- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Xiaomi Redmi 2 Extended Edition
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
Amikor bekapcsolnám, akkor mintha változna a feketeség és mintha egy árnyalattal világosabb lenne, és a szélén mintha látnám hogy bekapcsolt a hattérfény. Most egy 3 percre (egész éjjel kikapcsolva volt) volt kép bekapcs után, gyorsan nyomtam sd-re egy contacts save-et, de a Mi fiókba már nem sikerült szinkronizálni.
Na a lényeg, hogy a képernyő jónak tűnik. Szalagkábel jó ötlet. Elvileg szerdán jön meg az új teló amit rendeltem helyette, így utána nekiesek, mert menthetőnek tűnik: Futós, bringázós tracker telónak, offline navinak kocsiba még simán jó lenne. Már tervben volt a cseréje, de ez most megadta a lökést. -
SárkánySzív
aktív tag
Nekem is az utolsó MIUIHU rom van rajta. A telefon 2015. Augusztus elején vettem, és
még az eredeti aksi van benne. Éjszakára mindig kikapcsolom, nagyon vigyázok rá, mindig is
tokban volt. A képernyőn üvegfólia volt állandóan, sehol egy karc, mondhatom azt hogy
patika állapotban van. Van még hozzá egy eredeti vadiúj gyári aksim is ami 0 kilométeres.
Az aksija jelen pillanatban szuperül bírja még mindig.
Nagyon szemezek a Note 5, vagy a MI A2 Lite telókkal, nagyon csorog a nyálam érte...
valamelyikért, de míg ez ilyen jól működik meg nem válok a kis redmitől :-) -
user112
senior tag
Nálam a nyáron lassult be, elég rendesen. Az utolsó MIUIHU verziók után állandóan visszaállt az alapértelmezett témára; ez is zavart de más launcherrel is lassú lett. A LineageOS viszont már kb. négy hónapja tökéletesen működik, minden úgy, ahogy szeretem. Evie-t használok. Semmilyen lassulást nem tapasztalok. Fizikailag is rendben, igaz nagyon vigyázok az ilyen kütyükre (Ipaky). Ha ilyen marad, biztos nem válok meg tőle..
-
tomy86
addikt
Nem vagyok egy hardcore felhasználó, de akkuidőben nem érzek romlást és a készülék fizikailag is rendben van (nincs lehulló hátlap, "nyöszörgő" műanyag, stb). Zsebben hordom, Nillkin tokban.
Szoftveresen már alőfordulnak belassulások, de már én sem vagyok gyors
Nekem annyira megfelel, hogy a mostanra tervezett cserét elhalasztottam a jövő év második felére. -
tomy86
addikt
"Én jelenleg Cyanogenmod-ot használok"
Már azt sem fejlesztik erre a telefonra (a rom már nincs fenn a hivatalos oldalon sem). Én is CM romot (ill. LineageOS-t) használok, de ebből is 2017 novemberi az utolsó verzió.
Bár az xda-n továbbra is vannak aktív fejlesztések (Unofficial LineageOS is). -
xmacko
tag
Igen, ha visszakapcsolom a kijelzőt rögtön folytatja a lejátszást, újabb bealvásig
Csak a gyári zenelejátszót használom. Érdemes lenne külső app-al próbálkoznom? Az a fura, hogy semmit nem csináltam és azelőtt tökéletes volt 2,5 évig. Egyedül a sim kártyát szedtem ki belőle...
-
tomy86
addikt
Mert tavaly karácsonyi ajándékként gyakorlatilag megsüketültem a jobb fülemre. Így elég érdekes úgy zenét hallgatni, hogy a jobb csatornát nem hallod (tehát, ha pl. ott van egy gitárszóló, akkor az nekem nincs). Zenelejátszókban állítható a mono hang (pl. a Powerampban), de sok zenét tárolok a Google Musicban, ami viszont a gyári hangkeverőt használja, amiben nincs ilyen lehetőség. Tehát az oda feltöltött10-15 ezer mp3 hallgathatatlan fülessel.
(#6242) Upo: Jelenleg még Lineage van a telefonon (azon van ilyen lehetőség). Azt tudom, hogy a miui 8-ban nem volt ilyen beállítás. Legalábbis Redmi 2-n. Lehet, hogy azért kipróbálom ma az új miui 9-es romot. Legfeljebb visszateszem mentésből a LineageOS-t.
-
4d
aktív tag
Hello, eddig csak OTA frissítéseket használam mert a rootolas se akart menni. Most kipróbáltam az újabb Multitoolt amit belinkeltél és kinyilt a bootloader és a twrp-t is simán lecserélte! Köszönöm! Még annyi kérdésem lenne hogy Redmi 2 1/8-hoz melyik MIUI verziót ajánljátok? Azelsődleges szempont a gyorsaság lenne és a stabilitás.
-
bunnyhu
senior tag
Nekem eléggé becsípődött, hogy amikor kijött a redmi2 4.4-es androiddal a sajtó szerint az 5-öst ugorják, és jön rá a 6-os alapú. Ez egyéni dolog, elketyeg a 4.4.4-essel is, de akkor is bennem maradt. A hardver alkalmas rá, hiszen már 7.1.1 is van lineageOS-ben. Ehez képest meg ha jól rémlik a xiaomi teljesen elengedte a redmi2 fejlesztését, már nem jön ki újabb rom. Én anno azt gondoltam a xiaomi lesz végre az a cég, aki olyan szoftvertámogatást csinál, amit szerintem illene minden cégnek. Ha két évig támogatnák RENDESEN, akkor az azt jelenti, hogy most egy 7-es alapú MIUI lenne rajta, és azzal zárnák le a fejlesztés, amit még 2 évig simán uptodate-nek lehet sajna kezelni az android világban. Ehez képest van egy 5.1, na köszi.
Emellett egy picit bízom abba, hogy a 4X kamerája jobb lesz, bár miután kicserélték az első hibás kamerásat már értékelhető lett a kép amit a 2a csinált, azért nem lenne baj egy kicsit jobb minőség. 2 éve még nem volt ez szempont, tudjon qrkódot és csók, de azóta ellustultam, és hiába van komoly fényképezőm, az utazásokon egyre többször csak a telóval fotózom és nem veszem elő. Ja és azóta lett mobilnetem is, ami szintén nem volt a redmi2 vásárláskor szempont, és a 4X már tud B20-at is pl.
Aztán simán lehet, megbánom a cserét
-
tomy86
addikt
Eddigi tapasztalat. Akkuidő a kezdeti (részben)user error megszüntetése után úgy néz ki, hogy rendben van, bár kevesebb mint miuinál, de most még többet is használom az ismerkedés okán. A rendszer gyors, bár nekem a miui-val sem volt problémám. Hibaként eddig azt találtam, hogy telefonáláskor a proximity szenzor néha nem működik rendesen (hiába veszem el a fülemtől a telefont, fekete marad a képernyő). Ami tetszik, hogy kevesebb felesleges program van benne. Plusz pont, hogy Lineageben alkalmazásonként adhatok egyedi színt a led értesítéshez. A miuiban jobban tetszettek az értesítési sáv ikonjai (Lineagenél pl. a bt headset töltöttségének megállapítása lehetetlen, ha nem látsz tökéletesen), az "érintés asszisztens" is hasznos volt, de a legjobban a hívásrögzítés hiányzik. Utóbbit majd a playről pótolom, ahogy a repülő mód automatikus kikapcsolásának hiányát is megoldottam erobottal. Rövid használat után ennyi jutott eszembe.
-
tomy86
addikt
Két nap Lineage használat után nem tudom mi a hiba, de úgy merül az akkum, mintha egy Toyota Priust üzemeltetnék róla. Repülő módban este közel 40%-ot esett az akkuszint. Ugyanazok a programok vannak telepítve, amikkel a miui elment három napot. Feltettem a gsam battery monitort, hátha kiderül valami.
-
-
herdsman12
őstag
Passz, nem tudom pontosan, hogy van ez. Az biztos, hogy a MultiTool figyelmeztet a TWRP telepítse előtt a bekapcsolásra, MIFlash nem ír ilyet Fastboot ROM flash előtt.
Nálam a laptopon minden rendben, így kikapcsolt USB hibakeresésnél nem a nevén, de Android eszközként látja a win.
Ha van menteni való, van erre funkció a MIFlash-ben, így talán nincs mit bukni.
Aztán, hogy a MIFlash így látja-e a telefont, az is passz.
Igen, a driverek miatt kerestem tomy86 linkjét. -
bunnyhu
senior tag
-
cidalain
veterán
igen, a vastagodás az végülis látszik, arra gondoltam inkább, hogy akinek esetleg van ilyen, az számszerűsíthetné
nekem a szálcsiszolt ezüst jönne be. lehet hogy bepróbálom. a kocka alak szerintem előny, kicsit férfiasabb nyersebb stílusú, hasonlít a régi almákhoz.
az üvegnél mindenképpen szebb is, az nekem abszolút nem tetszik. -
-
Upo
addikt
A redmi2-ben ráadásul eMCP van, azaz a flash és a ram egy tokon belül van benne. Annyi előnye mondjuk lehet, hogy ha netán 1/8-as a teló akkor lehet cserélni 2/16-os eMCP-re is, már csak az a kérdés hogy mennyiért csinálják meg.
Valami ilyesmire kell gondolni, ez a linkelt egy 2/16-os chip (gigaBITben vannak a kapacitások megadva, osztani kell 8-al). De az enyémben pl. Micron van, nem samsung. -
Fredo78
aktív tag
Felraktam az általad ajánlott multi ROM-ot. Minden tökéletesen működik, remélem még jópár hónapot elmegy a készülék mert én nagyon szeretem ezt a telot.
Érdekes hogy régebben a topikot olvasva nem értettem hogy keverik a népek a 811 és a 813-as dolgokat erre nekem is sikerült belelépni ebbe. -
Biqci
aktív tag
és tomy86, köszi a segítséget. Sikerült letölteni a megfelelő rom-ot, de most nem akar belépni a recovery-be. Megáll a MI-nél és nem megy tovább. Ha kikapcsolva hangerő fel+ főkapcs kombóval akarok belépni, egy kínai menü jön be, ahol nem tudok a hangerővel léptetni, csak ha rátapizok az angol recovery mezőre, de ugyan úgy megáll az MI-nél
-
Fredo78
aktív tag
Töröltem az adatokat ( a letöltéskezelőnél nem engedte) de nem oldódott meg a probléma. Vettem egy nagy levegőt és elkezdtem az újra rakáshoz az előkészületeket: leszedtem róla a képeket, videókat. Erősen tele volt a tárhely de így felszabadult 7gb és mivel a probléma megszűnt sanszos hogy köze volt hozzá...
A MI cloudba is benéztem (tele van az is) akartam bővíteni de huszonvalahány dollárt kérne érte...
Ha mégis újratelepíteném a MI cloudból az alkalmazásaimat vissza tudom rakni? -
herdsman12
őstag
Részemről itt a vége a TWRP kérdésnek, van itt bőven különbség.
-
-
hedgehog01
tag
A legalsó kék a kikapcsoló gomb.
Nem a nyelvvel van a probléma, mert a "recovery" szó szerepel az egyik menüpontban. A gond az, hogy innen nem lép be a recoverybe. Se a frissítés alkalmazásból. Mindkettő odáig jut el, hogy bejön a mi logó, aztán onnan sehova. Pedig kb egy hónappal ezelőtt még tuti működött, mert a puremobile-os rom helyett akkor is a recoveryből tettem fel a miuihu-t. Lehet, hogy a miuihu működik máshogy? Teljes frissítést csináltam, wipe cache és wipe user data. -
hedgehog01
tag
Szia!
Köszi, én is így gondoltam, csak ezt a 4G dolgot nem értettem.
Most a 6.9.8 miuihu developer van fent, 5.1 alapú. Eszerint akkor símán a recovery-ből feltehetem? Nincs twrp meg egyéb nyalánkságok telepítve, mert nem nagyon szoktam mókolni.
És vajon a backup alkalmazással elmentve a jelenlegi beállításokat, a miuihu-ról global dev-re áttérve vissza tudom majd állítani? A telefonszámok meg az egyéb, guglira szinkronizált dolgok nem érdekesek. -
cuko
aktív tag
Köszi a választ - én is megtaláltam azt a hsz-t, de sajnos nem oldotta meg a problémát (ezért írtam, hogy "high accuracy"-ra van állítva, nem energiatakarékos).
Közben leszedtem a GPS Status Test & Fix appot is, amit még láttam ajánlva, az sem tud semmit kezdeni a problémával.A melegedéshez: per pillanat (lekopogom) az x-edik újraindítás után most nem áll fent, de amúgy ugyanaz a jelenség volt, mint amit már többen leírtak és aminél a .mkv bug volt a ludas. Melegedett is, 40%-ról lement hipp-hopp 5%-ra, aztán kikapcsoltam (meleg volt, de azért nem forró, de nem is volt ideje nagyon rá). Semmilyen új médiafájl nincs és nem is volt a telón amúgy.
A gyári beállítások visszaállítását a menüből végeztem - Recoveryből lehet, hogy javítaná a problémákat?
-
Gorbeee
tag
Hajnal fél1-től fél7-ig szenvedtem vele mire jó lett. Kezdődött azzal, hogy TWRP-n keresztül hiába raktam fel a ROM-ot a mi logó után villant egyet a kijelző és újra indult. ROM-tól függetlentül. Feltettem a legfrissebb china developer romot mi flashel, de utána csak tekert és tekert de nem indult el illetve recoveryt sem tudtam cserélni. A végén már azt hittem kivágom az ablakon, de végül sikerült a friss multiromot feltennem. Sajnos nexus romot, nem mert errorral elszál, hogy nem tudja telepíteni.
-
SárkánySzív
aktív tag
Tegnap este felraktam a legújabb nyolcas multi romot.
Mikor odaért, ott gondolkodtam rajta hogy lehet aktiválni kellene.
Aztán eszembe jutott hogy olvastam már több ilyet is.
Maradt nálam is a Google fiók.
Más...
A legújabb TWRP volt a telón, amit a Multi le is cserélt az egyel korábbira.
Ami a telón volt az a 3.0.2.0 verzió volt.
Megcsináltam a töréseket, és telepíteném az új rendszert,
de a befejezés előtt 7- és hibakód, és system invalid hibàt dobott.
Mondom nem igaz, úgy járok mint két hete, csak már most zsigerből
tudom hogyan kell megcsinálni.
TWRP a házikó ikonnal újraindított, gondoltam telepítési próba megint.
Másodjára hibátlanul telepített, root super su- val.
A rendszer szépen felállt.
No mondom próba újra!
TWRP teljes törlés, Rom újrahúzás, ugyan az a hiba jött elő.
Telepíteni most is csak másodjára sikerült hibátlanul, de a két telepítés között
nem volt törlés egyszer sem.
A rendszert belaktam, hibátlanul megy minden.
Akkor most megkérdezném mint a gyógyszer reklámban, hogy.:
Hát ez még mi ?! -
csurdongulos
tag
W86047 az enyém, tehát azzal nincs gond. Csak a Nexus rom azt igényli, hogy HM2014813-nak lássa a telót, ezzel az új azonsítóval nem tud mit kezdeni.
TWRP-ből meg a fő verziószámokat írtam, 2 ill 3. A 3-as alverziói már nagy különbséget nem jelentenek, vagy de?
Amúgy az volt fent, amit a miuitool felrakott, de így fejből nem emlékszem már, hogy a 3.0.0.1 vagy a 3.0.1. -
SSlyTR
senior tag
Koszi a tippeket.
Gyari szoftver van rajta szerintem (bar nem elmekszek mar). Frissiteseket hetente tettem fel hozza, most is tettem fel valami frissitest, bar elsore azt se talalt.
miui 7 6.1.28 beta, no updates available...Szoftveresen toroltem a kiskepeket, (clear cache thumbnails), valamint a cloud-on is a nemkivanatos mindig visszatero kepeket (bar ott is trash-ben voltak, de volt olyan bator visszamasolni)
Most mar csak az idosorrendbe rendezessel van gond, szoval az insta (ami eddig jol mukodott) teljesen veletlenszeru sorrendben listazza, ha listazza a kepeket. Na ez mar erdekesebb, mert adatkabellel az sd kartyan is talaltam kepeket, meg a telo memoriajaban is, de nem frisseket, amiket legutobb keszitettem nem elerheto sehol se. Ezeket bekapcsolt telefonnal nem lehet megnyitni/mozgatni? Egy helyre raknek mindent, pl sd kartyara.
-
tomy86
addikt
Erre én is gondoltam, de akkor (legalábbis az én logikám szerint) már elsőre sem indult volna el a twrp.
IG55: Azt nem írtad, hogy most milyen rom van a telefonodon. Multi vagy MIUHU?
Én megpróbálnék a frissítőből telepíteni egy 6.3.17 vagy 6.3.24-es romot (az az utolsó 4.4 alapú, ezért nem kell tiszta telepítés) és ha jól emlékszem, akkor az alapból lecseréli a Mirecoveryt twrp-re. De lehet, hogy rosszul emlékszem, úgyhogy várj amíg ezt más is megerősíti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérlek fusd végig a Téma-összefoglalót!
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest