- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- iPad topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
Ha jól vettem ki készül az új Murder??? (nem tudok angolul.. de valami ilyesmiről van szó)
[link]
Kíváncsi vagyok milyen házban lesz.... (lehet, hogy TJ11?) -
jones965
Modder
válasz
fenergie84 #4594 üzenetére
Hajrá, jó lesz ez!
Egy javaslat: ha feltöltesz képeket, akkor egy munkafolyamatnak legyen meg a befejezése is, ne csak az utalás rá.
Így a teljes. -
tomyoy
senior tag
válasz
fenergie84 #4594 üzenetére
Először nem tetszett az előlap, de így hogy rajta van és még ha festve is lesz egyre jobban kezd.
-
fenergie84
addikt
Mai termés: [link]
Még reszelni kell rajta, de az sem fog elmaradni -
albert8
veterán
válasz
mrbig25 #4588 üzenetére
NAgyon jól néz ki
már csak a fekete festés kell neki
majd ilyen kábelvég ügyben dobok püt.......................................................................................................................................
Egyébként a 2 végét a forrasztott kábelnek melyik molexre kell dugni?
+ pl? -
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Silverstone SG05.
Múlt héten megjött a harisnya -> hétvégén be lett harisnyázva a tápegység + megoldottam a két 2,5"-es meghajtó elhelyezését.
Hiányzik még a festés (vagy fóliázás) és a SATA kábelek harisnyázása. -
Gaben01
őstag
Ebben a gépben például harisnyázott csövek vannak: [link]
-
Gaben01
őstag
válasz
jones965 #4584 üzenetére
Szerintem Atke arra gondolt,hogy női munka=csinálja a k**va anyja
Egyébként nagyon tetszik,ahogy alakul a ház,kíváncsian várom a végeredményt.Mindig is tetszettek a fix csövezésű vízhűtések.Ami még rohadt jól tud kinézni,amikor a vízhűtés csövei is be vannak harisnyázva.Szerk:lassú voltam
-
Atke
senior tag
válasz
jones965 #4584 üzenetére
Nem a vásárlási név
(de az aljas húzás volt)
( Van az a vicc mikor Gazsinak munkát adnak, szenet kéne lapátolni vagonokba, mire azt feleli hogy az női munka.
-Miért lenne női munka?
-Háá me csinálja a k.anyja)Akkor bántam, de már nem.
Tetszett/tetszik a TJ07, de nekem az álmom a Stacker volt... És nem akartam új házat,de a TJ07-es licit csata rádöbbentett , hogy KELL
A stacker remélem nagyot fog ütni, bár sajnos nincs sok időm rá.
Örülök hogy részem lehet benne -
jones965
Modder
A csatlakozók sli csatik, dupla gumigyűrűvel.A nagyobb biztonság érdekében a csövek végén a tömítésnél még teflonszalag van rajta. így jobban is szorul. Csőperemezésen én is gondolkodta, de akkor tényleg ebbe a csövezésbe öregedtem volna meg.
Bulitt: a krómcső átka.
Majd profi műteremben, a kész munkáimat ott szoktam. Hirtelen lesz 2 is.ZetorGumi: a házban nem is fogsz. A vízhűtéses gépeim mind gyorscsatlakozóval vannak ellátva, így mindenfajta extrém hűtésre alkalmasak.
-
TomiLi
addikt
válasz
jones965 #4574 üzenetére
Na ezt vártam! (a víz csöveket) - Hibátlan, nagyon profi! Tetszik nagyon!
Azt megkérdezhetem, hogy van a tömítés a vízcsövek, és a csatlakozók találkozásánál?
A csatiban lévő belső gumi karika a tömítés? A cső meg pont olyan hosszú, hogy a két csatlakozási pontont áthidalja tized mm pontosan? A csövek végén nincs semmi (kúp), egyenesen le van vágva?
-
jones965
Modder
Milyen aktív lett a topik ma.
Na ennek örülök.Upgrade!
Aki ilyen vízhűtést akar készíteni, az inkább ...........had ne mondjam ki.
Iszonyat munka van vele merev csőről lévén szó. Tized miliméterek számítanak.
Na nem magamat akarom fényezni, de remélem a befektetett munka meghozza gyümölcsét. -
albert8
veterán
válasz
fenergie84 #4568 üzenetére
Az tuti ki fog tartani
én négy k-rt vettem ilyen kis korongokat
pattogtak 10percenként elfele -
fenergie84
addikt
Hát igen, eddig nekem is "bóvli" volt, ami annyit is ért
Most ilyet vettem: [link]
Kollégám azt mondta, h nagyon sokáig kibírják a korongok, a befogó tüske is elég jónak néz ki...
Amúgy nem lesz víz, egyelőre nem, mert az sokba kerülne...meg "feleslegesnek" tartom...mod: most nézem amit linkeltél, az az ár 36db-ra értendő, ami szerintem igen jó
a minősége persze kérdéses... -
tomyoy
senior tag
válasz
fenergie84 #4565 üzenetére
Én is akarok majd venni vágókorongokat, de horror áron adják a kiegészítőket
nem hiszem el, hogy tizen x ezer forint egy 160db-s készlet....én még a praktikerben vettem 2db ilyen "gravírozó" kisgépet azt hiszem akcióban volt 2000Ft, csak elfogytak a kiegészítők.
eddig ezt találtam a legolcsóbban, de ez is sok egy ilyen tömeg gyártott valamiért, 50db 500Ft a max....
Nekem eddig tetszik, vizezve is lesz?
(#4566) Bulitt: Eddig nem mertem linkelni, de én legtöbbször ezt használom
(szerintem öregebb mint én). Van egy komolyabb is, hőfokszabályzóval, az házi gyártmány.
-
fenergie84
addikt
Na sikerült ma vennem Dremel korongokat, lehet most már alakítgatni a házamat...
Meg készítettem karton lemezből sablonokat, h még is hogy fog kinézni a dolog...
Várom a megjegyzéseket, kritikákat... -
-
Gerisz
addikt
válasz
albert8 #4559 üzenetére
Dehogy kell átfúrni.
Csak rá kell forrasztani egy "gyenge" pákával.
Én vettem hozzá 30W-os forrasztó pákát, mert ami itthon volt 75W-ossal én szépen elégettem.
Én úgy csináltam, hogy a cint felvittem a vezetékre elsőnek ahogy kell, majd megmelegítettem a pontot és odaforrasztottam. Nem vagyok profi, elsőnek csináltam ilyet de működik.
-
Bulitt
addikt
válasz
albert8 #4553 üzenetére
Vagy bármilyen 2 eres sodrot szálas vezetéket használhatsz. Én például hangfal vezetéket használtam 0,75-t. Ráforrasztod a ledsor végére polaritás szerint, és rá engedsz 12V-t a gépből. Máris világít
Ha jobban elakarod osztani, akkor ahol két forrasztási sziget van egymás mellett, ott lehet szétvágni, és egyszerűen sorba kötöd a többivel.
-
albert8
veterán
Megkaptam a csomagot a LED-estől
ezt kaptam[link]
Mit kell vele tennem?
van itthol 1 eres kábel azt jó ha ráforrasztom? -
tomyoy
senior tag
ha már ennyire belelendült mindenki, akkor én is jövök egy-két új képpel.
- oldallap ledezése lett a soros, az eredmény szinte tökéletes, nagyon halvány, éjszakai hangulat fény.
bár a képekből ez nem vehető át
-
DiceBlade
aktív tag
nem tudom h jó helyre írok-e, de tudnátok ajánlani nekem webshopot ahol viszonylag kis mennyiségben is lehet rendelni sűrű rácsot? gépház elejére kellene
-
tomyoy
senior tag
válasz
fenergie84 #4541 üzenetére
huh forgott a flex rendesen, kicsit összébb ment a ház
-
F34R
nagyúr
válasz
fenergie84 #4541 üzenetére
ez iylen low profil project lesz ?
-
Atke
senior tag
Ha a két venti fújja a levegőt lefelé, akkor a VGA melegét IS lefúja.
De lehet tévedek...!?
Meg ha össze fúj a VGA ventije a két ház ventivel, annak se sok értelme van, nem is beszélve a turbulencia veszélyéről -
TomiLi
addikt
válasz
fenergie84 #4540 üzenetére
Értem, én akkor úgy tenném a ventit (ket) a tetjére, hogy az befelé szívja a levegőt, és rányomja a vga-ra..
Vannak olyan házak amik normál ATX-es elrendezéssel ugyanezt a módszert alkalmazzák a felső ventit illetően, csak így a cpu hűtését látják el (pl Silverstone FT01)
Egyébként nem is értem azokat a házakat, ahol a felső venti is kifelé szívja a levegőt, plusz még a hátsó is. A felső általában valami jó nagy batár venti, ami szinte "elszívja" a levegőt a cpu ventik elől..(sajnos nem elérhető a link - legalábbis nekem.)
-
fenergie84
addikt
válasz
fenergie84 #4540 üzenetére
Na, kicsúsztam a szerkesztési időből...
Itt vannak a képek a hétvégi kaszabolás eredményéről, látszik, hogy "kezdő vagyok" ilyen téren, mert a műveletet elfelejtettem megörökíteni... -
TomiLi
addikt
válasz
fenergie84 #4533 üzenetére
A BTX-et úgy kell érteni, hogy fordított, fejjel lefelé elhelyezett ATX alaplap? (pl.: mint itt)
Akkor azt is számításba kell venni, hogy a vga ventije, vagy ventijei felfelé néznek!
Ha a tetején kifelé szívja a levegőt a venti, akkor tulajdonképpen elszívja a levegő egy részét a vga-tól... (szerintem, tapasztalatom nincs) -
Atke
senior tag
válasz
fenergie84 #4533 üzenetére
Én a helyedben úgy tenném hogy kifelé fúja a levegőt a házból. A hűtés "lekerül az alkatrészről, de a házból nem feltétlen, és amúgy is felfelé szál a melegebb levegő.
Meg a VGA melege BTX-nél pont a Procira megy,..Szerintem...
-
fenergie84
addikt
Nem teljesen ide tartozik, de hátha tudtok segíteni.
BTX házat készítek és az "optimális" légáramlás kialakítása végett a ház tetején lesz 2 db venti. A kérdésem az lenne, hogy BTX-nél mi a jobb, ha a házból kifelé tolják a ventik a levegőt, vagy, ha befelé szívják?
Azért nem egyértelmű nekem, mert ebben az esetben a VGA-m fejjel lefelé van, és lehet nem kapna elég levegőt, ha a két venti elszívja előle, de fordított esetben meg ott van a felfelé szálló meleg levegő esete...
Szerintetek? (elnézést kérek, ha hülyeséget kérdeznék) -
Atke
senior tag
válasz
jones965 #4531 üzenetére
Akkor nézd meg itt is
De persze emlékszem a BTX modra
Kérdeztem is hogy hogyan fogatod fel az alaplapra.
-
Atke
senior tag
-
Atke
senior tag
Alul egy szellőző volt ami pont olyan magas volt, hogy ki kelljen szedni, mert alulra szántam a tápot, de az a szellőző nyomta a táp rácsát,ami beleért a ventilátorba.
DiceBlade: Mivel van BTX funkciója a háznak, így menetek vannak fúrva az 5,25"ös tartóba. Azokhoz lesz rögzítve távtartókkal.
-
albert8
veterán
Tudtok valahol olyan boltot ahol lehet kapni Gelid Wing ventiket?
jah és szerintetek Noiseblocker xl1-hez képest milyen?
-
Atke
senior tag
A vinyommal volt némi gigszer ezért eltűntek a képeim a készülődő gépemről, néhányat megtaláltam a fényképezőmön,ezeket megosztom veletek.
[Album] -
DiceBlade
aktív tag
az alaplap ilyen szintű letakarása nem melegíti fel túlságosan a lapot? mert tetszik ez a megoldás, de én azért félteném az alaplapom..
-
Bulitt
addikt
[link]
Jól néz ki
-
jones965
Modder
válasz
albert8 #4508 üzenetére
Az albumban megtalálod a választ.
Egyébként ventilátor csatlakozóval. -
Atke
senior tag
válasz
DiceBlade #4492 üzenetére
A hülyeség az az hogy zajcsillapító hatású., mert nem az. DE! mint írtad így kihagyhatod a 3,5 keretet,ez csak egy sima átalakító,amire hűtőt is tehetsz.
Én tettem köré vékony szivacsot, úgy csillapított a hangon is egy keveset.(Fan splitter elfogyott, az utolsó várja hogy elkészüljön a Stacker,amibe kerül)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Fotók, videók mobillal
- Parkside szerszám kibeszélő
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest