- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Xiaomi Redmi 2 Extended Edition
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
Ha a magyar romot keresed (nem a multit), akkor itt megtalálod.
-
Biqci
aktív tag
válasz
herdsman12 #5497 üzenetére
Hopp, most nézem, hogy 813-as romot raktam fel.
Hol találok 811-eshez megfelelőt?Köszi előre is a segítséget!
-
Biqci
aktív tag
válasz
herdsman12 #5497 üzenetére
811-es van és a miui.hu-ról a 6.12.15-ös(MIUI 8 Android 5.1.1) magyar romot raktam fel
-
Biqci
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Felraktam a MIUIHU 5.1.1-et. Minden majdnem tökéletes, csak SIM kártya nem áll rá a hálózatra, azt írja, hogy nincs szolgáltatás. Mi lehet a gond, valamit elcsesztem? -
jUUh
addikt
válasz
SárkánySzív #5493 üzenetére
Te aztán elszánt vagy még ilyenkor is egy kis romolgatásra..
-
jUUh
addikt
válasz
SárkánySzív #5491 üzenetére
Kíváncsian várom a tapasztalatokat
-
jUUh
addikt
válasz
SárkánySzív #5489 üzenetére
Ez 5.1.1-es MIUI 8.1? Nem tudom mi ez így hirtelen...
-
jUUh
addikt
válasz
SárkánySzív #5487 üzenetére
A pontos okát nem tudni, legalábbis én nem tudom, de itt írják, hogy kicsit késni fog.
-
SárkánySzív
aktív tag
Hogy lehet az hogy most nincs Multi a telónkra itt
-
jUUh
addikt
A topic minden tagjának, olvasójának boldog, békés karácsonyt, jó evéseket, az új évre pedig sok sikert kívánok!
-
Fredo78
aktív tag
válasz
herdsman12 #5479 üzenetére
Mobilnet van, megy rendesen. Meg is tudom osztani kapcsolódnak rám és van adatávitel azaz ez a része működik.
Akksit kivettem de lehet hogy hiba volt mert azóta összeomlott...
A többihez utána kell olvasnom mert nem szoktam piszkálni a telefont.DLL: igen garanciaidőn túl vagyok sajnos. Mac címet mutat(ott) IP-t nem
-
.DLL
veterán
válasz
Fredo78 #5478 üzenetére
Nekem tableten volt ilyen, ha elment a Wifi, akkor se IP cím, se MAC cím (fizikai eszközazonosító) nem látszott, de véletlenszerűen meg előjött, ezért én forrasztási hibára gyanakodtam. Igaz ROM-ot nem telepítettem újra, de gyári visszaállítástól függetlenül előjött a hiba.
Korábban írtad, hogy bő egy év, az azt jelenti, hogy túl van a gariidőn? :/ -
herdsman12
őstag
válasz
Fredo78 #5478 üzenetére
Bekapcsolt WiFi-nél kellene ott IP címnek lenni.
Megoldásról fogalmam sincs.
Beállítások - Telefonról - Kernel verzió többszöri kopogtatása előhoz egy teszt programot, max ott is megállapítod, hogy nincs WiFi.
Belső memória kopogtatására másik teszt jön elő.
Esetleg, ha van mobilnet az megosztható (hotspot)?
Akksi ki-be, TWRP Dalvik és Cache törlés, utána gyári állapot visszaállítása, de inkább ROM újra telepítésével lehet próbálkozni. -
Fredo78
aktív tag
sziasztok. A wifi lehalt a telefonomon. Egyik pillanatról a másikra nem látja a wifi hálozatokat (a többi eszköz látja). Újraindítás se segít egy hálózatot se lát semmi. Hardveres gondra gyanakodnék ha nem pár napja vacakolt volna szoftveresen...
A mobilnet megy tökéletesen.
A speciális wifi beállításoknál egy dolgon akadt meg a szemem: IP cím nem érhető el. Nem értek hozzá de ez jó így?
Mi lehet a megoldás? -
Fredo78
aktív tag
Töröltem az adatokat ( a letöltéskezelőnél nem engedte) de nem oldódott meg a probléma. Vettem egy nagy levegőt és elkezdtem az újra rakáshoz az előkészületeket: leszedtem róla a képeket, videókat. Erősen tele volt a tárhely de így felszabadult 7gb és mivel a probléma megszűnt sanszos hogy köze volt hozzá...
A MI cloudba is benéztem (tele van az is) akartam bővíteni de huszonvalahány dollárt kérne érte...
Ha mégis újratelepíteném a MI cloudból az alkalmazásaimat vissza tudom rakni? -
tomy86
addikt
A MiuiHu oldalon ezt írják erre:
"Telepíteni kell a Xiaomi store alkalmazását.
Leírás angolul.
Magyarul:
Telefonba írd be a következő címet:
m.app.xiaomi.com
Majd jobb oldalt, felül a zöld ikonra kattints rá.
Letölti a programot és feltelepíted.
Most már ki tudod kapcsolni az ajánlott alkalmazásokat." -
fess
őstag
sziasztok itt az alsó appokat nem tudom megnyitni. El tudom tüntetni valahogy az ajánlott alkalmazásokat?
-
.DLL
veterán
válasz
Fredo78 #5471 üzenetére
Ezen appok adatait nyugodtan törölheted, ami fontos pl. Play előzmények, telepítések, úgyis megvan online.
A felhasználói adataidról persze legyen előtte mentés, beckup.
Remélhetőleg újabb egy évig megelégedéssel használhatod, persze ha ezután hamarabb előjön a hiba, akkor lehet nem árt újratelepíteni, pláne, hogy lassan egy éves a rendsezr is, bár én sem vagyok az a belakás után ROMolgatós típus, de ennyi idő alatt biztonsági szempontból sem árt lecsekkolni az új ROM-okat. -
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
Redmi 2-es telefonom bő egy év közel tökéletes működés után meglepett egy hibával:
"sajnos az android. Process. Media folyamat leállt."
Rendszertelen időközönként dobja fel. Ha olyan a kedve akkor használhatatlan a kamera, galéria stb mert kilép. A neten annyit találtam hogy pár alkalmazás adatait töröljem. (médiatároló, letöltéskezelő, Google szolg.keretrendszer, és google play áruház).
1., Ezeket törölhetem nem lesz semmi gond?
2. Érdemes-e újrarakni a rendszert? (nem baj ha újra kell telepíteni a programokat) Van értelme?
3., Jelenleg MIUI 7 fejlesztői 6.1.28 van rajta meg vagyok elégedve vele de azért megkérdem másik ROM jobb lenne? -
Dr.NX
addikt
Két hetes tapasztalat a Nohon akkuval: nem rossz, valamennyivel gyengébb, mint az eredeti, úgy érzésre kevesebb benne a kraft, mint amennyit a névleges kapacitás indokolna. (2100mAh vs 2200mAh).
Pontosan megmérni nincs lehetőségem, nagyjából 80-90%-a lehet az eredetinek, noha most télen a használati szokásaim és a külső hőmérséklet is megváltozott, ami nyilván befolyásolja a fogyasztást.
Eddig a telefonom nem robbant fel és nem gyulladt ki.
Alapvetően ajánlható. -
bunnyhu
senior tag
Köszi, hogy utána néztél! Egyébként az első hsz-ra reagálva nem lenne elképzelhetetlen, hogy támogatja, hiszen a szabványok, kapcsolódási módok stb. gondolom már régóta elérhetőek, tehát akár fel is lehetne készülve előre a piac, hogy ha indul ők már tudják. De egyébként magam se hittem, hogy tudja, de csodák még lehetnek
-
jUUh
addikt
válasz
trebrona #5466 üzenetére
Ez volt itt a gond... Nem gondoltam volna, hogy egyesével kell őket engedélyezni. Gondolom most már jó lesz, köszönöm mindenkinek! Egyébként az értesítésekkel is gyakran előfordul, hogy csak akkor jönnek meg, ha feloldom a képernyőt. De van olyan is, hogy a 20:00-kor jött üzenetet csak 20:03-kor jelzi. ( Tehét ekkor ad hangot, rezeg, stb)... nem tudom mi lehet a baj.
-
jUUh
addikt
MIUI 8 alatt miért nem megy az értesítő led? NXromon és a legutobbi MIUI 7-en simán műküdött, most sehogyse...
-
.DLL
veterán
Akkor én maradnék MiUIHU vonalon, ha amúgy neki is bejön. Ezek jelenlegi és korábbi verzióit ugye innen lehet letölteni, viszont az Android 4.4.4-ről 5.1.1-re váltás miatt tiszta telepítés kell, kivéve ha megelégszel a legördülő lista alján lévő márciusi, utolsó 4.4-es Rommal.
-
sbe561
tag
Üdv!
Asszony telójára valami használható romot kellene varázsolnom. Mit tudnátok ajánlani? Nem kell a legfrissebb csili-vili, a lényeg hogy tudjon magyarul és stabilan működjön!
Előre is köszönöm!
-
Dr.NX
addikt
Nah, lejárt a szerkesztési idő:
Galileo will be supported on smartphones and compute devices with the appropriate software release on Snapdragon 820, 652, 650, 625, 617, and 435 processors
A Redmi 2 Pro-ban 410-es van. -
bunnyhu
senior tag
Indul a Galileo, kiváncsi vagoyk, mikor jönnek majd ki az új telók, amelyek támogatják. Azért az elvben brutális pontosság növekedést jelentene. A redmi 2 tudtommal nem ismeri, ugye?
-
bach66
tag
Üdv!
Zeblaze Zeband smartband (ha az app a háttérben fut és a bluetooth be van kapcsolva), kb. fél percenkánt felébreszti a telót, s így gyorsan meríti.
(Ahhoz, hogy a smartband kijelezze a hívást ill. SMS-t, az app-nak futnia kell a háttérben, és persze a bluetooth-nak is bekapcsolva kell lennie.)
Korábban a MiBand -dal nem volt ilyen problémám...Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne tenni (beállítások) ez ellen?
Előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni!
-
bunnyhu
senior tag
válasz
herdsman12 #5450 üzenetére
persze, restart meg, kalibráltam, a törlést így elsőre mellőzném, majd kiderül, javított-e rajta
-
Upo
addikt
Ha már meg lettem szólítva, nekem az 1 héttel korábbi 6.12.1 van fent. Már jelezte nekem is a frissítést, de még nem tettem fel. Bár lassan ha lesz annyi időm akkor frissítek, szoktam kicsit várni előtte hogy nincs-e valami kritikus hiba benne, és szívesen tanulok a más kárából is. Rosszat még nem olvastam róla (igaz jót se), úgyhogy fel fogom rakni.
-
herdsman12
őstag
válasz
bunnyhu #5449 üzenetére
Gondolom ki-bekapcs volt, esetleg TWRP-ből, Dalvik és Cache törlés.
Vagy a kalibráció. -
bunnyhu
senior tag
Szarakodik a proximity szenzorom, van valahol androidban kalibrálási lehetőség?
Úgy rémlett a recovyer-ben volt rá mód, de lehet az még a zte blade-en voltmert ezen a team win recovery 3.0.0-án ami az enyémen van nem találom. Rémlik valami a beállításban, de nem lelem ott sem.
Az a hibajelenség egyébként, hogy nem veszi észre, hogy elveszem a fülemtől a telefont, és fekete marad a képernyő. Senzor teszt program azt mutatja hogy 0cm és 5cm állásokat ismer, köztes állapotot semmit. Eléggé bosszant, mert így nem tudom letenni pl. a telefon beszélgetés után csak úgy, ha power gombbal altatom, onnan ébresztem majd unlockolom. Parasztos, na
Eddig nem volt ezzel gond, pár napja kezdődött. Ja, a szenzor természetesen megtisztítva, nincs előtte fólia sem.
-
Fooler89
őstag
-
törölt tag
válasz
bendess7891 #5444 üzenetére
Lehet nem a telefonban cserélnék csatlakozót, hanem a fül/fejhallgatón. Az ok nagyon egyszerű: a gyári csatlakozó minden fül/fejhallghatón 0,05-0,1 mm-rel kisebb átmérőjű, mint a szabvány, azaz a 3,5 mm. A ház belseje viszont szabványos méretű csatlakozók fogadására van kialakítva, így az érintkezők idővel elhajlanak. Ezért nem fog érintkezni. He bemész egy elektronikai boltba és belepróbálsz egy ott kapható jack dugót, akkor az kellemesen szorulni fog benne, mert az viszont szabványos átmérőjű. Így a kontakt is megfelelő lesz. Egy csatlakozó párszáz forint, cserével együtt sem több 1k-nál.
Szigorúan magánvélemény.
-
Fooler89
őstag
Sziasztok
Másfél éve használom a készüléket de úgy néz ki a jack dugó elkopott.
Probáltam többször is fogpiszkálóval.kitakarírani de sajnos most is megtörténik hogy a füles jobb oldalát nem lehet hallani.
Tudok ajánlani szervíz vagy valamilyen megoldást ajánlani?Nem szeretnék a készüléktöl megválni mert tökéletesen meg vagyok elégedve vele, de ez a jack dugó fontos lenne számomra.
-
jUUh
addikt
válasz
itamragy #5438 üzenetére
Ha teljesen semmi nem megy, csak bootloop, akkor a MIUI Antitégla szerintem segíthet, esetleg ez vagy ez. A legutolsó linken található videó alapján nekem már egyszer sikerült visszahozni hasonló állapotból, de a többi is biztosan műküdik. De javítsatok ki ha ezek már "outdated" módszerek.
-
itamragy
csendes tag
Hello!
Segitséget szeretnék kérni. Bekapcsoltam a telon a kamerát de kiírta hogy nem inditható el, gondoltam ujrainditom. Bekapcsoltam, és egy olyan szöveg fogadott, hogy "sikertelen adattitkosítás, az adatokat már nem lehet elérni, ezért factory reset szükséges". Ekkor újraindult a recoverybe, ahol meg is csináltam a factory resetet, viszont utána már nem volt hajlandó elindulni. Elérte a bootanimációt, de azon túl nem ment. Bementem a recoverybe hogy feltegyek egy másik romot, ott viszont állandóan azt írta, hogy
"can't mount /data, can't mount /cache". Nem sikerül romot feltenni rá, gondoltam cserélek recoveryt hátha, törölte de nem tette fel az újat igy most azt se engedi.
Van valami megoldás hogy életet leheljek bele?2014813
2/16gb -
bendess7891
csendes tag
Esetleg olyan akad aki 128GB-s kártyával próbálta már?
Elég kicsi az árbeli különbség, ha már újat veszek akkor a dubla méret időálóbb
-
jUUh
addikt
Azt lehet tudni, hogy a 32GB-os Micro SD kártyát mennyire kezeli jól a telefon? Elbír vele? ( Lehet hülye kérdés, de hallottam már más telefonoknál, hogy nem, vagy hibásan kezelte a "nagy" kapacítású kártyákat)
-
Cyrin
addikt
Linux alól kell parancssorból intézni a dolgokat... Se vírusirtó, se vírusos Multitool...Problem solved
-
bunnyhu
senior tag
Ha már védjük a programozókat, szót emelnék a vírusírtók mellett is. Ha nagyon részletes, pontos elemzést vártok el tőle, akkor napokig futna egy HDD teszt, az onfly teszt meg úgy megfogná a géped, hogy secperc alatt repülne a vírusírtó.
-
.DLL
veterán
Talán a szóban forgó program és a hasonló szoftveres megoldások lelkivilágát nem kellene tovább boncolgatni, mert az hogy itt elhangzik, hogy mit hogy kellett volna kinek leprogramozni, az nem javít pl. a Multitool-on. A vélemények elhangzottak, további tapasztalat még jöhet, ellenben a készítőket a megfelelő csatornákon érdemes felkeresnünk, ha ismeretlen/egyedi hiba áll fenn a gépünkön, amit innen nem tudunk megoldani.
-
Upo
addikt
válasz
#65675776 #5425 üzenetére
Azért egy kaspersky, kingsoft, rising, drweb, eset elég jó minta. A találatosok között a legtöbb az generic, azaz látszik hogy nem vizsgálták hogy fertőzött-e, csak a tevékenység alapján írták.
Ha kerülni kéne az olyan megoldásokat amikre ugranak a heurisztikák akkor nem tudnál használni SEMMIT, nincs olyan program ami legalább ne lenne tömörítve (runtime packer), ezekre is ugranak/ugranának, csak egy csomót már eleve beraknak a kivétel adatbázisba. Még böngészőt se tudnál használni.
Egyébként meg működik, kipróbáltam. Valószínű user error ha nem megy.
A gányul összegórálásra nem tudom mit értesz, szerintem épp hogy jól van megcsinálva.
Kaphattál volna egy zipet is hogy ide-oda tömörítsd ki, lépj be ide, indítsd. Olyannak aki azt se tudja mi az a batch file ez teljesen kínai (hehe) lenne, sokan egy parancssort nem tudnak elindítani. Így meg rákattint egy zöld ikonra és megy. -
Upo
addikt
Lejárt az idő, begépeltem egy kisregényt és nem engedte módosítani, elveszett. Nem gépelem be megint. Virustotal-on nézd meg a viselkedési információk fület, látod mit csinál ami súlyosan gyanús tevékenység (futtatható állományokat csomagol ki, internetről tölt le, szörnyű...
)
Vagy nézd meg a kicsomagolt batch fájlt, ott a teljes tevékenysége.
Ha nem tetszik akkor meg ne használd, parancssorból ugyanezeket meg lehet csinálni (én is úgy szoktam). -
Upo
addikt
válasz
#65675776 #5422 üzenetére
Egy bat to exe programmal van megcsinálva, menet közben csomagolja ki a batch fájlt, a temp könyvtárban meg lehet találni. Ezek mind fals pozitívok, sokszor hajlamosak a vírusírtók ilyenre alaptalanul. A vírusirtók készítőinek kéne megmomndani hogy írják meg rendesen. Ha megnézed hogy mit talált benne, biztos hogy valami generic... vagy packed..., de ez egy ismert szoftver, gondolom nem idegen helyről szedted le. Ha annyira parázol akkor töltsd fel virustotal-ra és kérj egy friss vizsgálatot. Ha meg akarsz szabadulni a fals jelzéstől akkor tedd kivételbe, esetleg küldd be a vírusirtó cégnek, hátha hajlandók berakni az adatbázisukba, és utána már nem ugrik rá. Van amikor ismertebb programokkal is előfordul hogy listára keverednek, azokat azért villámgyorsan szokták javítani, mikor egy órán belül többszázezren nekik esnek. Ezt a tool-t azért egy photoshop vagy hasonló szintű programnál kevesebben haszálják, lehet hogy még nem is kaptak visszajelzést hogy benne van a fals pozitívak között!
-
-
törölt tag
Ez egyre jobb. A 360 TSE szerint a Multitool-ban trójai van.
-
Upo
addikt
Ja, "stabil"-nak csúfolt romot nem használok, nem tudom van-e benne. De a developerbe is emlékeim szerint nemrég került bele. Az a 8.0.5.0 még valami szeptemberi móka ahogy nézem. Majd ha átneveznek egy novemberi developert "stabil"-nak akkor már lehet hogy abban is benne lesz.
Nekem MIUIHU 11.24-i van fent, de szerintem lassan meglesz a dec.1-i magyarított változat illetve az eu weekly is, most még a 11.24-et lehet letölteni.
Ha meg a stabil (hehe) változatnál maradsz, akkor várnod kell, hátha a következő verzió olyan lesz amiben már benne van.
Mostanában elég jól pakolgatnak bele új dolgokat, apró meglepetéseket a developerbe, minden frissítés után végignézem a beállításokat hogy van-e valami. Meg persze a changelog is segít. -
válasz
herdsman12 #5413 üzenetére
Napokig tartott, hardveres gondnak tűnt. Villogás miatt semmit nem lehetett csinálni bekapcsolt állapotban. Tegnap mégis sikerült elindítani a frissítést, de nem tudta befejezni, egy órát állt a miui 8 logón, úgyhogy kikapcsoltam (kiszedtem az akkut). TWRP factory reset segített végül, bár nem vártam, hogy megoldja a dolgokat.
-
válasz
solfilo #5403 üzenetére
Jelezném, hogy vannak fejlemények.
Eszembe jutott, hogy TWRP-n recoverynél van factory reset, úgyhogy megcsináltam, meg all data wipe és most jó a telefon. (kop kop kop)
Egyre kevésbé értem mi (volt) ez az egész, a képernyő villogás, SIM nem felismerés, eldobált wifi jel, plusz egy félig lefutott frissítés után nem jutott túl a telefon a miui 8 logón se, most meg minden szép és jó. -
mszl
aktív tag
válasz
herdsman12 #5407 üzenetére
Ja, miui 7-en nincs, mert a note 3g telomon nem indul így a kamera
-
mszl
aktív tag
válasz
herdsman12 #5407 üzenetére
Hát, én is véletlenül találtam, ezt hordom amikor futok és feltűnt, hogy megy a kamera. Ki akarom kapcsolni, hogy esetlegesen ez ne meritse. Én sem tudtam hogy van csak világított és hát próbálhatták, hogy mi a bubánatért megy a kamera
-
herdsman12
őstag
ROM csere biztos segít.
Ismerős Redmi 2-jén (MIUIHU 6.3.17, Android 4.4.4) nyomogathatom a hangerő gombot, nem történik semmi.
Saját (Multi V8.0.5.0 stabil, Android 5.1) hangerő fel nyomkodásra semmi, hangerő le 3.-4. nyomásra indul a kamera.
Soha az életbe nem találtam volna meg ezt, ha nem kérdezed. -
válasz
solfilo #5399 üzenetére
Este már nem sikerült letöltenie a frissítést, azóta már a simkártyát sem látja. Kölcsönkapok egy Redmi 1-et, míg veszek valami másik telefont.
Szerintetek megéri a Redmi Note 3 a Redmi 3-mal szemben (65k vs 55k)? A méretet most hagyjuk figyelmen kívül, mindkettő tudja a B20-at.
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Hogy lehetne kikapcsolni, hogy zarolt kepernyonel a hangero gombok tobbszori megnyomasara ne induljon a kamera?
Koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérlek fusd végig a Téma-összefoglalót!
- Építő/felújító topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest