikt
Sziasztok!
A miuihu-n már kérdeztem, de itt is felteszem a kérdést.
Weekly romot használok már régóta. Az utolsó két frissítéssel viszont nem boldogulok (7.3.30 és 7.4.6). Mindkettő telepítésénél 7-es hibát ír a twrp. Utoljára konkrétan ez volt a hibaüzenet:
"Updater folyamat véget ért a következő hibával:7 \'@/cache/recovery/block.map\' zip fájl telepítési hiba".
Próbáltam sd-ről (eddig mindig oda másoltam a letöltött romot), belső tárhelyről is a telepítést. Eredmény mindig ugyanaz (egyszer más hibaüzenetet írt, de ugyanúgy 7-es hibakódot). Telepítéskor bitkolbász elmegy kb. 80-90%-ig, ott megáll 20-25 másodpercre, majd továbbmegy, de a vége hibás telepítés. Md5 ellenőrzés is rendben lefut.
A 7.3.23-as és korábbi romokat hiba nélkül tudom telepíteni, illetve a recovery mentést is hibaüzenet nélkül vissza tudom állítani.
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond, mielőtt megpróbálok egy tiszta telepítést? -
válasz
herdsman12 #5826 üzenetére
Igen igen azzal sikerült nekem is megoldanom. W7 x64-en simán ment. De nem UnBrick-et kellett választani, hanem TWRP telepítését, és úgy update.zip-et feltolni.
-
Elf
aktív tag
Sziasztok!
Kell ezekből a számomra felesleges tokokból valamelyik valakinek?
Mind használt valamennyire és mind ingyen van.
[kép] -
spike70
tag
válasz
herdsman12 #5814 üzenetére
Sikerült feltennem a ROM-ot. Néhány dolgot még be kell állítani, de úgy tűnik működik minden. Nagyon köszi a segítséget, a többieknek is!
-
bunnyhu
senior tag
Szétszedtem, nem volt semmi gyanús de azért megtakarítottam, kicsit megkapargattam, összeraktam, működik de ugyanolyan sz*r a térerő, amint telefonálni kezdek. Hát ez van.
-
bunnyhu
senior tag
-
.DLL
veterán
válasz
herdsman12 #5816 üzenetére
Nagyon off, de nem te, hanem Spike70 nem tett vesszőt, ezért értetted félre őt.
Valahogy így hangozna: "Ezt a multitool-t nézegetem épp, hogy hogyan működik." magyarán épp tanulmányozza a progit.
-
herdsman12
őstag
válasz
aytukabozs #5815 üzenetére
Jó helyre tettem a vesszőt, pont úgy működik, mint tegnap.
Mi az a Fángli? -
aytukabozs
addikt
válasz
herdsman12 #5812 üzenetére
Mi az, hogy épp, hogy működik?
"a királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz"
Nem mindegy hol a vessző (ill. honnan hiányzik)
Gondolom így értette a kérdező:"Ezt a multitool-t nézegetem épp, hogy hogy működik."
-
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5813 üzenetére
Ok, sok sikert.
Adatokra érdemes még figyelni, Belső tárhely nincs veszélyben tiszta telepítésnél, ott megmarad "Rögzített beszélgetés", "Képernyőkép" és "Fényképek" stb, ha oda van beállítva.
SMS, Híváslista, (és még mások) ha kell, akkor azt a Beállítások - Rendszer - Mentés és visszaállítás - Mentés az eszközre menüpontban lehet menteni és visszaállítani. -
spike70
tag
válasz
herdsman12 #5812 üzenetére
Köszi a szájbarágós leírást, kell is mert nem nagyon értek hozzá. Sikerült a TWRP-felraknom (3.0 0-0). Délután folytatom a ROM-mal.
-
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5811 üzenetére
Ok, a 2014813 az Android 5.1 óta wt86047 néven van emlegetve.
Mi az, hogy épp, hogy működik?
Most a 0.9g változat az aktuális.
Kb így csinálnám:
1. Legújabb MIUIHU ROM letöltés telefonra. (vagy másolás az SD-re)
2. TWRP telepítés MultiTool alkalmazással.
3. Telepítés után Reboot Recovery, ha ez nem működik, akkor újból TWRP telepítés, majd Reboot helyett akksi ki, majd akksi be, Recovery indítás (Hangerő fel + bekapcs).
4. Amennyiben TWRP rendben lehet telepíteni a legújabb ROM-ot a miuihu-s "Tiszta telepítés" leírása szerint.
Nálam már többször nem vált be a mentésből visszaállítás, ezért újból telepítek és beállítok minden programot. -
spike70
tag
válasz
herdsman12 #5810 üzenetére
2014813
Ezt a multitool-t nézegetem épp hogy hogy működik.
-
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5809 üzenetére
Nem tudom mi az a miuihus recovery telepítő, ellenben használtam már a MultiTool alkalmazást, azzal tudod feltenni a telefonodhoz való TWRP-t.
Ha nem vágod ezt a részét, akkor írd ide milyen a telefonod tipusa, akksi alatt a cimkén találod, 2014811 vagy 2014813 esetleg más?
MIUIHU ROM-ot csak jó TWRP-vel lehet telepíteni. -
spike70
tag
válasz
aytukabozs #5808 üzenetére
Próbáltam újra feltenni a miui.hu-s Recovery telepítővel, de az eredmény ugyan az ( aTWRP-nél és a MiRecoverynél is). Ugyan az marad rajta szerintem ami volt. Amikor végez a telepítéssel azt írja: FAILED (remote:dtb not found)
-
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5804 üzenetére
Gondolom a Névjegyek - Megjelenítési beállítások, SIM kártya kezelés részét vágod, ott mutat 11-nél többet? Esetleg másik telefonban rendben a SIM névjegyek?
Régebbi rendszer után tiszta telepítést illik csinálni, ha esetleg nem az volt, akkor onnan is származhat a hiba.
TWRP legegyszerűbben a MultiTool alkalmazással pótolható. Elméletileg 64 bites Win10 kell hozzá, de a 32 bites tabletem is megoldotta.
A miuihu fórum kezdőlapról belépsz bárhova és legfelül találod. -
.DLL
veterán
válasz
bunnyhu #5803 üzenetére
Lehet hogy érintkezési hibás vagy korrodálódott az antenna érintkező(je/i). Itt láthatók a hátlapi keret felső felén lévő kis fém érintkezők: [Link]
(#5804) spike70 próbáld meg mégegyszer feltenni a rom-ot, van hogy elsőre hibásan megy fel. Hogyan tetted fel, friss telepítés volt?
-
spike70
tag
Sziasztok.
Rég jártam erre, hál isten nem volt semmi gond a telefonommal. MIUI7 volt rajta. Egy újraindítás után nem akart betölteni. Az itt olvasottak alapján rátettem a következő ROM-ot. MIUIHU 8.7.3.30 Fejlesztői. Nagyjából működik, de két gondom van vele. Nem látja a kártyákon lévő névjegyeket. Illetve lát 11-et az összes közül. Hogy miért pont azokat arra nem jöttem rá. A másik: Ha Recovery módban indítom, kijönez a kék alapon kínai írásjeles indító vagy mi. Egyedül a Fastboot meg a Recovery van angolul. Ha rányomok a Recoveryre a MI jelig jut és ott megáll. Ha az újraindításnál nyomok a Recoveryre ugyan ezt csinálja. Mi lenne a megoldás. Elsősorban a névgyegyek fontosak, de gondolom a Recoveryre is szükség lesz előbb-utóbb. Köszi. -
bunnyhu
senior tag
Tapasztaltatok már olyant, hogy a telefon full térerőt jelez, amikor beszéltek meg leesik 1-esre, természetesen a hang vacakol, néha bont is. Lejárt a telóm szavatossága? Próbáltam fix 2G-re rakni, hagyni szabadon hadd válasszon, nagyjából tökmindegy.
-
aytukabozs
addikt
válasz
herdsman12 #5800 üzenetére
jaj. nem egyröl beszélünk!
én az elnevezésről,
te a pozicionálásról.
perszehogy mindig a MI volt a flagship. -
trebrona
nagyúr
válasz
herdsman12 #5800 üzenetére
Ahogyan a Mi4i sem, szóval ennyit a "cikkről".
Többit aytukabozs jól összefoglalta a webshopos romokról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérlek fusd végig a Téma-összefoglalót!
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- iPhone 11 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4238
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4237
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest