Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stev
csendes tag
Sziasztok!
Valaki töltött már házilag 3117-es tonert?Mert egy kis segítség kellene.
A neten találtam 1-2 leírást, meg videot is, de én túlbuzgó voltam és a kelleténél jobban szétszedtem a tonert. Az lett az eredménye hogy töltés után 8-10 oldalt kinyomtat rendesen és utána kezd halványulni.Valószinüleg ez annak az eredménye, hogy a festéklehuzó lemez elgörbülhetett, de nem vagyok ebben teljesen biztos.
Ha valakinek van tapasztalata a töltéssel ill. a konkét problémával kapcsolatban, akkor megköszönném a segítségét. -
galya
csendes tag
Sokan nem tudják, hogy egyáltalán nem szükséges az egész toner-t cserélni. Épp ezért éri meg lézernyomtatóval nyomtatni. A megfelelő toner por beszerzése után mindenki saját kezűleg tudja utántölteni a tonert (főleg chip nélküli termékeknél). Csavarhúzó, egy kis gyerekkori LEGO múlt szükséges csak hozzá!
Hajrá! -
XKontroll
csendes tag
Helló!
Ha egy ennél lassabb verziójú Xerox lézert veszel (Xerox Phaser 3117), az 15.000 + áfába kerül kb. Úgyhogy mindenképpen megéri megvenni szerintem
A 3122 tonere 5%-os lefedettségnél 3000 oldalt tud. Azzal el leszel másfél hónapig. Viszont a toner ára szintén 15000 + áfa körül mozog.Szerintem megéri, de én elfogult vagyok!
-
nebulo5
senior tag
Helló!
Egy munkatársam a PC vásárlásakor kapott ajándékba egy Xerox phaser 3122 tipusú nyomtatót. Eddig a szekrényében állt, mert egy másik nyomtatót használ. Most rájött, hogy akár el is adhatná. Elmondása szerint kb. 20-25 oldalt nyomtatott vele mindössze. Egyenlőre 7.000 Ft.-nál tart az üzletelés.
Sokat nyomtatok (hetente 40-70 oldal) word dokumentumot-szöveget. Mi a véleménye a hozzáértőknek? Megér ennyit újszerű állapotban ez a nyomtató?
Jelenleg egy HP 6L használok, de már matuzsálemi kort ért meg, és gondok vannak vele.
Nem tartom ésszerűbnek a 6L felújítását, inkább vennék másikat.
Ki mit tenne helyemben? -
törölt tag
Xerox 3117 64 bites XP-hez is ad a Xerox a honlapján keresztül drivert hozzá ;)
[link]
A dokumentációjában a GUIDE.PDF 4.7 A nyomtató karban tartása résznél, említi az üvegcsíkot, (LSU) ma raktam össze a nyomtatót, jól is müködik, úgyhogy e miatt nincs kedvem most kivenni a tonert, szóval mi ez az LSU, vagy másnéven üvegcsík ?
[link]
Xerox Phaser 3117 -hez van 64 bites XP driver, de azt nem tudja valaki, hogy a kezelő szoftver a 64 bites XP-hez a xerox oldalán elérhető e ? A CD-n 32 bites XP drivert találtam, és hát azt 64 biteshez...
a kezelőszoftver meg onnan települne. A kezelőszoftver alatt nem a drivert kell érteni, mert azt a xerox a honlapján közzétette, és szépen nyomtat is vele
Plussz kérdés. hogy honnan tudjátok, hogy mennyi kapacitás van még a tonerben? A vezérlőpultról lekért test page -ből?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
törölt tag
Dejó, pont a 3117-ről akartam kérdezősködni, de már nem kell, pont arról beszéltek..
Sikerült szereznem egy újat 12.200-ér -
orkester
őstag
Én is egy Xerox 3117-est vettem. Szerintem remek kis gép, és olcsó. És én eddig itt:[link] találtam legolcsóbban patronokat. Legalábbis ehhez mindenképp.
-
Kerio
őstag
Tényleg 1000 oldalt bir a kezdö patron?
Tapasztalatot várok
-
Ksebi
csendes tag
Melyik jobb: Xerox phaser 3116 vagy Samsung ML1610?
-
Ksebi
csendes tag
Sziasztok!
Ha ujonnan veszek Xerox phaser 3116 lézernyomtatót. Akkor adnak bele tonert? Vagy azt rögtön meg kell venni hozzá? -
maci63
csendes tag
A 3116-os egy kis irodai, vagy otthonni felhasználásra tervezett berendezés. Megbízható, gyors és aránylag csendes is. Névleges sebessége 16 lap/perc, első nyomat kevesebb, mint 10 másodperc (ennél szerintem azért több). Csak USB csatlakozása van. A Toner kapacitása 3200 oldal 5%-nál, de itt is igaz, amit előzőekben írtam, így lehet, akár 4k oldalt is nyomni vele. Egyben van a fényhengerrel. A nyomtató nem szereti a meleg helyen üzemelést. Leg gyakoribb hibája a táp meghibásodása. Javítható, garancia alatt cserélik. Újratöltött tonert nem szereti, maga alá piszkít, hiába van a töltésen gar. attól még mocskol. Az újra töltés alkalmával a fényhenger állapotától függően 2-3000 oldal nyomható vele, de nagy lefedettség esetén hamar megtelik a használt porgyűjtő és a maradékot a gépbe szórja. ( ez igaz minden töltött tonerra, amely egyben van a fényhengerrel). Rssz esetben az elektronikára hullik, így akár tönkre is teheti azt.
A Xerox garvesztést ír elő refill kazetták használata esetén.
fajlagos lapköltsége médiától (papírtól) függően 5-6 Ft/oldal + papír. Boritékadagóló, illetve egyedi lapadagolója van, sajnos csak egy lapot lehet beadni, nem MBF-es. Alsó laptálcából adagolva 80-120g-os papírig használható, lapadagolóbó akár 200g-os papírt is használhatsz.
A Toner ára kereskedőktől függ. Egyik legolcsóbb hely : http://pctoolsbt.unas.hu/
webáruház. -
LOTR
addikt
xeros phaser 3116
ismeri valaki ezt a típust?
vélemény róla?
menniy bele a toner, és mennyi lapra elég?
köszi
üdv -
maci63
csendes tag
válasz
dexter_1975 #47 üzenetére
Csak annyit fűznék hozzá, hogy Budapesten összesen 4 XEROX szakszerviz van. Ezek közvetlen rendelhetnek a XEROX Chanel-stől, és csak egy olyan XEROX szakszerviz amely HP szakszerviz is. A fenti kolléga biztos nem ebben a szervizben dolgozik. Azt nem vitatom, hogy a négy szerviz közül valamelyik szerződött partnere lehet a cége. Nos a javítási árak valóban magasak a XEROX-nál. Kimagasló az elektronikai hibák árai, de a mechanikus alkatrészek nem ilyen drágák, ahogy a kolléga említette. Egy főmotor a P8e-hez nem 12 ezer, az egy komlett mechanika. Javítási adatok alapján eladott P8, P8e és WC385 (ezek azonos mechanikák) a meghibásodás 1 ezrelék alatt van. Fő hibák ezeknél a szeparátor pad és a pickup görgő elkopása. Ez kb 40-50 ezer oldal után csere. De a HP 5L- 6L berendezéseinél ugyan ez a fő javítás volt. A tonerek kapacitását pedig 5%-os lefedettségre adják meg. A tapasztalat, hogy a tonerekben úgy +5-8% van. Valaki felvetette a kérdést, hogy DRUM-mal vagy anélkül van-e a toner. Ezekben a kis gépeknél mindegyikben benne van a drum (fényhenger) a tonerban. Egyébként ha valaki vásárolni akar XEROX berendezést, szívesen segítek benne. És befejezésül magamról:
Medveczki Zoltán vagyok, XEROX szervízvezető, a C Szerviz Kft.-ben, ahol a kolléga nem dolgozik. Még annyit, hogy nem a CHS-ben vásárolja az alkatrészt, hanem Nálunk, és a rendeléseket látva ezt az alkatrészt meg sem rendelték, így nem is kapják meg soha.
XEROX toner árait pedig megnézhetitek a pctoolsbt.unas.hu oldalon. -
romet
tag
úgy tűnik olcsóbban tudják utántölteni, ha valakit érdekel hol/mennyiért jöhet privi
-
romet
tag
3117-esem van, fél éve, semmi gond (mondjuk nem is gyepálom), de a toner 28k-ba kerül
(ósan, ha tudtok olcsóbbat, pls jelezzétek)
-
ByB
addikt
A közeljövőben szeretnék befektetni egy Phaser 6100-as [link] színes lézernyomtatóra! Érdeklődnék esetleges tapasztalatok után!?
-
Integra
titán
hi
11 év hp laserjetIIIp után befigyelt egy xerox workcenter 120i
még sokat nem tudok mondani tapasztalat ügyben, egyenlőre ott tartok, hogy routerre már rádugtam, megkapta a saját fix ip-jét, most meg próbálom megtaláltatni a gépekkel, hogy routeren keresztül tudjak nyomtatni rajta..
minden esetre 600dpi-ben nyomtat alaból és végre memory overflow sincsen -
Olyan nagyon nem nyúlhatsz mellé, mert ez igazából egy Tektronix nyomtató, csak ugye a xerox megvette őket.
A Tektronix meg a színes lézerek Rolls-rolyce-a
Nekem volt már Tektronix nyomtatóm, nagyon profi gép volt. A legújabb xerox gépek már mind a tektronixos technológiákat használják, és nagyon jók... -
rdi
veterán
up
-
rdi
veterán
hali, mostanában nem vásárol senki xerox nyomtatót?
Én egy Phaser 6100 színes lézernyomtatót szeretnék venni. Mia véleméyn? -
Zsu_
senior tag
Ha ''sima szöveget'' nyomtatok, tehát pl egy normál word doksit, akkor valóban nincs különbség. Viszont hogyha alapvetően halvány dolgokat (pl egy kézzel írt majd szkennelt oldalt), akkor már van különbség.
Azokat nem festéktakarékos üzemmódban szoktam kinyomtatni, mert úgy sokkal jobban látszik.
Vagy próbáld ki pl. ezen a fileon. Feltöltöm neked.
Bővebben: link
Nyomtasd ki festéktakarékos ill nem takarékos módban. Látod a különbséget? -
Perzsa
tag
Van egy Phaser 3121-esem, és ha festéktakarékosan nyomtatok, akkor nem úgy néz ki mintha tényleg takarékoskodna a festékkel (értsd: szép erős fekete)
Valakinek van ilyen nyomtatója vagy esetleg 3130?
És neki milyen a festék takarékos mód?
hali
B.U.É.K. -
Mac911
csendes tag
Zsu remélem, nem lesz semmi gondod a Xerox-al!
Most van itt a műhelyben az asztalomon egy -egyébként jó állapotú- négy éves Xerox Docuprint P8e, ami igazán kisirodai gép. Az egyik továbbítómechanizmusban elfogyott egy fogaskerékről a fog (normális üzemi kopás), ezáltal teljesen használhatatlanná vált a nyomtató. Égen-földön nincs hozzá ez a fogaskerék, sőt az egész továbbítómechanizmus sem. Most próbálunk felhajtani hozzá valami bontott cuccot, nem sok jóval kecsegtettek.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy biztos mindegyikkel elő fog ez fordulni, de elgondolkodtató. Például HP ilyen jellegű hibával még nem volt nálunk. -
guest666
aktív tag
Én most akarok új lézert venni a 10 éves LaserJet 4L helyett, mert már úgynézki behal.
Ez a Xerox jónak tűnik, most 50 rugó a Metróban.
Szóval tényleg jó gép? Mennyi a toner bele? Mennyibe kerül 1 oldal nyomtatása ?
Évenként kb. 1500 oldalt nyomtatok -
Zsu_
senior tag
Szóval megvettem néhány napja a Xerox Docuprint P3130as lézernyomtatót. És nagyon meg vagyok vele elégedve
Örülök, hogy ezt választottam!
Köszi mindenkinek, aki értékes információt közölt számomra. -
Zsu_
senior tag
up
-
Zsu_
senior tag
-
gaborbol
őstag
HI!
Ha jól tudom ez,az a förmedvény amit MAC911 említett(vagy az XD130f-es ):
WorkCentre XD125f Digital Copier - Laser Printer
Amikor a Xerox emberei meghozták , közölték ez a készülék több időt fog a szervízben tölteni mint itt. Bejött !!!!!!
Nem tudom csak ez a tipus ,de ez 3-6 havonta rendszeresen megdöglik(már nem garos )
- Saját driver-rel nem nyomtat(kezdetektől) csak a Sharp AL-1000 driverrel
(xeox.com-ról letöltöttel pedig vagy megfagy vagy hibaüzenettel elszáll
- D-link printszerver nem hajlandó működni vele
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
Tévedtem. 49ezer bruttó a legolcsóbb ár, mert a másik helyen magánszemélyek nem vásárolhatnak
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
Szerintetek hol lehet megtekinteni ezt a nyomatatót??
Ma egész nap telefonálgattam, a legjobb ár, amit találtam az 37760 + áfa = 47200 forint, de sajnos itt nem lehet megnézni, sőt nem találtam olyan helyet, ahol meg lehet...
Valami olyan üzletet mondjatok nekem, ahol a vásárlás előtt ''élőben'' szemügyre vehetem a nyomatatót... -
Zsu_
senior tag
Nos, akkor azt hiszem, hogy döntöttem. Elég sok jót olvastam már erről a Xeroxról.
És én azért nem fogok annyit nyomtatni vele. Havi néhány 100 oldalt maximum...
Arra pedig azt hiszem, hogy tökéletesen megfelel, és az ára is kedvező...
[Szerkesztve] -
dr.Mura
tag
Nekünk az irodában egy Xerox Dc230ST van, ami mondjuk nem a kis kategória. Ebben van anyag, az biztos (mindenestül 130 kg) és amióta nálunk van, azóta elhasználunk vele 5-6 tonert (tonerenként 25-30.000 oldal).
Maximálisan meg vagyok vele elégedve. Azt azért tudni kell, hogy ilyen nyomtatási mennyiségeknél a gumigörgőket évente cserélni kell - de 5 év garancia van a gépre, úgyhogy ez nem volt gond eddig.
Nekem nagyon tetszik, csak hát nem olcsó megvenni - de az üzemeltetési költségei visszahozzák a befektetést. -
metro
csendes tag
Hali!
En is pont ezt a 3130-ast vettem. Nekem nagyon tetszik. Gyors (hp1100-hoz kepest megrazo (melohelyeme olyanok vannak), szepen nyomtat, kulturalt kis gep. Az ara is nagyon versenykepes 38400+AFA-ert meg lehet venni, mig a hasonlo tudasu hp-k 100-nal kezdodnek (USB+LPT, 32Mb RAM, 1200dpi, PCL kompatibilis (nem csak win alol lehet nyomtatni)). Maximalisan elegedett vagyok vele.
Udv,
metro -
Mac911
csendes tag
Nem kimondottan csak Xeroxokat, hanem mindenfélét szervizelünk. Pl. Xerox Docuprint P8EX-eket is (HP1100-es kategória). Rendszeresen behal a hűtőventillátora (CHS-nél 12eFt/venti), állandóan tönkremegy a felső tálca pakolója, szóval van azért vele gond. Ennél a partnerünknél 12 ilyen típus van, azoknak a 70%-át már jópárszor szereltük. Van egy partnernél egy Xerox fénymásoló-printer kombi, na, arról inkább nem mesélnék, mert az egy igazi trágyadomb
-
Zsu_
senior tag
Mac911 Ti milyen Xeroxokat szervízeltek?
Mert ahogy láttam a Xeroxnak elsősorban nagy ''multigépei'' vannak...
Amit én szeretnék az pedig egy kisirodai nyomtató -
Ketama
aktív tag
A cégnél nagyon sok Xerox lézer nyomtató van. Főleg Docucentre és Workcentre. Ezekkel nem szokott gond lenni. Be kell tartani a karbantartási időket, ennyi az egész. Viszont a szines tintasugaras Xerox nyomtatókkal sok a gond.
-
Mac911
csendes tag
Mi évek óta szervizelünk gépeket, nyomtatókat. A Xerox-al általában nincsenek túl jó tapasztalataink. Ahol sokat használják, rendszeres a probléma.
-
Zsu_
senior tag
Én utánaolvastam, és úgy tudom, hogy nem tud duplaoldalasat nyomtatni, viszont több oldalt egy lapra tud
-
igi
aktív tag
Csá!
Én is szemezgettem ezzel a nyomtatóval. Szimpatikus, csak 2 dolog érdekel vele kapcsolatban:
- Van-e benne duplex egység?
- Tud-e több oldalt egy oldalra nyomni?
üdv:igi -
Zsu_
senior tag
ok. akkor bocs...
A Te nyomtatódba tényleg elég drága -
bitfarkas
őstag
Igen, úgy tűnik jó ár. Nem tudom az általad jelzett melyik nyomtatóval kompatibilis, (valószinűleg a hengert nem tartalmazza, a neve is toner cartridge és nem print cartridge) nekem mindkét típusba ez kell:
(Az általad jelzett honlapról)
P8e / P8ex & WC385 Print Cartridge 113R296 nettó 28 300, azaz 35.375.
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
Hát nem tudom... én több helyen is néztem ->>
1.
http://www.edpland.hu/arlistak/xeroxarlista.htm
P3130 Toner Cartridge 3 000 oldal 109R00725 16 600 ft
2.
http://www.c-enter.hu/center/0112934.html
P3130 Toner Cartridge 3 000 oldal nettó:15 400 Ft bruttó:19 250 Ft
Ti hol néztétek?
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
Hát nem tudom... én itt néztem ->>
http://www.edpland.hu/arlistak/xeroxarlista.htm
P3130 Toner Cartridge 3 000 oldal109R00725 16 600 -
b.bone
senior tag
a toner egyáltalán nem drága. sokkal olcsóbb mint a tinta.
igaz egy új kazetta sokba kerül de sokkal több oldalra is elég.
tintasugarassal a lapköltség 10Ft felett van. míg lézerrel 2-3 Ft körül mozog. de lehet hogy sokat mondam a lézerre. a tintasugarasra meg keveset.
és sztem lézeres cucokba nem jó a hp legalábbis én nem kedvelem. sima kis otthoni felhasználásra jók a xeroxok. nagyobb A3 színeslézerekben meg Mannesmann Tally a nyerő. nálam legalábbis. -
b.bone
senior tag
igen, a nem oylan rossz nálam a jót jeleni
szval ez a lézer ami nekem van tényleg jó.
tartósságra annyit hogy naponta kb 30 oldalt nyomok vele. ezt kb fél éve.
a toner megfranctudja hány 10ezer oldalra elég. sztem még nem is fogyott belőle.
az előzőnyomtató is egy xerox lézer cucc volt
8 évig használtam. toner csere nélkül. és azért kellett lecserélne mert szállításnál leejtettem.
szal igen. merem ajánlani. -
b.bone
senior tag
p1210-em van. semmi bajom vele.
sztem nem oylan rosszak. -
Zsu_
senior tag
Xerox lézernyomtató-tulajdonosok ''lécci'' írjátok le az eddigi tapasztalataitokat!
Jó vétel-e egy Xerox DocuPrint P3130 ??
Megbízható, tartós nyomtatók-e a Xeroxok?
http://www.xerox.hu/termekek/termekek.html?gid=4&sgid=14&id=85
http://www.depo.hu/?page_number=6&id=14176&lid=1&csid=28
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest